Priprta zloglasna makedonska tožilka Katica Janeva je v Sloveniji dobila priznanje za “najboljšo” na Balkanu – Podelil ji ga je sumljivi inštitut IFIMES Zijada Bečirovića, ki ga izdatno financiramo davkoplačevalci, policija pa povezuje z radikalnimi islamisti

Katica Janeva v družbi dr. Ernesta Petriča, ki je podeljeval priznanja in Zijada Bečirovića, ustanovitelja Inštituta za bližnjevzhodne in balkanske študije. Foto: IFIMES.

Pred dnevi smo na spletnem portalu Nova24TV poročali, kako so na skopskem tožilstvu zaradi obtožb o vpletenosti v korupcijsko afero, ki vodi vse do predsednika socialistične makedonske vlade, Zorana Zaeva, zaslišali posebno tožilko Katico Janevo in ji dan pozneje odredili 30-dnevni pripor. Janeva je odigrala ključno vlogo pri obsoditvi in političnem umoru nekdanjega predsednika desne makedonske vlade Nikole Gruevskega, danes pa na Nova24TV razkrivamo, da je Janeva samo dve leti prej na Bledu dobila priznanje za “Najboljše tožilstvo na Balkanu” s strani slovenske nevladne organizacije, t.i. Inštituta za bližnjevzhodne in balkanske študije (IFIMES) s sedežem na Vošnjakovi ulici 1 v Ljubljani. Slavnostni govornik na tej prireditvi je bil Jelko Kacin. Inštitut, ki ga med drugim visoko financirata ljubljanska in koperska občina, ima črne madeže, saj so dobitniki nagrad v preteklosti že odhajali v zapor, njegove lastnike pa se celo povezuje z Islamsko državo.

Mednarodni inštitut za bližnjevzhodne in balkanske študije (IFIMES) je novembra leta 2017 podelil visoka priznanja za „Najboljši vodja tožilstva na Balkanu“ vodji Specialnega javnega tožilstva Republike Makedonije, Katici Janevi, visoko priznanje „Najboljše tožilstvo na Balkanu“, pa Specialnemu tožilstvu (SJO) Republike Makedonije. Takrat je Janeva ob glasnem aplavzu gostov med drugim poudarila, da priznanje pripada vsem njim, pa tudi državljanom Makedonije, ki so začeli z demokratskimi spremembami, da bi povrnili zaupanje državljanov v pravno državo. Napovedala je boj proti nezakonitemu prisluškovanju.

Prisotne je tedaj nagovoril tudi nekdanji poslanec v Evropskem Parlamentu Jelko Kacin, ki je poudaril pomen tožilstev za spravo po balkanskih vojnah in izgradnjo in krepitev inštitucij, ki so predpogoj za uspešno tranzicijo in evroatlantske integracije. Kacin, nekdanji visoki funkcionar propadle LDS, je sicer le eden mnogih slovenskih politikov, ki so se tako ali drugače vpletali v makedonske notranje zadeve in v času tamkajšnje desne vlade poskušali rušiti pravni red in mir. V prvi vrsti so sicer za to skrbeli veliki prijatelji Zorana Zaeva, slovenski Socialni demokrati na čelu s Tanjo Fajon, pa tudi Ivo Vajgl in Samuel Žbogar.

Jelko Kacin. Foto: STA.

Slovenska nagrada za Katico Janevo kot “zelena luč” za obračun z VMRO-DPMNE in makedonsko desnico?
Cilj je bil kajpak uničiti makedonsko desnico, postaviti socialistično-levičarsko vlado, ki se je nato uspela v kratkem času po prihodu na oblast odreči svoji suverenosti in celo spremeniti ime države. Katica Janeva, to je po zadnjih razkritjih jasno, je tudi s pomočjo takšnih kvazi nagrad kvazi inštitutov dobila zeleno luč za obračun z Nikolo Gruevskim in stranko VMRO-DPMNE, da se ne bi več vrnila na oblast.

No, politična kriza v Makedoniji pa se z aretacijo Janeve ponovno zaostruje. Njeno vlogo v veliki večmilijonski izsiljevalski aferi, ki zadnje tedne pretresa celotno Evropo, je namreč potrdil posnetek, ki ga je objavil italijanski medij La Verita, in na katerem se razločno sliši, kako je od tajkuna Jordana Kamčeva televizijski voditelj Bojan Jovanovski, bolj znan kot Boki 13, prejel 1,5 milijona evrov podkupnine, Janeva pa je zagotovila Kamčevu, naj “ne skrbi in da bo vse ok”. Kamčev je bil v začetku leta preiskovan zaradi domnevnega pranja denarja in je bil nastanjen v hišnem priporu, po plačilu podkupnine pa se je pregon končal in postal je svoboden, kot mu je bilo obljubljeno. Janevi se je, ko so jo odpeljali na zaslišanje, misleč, da je nedotakljiva, še smejalo, naslednji dan, ko so jo stlačili za rešetke, pa je nasmešek izginil z njenega obraza.

Inštitut za bližnjevzhodne in balkanske študije nagrado podelil tudi koruptivnemu županu Brčkega, ki je moral kasneje v zapor
Ni pa prvič, da se je dobitnik nagrade, ki ga je podelil famozni Mednarodni inštitut za bližnjevzhodne in balkanske študije, znašel za zapahi. Eden izmed treh ustanoviteljev in idejni vodja, Zijad Bećirović, sicer doma iz Brčkega v Bosni in Hercegovini, je bil nekdaj najtesnejši poslovni partner Dragana Pajića, nekdanjega župana Brčkega, ki je bil obtožen zlorabe položaja in prejemanja podkupnin. Tik, preden je moral Pejić v zapor, ga je namreč slovenski inštitut nagradil z nazivom “Najboljšega župana v Bosni in Hercegovini”, poroča spletni portal Poskok.info.

