Razkrivamo nepridiprava iz Jankovićevega imperija prevar: Podpisuje se z dr., pa se ne bi smel

Foto: Nova24TV

V imperiju prevar Zorana Jankovića razkrivamo še enega. Marko Agrež, tehnični direktor Energetike Ljubljana, ki je del javnega holdinga MOL, se podpisuje z dr. Marko Agrež. Čeprav pogojev za to sploh ne izpolnjuje. Kar pomeni, da se kiti z znanstvenim nazivom, ki mu sploh ne pripada.

Na Agreževo lažno predstavljanje z doktoratom, za katerega sploh ne izpolnjuje pogojev, so nas opozorili v akademskih krogih, kjer ocenjujejo, da mariborska Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT), ker ni izpolnjeval pogojev za zagovarjanje disertacije, sploh ne bi smela dopustit pristopiti k zagovoru, dokler ne izpolni pogojev za promocijo. Taka pravila veljajo v visokošolskem svetu na skorajda vseh slovenskih fakultetah.

Da je nekaj nenavadnega, smo ugotovili tudi, ko smo pogledali v digitalno knjižnico Univerze v Mariboru. Izpisek prilagamo, iz njega pa je razvidno, da Agreževa doktorska disertacija iz leta 2016 ne bo javno dostopna vse do novembra 2019. Zato smo se za pojasnila že 8. avgusta letos obrnili tako na Univerzo v Mariboru, kot na dekana Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo UM Zdravka Kravanjo.

To je predstavitvena stran Energetike Ljubljana, kjer se Marko Agrež predstavlja z znanstvenim nazivom, za katerega ne izpolnjuje pogojev. Posnetek strani je nastal 6.9.2019.

Univerza: Predloga za promocijo Agreža niso prejeli, naziva ne sme uporabljati
Univerzo v Mariboru smo prosili za pojasnilo, zakaj doktorska disertacija iz leta 2016 po več kot dveh letih ni javno dostopna? Ali držijo navedbe naših virov, da Agrež, ki je absolutna javna oseba, doktorskega naziva še ne sme uporabljati? Ali držijo navedbe naših virov, da Agrež naziva ne sme uporabljati, ker ni objavil zadostnega števila znanstvenih člankov v primernih publikacijah?

Da je nekaj pri Agreževem doktoratu nenavadnega, vidimo že, ko odpremo to javno dostopno spletno stran Univerze v Mariboru.

Pojasnila Univerze v Mariboru objavljamo v celoti: “Iz naših evidenc izhaja, da je oseba z imenom in priimkom Marko Agrež, doktorirala septembra 2016 po starem doktorskem študijskem programu Kemija in kemijska tehnika na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru. V skladu s 44. in 45. členom Pravilnika o doktorskem študiju na Univerzi Mariboru (št.: 012/2018/1) dekan matične fakultete po preverbi izpolnjevanja pogojev za promocijo, predlaga rektorju doktoranda za promocijo. Vse pravice, povezane s pridobitvijo znanstvenega naslova doktor znanosti, pričnejo teči šele z dnem promocije. Do takrat doktorand naziva ne sme uporabljati. Od septembra 2016 do sedaj predloga za promocijo s strani matične fakultete za osebo z imenom in priimkom Marko Agrež, še nismo prejeli.

Iz DKUM je razvidno, da je doktorska disertacija Marka Agreža pod embargom, do česar imajo pravico vsi diplomanti/doktorji znanosti, ki pripravljajo dela z vsebino, ki se v nekem obdobju zaradi različnih razlogov in zaradi dogovora z naročnikom ne sme razkriti. Njegovo delo je tako nedostopno do 16. 11. 2019: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?id=58486. Tudi zadržanost dela ima svojo pravno podlago v pravilniku s področja doktorskega študija.”

Pri tem pa na spletu najdemo primere, ko se je očitno Agrež kot doktor predstavljal že leta 2018. Obakrat gre za zapisnika Mestne občine Ljubljana, četrtne skupnosti Moste.

