Razkrivamo, kar so vam nacionalni mediji prikrili: Pomladni trojček je krepko prehitel Šarčev šesterček!

Foto: STA

Obmolknili so po lokalnih volitvah nacionalni mediji, ko bi morali analitično predstaviti, kako uspešne so bile stranke na volitvah občinskih svetnikov po državi. Številke so preproste: lokalne volitve so bile hud polom vladnih strank. V primerjavi s prejšnjimi volitvami je pomladni trojček (SDS, NSi in SLS) po številu volivcev krepko prehitel koalicijski šesterček (LMŠ, SD, SMC, Levica, DeSUS, SAB). Šestim vladnim strankam je število volivcev padlo na 196.745. Desnemu trojčku poskočilo na 226.942.

Prišlo je skratka do preobrata, ki desnici pol leta prej ni uspel na volitvah poslancev. Podatki, brez upoštevanja SNS Zmaga Jelinčiča, so takšni:

Vir: spletnicasopis.eu

V primerjavi so upoštevani glasovi, ki jih na prejšnjih volitvah (2014) le v Kamniku zbrala LMŠ Marjana Šarca in seštevek glasov, ki sta jih na prejšnjih volitvah zbrali IDS in TRS. To sta stranki, ki sta se pozneje združili v Levico Luke Meseca. Sicer so prikazani podatki, ki jih objavlja vlada, ki sešteje glasove v večjih občinah, kjer volijo stranke po sorazmernostnem sistemu, torej na enak način kot na državni ravni. Število zbranih glasov je bilo za vse stranke takšno:

Vir: spletnicasopis.eu

Zanimiva je še primerjava doseženih odstotka strank na tokratnih in na prejšnjih volitvah občinskih svetnikov po državi, ki omogoča primerjavo brez vpliva letos višje udeležbe volivcev.  Primerjava v odstotkih pokaže, da so največje poraženke lokalnih volitev SMC Mira Cerarja z -62,8 odstotka, DeSUS Karla Erjavca z -35 odstotkov in SLS s -26,9 odstotka.

Nadaljevanje trenda iz volitve v DZ
Podoben je bil vrstni red največjih poražencev že na parlamentarnih volitvah junija, kjer je SMC izgubila kar 72 odstotkov, DeSUS 52 odstotkov in SLS 34 odstotkov. Šefa stranke so menjali le v SLS, kjer je vodenje od Marka Zidanška nedavno prevzel Marjan Podobnik. Primerjava deležev na prejšnjih in tokratnih lokalnih volitvah, s prikazom razlike v odstotkih, je takšna:

Vir: spletnicasopis.eu

Najbolj se je okrepila SDS Janeza Janše, ki je bila po občinskih svetih najmočnejša že na prejšnjih volitvah. V odstotkih pa so izjemen vzpon v primerjavi s prejšnjimi volitvami dosegli tudi LMŠ, SAB Alenke Bratušek in Levici. A razlog za to je, ker je LMŠ pred štirimi leti nastopala le v eni občini, podobno pa še nista bili v večini občin prisotni tudi SAB in Levica, ki je bila pred štirimi leti celo še koalicija množice strank.

Zgodovinska zmaga v Ljubljani je polom
Še huje kot po občinah sta bili SMC (-77 odstotkov) in DeSUS (-56 odstotkov) poraženi na volitvah v prestolnici Ljubljana, ki jo del novinarjev v velikih medijih razglaša za primer zmage levega pola v politiki, kar je povsem smešna trditev. Leve stranke so bile v Ljubljani najbolj dramatično poražene. Zmagal je Zoran Janković, ki ni bil kandidat kakšne od vladnih strank. Po tej logiki bi tudi za Borisa Popoviča lahko kdo rekel, da v levo usmerjenem Kopru zmaguje za leve stranke. Ali za Andreja Fištravca v Mariboru. A to ni res. Ti župani so igra izven običajnih pravil strank in tudi voli se jih po drugem sistemu. Čeprav se Janković res razglaša za levičarja. V mestnem svetu Ljubljane so v primerjavi s prejšnjimi volitvami od velikih igralcev pridobili le SDS +42 odstotkov, Levica +23 odstotkov in Lista Z. Jankovića +2,12 odstotka. Na novo sta v mestnem svetu s 3,3 in 2,4 odstotki LMŠ in SAB, kjer pa primerjava s preteklostjo v odstotkih ni mogoča. Rezultat strank in Jankovićeve liste v Ljubljani je bil primerjalno s prejšnjimi lokalnimi volitvami tak:

Vir: spletnicasopis.eu

Podoben rezultat iz junijskih volitev poslancev, a  z nekoliko drugače obrnjeno grafiko, je takšen:

Vir: spletnicasopis.eu

Grafika o rezultatu volitev poslancev je nastala poleti, ko uradni rezultat volitev poslancev še ni bil razglašen, zato je v grafiki opozorilo, da podatki še niso dokončni in uradni,  a odstotki se niso več spreminjali in so uradni rezultat.

Peter Jančič / Spletnicasopis.eu

 • Občasni Komentator

  uredite mi podatke tako, da smo zmagali…hvala

  • hehehe

  • janez cepec

   nč ni treba urejat, če rečem, de smo zmagal, smo zmagal!! jebeš podatke, statistiko in rezultate. Howg, govoriu sem.

 • Andrej

  Jaz si za Ljubljano ne bi delal utvar. Zokija so podpirale VSE leve stranke. Svoje kandidate so imele za kanonfuter in pesek v oči volilcem.
  V Ljubljani je popolnoma zmagala skrajna levica.

  • Common Sense

   Se strinjam. Logar je sicer dosegel odličen rezultat 30%. A v resnici je zmagala levica, še posebno pa se je dobro odrezala Levica. Ni težko ugotoviti zakaj a to je druga zgodba.

 • janez cepec

  mater ste desnakarji kreteni. pa kva koji kurac je važn, kok je “pomladni ” trojček (kdo od njih nej bi biu pomladnik, po obnašanju so zadrti reakcionarji), prehitel Šarčevih šest? dejstvo je, de ste spet popušili. od 212 županov, ste jih nekje Bogu za hrbom napraskal ubogih 12. kje je Jeblana, kje toti Maibor in druga večja mesta? če pa poslušaš vel’kiga luzerja, ste pa spet zmagal. keri idijoti ste, de še skoz verjamete njegovi matematki. ni vam pomoči, luzerji

 • Vera

  Vse volitve v Sloveniji bi morale kontrolirati vse države članice EU-ja , ker le tako se ne bi moglo ” švinglat ” z glasovnicami in s trenutnimi priseljenci, ki so se baje na Upravnih enotah na veliko prijavljali v Ljubljani . Zato tudi štrajk delavk, ker niso mogle več delati v tistem navalu . Kako je po normalni poti lahko na enem samem naslovu tudi prijavljenih 100 ali še več novih prebivalcev ?

  • janez cepec

   ma ti si fuknena. spet kalimerovsko jamranje. kašn švinglanje. spet ste popušil, pa amen.

   • david23

    Eh, to se da zlahka preveriti, ne? Pa naj kdo preveri, kako so se gibale te številke v npr. zadnjega pol leta in potem primerja z leti, ko ni bilo volitev. Potem se pa naj zmenijo, kako in kaj.

  • janez cepec

   nč baje, use je res, je Grimsov Brane povedu, de so večina imigrantov iz Kladuše, bojda jih je blo okol 50 jurjou, pičili čez slovensko mejo, pa so se, at takoj, šli parjaut na upravno enoto u Jeblano. ker pa niso bli usi do šestih zvečer fertik, je tri dni prej odstopu načelnik Lončar, delavci so pa začel strajkat, kot so napovedal že šternajst dni prej

  • pupa

   Ko bo đamija zgrajena bodo tam prijavili stalno bivanje vsi musliči, ki živijo v Sloveniji in bodo imeli svojo “đržavo” v državi.

   • Tomaž

    Le zakaj nam ne uspe to kar očitate levičarjem. Očitno desnica ne premore niti enega sposobnega vodje.