Bečirović naj bi v Slovenijo prišel potem, ko so propadli njegovi posli v Brčkem, kjer je veliko sodeloval z dr. Edvinom Derviševićem. Skupaj sta želela v Brčkem odpreti celo t.i. slovensko univerzo in poskušala od mestnih oziroma državnih oblasti dobiti za 40 milijonov bosanskih mark sredstev. Pejić je nagrado s strani inštituta tudi prejel v tem kontekstu, saj je skušal Bečirović na ta način vplivati na bosanske oblasti, da je projekt v Brčkem vreden zaupanja. No, po mnenju strokovnjakov pa je bila realna vrednost samo 5 milijonov mark, zato je bosanski parlament pozneje ustavil “norost” in glasoval proti takšni univerzi.

Zijad Bečirović s turškim diktatorjem Recep Tayipom Erdoganom. Foto: EPA.

Zijada Bečirovića spremlja slovenska policija, državna podjetja pa ga izdatno financirajo z davkoplačevalskim denarjem
Kot poroča bosanski časopis Avaz.ba, je sicer Bečirović v Sloveniji pod budnim očesom policije, ker naj bi imel tesne vezi z radikalnimi islamskimi krogi na Bližnjem vzhodu. Obstaja sum, na kakšen način in s čigavim denarjem se financira inštitut, ki je bil ustanovljen že leta 2002, nima pa nikakršne znanstvene reference. Njegova soustanovitelja sta sicer še Aljaf Bakhatyar (ki živi v Zagorju ob Savi in je na spisku uradnih sodnih tolmačev Ministrstva za pravosodje, in sicer za kurdski jezik) in Mirko Pejanović, bosansko-hercegovski politiki, ki je bil za časa razpada Jugoslavije član Predsedstva Republike Bosne in Hercegovine.

Največji problem pa je, ker se sumljivi inštitut s sumljivimi lastniki izdatno financira s slovenskim davkoplačevalskim denarjem. Koprska občina je tako v Bećirovićev inštitut do danes vložila že skoraj 70 tisoč evrov, paradržavno podjetje ELES d.o.o. pa 65 tisoč evrov. Sploh očitno rada v ta inštitut vlagajo energetska podjetja. Poleg ELES-a je tako tudi družba GEN-energija inštitutu radodarno nakazala dobrih pet tisoč evrov. Inštitut financira tudi DARS, nakazal mu je osem tisočakov, Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije pa štiri tisočakov.

Na vsa državna podjetja in ustanove smo že naslovili vprašanje, zakaj oziroma s kakšnim namenom izdatno financirajo ta inštitut in ali nameravajo s tem prenehati, glede na to, da so odlikovanci tega inštituta očitno kriminalci, lastniki pa naj bi imeli sumljive povezave celo v Iraku in Siriji. Odgovore še čakamo.

Tibor Ferk

 • joza joza13

  Ampak res, zakaj to financiramo?

  • učko

   Ker so pri nas na oblasti in povsod po položajih Kučanovci oziroma proti-Slovenski rdečkarski fašisti !

   • francelj3

    …oziroma balkanarji.

    • Steiermark

     Balkanci – balkanec, nam vlada, po zaslugi kratkonoge pošasti, ki je pravtako balkanec in sovražnik samostojne in svobodne Slovenije, vodene od Slovencev!

  • GverilaStyle

   tudi to so glasovi na volitvah. Pa sej sam veš koliko glasov je to…..veliiikoo!!!

 • učko

  Zdej vidmo “ko i šta” je Ernest Petrić.

 • kokobily

  Ta Bečirović, je drk mešal še za časa vojne v BiH. Tam je skoraj zgubil glavo, ko je švercal vahbite skozi hrvaške bojne vrste (sam je o tem pripovedoval, vahabite pa seveda – izpustil iz razlage) Ko mu je postalo prevroče, je našel jasli pri nas.
  Inštitut ! Malo morgen! Zveni tako visoko, tako pametno… Poznam enega, ki je tudi imel “inštitut” za prijektiranje in gradnjo eko-bio-hoh in sploh, energetsko nula hiš, pa je bil samo priučeni tesar, hiše pa zdeskane lope…

  • centurion

   Saj je bil priučeni tesar tudi Maček Matija…
   Pa Šarec Serpentinšek tudi.

   • kokobily

    Matr, vse neki hoblarji…

  • Steiermark

   Levi politiki so pač specializirani v “zdeskanju lop”, tako kot njihov , eden izmed ideologov, zločinske rdeče ideologije, maček, samo da je maček za razliko od teh, potreboval “zdeskane krste”, za svoje nasprotnike! Isti, isti – komunisti, muslmandlci, rdeči fašisti….

 • GverilaStyle

  zijo jebo ti medved bukvu

 • est

  Predlagam, da ji podelijo še dva doktorata neznanih univerz in njena sreča bo popolna.

 • antimur

  Znajo kučanisti podeljevati odlikovanja, zločinec in izdajalec Kučan Sorosu, musliman Bečirović Janevi……

 • RATATA

  Taki bećirovići so najbolj zahrbtni slineži, ki jih v Sloveniji sploh ne bi smelo biti, kaj šele da so financirani za svoje sovražno delovanje!
  Lepobesedični petrič sramu ne pozna!, še jaz izbiram s kom pridem v stik in s katerimi ne, ta jugo veledr.prof.poslanski sudja pa ob vsaki priložnosti pod soj žarometov!