Marko Agrež se je očitno lažno prestavil na seji četrtne skupnosti Moste že 7. februarja 2018.

 

In to ponovil še 4. junija 2018.

Dekan Kravanja: Agrež še ni bil promoviran
Enaka vprašanja kot univerzi, smo zastavili Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru. Pojasnila dekana Zdravka Kravanje objavljamo v celoti:

“V skladu s Pravilnikom o doktorskem študiju na Univerzi v Mariboru, je vsebina doktorske disertacije izjemoma začasno nedostopna zaradi naslednjih razlogov: zaščita poslovnih skrivnosti, zaščita rezultatov zaradi uveljavljanja pravic intelektualne lastnine, zagotavljanja varnosti ljudi in narave, varovanja tajnih podatkov. Začasna doktorska disertacija sme biti začasno nedostopna 3 leta, v
tem primeru zaradi poslovne skupnosti do 16. 11. 2019. V skladu s Pravilnikom o doktorskem študiju na Univerzi v Mariboru,
doktorski študent lahko začne uporabljati znanstveni naslov po opravljeni promociji v znanstveni naslov doktor znanosti. Gospod Agrež do sedaj še ni bil promoviran. V skladu s Statutom Univerze v Mariboru in v skladu s pogoji za dokončanje študija na FKKT,  mora doktorski študent pred promocijo objaviti dva izvirna znanstvena članka v revijah SCI. En članek lahko nadomešča z mednarodnim patentom. V njegovem primeru čakamo na objavo še enega izvirnega znanstvenega članka v revijah SCI. 

Po zakonu o strokovnih in znanstvenih nazivih so za tovrstno zlorabo nazivov predpisane tudi kazni. Za nadzor nad izvajanjem zakona je pristojno ministrstvo za šolstvo, kjer pri ministru Jerneju Pikalo funkcijo državnega sekretarja opravlja Jernej Štromajer, na zgornji fotografiji iz leta 2018 objet z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem. Zato bomo še posebej pozorni, kako se bo zgodba odvijala naprej.

Za konec pa še zanimivost, ob kateri bi lahko pomislili, da sežejo klientelistične povezave Jankovićevega kroga tudi do koga, ki je v preteklem tednu prejel naša vprašanja. Velja pojasniti, da smo od Univerze v Mariboru pojasnila dobili še isti dan, torej 8. 8. 2019, medtem ko so na FKKT, kjer so vprašanja prejeli 8. 8. 2019 na splošni e-mail in dekan Kravanja, opazili šele, ko je na pomoč priskočil urad informacijskega pooblaščenca in je Manja Resman, svetovalka informacijskega pooblaščenca Kravanji poslala odločbo, da je dolžan odgovoriti, saj mu v nasprotnem primeru grozi globa od 2.100 do 20.900 evrov. Včeraj nam je pisal Marko Agrež, njegov dopis lahko preberete v celoti v okvirju.

 

 • karpelec

  Znanstveniki kova Žepanković, združite se in pokažite kako se upravlja z denarjem.

 • Branislav Valter

  V ZDA doktorat ne pomeni nic.
  Bezos, Trump, Buffett, Gates, in skoraj vsi ki kaj pomenijo niti ne vedo kaj je to doktorat (PhD).

  Z DOKTORATI, DOMOBRANCI, MRTVIMI KOMUNISTI IN PODOBNO NICVREDNO NAVLAKO STE OBSEDENI VI SLOVENCELJNI.

  ZATO VAM GRE TAKO “DOBRO”!!!

  • Rožle

   Kaj potem predlagaš, ..
   da kar ukinemo doktorat v Sloveniji .. ??
   Po vsej verjetnosti se je tebi močno zataknilo okoli doktorata, da ga tako zelo sovražiš ..

   • Branislav Valter

    Ukinite to neumnost.
    Moj bratranec Igor ima doktorat pa ZASLUZI v enem mesecu manj kot jaz v 1 dnevu.