    • joško

     Točno si opisal stanje samo toliko bi dodal.IMAJO PA ODLIČNE MEŠALCE DR……KA

 • Občasni Komentator

  Od leta 2006 do leta 2018 je SDS na lokalnih volitvah poslabšal svoj rezultat za 14% (l. 2006 149963 glasov, l. 2018 129509 glasov). Edina resna leva stranka – SD (torej, da ne štejemo razne PS, SMC in LMŠje) pa je poslabšala rezultat za 25% (l. 2006 104543 glasov, l. 2018 78541 glasov). V primerjavi z zadnjimi volitvami iz l.2014 je SDS izboljšala rezultat za 31%, SD pa za 15%, pred tem so v letih 2010 in 2014 obe stranki bili v precejšnjem minusu glede na prejšnje lokalne volitve. In tudi se vidi dejanski problem desnice. Namreč v enakem obdobju resna partnerica SLS (ki je vmes izpadla iz DZ) je izgubila 41% glasov v primerjavi z l. 2006, izguba po letih lokalnih volitev pa so bile -16%, -15% in -18%. Brez njih pa ne moreš zmagat na držano zborskih volitvah. Če se pa primerja samo dobljena mesta v mestnih svetih pa je v vseh teh letih izguba SDS bila -10%, izguba SD pa -7%. Rezultati in statistika so prasica.

  • janez cepec

   kot rečen, jebeš statistiko, zmagal smo, je djav ON

   • Franc Vidrih

    Ti nisi Janez, si samo CEPEC!

    • janez cepec

     ti s’ pa Butl

     • Franc Vidrih

      Sodiš po sebi, ker so tvoji komentarji več kot butasti. So idiotski in levofašistični.

     • janez cepec

      na idijote se ti, zgleda, dobr spoznaš, ker si edn izmed njih, levega fašizma pa ni, ostaja samo desni fašizem

  • Franc Vidrih

   Nisi upošteval podporo levakom, fakenewsovskih medijev.

   • Občasni Komentator

    kako bi jo ti upošteval? a imaš kak predlog, kako opredeliti ta dejavnik, in ga potem smiselno vključit v analizo kot kovariato. Da slišim predlog, pa naredim tudi to.

    • Franc Vidrih

     Karkoli pametnega predlagati levakom je Sizifofo delo, ker vidite samo v levo. Vprašaj Kučana ali Jankovića, ker enako razmišljata kakor ti.

  • Common Sense

   Drži.

 • marker

  Kaj pomaga zmaga na lokalnih volitvah, če je na oblasti levica. To je nekako tako kot tista basen o lisici in grozdju.

 • Lea Pralines

  KAKŠNO BOLANO ZAVAJANJE! JA KJE PA STE MALINOVCI? KDO PA JE PREDSEDNIK VLADE? NO…BO ŠLO? NAUČITE SE BRATI,ALI POSLUŠATI RADIO PA BOSTE UGOTOVILI,KJE STE IN KAKO VEDNO POPUŠITE VOLITVE….JANŠA VAS ČISTO ZAVAJA!!!! kar začnite z a,b,c,č,diiiitd saj bo šlo!!

  • antimur

   Ti si še en gnojni primerek kučanističnih omejencev. Slovenci vas sovražimo, daj si že enkrat to vbij v glavo. Ko bo resnica preplavila Slovenijo, ste ga na=bali. Pa še to, niti centa več kučanistični greznici RTV, pa se naj zločinec Kučan in vsa njegova drhal postavljajo na glavo, če želijo imeti to Hanzi levofašistično greznico, si jo naj vzdržujejo.

   • jovan jovan

    Resnica je ta, da večina Slovencev ne mara sekte! Kar je evidentno iz obojih zadnjih volitev. Smrdite! Greznica s Trstenjakove se razliva po vsej Sloveniji. Če bi kandidirala samo Kučan in ivan, bi Kučan gladko zmagal.

    • david23

     Hmm, a tebi je popolnoma vseeno, kaj je kdo delal na oblasti, le da je s t. im. levice?