 • Antonius

  Pogledaš zgornje slike, pa najdeš na njih čudno združbo.
  Petrič, predsednik Ustavnega sodišča je v Stožicah ploskal Bandieri rossi, prepovedal imenovanje ceste po morilcu Titu in se izognil prepovedati javno uporabo morilskih insignij, pod katero so morili revolucionarni komunisti, gošarji in njihov komandant Tito.
  Kacin je ukradel razvpito ograjo, si pijan pridelal svoj cestni klanec, nikoli ni pojasnil, kam je šla nagrada za nepotrebno nabavo ldevetih etal Pilatus pc 9 in povsem neuporabnih izraelskih havbic za slovensko vojsko. Ko je Kacin v Izraelu kupoval omenjene havbice je bil z njim tudi Kučan, takratni vrhovni poveljnik slovenske vojske.
  Podkupljena klepto-tožilka Janica Kateva si ne zasluži dodatnih besed, Zijad Bečirović je pa prikriti musliman, ki je na uslugo Kučanovim, sodeč po njegovih priznanjih in njegovi kravati.

  • Marko Snoj

   Največje islam priznanje je v lasti sds jajota.Postal je častni doktor za zasluge pri nastanku nove musli države v Evropi.Ravno iz te države je največ ISIS bojevnikov iz Evrope.Zato so tudi sds ovci noreli ko so jim Rusi v nekaj dneh sesuli islamsko državo na prafaktorje.

   • šrauf

    Tanja Fajon jim je zrihtala brez vizumski režim po EU. Včasu “vseslovenskih vstaj” je kar nekaj demokratičnih socialistov z zastavo ISIS-a in napisom JAZ SEM RDEČI DŽIHADIST, paradiralo po Ljubljani.

   • maksimalno

    Kaj le je s tabo narobe?

 • xtc

  Mislim ,da ima sedaj v Makedoniji,ki tudi ni v EU Desnica edinstveno priložnost ,da počisti z koruptivno in izdajalsko levico dokončno. in jo spravi za rešetke z albanskimi skejneži vred ali pa jih izžene v Albanijo.

 • Spartan

  Osebje inštituta “Slovenija, moja dežela!”: Zijad, Senad, Farik, Hamid, Đevad, Srđan, Safet, Mirsad, Suvad, Šemso, Fadil, Đeronimo, Ibro, Slađan, Haris, Mehdi, Amin, Ćamil in Matevž gredo na kosilo v nobel restavracijo “Slovenija”.

  Kdo bo poravnal račun za kosilo?

  • Mojca pokraculja

   Matevž in Katarinca , že ne!

  • kokobily

   Mart, kje si sklepal vsa ta imena, meni padeta na pamet samo Mujo in Haso…

 • montyamp

  Žvepleni pritlikavec in kacin , sta v Izraelu kupila zastarele haubice , za klanje tistih na svoji strani , se pravi slovenskih vojakov .
  Saj komunisti itak vedno pobijajo na svoji strani , le načini so danes bolj perfidni .
  Končno se mi začne svitati , zakaj polovica Slovencev bojkotira volitve .
  V politiki imamo namreč z davkoplačevalskim denarjem financiran organiziran državni kriminal .
  To da se rdeči cigani odlikujejo sami med seboj , to so namreč videli pri poštenih ljudeh .
  In zakaj se banditi ne bi smeli obmetavati z državnim denarjem ???
  Če pa blesav narod to dopušča .

 • Skrajno Desni

  V svetu smo Slovenci vodilni v korupciji, priznanja je treba podeljevat enakim.

 • IZBIRA

  Komunistična priznanja so ničvreden papir. Poleg tega jih podeljujejo sebi enakim.

 • Janez Kepic-Kern

  Tole je pa za v Parlament naše R. Slovenije.
  Kaj
  vse to pomeni?
  Nek nevladnik se srečuje
  z Erdoganom.
  To se mi ne zdi normalno. L. r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • GverilaStyle

  tole šunko janevo bi prav rad videl za mizo, ko je pri kosilu….to mora biti klanje že pečenega.

 • Dragan Krstič

  Prof. dr. Petrič ne sramotite se. Z vsako barabo se vam pa res ni treba pred objektive postavljati.

 • Artur

  Vsako greznico je treba občasno spucat, ko je svinjarija že do vrha SLO čefurska greznica je nekaj posebnega neprestano se polni in nikdar je ni mogoče izprazniti, sranje brez konca in kraja.

 • Felikss_AH

  Slovenija je pa res “obećana” lokacija za take – – “Inštitut za bližnjevzhodne in balkanske študije” – – samo še eden v vrsti podobno “elitnih inštitutov”. Od nekdanje skoraj žlahtne YU-republike smo postali deponija sortiranega humanoidno-toxičnega materiala… od škodljivo recikliranih UDB-Komunistov, kakih 1,250 ton Muslimanov (cca ekvivalentno z 100,000 komadov teh osebkov), Srbske infiltracije v državni in kriminalni sistem… vse to pa še “razkošno” začinjeno z LGBTQP deformacijo. Ni za pozabiti še dobrega dela Slovenske avtohtone, a nerazumljivo ignorantsko inertne mase ki je uglašena na Leve + Homo-Islamo-filne tonalitete…

  Poleg tega da se nam z Juga “po inštitutsko” sem valijo nepregledne sveže mase “potrebnih boljšega občutka” na Zahodu… postajamo še deponija za kvotno-radodarno nam vrnjene MultiDrekultne presežke iz že temeljito MultiDrekultno nasičenih Zahodnih delov EU… in temu se reče osamosvojitev… od česa le?