    • Rožle

     .. in zakaj se potem tvoji lewaki kitijo z doktoratom tu v Sloveniji, če to sploh ni potrebno ..
     in če tega niti nimajo ..

     • Branislav Valter

      V SLO je pomembno ker v SLO zivijo Slovenci ki pac nikoli niste imeli pravega kapitalizma. Pri Vas v SLO dolocena simbolika (NPR doktorat, pripadnost klanu) pomeni veliko, v ZDA pa nic.
      Zato so ZDA ekonomska velesila, SLO pa dezela BUTALCEV ki jih vodi komik.

     • jedro

      Branislav Valter,
      ob koliko $$$$$ dnevno si, ko vse dneve tule prečepiš ?
      Tako se biznismani ne obnašajo.
      Treba delat poje Smolar.

     • Branislav Valter

      Moje delo je sila enostavno.
      Imam stare kliente, vec si jih ne zelim.
      Ko sem bil 30 let mlajsi sem garal kot pes, sedaj pa mi ni treba.
      Tole tu je za relaksacijo.
      Ko govorim z vami ki ste ostali v SLO cutim koliko sem se po 42 letih zivljenja v ZDA spremenil

    • SIMON ROZIC

     Seveda, seveda, tvoj Titek je bil šlosar, pa glej do kam je prišel!
     Takih “zmazkov” in lažnivih kljukcev imamo v SL absolutno preveč!
     S tisto partijsko knjižico si si kupil odlično delovno pozicijo in to
     brez znanja!

     • Branislav Valter

      Ne v ZDA.
      TAM TI KOMUNIZEM NI POMAGAL NIC
      PRIDI ZA MENOJ V ZDA IN SE IZKAZI NA PROSTEM TRGU DELA.

  • šmentanamuha

   Načeloma se strinjam s teboj. Kako pa je s profesorji na fakultetah?

   • Branislav Valter

    Na uporabnih fakultetah kot ekonomija, medicina, strojna, elektro ipd vecina nima. NE VEM CE JE SPLOH KATERI NOBELOV NAGRAJENEC ZA EKONOMIJO IMEL DOKTORAT.

    Na neuporabnih fakultetah kot FDV, zgodovina, filozofija pa je doktorat bolj pogost.

    V SLO imajo simboli veliko vrednost sami po sebi, v ZDA pa samo produkcija $$$$$$.

   • Branislav Valter
 • SIMON ROZIC

  Baje se je cela Mariborska ekonomska fakulteta režala ob branju
  Drnovškovega doktorata….preverite zakaj!

 • joza joza13

  Tip se je v svojem odgovoru predvsem promoviral – priznal, da se je kitil z naslovom, ki mu še ne pripada – ampak pazi – OBŽALOVAL pa NI!

  Vprašanja – ali ima dr. znanosti – tehnični direktor višji OD kot magister – tehnični direktor? Če ja, potem bo verjetno tu problem…

  • GverilaStyle

   kako naj obžaluje, pri teh kupih ukradenega denarja?

   • joza joza13

    Obžalovanje je možno tudi kot opravičilo narodu, ki ga futra…

 • Branislav Valter

  Trump doktorata nima, zakaj ga obozujete?

 • Beli Sneg

  Imamo cel kup doktorjev brez moralnih vrednot. Zaradi tega ker teh vrednot več ni je razvrednoten praktično cel sistem in smo že postali Culukafrija. Vodijo nas klovni in manekeni, gospodarstvo upravljajo “sposobni” menedžerji, povsod pa polno tistih z magisterij in doktorati, kupljenimi ali prigoljufanimi. Na vrh je priplaval sam gnoj s popravci ali doktorati.

  • Branislav Valter

   Resi nas lahko edino Tito

   • sloustava

    Zagovarjati morilca je premo sorazmerno z vestjo in pametjo tistega, ki to dela! Po svoje se mi pa smilis, ne znas ali pa ne smes misliti sam!