     • borko

      to je bistvo da je naš

     • joško

      Ko je bil Milan na oblasti je dosti več napravil kot tvojjajčeglavec

 • Cucurbita Pepo

  Nova24 je fake news.

  • joško

   dvojni fake news

 • Vojteh Dovč

  hvala bogu,da mamo SĐS .zdej bom lažje spal

 • Tomaž

  Še ena samoobrambna zavajajoča analiza predsednika SDS
  Na lokalnih volitvaj je volilo skupaj 870.567 volilcev.
  Desnica jih je žal dobila le 226.942 kar je le 26,06%.
  LEVIČARJI niso niti približno izgubili, kot želi za svoj nadaljnji obstoj na mestu predsednika stranke prikazati janša,
  Levičarji vedo, da nastopanje na lokalnih volitvah pod blagovno znamke ene stranke pomeni izgubo podpore volilcev, ki niso člani te stranke, zato so se prelevili v NEODVISNE. Desne stranke strogo pod strankarsko blagovno znamko, levičarji pa delno pod stranko, še bolj pa pod “NEODVISNI”.
  Tako so levičarji v resnici dobili 653 tisoč glasov, desnica pa le 226 tisoč, skupaj jih je volilo 870 tisoč.Ok morda so tudi mkakšni desni pod neodvisnimi, toda skupna zmaga je zagotovo na levi strani. In to precejšnja, sploh pa ni zmagala desnica, aj ni v nobeni mestni občini. dobila pomembnega župana.

  Janša,takšne analize so bolj za lase privlečene, odvisno komur trobiš in kdori verjame. In kdor zna seštevati in odštevat, ztakoj vid,i da je levica pod
  ” Neodvisnim ” Jankovičem = s podporo vseh levičarjev), samo v Ljubljani dobila več glasov kot SLS in NSI po celi Sloveniji.

  Janša očitno podcenjuje volilce, namesto d abi se enkrat sooočil z ralnostjo, da je desnica spet pod 30% glasov, pod 30%. Moč se izraža v povprečnini, ki jo župani / glede na število ljudi v občini upravljajo. Spet je bilo žal le 30 / 70, DESNICA žal ni zmagala.

  Krivci so jasni, Predsedniki desnih strank s nepravočasno, neprofesionalno volilno strategijo in s slabimi, neprepoznavnimi, nešolanimi kadri, ki bi lahko prišli vsaj do občinske ravni. Polno ” kvazi sposobnih” je v DZ, sestopijo naj korak nazaj in kaj naredijo najprej v svojih občinah, ker ne morejo postati prvo kategorniki v DZ,če še tretje lige občin ne obvladajo!”

  JANAŠEVE ANALIZE pa kot vedno. Vse ve, takoij , le 5 minut po volitvah, pred volitvami pa niti tega da je catch lokalnih voliterv: ” NEODISNI KANDIDATI”. in to po 30 letih v politiki?

  • david23

   Hja, neodvisni kandidat, ki je po tvojem zlagan, ali kako? Hja, če so volivci naivni, potem pač demokracija deluje kot deluje, ampak to gre na kratki rok, medtem ko je dolgoročno to pogubno za družbo in državo (poglej si volilno udeležbo!)! Pa ne, da zagovarjaš zlaganost v politiki kot pravilo, ali? Aja, in kje piše, da so vsi kandidati, ki so nastopili kot neodvisni že kar avtomatično levičarji? Daj predstavi podatke o morebitni strankarski pripadnosti za prav vsakega neodvisnega kandidata, ki je bil izvoljen, ker v nasprotnem gre zgolj in samo za nedokazane špekulacije!

 • soc

  “Leve stranke so bile v Ljubljani najbolj dramatično poražene. Zmagal je Zoran Janković, ki ni bil kandidat kakšne od vladnih strank. ”

  Tale je pa hudo debilna, sorry. Še večini vaških šank politikantov je jasno, da leve stranke niso ponudile resnejših lastnih kandidatov ob njihovega skupnega človeka Jankovića, ker je nekdanji sokandidat za naslednika na prestolu (ob Golobiču) zlobnemu palčku iz Murgel trenutno najustreznejši človek za vodenje prestolnice in koordiniranje murgelskih valptov, služabnikov in sužnjev.