  Zadnji skupinici še živečih staroselcev bo ob takrat “primernem času”, preostalo samo še jodlanje z vrha Triglava… kar je nedavno in zagotovo nehote napovedal prav J.J. iz svoje jodlarske pozicije ob Aljaževem stolpu. Zadnjim avtohtonim, po odjodlani himni (v Slovenščini), tam gori v Slovenski Masadi, bo ostal samo še skupinski harakiri… ali pa spust nazaj v dolino, in sramotna spreobrnitev v Islam.

  • šmentanamuha

   Problem jodlarjev je, da so strahopetni. Bojijo se vsega: volkov, medvedov in Balkancev. Kleni Slovenci in Slovenke se jih ne bojimo. Prav strahopetna drža je tista, ki omogoča invazivcem vseh sort, da lepo nemi nič tebi nič zavzemajo teritorij.

   • Objektivni Hun

    Problem poštenih Slovencov je.., da jih je pokorno sram pred svetom.

  • RATATA

   Poglej člane, presidente, sponzorje tega inštituta…… zraven sta tudi mesić in lončar iz kvote vodij sfrj ob napadu jla na osamosvojeno Slovenijo, pa tudi habsburžanka – vojvodinja in princesa iz linije panevropejstva…

   • Felikss_AH

    Kaj je čudnega pri temu… Mesič in Lončar sta dve Hrvaške izdajalske podgane… povsem enako kot so taki ekvivalenti tudi v Sloveniji. Potem Clintonov pajac in DemnoSrat Craig Smith in na koncu še tale kamela Camilla… čeprav samo daljni rod multikulturalista Otta (fotr njenega moža)… Otto je bil simpatizer MultiDrekultne preobrazbe Evrope – Dr. Otto von Habsburg on Muslims and Christians in Europe – https://www.youtube.com/watch?v=VC9o_Z6L7Jo

    Bi pa bil čas tudi pri tebi da nehaš bluziti skupaj s tvojimi Srbijanskimi kolegi tu kako je “Hrvaška napadla Slovenijo”. En tak preverjeno debilno provokativen Srbijanec tu je neki “neuralink”… oba sta usklajena v teh blodnjah. A se dobivata v kaki gostilni in si tam izmenjujeta “podatke” – ?

    Že večkrat sem to napisal in naj še enkrat ponovim – Sploh ni problem imeti osebne antipatije in sovraštvo do nekoga… vendar če o tem še pišeš potem pa vsaj ne bluziti kardinalne nesmisle, ker s tem odpraviš vsako kredibilnost za kakršno koli debato. V tem te sicer prekaša tale tvoj “kolega” “neuralink”, za katerega velja da je za razliko od tebe pač kretenčina (Srbijanska), ki ne služi na čast niti koliko toliko solidnim Srbom.

    • RATATA

     na dan 26.06.1991, ko Slovenija razglasi osamosvojitev – samostojnost…
     Predsednik predsedstva sfrj Stjepan Mesić,
     Predsednik vlade sfrj Ante Marković,
     Minister za zunanje zadeve sfrj Budimir Lončar,
     Šef zvezne udbe sfrj Mustać

     A je bil kdo od naštetih Srb morda?

     A si ti hrvat? Morda?

     • Felikss_AH

      Spet goniš isto in se pri tem niti ne zavedaš nelogičnosti svoje “logike”. Naj ti pojasnim –

      Kučan in ostala njegova Kamarila so Slovenci, vendar to ne pomeni da oni predstavljajo vse Slovence… sploh pa tiste ki smo v nasprotnem taboru. Isto velja za drugod. Če si prezrl… prav zaradi tega ko pišem o “početju Ameriškega Corporativnega Imperializma na primer… NIKOLI ne napišem Amerika ampak Washington, Washigntonska Oligarhija, Kosher Nostra in podobno. Jaz delam razliko med pravimi Američani in ostalimi ki to niso… sploh pa ko gre za Oligarhijo Deep State-a. isto pri GB… napišem Westminster, ker delam razliko med Angleškim, Škotskim in Welškim narodom in to bando iz London City-ja

      Imena gnojev ki jih omenjaš ne predstavljajo Hrvaški narod, niti so predstavljala Hrvaško v JUGOSLOVANSKEM predsedstvu. Hrvaško je takrat že predstavljal Tuđman in HDZ. Poleg tega JNA s katero je Slovenija imela konflikt je bila samo še Srbska, navzlic ponekod še prisotnih posameznikov ostalih narodov… predvsem na visokih položajih… in tudi ti so kmalu prestopili.

      JNA je VEDNO bila Srbska… in če si služil svoj rok, potem bi se tega moral zavedati… vse je bilo usklajeno z Srbstvom, od jezika do Srbijanske vojaške tradicije in nazivov.

      Če sem Hrvat… za PRAVO korektnost je to brezpredmetno… ker ti bom takole odgovoril… tudi če bi bil z Marsa, bi se na osnovi načelnosti držal dejstev… zaradi česar sem vedno bil v konfliktu z vsemi sortami nenačelnih in vijugastih. Kar pa zadeva moj “pedigre”… vlečem genetiko štirih žlahtnih Centralno-Evropskih narodov… ti pa ugibaj… kot bi ti rekel “tvoj” Šarac… ker po tvoji “logiki” on predstavlja tudi tebe.

      Poleg tega naj ti udovoljim samo še to da sem rojen v Ljubljani… ostalo pa ostaja – Privacy

 • Nata

  Koliko Ustanov in Inštitutov imamo pri nas. Za tega sploh vedela nisem.
  Žal so pa zraven tudi ljudje, za katere mi ni jasno kako in zakaj so tam.
  Med drugimi tudi g. Petrič.
  https://www.ifimes.org/si/o-nas/svetovalni-odbor

  • Rožle

   Ja sej .. ravno to sem študiral, če res vidim pravega na fotografiji ..
   ..