    • Janez Novak

     Na žalost ima Branislav prav. Evropa leze v vojno in dvignili se bodo novi krvoloki, ki jih bomo/bodo spet častili kot bogove.

  • GverilaStyle

   brez moralnih vrednot, brez obraza, brez hrbtenice….samo jajca pa imajo, da kradejo in se prosto gibajo med narodom.

 • Novakec1

  Škoda ker meteorit leti samo mimo Zemlje.

 • bubamara

  Naj gre čez vikend v Bosno, pa bo v ponedeljek doktor.

  • učko

   Jah, sej slovenski dohtarji bežijo na zahod, k nam pa prihajajo “medicinci” iz Bosne in Srbije. Baje da so malenkost boljši od šintarjev.

  • pupa

   Tako kot Masleni sudac.

 • učko

  Men je bolj zanimiva Zokijeva domišljava faca. Car Čefurjev i Glupavih Zlovenaca, nje, de !

 • totex39

  Takih kot je ta Agrež z izmišljenim doktoratom imamo zadnje dvajset let vedno več, potrebno bi jih bilo vse preveriti. Tudi to so pisuni, ki spadajo med koruptivneže.

 • sloustava

  Sploh ne razumes poante, resnice torej. Problem, poanta je is samo in edino v lazni predstavitvi. Nisi doktor! Morda bos, znanja in tvojega hvalisanja ti pa ne oporeka nihce, tvojega znanja in dosezkov tudi ne. Pohvali se z “dr”, ko bos to res. Si kot cistokrvni mesanec: rad bi nekaj bil, pa nisi…

 • centurion

  Tako, kot bi imel vplačane ure in bil vpisan za
  opravljanje vozniškega izpita,
  pa bi v gostilno pripeljal in se bahal, da imaš vozniško dovoljenje.

 • Amerikanc

  Ali malo preveč po levi prehiteva ?

 • montyamp

  Kje je zdaj problem????
  Saj je murglosrbski podrepnik ,problema nema .
  Kumrovška Šnelkurs Academy bo poskrbela za nesoglasja in nesporazume , saj indici kažejo tako .

 • Franc Šink

  Šarec je za vse rektor magnifikus.

  • centurion

   DR.Teslo.
   Pizda, pa samo ena črka ga jebe….

 • antimur

  Kriminalca Jankovića od nekdaj obkrožajo same barabe in zagrizeni antislovenci, od izdajalca in zločinca Kučana, ki ga je izstrelil med to bando, do pohodnikov na magistrat, čefurjev in levih fašistov.

 • rubec

  Slovenija ni banana republika ampak banana.

  • Janez Novak

   gnila banana

 • Karel Triler

  DOHTAR ZA KRAST IN LAGATI ????

 • neuralinkn1

  Pri nas je ogromno šalabajzerjev, veliko več kot si lahko mislimo. Med osamosvojitvijo nas je zapustilo ogromno strokovnjakov, nova oblast je hitela nepotistično zaposlovati svojo žlahto, inteleltualcev pa ni bilo dovolj, zato so rinili skozi neke šole tudi kompletne idiote in prave psihopate. Kdor je vpisal kakšno visoko šolo, jo je tudi zdelal, vsaj v družboslovju je tega ogromno. Pri doktoratih tudi, le da so tehnične vede precej bolj resne, zato se je tam veliko težje švercat med kolegi, ki so pošteno študirali in seveda takoj zavohajo bikov drek.
  Bomo videli kaj bo še priplavalo skozi kanal, ampak če je ta tip prilezel čez magisterij, mu bi moralo biti vsaj nekaj jasno, ni pa nujno.

 • montyamp

  Navadno države po vojnah napredujejo .
  Slovenija pa z vsako vojno nazaduje .

  • neuralinkn1

   Še vedno nam gre bolje kot ustašem, ki vsakih 50 let zdesetkajo lastno prebivalstvo v državljanski vojni.

 • xtc

  Še en “Dr,-mag” AB Style.