  • xtc

   Imaš delno prav,vendar Zoki ni član nobene od levih strank in ima lastno stranko tako ,da glede etabliranih parlamentarnih strank zadeva drži.
   Drugo pa je to,da le te stranke po nalogu Kučana niso predlagale resnih kandidatov,Zoki pa je že davno dokazal ,da je njegov domet le Ljubljana.
   Bo pa zanimivo videti EU volitve,kjer je levica razdrobljena in ob kopici kandidatov,ki se vsi rinejo za EU plac,se itegne ob razdrobljenosti,saj tam glasov pač ne morejo zlagati,da ostanejo nemara zgolj z enim ali pa še to ne poslancem,edini,ki imajo na zadnje volilne rezultate upanje so v SD astalo pa je vprašljivo.

   • jovan jovan

    Posanc! Daj si že snami wc desko!

    • xtc

     Kej je Čefurko a ti še vedno niso zamenjal plenic in daltablet,da imaš desko okrog vratu?.

   • soc

    Če uporabim reductio ad absurdum (pa je ad absurdum v tem primeru nepotreben), vse kar izhaja iz ZKS in ZSMS je v bistvu ena in ista zgodba. Tisoč cvetov iste rastline, od Kučana in Drnovška preko Golobiča in Jankovića do Kresalke, Bratuškove, Cerarja, Šarca. Od LDS, SNS, Zares, Pozitivne Slovenije, SMC, LMŠ, raznih občinskih list…). Ve se, kdo je duša teh vejic in cvetov, svoje mesto mafijskega dona je prevzel od Dolanca (ta od Mačka), in kot kaže ga bo predal Golobiču, če se ni v ozadju kaj močno kadrovsko spremenilo.

    Dokler imamo mafijski sistem s pozicijo Capo di tutti capi je smešno razmišljanje o porazu levice na ljubljanskih volitvah. Tokrat je desnica (Pomlad) res napela vse moči, rezultat pa je – reciva ljubeznivo, slab.

 • jovan jovan

  Slabemu tiču vse prav pride. Tudi pomladni trojček. Luzerji.

 • xtc

  Realno je videti,neverjetno živčnost levakov in popadljivost.
  Tako v EU kot v SLO jim podpora usiha,v EU dreatično,v SLO zelo počasi a usiha.
  V EU pač ljudje vse bolj vidijo in občutijo norosti levice in progresivcev in se tudi tradicionalni volilci teh strank počasi obračajo k desnim strankam zaradi vojnih stanj na ulicahsicer tudi nekatere desne stranke kot CDU in še katera pospešeno izgubljajo volilce ,ki se selijo k bolj desnim strankam,same pa še dodatno dvigujejo njihovo priljubljenost z zavračanjem sodelovanja z njimi in v nekaterih primerih tudi kar z sodnimi postopki,kar le še povečuje njihovo moč,saj se med tem ulice e bolj spreminjajo v vojna obnočja in no go zone,česar so ljudje siti,kot tudi kriminala s strani pritepencev in drugih težav,ter dvigov sdavkov in drugih ukrepov na škodo domačinov v korist ilegalne drhali. vse to vse bolj povzroča odmikanje volilnega telesa od levice po EU.
  V SLo je sicer to počassneje,saj gre za specifičen problem,kjer je glavni delodajalec država,ki preko svojih podjetij in donedavna še vloge v bankagh neposredno in posredno skupaj obvladuje 70% gospodarstva in 80% denarnega toka države,zato je tudi volilna baza zelo abnormalna,večinoma vsa priklenjena na državo oz socializem,ki še vedno vlada trdo v državi in v glavah ljudi.
  Neprivatizacija vsega,je naredila Slovenijo abnormalno dogovorno ekonomsko pajdaško socialističnokapitalistično gnezdo polno anomalij in abnormalnosti,ki bi jih ob privatizirani državi neb bilo.
  Treba pa je še vedeti,da ljudje in sorodniki bivših sodelavcev SDV in drugih partijskih močnih struktur,danes dobivajo še vedno razne bonitete,ugodnosti in denar za vzdrževanje komunistične miselnosti,denar za to pa se dobiva na račun dvigov davkov,trošarin izžemanja gospodarstva in kraje iz bank,državnih podjetij,bolnic itd zato se ta sistem še vzdržuje na silo z mahinacijami in zato je ob vsakem poizkusu privatiziranja česa tak velik vik in krik.