   • Nata

    Verjamem sicer, da se je takim povabilom v kakšen inštitut težko upreti, ko si enkrat na enem položaju. . . . . pa vseeno, bi sedaj človek pričakoval kakšno pojasnilo.

  • RATATA

   Zraven pa hrvatsko “visočanstvo” častni president stjepan mesić in hrvatski minister za zunanje budimir lončar… oba iz kvote vodenja sfrj, ki je ukazala jna napad na dne 26.06.1991osamosvojeno Republiko Slovenijo…. in se je tudi zgodil, takoj naslednji dan po razglasitvi / osamosvojitvi!!
   Tud habsburžanka je zraven … žlahtnica panevropejca otta vo habsburga – prijatelja in bojda halbbruderja f.bučarja … tudi dotrupelskega panevropejca katerim je alfa in omega kalergijev plan združene Evrope s primesmi Afrike za obarvanje tena novih evropejcev negroidnega izgleda, ki bodo najbolj podobni starim egipčanom!!

 • Amerikanc

  Petriču gre očitno že malo na otročje, če so ga porabili, da je zastavil svoje ime, za “lopovski muslimanski inštitut”.

 • Objektivni Hun

  Ziada ste čistlali ravno janšisti v Sloveniji, ker je Bošnjak-muslimanTurek in sovražnik Srbov. Zdaj imejte musliča kot se izražate v svoji domovini.

  • učko

   Jah, Srbom pač cel svet ni dovolil zganjati genocida nad Muslimani v Bosni in Albanci na Kosovu, kar je edino prav.

   • Objektivni Hun

    Bo že držalo pravo.

 • Peter serdinšek

  Pa gdaj bomo začeli deportirat to nesnago bosansko?!! Bosančki se kar masovno priseljujejo v našo Slovenijo ne znajo pa niti besede Slovenščine! Dobivajo isto plačo kot mi Slovenci le da so bosančki vsaj za 50% slabši in počasnejši delavci zraven tega pa še mi njih moramo razumet saj se sploh nočejo učit Slovenskega jezika! Morali bi naredit zakon, da če hočeš delat v naši državi je prvi pogoj razumevanje in govorjenje Slovenskega jezika! Hiphip hura za izgon jugovičev kateri ne govorijo Slovenski jezik!

  • šmentanamuha

   Dokler bodo kučanisti odločali, ne bo sprememb.

  • Imperial Commando

   Glede jezika se strinjam. Sicer pa kaj si ti, neka pickica skinheadovska? Vi ste za Slovenijo isti drek, kot bosanci. Mars feget.

 • if

  Slovenstvo ni balkanstvo. Slovenstvo je doma v Sloveniji Zdravice, ustavne himne (6. člen ustave).

  Slovenstvo, dvignimo glave, ukrepajmo politično in prešerno pojmo Prešernovo ustavno Zdravico na himnično glasbo duhovnika Stanka Premrla, pojmo Vodopivčeve Žabe (te dni teče škandal v zvezi z imenovanjem glasbene šole v Ajdovščini po primorskem duhovniku Vinku Vodopivcu in patronu akademskega pevskega zbora Vinko Vodopivec v LJ), pojmo Oj Triglav moj dom duhovnika Jakoba Aljaža, pojmo narodno Po koroškem po Kranjskem …

  Pojmo slovenske narodne pesmi, sicer nas bo hudič vzel. Ta rjove po Sloveniji o sovražnem govoru, kuri rezulate volitev v svojo podlo korist, pleni narodovo premoženje, naklepno ruši ustavo in podrejeno zakonodajo …

  Vso to slovenskost nam balkanstvo naklepno cuka iz našega zavedanja.

  Da, ta proces ni slučaj, je naklep.

 • RATATA

  Tile qrci se kar ornk norca delajo iz nas !!
  ….
  Predsednik Sveta IFIMES: Nj.eksc. dr Craig T. Smith, nekdanji politični direktor Bele hiše.

  Predsednik Svetovalnega odbora IFIMES: Nj.eksc. Budimir Lončar, nekdanji minister za zunanje zadeve SFRJ….HRVAT… MIN.ZA ZUN.ZADEVE TUDI V ČASU NAPADA JNA NA OSAMOSVOJENO REPUBLIKO SLOVENIJO!!!

  Častni predsednik: Nj.eksc. Stjepan Mesić, nekdanji predsednik Republike Hrvatske… PREDSEDNIK PREDSEDSTVA PREOSTANKA SFRJ KO JE JNA NAPADLA OSAMOSVOJENO SLOVENIJO!!!!

  Direktorja: Doc. dr. Zijad Bećirović in Bakhtyar Aljaf

  Direktorica za Evrosredozemski dialog in medkulturna vpraašanja (EDIA) Njena Imperialna in kraljevska visokost Nadvojvodinja Avstrije in princeza Toskane, Camilla Habsburg-Lothringen.

  Podpredsedniki Svetovalnega odbora: Nj.eksc. veleposlanik prof. dr. Ernest Petrič, nekdanji predsednik Ustavnega sodišča Republike Slovenije in ILC OZN,

  Nj.eksc. Zoran Živković, nekdanji predsednik Vlade Republike Srbije i
  Nj.eksc. Lahur Talabany, direktor CTG, Irak.

  Predstavnica pri OZN/ECOSOC, New York – Vodja: Irena Mernik Knee.

