fbpx

Razkrivamo: Predsednik intelektualcev iz Akademije za družbeno odgovornost, ki so v javnem pismu kritizirali vlado, je Milan Brglez

Evropski poslanec SD Milan Brglez (Foto: STA)

Evropski poslanec iz vrst Socialnih demokratov Milan Brglez s pismi t.i. neodvisnih privilegiranih intelektualcev deluje proti trenutni vladi. “Slo po oblasti in nepomirljiv ideološki instinkt očita strankam koalicije društvo, katerega predsednik je ob ustanovitvi pred letom in pol postal politik Milan Brglez,” dvolično dejanje evropskega poslanca razkriva vodja vladne svetovalne službe za sprejemanje protikriznih ukrepov Matej Lahovnik.

Za kaj pravzaprav gre? Samooklicani neodvisni privilegirani akademiki, ki se napajajo iz državnega proračuna, so v zadnjih treh mesecih poslali veliko kritičnih pisem na račun obnašanja in političnega komuniciranja predsednika vlade Janeza Janše. Zadnjo med njimi so poslali člani in članice Akademije za družbeno odgovornost. Presenečenje je toliko večje, ker je predsednik društva evropski poslanec dr. Milan Brglez, ki se očitno kot evropski poslanec ne želi izpostaviti do te mere, da bi pismo poslal sam. “Najbolj bizarno je, kako nam mediji predstavljajo društvo kot civilno družbo, čeprav lahko z enim klikom na Googlu preverimo, da je predsednik politik Milan Brglez,” razkriva dr. Matej Lahovnik.

A v igri rušenja trenutne vlade so dovoljena vsa sredstva. Tako je svoj mošnjiček v boju proti janšizmu dodal še evropski poslanec Milan Brglez. Sedež društva se sicer nahaja na Kardeljevi ploščadi 5, v bližini prostorov Fakultete za družbene vede v Ljubljani. Pismo pa je bilo objavljeno med drugi tudi v hišnem glasilu Socialnih demokratov, Haklovem Večeru.

Vodja vladne svetovalne skupine razkriva dejanje evropskega poslanca Milana Brgleza. (Foto:posnetek zaslona/Twitter)

Brglezove miselne oprode vladi očitajo vse tisto, česar sami niso bili sposobni narediti, ko so bili na oblasti
Pismo so v petek, 15. maja 2020, objavili v Večeru. V šestih točkah so tako izzvali Desus in SMC, zakaj se odločno ne zoperstavita ideološkim temam. Med drugim so očitali trenutni vladi njen ideološki boj z mediji, zgodovino in sodstvom. Spraševali so se, zakaj vlada namenja 6 milijard evrov za lajšanje gospodarskih posledic korona krize in ob tem pozablja na samozaposlene v storitvah, odpuščene in delavce na čakanju ter koristnike javnega prevoza.

Naslovnica v mariborskem Večeru. (Foto: Posnetek zaslona/ Večer)

Navedli so tudi, zakaj se državna pomoč ne pogojuje s prepovedjo odpuščanja v Gorenju, koliko sredstev je vlada namenila za dolgoročne rešitve v okvirih zakona o dolgotrajni oskrbi in koliko domov za ostarele misli vlada RS začeti graditi do zaključka njenega mandata ter kako bo okrepila javno zdravstvo.

Izpis iz Ajpesa, ki dokazuje, da je evropski poslanec Milan Brglez predsednik društva Akademije za družbeno odgovornost. (Foto: posnetek zaslona/ Ajpes)

Pismo namenjeno političnemu obračunu z vlado Janeza Janše
Vsakemu poznavalcu slovenske politične scene je takoj jasno, da gre za še en obupan poskus Brglezovih intelektualnih izbrancev, ki bi nam radi prodali zgodbo o ideoloških bojih v Sloveniji. Ob tem nikoli ne pozabijo omeniti, da je v Sloveniji demokracija ogrožena. V pismu so navedli, da je v vladajoči politiki prevladala sla po oblasti ter nepomirljiv ideološki instinkt. “Hujskanja in grobi napadi na izbrane nasprotnike (v medijih, pravosodju, znanosti in kulturi, civilni družbi) so v razmerah povečane politične občutljivosti v javnosti razvneli pravo ideološko vojno, ki poglablja narodni razkol in ogroža demokracijo,” so se odzvali intelektualci, ki jih vodi evropski poslanec iz vrst SD.

Sedež društva se nahaja v bližini Fakultete za družbene vede. (Foto: Posnetek zaslona/ Google maps)

Milan Brglez spada med najbolj bojevite predstavnike leve politične struje v slovenski javnosti. Pogosto se oglaša preko družabnih omrežij in deli kritična sporočila o trenutni vladi in desnici, kar je legitimno dejanje posameznika. Očita pa se mu, zakaj še vedno podpira totalitarne simbole komunizma in širi ideje takšne ideologije. Zaradi zločinov tega sistema je po svetu namreč umrlo več kot 60 milijonov ljudi, veliko držav pa danes zaradi komunističnega primeža spada med najrevnejše na svetu.

Milan Brglez v majici z obrazom množičnega morilca, rasista in homofoba Cheja Guevare (Foto: Twitter)

Vse to očitno neodvisnih in dominantnih slovenskih medijev, opozicije ter nekaterih nevladnih organizacij, ne zanima, saj je le pomemben končni cilj, da vlada pade.

Pamflet Brglezovih intelektualcev si lahko preberete TUKAJ.

Luka Perš