 • Darth Vader

  Zakaj Vladam vedno spodleti?

  3. Uničevanje zasebnega sektorja

  Vladne intervencije ne odpravljajo tega,
  kar naj bi bile tržne pomanjkljivosti ampak jih ustvarjajo z uničevanjem
  zasebne podjetniške iniciative. Če nebi bila država dominantna na
  področjih šolstva in socialne pomoči, bi zasebna podjetniška iniciativa
  in zasebne dobrodelne organizacije zapolnile praznino, kot je bilo to
  preden je Vlada monopolizirala te aktivnosti. Uničevanje zasebne
  podjetniške iniciative v zasebnem gospodarstvu skozi Vladne politike je
  konstantno v teku, ker politiki lahko dobijo glasove s ponujanjem
  dodatnih javnih storitev, čeprav javna storitev te storitve ne izboljša
  ampak jo poslabša.

  5.Iskanje rent in ustvarjanje rent

  Državne intervencije privabljajo iskalce
  rent. Iskanje rent je napor po pridobitvi privilegijev skozi vladne
  politike. V volilni demokraciji obstaja konstanten pritisk dodajanja
  novih rent obstoječim rentam z namenom pridobitve podpore in glasov. To
  ustvarjanje rent razširi število iskalcev rent in čez čas je
  razlikovanje med korupcijo in spodobnim in legalnim poslovanjem
  zamegljeno. Bolj kot Vlada popušča iskalcem rent in ustvarjanju rent,
  bolj bo država kot celota, žrtev klientelizma, korupcije in alokacije
  sredstev.

  6. Usluge za glasove in trgovanje z glasovi

  Preferenčna izbira “uslug za glasove”
  opisuje the izmenjavo uslug med političnimi frakcijami zato da se spravi
  skozi preferirani projekt od nekoga s podporo projektov druge skupine.
  Takšno delovanje vodi do konstantne rasti aktivnosti države. Skozi “quid
  pro quo” političnega procesa zakonodajalci podpirajo kose zakonodaje
  drugih frakcij v zameno za pridobitev politične podpore za svoje lastne
  projekte. To obnašanje vodi do fenomena “inflacije zakonov in
  predpisov”, plaz neuporabnega, nasprotujočih si in škodljivi proizvodnji
  zakonov. več: https://ambasador21.wordpress.com/2018/11/24/10-razlogov-zakaj-vladam-spodleti/

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena
  lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor
  združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz
  par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL JUGOKOMUNISTIČNEM
  agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika
  DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji –
  ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka demokratične
  prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega
  rojaka
  (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji
  nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica
   SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ (Ujedinjeni
   savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni
   se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar
   jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar
   se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še
   traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza
   socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3
   demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom
   ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine
   Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska
   stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a,
   imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
   t. i. “Združeno levico” itd.
   lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM=MURGL-JUGOKOMUNIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=
    =FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
    ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

    =SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21
    =
    FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik je pa MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik
    PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
    =
    ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
     = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

     in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

     kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

     = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

     (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
     pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
     gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
     i tako dalje do tokija …)

     vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
     delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
     =
     “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

     1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
     2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
     psi čuvaji tekovina revolucije
     3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
     oz.
     z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

     Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
     seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
     .
     Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
     so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
     .
     .
     Jezus Kristus:
     »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
     .
     »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

     • Get Smart

      Samo v primeru v STOŽIC nje, kamor je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA
      220 MILIJONOV € za projekt,
      ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
      40 milijonov €

      in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
      MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov = najboljš đupljan nje NI PLAČAL
      ampak jih
      je nagnal domov BREZ PLAČILA.

      Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
      Kaj odmeva v Stoščah?

      – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
      – ZA koga? Za PARTIJU?
      – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
      – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
      – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
      – “Evviva communismo!”
      – “Bandiera rossa la triumfera!”

      Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.

 • Novakec1

  In kaj imamo sloovce od tega; slolandija se zmeri bolj spreminja/ pogreza v počefurjeno multikulti greznico

 • Olga2345

  Čestitke! Pogumno naprej!

 • nicor

  Dobro, tolažite se. Je pa tudi zanimivo , da JJ kot relativni zmagovalec državnih volitev ni niti poskusil sestaviti vlade. Je že vedel, zakaj. Ker ima v resnici podporo samo ene stranke Raje ne kot pogoreti, raje se ponašati z relativno zmago, pa četudi moraš potem v opozicijo.

  Uredništvo, zanima me, zakaj so onemogočeni komentarji pod nekaterimi “članki”? Se mar bojite reakcije na pljuvanje celo od svojih pristašev, drugi smo bolj poredko vaši bralci. Mene mora nekaj napeljati in se grem prepričat, če je sploh mogoče, da kdo napiše kaj takega. No, za Demokracijo in še koga velja isto.

  • škoda

   Da Janša ni sestavil vlade je kriv volivni sistem, ki ga je levica priredila v svojo korist. Stranka SDS je v Sloveniji zmagala po vseh regijah v 77% in bi če bi bil večinski sistem sama lahko sestavila vlado.
   Toliko v vednost ne vernikom.

 • * požrešne in vulgarne oblasti, ki uveljavlja svojo moč samo zato, da bi lastno nomenklaturo prepeljala v območje obilja. Ideološki mehanizmi uhajajo človeškosti – to je ta totalitarna, stalinistična ekonomija. Res je, boljševiki so še vedno na oblasti, še danes leta 2018
  se gledamo z njimi iz oči v oči.
  DRAGAN ŽIVADINOV
  * OD OSVOBODILNEGA BOJA do … BANDITIZMA in IZDAJSTVA – ALBERT SVETINA – Mačkova desna roka, partija , OF, Udba, 2.sv vojna itd….osnovno – šolska literatura
  * UDBOMAFIJA – PRIROČNIK ZA LAŽJE RAZUMEVANJE TRANZICIJE – RAVNIKAR – “obvezno” aktualno branje o izdajalcih

 • Dado

  V desnici so luzerji. Kaj bi še radi ? Vlečite iz pet ali iz kjerkoli. Janša je največji luzer. ker ni upal sestaviti vlade, četudi je SDS zmagala kot stranka. Zakaj ?. Ker je desnica tako naravnana, da samo PLJUVA, v resnici pa ji ni do sprememb. Itak ne prevzema odgovornosti za svoje napake, zna pa kazati na napake drugih. V kolikor bi bilo luzerjem do sprememb, bi največji luzer Janša, pokazal jajca in sestavil vlado. Ker pa ni vladi, užaljeni kalimero cvili in spet pljuva. To pa je edino kar zna.

  • lukamiha

   Ti Dado , pa sploh veš o čem tarnaš? Če bi bili drugi normalne demokratične stranke , bi Janša z lahkoto sestavil dobro večinsko vlado, tako pa drobna revšeta brez demokratičnih pravil sedaj uničujejo državo!

 • Novakec1

  A zdej se bomo šli pa še kdo ma bolj lažnivo statistiko.

 • Poserjemsenavse

  ko bi se SDS rešil Janše bi desnica suvereno zavladala….žal samo pobožne želje

  • Vlado77

   Si prepričan? Ravno obratno. Ni problem SDS problem so Nsi in SLS ,ki se ne uspejo dvigniti nad 10%. Stranka ,ki dobi cca 25% se ne more označiti za neuspešno!

  • lukamiha

   Hm, si ti manjkal pri matematiki v šoli?

 • frondi

  in pol so se mokri zbudili