  Mednarodni inštitut IFIMES ima pet oddelkov:

  ● Oddelek za strateške študije v Aziji (DeSSA) Dunaj – Vodja: prof. dr. Anis H. Bajrektarević

  ● Oddelek za ekonomske in poslovne študije (DeEBS) – Vodja: prof. dr. Vlado Dimovski

  ● Oddelek za lokalne in regijske studije (DeLORS) – Vodja: Doc. dr. Miloš Senčur

  ● Odjel za evrosredozemski dialog in medkulturna vprašanja (EDIA) – Vodja: HIRH Camila Habsburg-Lothringen

  ● Predstavnica pri OZN/ECOSOC, New York – Vodja: Irena Mernik Knee.

  In imajo SPONZORJE::

  Renault Nissan Slovenija, d.o.o.
  Dunajska cesta 22, SI-1000 Ljubljana
  Tel: +386 1 472 32 00
  e-mail: [email protected]
  web: http://www.renault.si

  Talum d.d. Kidričevo
  Tovarniška cesta 10
  SI-2325 Kidričevo
  Tel.: +386 2 799 51 00
  Fax.: +386 2 799 51 03
  http://www.talum.si
  [email protected]

  ELEKTRO LJUBLJANA d.d. Slovenska cesta 58
  SI-1516 Ljubljana
  Slovenia
  Tel.: +386 1 230 40 00
  Fax: +386 1 231 25 42
  http://www.elektro-ljubljana.si
  [email protected]

  Luka Koper d.d.
  Vojkovo nabrežje 38
  6501 Koper
  Slovenija
  [email protected]
  http://www.luka-kp.si

  HIT, d.d. Delpinova 7a,
  5000 Nova Gorica
  Slovenia
  Tel.: +386 5 331 13 41
  Fax: +386 5 331 13 49,
  http://www.hit.si
  [email protected]

  POŠTA SLOVENIJE d.o.o.
  Slomškov trg 10
  SI-2500 MARIBOR
  Slovenija
  Tel.: +386 (0) 2 449 2000
  Fax: +386 (0) 2 449 2111
  http://www.posta.si
  [email protected]

  SLOVENIJALES d.d.
  Dunajska cesta 22
  SI-1511 Ljubljana
  Slovenia
  Tel.: +386 (0)1 47 44 200
  Fax.: +386 (0)1 43 26 130
  http://www.slovenijales.si
  [email protected]

  QWEST INVESTMENTS LIMITED
  Arch. Makariou III, 146, Alpha Tower, 4th floor
  P.C. 3021, Limassol
  Cyprus
  Tel.: +386 (0)1 588 45 22
  Fax.: +386 (0)1 588 45 20
  http://www.qwest-investments.com
  [email protected]

  TERMOELEKTRARNA TOPLARNA LJUBLJANA d.o.o.
  Toplarniška 10
  SI-1000 LJUBLJANA
  Slovenia
  Tel.: +386 1 587 52 00
  Faks: +386 1 587 54 80
  http://www.te-tol.si
  [email protected]

  ZALOŽBA ROKUS KLETT, d.o.o.
  ROKUS KLET PUBLISHING HOUSE Ltd. Stegne 9b SI – 1000 LJUBLJANA Slovenia Tel.: +386 1 513 46 00 Fax: +386 1 513 46 59 http://www.rokus-klett.si
  [email protected]

  GEN energija d.o.o.
  Vrbina 17
  SI-8270 KRŠKO
  Slovenija
  Tel.: + 386 (0) 7 49 10 112
  Fax: + 386 (0) 7 49 01 118
  http://www.gen-energija.si
  [email protected]

  DROGA KOLINSKA d.d.
  Kolinska ulica 1
  SI-1544 Ljubljana
  Slovenia
  Tel.: +386 (0)1 4721 500
  Fax.: +386 (0)1 4721 553
  http://www.drogakolinska.si
  [email protected]i

  Regionalna razvojna agencija LUR
  The Regional Development Agency of the Ljubljana Urban region
  Tehnološki park 19
  SI-1000 Ljubljana
  Slovenia
  Tel.: +386 1 30 619 02
  Fax: +386 1 30 619 03
  http://www.rralur.si
  [email protected]

  Geoplin d.o.o. Ljubljana
  Cesta Ljubljanske brigade 11
  p.p. 3706
  SI-1001 LJUBLJANA
  Slovenija
  Tel.: +386 (0)1 5820 800
  Fax: +386 (0)1 5820 806
  http://www.geoplin.si
  [email protected]

  ISTRABENZ GORENJE d.o.o.
  Tumova 5
  SI-5000 Nova Gorica
  Slovenia
  Tel.: + 386 (0)5 33 11 974
  Fax.: + 386 (0)5 33 11 979
  http://www.istrabenz.si
  [email protected]

  INTERING HOLDING, d.o.o.
  Tivolska 30
  SI-1000 LJUBLJANA
  Slovenia
  Tel.: +386 1 300 53 30
  Faks: +386 1 300 53 35
  http://www.intering.si
  [email protected]

  DETEL GLOBAL d.d.
  Pot za Brdom 102
  SI-1000 LJUBLJANA
  Slovenia
  Tel: +386 (0)5 92 01 000
  Fax: +386 (0)5 92 35 923
  http://www.detel.eu
  [email protected]

  HIT Montenegro d.o.o.
  Maestral, Resort & Casino
  Pržno bb
  ME-85315 Sveti Stefan
  Crna Gora, Montenegro
  Tel.: +382 33 410 100
  Fax: +382 33 410 190
  http://www.maestral.info
  [email protected]