 • Common Sense

  Glede zgodbe okoli doktorata ne vem, je pa kot oseba Marko Agrež dobronameren in pošten. Vsaj tako sem ga jaz dojemal, ko sem nekoč imel opravka z njim. Tehnično rad pride stvarem do konca in jih “naštudira”. Nekoč je bil direktor Termoelektrarne Trbovlje, še prej pomočnik direktorja, potem tehnični direktor v Toplarni Ljubljana. “V nulo” obvlada in razume tehnologijo, ki jo uporabljajo v Energetiki in Toplarni Ljubljana, poleg tega ima izkušnje z vodenjem sodelavcev. Kot tak je po mojem skromnem mnenju zelo primeren za tehničnega direktorja Energetike, zato ne vem čemu ta napad nanj. Če pa je “nezasluženo” uporabljal znanstveni naziv “dr”, je pa to napačno in bo za to očitno moral sprejeti odgovornost.

  • totex39

   Če je strokovno sposoben pa je res vprašanje, zakaj je uporabil naziv doktor, kar bi moral sam obrazložiti.

 • Fosa Stefan

  BRAVO DOKTOR JANKOVIC

  tovaris agrez, tovaris jankovic ali poznate lepi slovenski besedi VEST; SRAM; UGLED, bravo ljubljancani ali ne veste, da vas vodi doktor kriminalnih dejanj in zgresenih investicij dr. JANKOVIC; REKTOR NOVEGA ODDELKA NA FDF oddelek fukfehtarjev in zgresenih investicij zgoljfani dr agrez

 • radames

  Taka drhal zbija vrednost naziva dr. tistim znanstvenikom, ki so ogromno storili za napredek človeštva.

 • Olga101

  Laž je nesmrtna duša komunistov ups levicarjev!

 • antimur

  Na Siolu sem prebral, da”ministrica” Katička (kakšen nesposobni odpad je lahko v Šarčevi džamaheriji vse minister) gobca o tem, da smo pred zakonom vsi enaki. Če bi bilo temu tako, bi Katička s Kučanom in Jankovićem ter podobno antislovensko drhaljo že zdavnaj zgnili v najstrožjih ječah.

 • septem artes liberales

  Kot raznorazni Gorenjaki in ostali doktoriranci z SDS vrst, ki so doktoriral na stara leta. V zasebnih kvazi fakultetah, katere so dobile koncesijo za časa IJJ vladanja.

  • Miki Miška

   septem artes liberales.. tvoji levaki imajo kumrovačke šole in ti z njimi na čelu

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  FOGL TUNEK – na pregledu pri ZDRAVNICI, v ZD.
  Takoj
  pojamra – gospa ZDRAVNICA – ali mi lahko pomagate.
  Hude težave z nekontrokiranim odtekanjem URINA – imam.
  Urin mi uhaja, ne utegnem priti – do WC. Smrdim.

  ZDRAVNICA – vpraša F.TUNEKA – “JA KOLIKO ST PA VI STARI? “Nekaj čez 60” reče FOGL.
  “ZDI SE MI,
  DA PIJETE,
  PA PRETEŽKI STE. Verjetno gre za PROSTATO:

  A IMATE ŠE LAHKO SPOLNE ODNOSE? Tunek reče:”MI JE NERODNO, NE BOM ODGOVORIL”

  STROGA ZDRAVNICA
  SKOZI ZADNJIK – KOT JE TO OBIČAJMO – PRETIPA PROSTATO
  IN REČE: “povečano in precej razkrojeno PROSTATO imate.
  MORATE ITI
  1. na odvzem krvi za PSA kazalec raka na prostati, 2.običajni odvzem krvi, 3. odvzem urina in blata, 4.ULTRA ZVOK SLIKANJE SPODNJEGA TREBUHA.

  F. TUNEK prestrašeno GLEDA IN REČE:
  “”ampak – jaz bom – vse to
  – POZABIL”

  STROGA ZDRAVNICA REČE:
  “DOBRO, VAM BOM PA NA LISTEK – NAPISALA: seznam napotnic tudi.