  ELEKTRO ENERGIJA d.o.o.
  Slovenska cesta 58
  SI-1000 LJUBLJANA
  Slovenia
  http://www.elektro-energija.si
  [email protected]

  MODRA CELICA d.o.o.
  Bognarjeva pot 5
  SI-1000 Ljubljana
  Slovenia
  Tel.: +386 (0)40 626 333
  http://www.modracelica.net
  [email protected]

  GH HOLDING d.d.
  Tivolska 30
  SI-1000 LJUBLJANA
  Slovenia
  Tel.: +386 1 300 53 30
  Faks: +386 1 300 53 35
  http://www.gh-holding.si
  [email protected]

  HOTEL LEV d.d.
  Vošnjakova ulica 1
  SI-1000 LJUBLJANA
  Slovenia
  Tel.: +386 1 433 21 55
  Fax: +386 1 230 25 78
  http://www.hotel-lev.si
  [email protected]

  ISTRABENZ GORENJE INŽENIRING, d.o.o.
  Dunajska cesta 63
  SI-1000 LJUBLJANA
  Slovenia
  Tel.: +386 1 234 81 97
  Faks: +386 1 234 81 92
  http://www.istrabenz.si
  [email protected]

  DUKA OPREMA d.o.o.
  Dunajska 63
  SI-1000 Ljubljana
  Slovenia
  Tel.: +386 (0)1 309 22 50
  Fax: +386 (0)1 309 22 52
  http://www.duka-oprema.si
  [email protected]

  AC-SISTEMI d.o.o., Ljubljana
  Baragova ulica 5
  SI – 1000 LJUBLJANA
  Slovenia
  Tel.: +386 1 5883 742
  Fax: +386 1 534 65 65
  http://www.ac-sistemi.si
  [email protected]

  AC-INTERCAR d.o.o.
  Baragova ulica 5
  SI – 1113 LJUBLJANA
  Slovenia
  Tel.: +386 1 5883 538
  Fax: +386 1 5883 519
  http://www.mercedes-benz.si
  [email protected]

  HOLDING SLOVENSKE ELEKTRARNE d.o.o.
  Koprska ulica 92
  SI-1000 LJUBLJANA
  Slovenia
  Tel: +386 (01) 47 04 100
  Fax: .:+386 (01) 47 04 101
  http://www.hse.si
  [email protected]
  [email protected]

  ELES, d. o.o., Ljubljana
  Hajdrihova 2
  SI-1000 Ljubljana
  Slovenia
  Tel: +386 (0) 1 474 30 00
  Fax:+386 (0) 1 474 25 02
  http://www.eles.si
  [email protected]

  KRKA, d. d., Novo mesto
  Šmarješka cesta 6
  SI-8501 Novo mesto
  Slovenia
  Tel: +387 (0) 7 331 21 11
  Fax:+386 (0) 7 332 15 37
  http://www.krka.biz
  [email protected]

  Doclea d.o.o.
  Cesta v Kleče 12
  1000 Ljubljana
  e-mail: [email protected]

  LITOSTROJ POWER – Litostroj Power
  Litostrojska cesta 50
  1000 Ljubljana,Slovenija
  Tel: +386 1 5824 102 Fax: +386 1 5824 171
  E-mail: [email protected]
  http://www.litostrojpower.eu/

  Nivo – EKO logo SLO – sprejeto.jpg
  NIVO EKO d.o.o.
  Ulica Savinjske čete 17
  3310 Žalec
  T: +386 3 42 24 109
  F: +386 3 54 51 024
  E-mail: [email protected]

  • šmentanamuha

   Kaj je zdaj to, a to je vse v Sloveniji al kak?

   • RATATA

    Sedež je v Sloveniji, pol pa dopisno za iste nam sovražne cilje…

 • soc

  Zijad Bečirović sodi v odlično družbo Slovencem vsiljenih balkanskih “izobražencev” kategorije Svetlane Slapšak, Vesne Vuk Godina, Svetlane Makarović, Nikole Damjanića in še mnogih. ZKS si s tem ni mazal rok, stvari so prepustili ekipi ZSMS/LDS/…(poganjki).

 • dob

  institut za istrazivanje ruda i gubljenje vremena

  • RATATA

   Toda stvar je resna in napeta(!!) Zraven pa hrvatsko “visočanstvo” častni president stjepan mesić in hrvatski minister za zunanje budimir lončar… oba iz kvote vodenja sfrj, ki je ukazala jna napad na dne 26.06.1991osamosvojeno Republiko Slovenijo…. in se je tudi zgodil, takoj naslednji dan po razglasitvi / osamosvojitvi!!
   Tud habsburžanka je zraven … žlahtnica panevropejca otta vo habsburga – prijatelja in bojda halbbruderja f.bučarja … tudi dotrupelskega panevropejca katerim je alfa in omega kalergijev plan združene Evrope s primesmi Afrike za obarvanje tena novih evropejcev negroidnega izgleda, ki bodo najbolj podobni starim egipčanom!!

 • Janez Kepic-Kern

  V redu je,
  da ste pri NOVI24TV – POZORNI
  NA
  NAM SLOVENCEM – POTENCIALNO – ZLONAMERNE – LJUDI, SKUPINE, USTANOVE.
  GLEDE
  “NEURALINKA,
  DR.DR. COLLESA, PAULUSA “- F. TUNKA – PUSTIMO !

  Le, ker gre – za – se zdi – PRECEJ “ZLOBNEGA” ČLOVEKA
  JE
  POTREBEN POZORNOSTI.
  NJEGOVA – “DOBRA” PLAT JE EDNO TO, DA VSE POVE
  KAR
  “SLABEGA” IMAJO EX KP, ZK STRANKE IN LJUDJE – V MISLIH –
  A
  TE SVOJE “SLABE NAMENE” – DO NAS – SLOVENCEV – ZAMOLČIJO! Se zdi – oz. je tako.
  MENE – ŽE RESNO – SKRBI – ZA NAŠE – P E N Z I J E !
  IN
  TUDI ZA OK ZDRAVSTVENE STORITVE v mreži ZDRAVSTVENIH DOMOV – R.S.
  Le realne,
  ljudem pomemebne – vsebine – naj imajo – SDS, SLS pomladne stranke naše SLOVENIJE.
  Je
  treba pokazati na – BLEF IN NAM SLOVENCEM ŠKODO POVZROČAJOČA POČETJA
  KI
  JIH IZVAJAJO – PONAVADI ZELO PRIKRITO
  TE
  IZ VKP-B STALINIZMA
  – IZHAJAJOČE – SD, LMŠ, LEVICA, zamirajoči SMC, DESUS. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  NA
  SPODNJEGA DR.DR. COLLESA – SE NE OZIRAJMO.
  VSE
  KAR SPLOH ŠE ZMORE – JE
  SE ZDI
  BREZSMISELNO, ZLOBNO ITD. TIPKANJE V NJEGA – MOBI.
  Ki je najbrž t.i. “pametni” mobi,
  da pa bi dr.dr. Colles=F. TUNEK – SPADAL K ČEMU “PAMETNEMU” -tro pa dvomim

 • tramal

  Balkanska drhal si deli priznanja med seboj ,katera pa veljajo samo na balkanu..Na koncu pa bodo lopovi pristali v arestu ,ali pa so že pristali.

  • učko

   V ječi so pristali so samo tisti lopovi, ki so kradli mimo dovoljenja Kučana: Šrot, Bavčar, Kordeš itd.

 • Olga101

  Radikalni islamisti v povezavi s komunisti Paraziti, ki rušijo demokracijo in slovensko državo! To so Butale danes!

 • Janez Kepic-Kern

  ALI?
  ŠALA

  TA F. TUNEK=DR.DR.COLLES, PAULUS, NEVOLINK ITD.
  TOLIKO
  – DOPISUJE
  NA TA OK E- PORTAL – NVE24TV – ZATO,
  KER
  BI SE MORDA – RAD – V Č L A N I L – V OK STRANKI – SDS, SLS?
  A
  KDO TO VE?
  JAZ
  IMAM VEDNO BOLJ OBČUTEK,
  DA GA IMAJO EX KP, ZK STRANČICE – “POVHN KUFR”,
  DA
  JE ZELO – OSAMLJEN, DA GA NIHČE NE MARA ITD. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S. KONEC ŠALE

  TEBE
  NIČ NI TREBA – SLIŠATI DR.DR. COLLES=F.TUNEK,
  KER
  PRAKTIČNO NIKOLI NIČ – POZITIVNEGA
  ZA NAS SLOVENCE – DOBREGA – NE PREDLAGAŠ.

  V redu je,
  da ste pri NOVI24TV – POZORNI
  NA
  NAM SLOVENCEM – POTENCIALNO – ZLONAMERNE – LJUDI, SKUPINE, USTANOVE.
  GLEDE
  “NEURALINKA,
  DR.DR. COLLESA, PAULUSA “- F. TUNKA – PUSTIMO !

  Le, ker gre – za – se zdi – PRECEJ “ZLOBNEGA” ČLOVEKA
  JE
  POTREBEN POZORNOSTI.
  NJEGOVA – “DOBRA” PLAT JE EDNO TO, DA VSE POVE
  KAR
  “SLABEGA” IMAJO EX KP, ZK STRANKE IN LJUDJE – V MISLIH –
  A
  TE SVOJE “SLABE NAMENE” – DO NAS – SLOVENCEV – ZAMOLČIJO! Se zdi – oz. je tako.
  MENE – ŽE RESNO – SKRBI – ZA NAŠE – P E N Z I J E !
  IN
  TUDI ZA OK ZDRAVSTVENE STORITVE v mreži ZDRAVSTVENIH DOMOV – R.S.
  Le realne,
  ljudem pomemebne – vsebine – naj imajo – SDS, SLS pomladne stranke naše SLOVENIJE.
  Je
  treba pokazati na – BLEF IN NAM SLOVENCEM ŠKODO POVZROČAJOČA POČETJA
  KI
  JIH IZVAJAJO – PONAVADI ZELO PRIKRITO
  TE
  IZ VKP-B STALINIZMA
  – IZHAJAJOČE – SD, LMŠ, LEVICA, zamirajoči SMC, DESUS. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  NA
  SPODNJEGA DR.DR. COLLESA – SE NE OZIRAJMO.
  VSE
  KAR SPLOH ŠE ZMORE – JE
  SE ZDI
  BREZSMISELNO, ZLOBNO ITD. TIPKANJE V NJEGA – MOBI.
  Ki je najbrž t.i. “pametni” mobi,
  da pa bi dr.dr. Colles=F. TUNEK – SPADAL K ČEMU “PAMETNEMU” -tro pa dvomim

 • Andrej

  Nam se še sanja ne, kaj vse plačujemo.

 • gomurko

  Balkanci vseh dežel združiteni v balkanski komori!

 • Forex Svetovalec

  Gospod iz inštituta za balkanske študije je leta 2011 ob protestih zoper JJ dejal. NIČ NI SE NE ZGODI SPONTANO VSE 8MA SVOJE OZADJE IN SVOJ POMEN. S to izjavo se celo strinjam, ker je ŽAL DEJSTVO. Je pa to zelo podlo in nepošteno.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!