  F.TUNEK PRESTRAŠENO GLEDA in reče: “AMPAK GOSPA ZDRAVNICA, STE PRIJAZMA
  – AMPAK – JAZ BOM VAŠE LISTKE
  – I Z G U B I L !

  ZDRAVNICAJEZNO POGLEDA F.TUNKA in teče:
  “poslušajte vi – VI STE – ali nesramni ali pa metalno razkrojeni.
  Nobenih napotnic, receptov, navodil -VAM NE BOM DALA
  NAROČILA
  VAS BOM NA OBISK ZDRAVNICE – NA VAŠEM DOMU !

  F. TUNEK – čvekavo reče : “a je TA ZDRAVNICA – KAJ SEXI, ZA SEX?
  STROGA ZDRAVNICA
  OSORNO REČE
  : ” ja, visoka šlank je, od sexa z njo boste – ozdraveli. MATILDA – je. L.R. JANEZ K . KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Olga101

  Nas I Rusa ima stoosamnajst milijona, pravi Jankovic ponosno, medtem ko drži ruskega veleposlanika za roko (!?) na Žalah v Ljubljani!
  Mafijanković bi za položaj postal tudi aktiven in dejaven v LGBT in to v vlogi ženske….

 • Janez Kepic-Kern

  “MAČKA V ŽAKLJU – MI BE SPREJMEMO”
  BELE VRANE
  https://www.youtube.com/watch?v=8K36-f1qdJ8

  NI ŠALA – RESNO.

  PONAVLJAM.
  In
  opozarjam – zlasti
  vse Vas
  cenjene t.i. pomladnike – PIŠOČE – na ta OK E-PORTAL NOVE24TV.

  TA E-PORTAL
  IN TI KOMENTARJI – SO VELIKO BOLJ BRANI
  – KOT SI MI PODPORNIKI SDS – SPLOH – PREDSTAVLJAMO.

  Ex KP, ZK ljudje – te komentarje – ZAGOTOVO ZELO VELIKO BEREJO
  KER JE NOVA24TV
  IN KER SO – TUKAKŠNJI, TI KOMENTARJI
  – EDINI VIR
  INFORMACIJ EX KP ZK-JEM o nas protikomunistih, o SDS ITD.

  MOJE T.I. ŠALE
  NPR. O
  VERJETNO
  – MOŽNO OBSTOJEČEM NEFORMALNEM “DRUŠTVU, KLUBU” – “MAČKI V ŽAKLJU”
  namenoma tako pišem,
  ne zaradi vas,
  za katere vem, da ste – proti ex KP, ZK, SD, LEVICA, LMŠ , DESUS ITD.
  Tako
  NAMENOMA tako razvlečemo -pišem,
  ker s takim načinom – močno
  BEGAM
  IN HKRATI
  ARGUMENTIRANO – INFORMIRAM ZLASTI “ŽAL NAŠE” T.I. EX KP, ZK-JE.
  MISLIM NA
  POSLANCE EX KP, ZK STRANK IN NA
  običajne ex KP, ZK BRALCE,
  KI ZELO BEREJO TA OK E- PORTAL NOVE24TV

  TA PORTAL IN TE KOMENTARJE – ZELO VELIO BEREJEJO,
  samo si
  NE UPAJO
  SODELOVATI – v polemikah – TU, na tem OK E-PORTALU NOVE24TV.

  Ti
  komentarji so VELIKO BOLJ BRANI KOT SE TO ZDI
  NAM PODPORNIKOM – OK SDS.
  Saj celo to,
  kako bi celo znova uvedli CENZURO
  – premišljujejo
  PRAV ZARADI – te NOVE24TV
  IN
  ZARADI TEH KOMENTARJEV.. l.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Novak

  Pe-dr.

 • svatne

  Ja, dosti je takih. So tudi, ki zavajajo z imenom!