[Razkrivamo] Pod Odlazkom nastaja nov spletni portal – Novinarjema Primožu Cirmanu in Vesni Vuković je naročen nov poskus medijskega umora Janeza Janše – Tokrat s starimi, padlimi sodbami

Vessna Vuković, Suzana Rankov, Primož Cirman in Tomaž Modic, znani tudi kot izvršitelji medijskih umorov s strani globoke države. Na slednji na spisku je, spet, Janez Janša. foto: STA.

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da na slovenskem medijskem prostoru nastaja nov neodvisni medijski portal, ki ga ustvarjata medijska eksekutorja Primož Cirman in Vesna Vuković, ki v tandemu po naročilu globoke države v zadnjih letih pišeta za spletni portal Siol.net. Slednji je bil sicer v zadnjem času pod kontrolo stranke LMŠ in državnega sekretarja Damirja Črnčeca, a se po padcu Vlade Marjana Šarca njihova moč izgublja. Ker postaja tretja Vlada Janeza Janše vse bolj realna zgodba, bomo v prihodnjih dneh očitno priča novim poskusom diskreditacije predsednika Slovenske demokratske stranke. Namen je napasti Janšo s starimi zgodbami, ki so vse po vrsti padle na sodiščih in mu s tem poskusiti preprečiti vrnitev na oblast.

Panike na slovenski levici po ponedeljkovem odstopu Marjana Šarca niti ne skrivajo več. Dejan Židan je v svojih nastopih besen in nervozen, ves čas s prstom kaže na Marjana Šarca in ponavlja, da se na oblast vrača Janez Janša. Čeprav je politika antijanša v zadnjih 17 mesecih dodobra izzvenela, se poskušajo stare strukture na vse načine oklepati oblasti in morda izsiliti nove volitve.

Nov spletni portal financirata medijski tajkun Martin Odlazek, ki je bil v preteklosti že obsojen zaradi gospodarskega kriminala, in lastnik Media Publikuma Darko Martin Klarič skupaj s sinom Tinom Klaričem. Slednji se skriva za Odlazkom, saj ne želi, da bi se javnost seznanila, da stoji na tem projektom. Obstajajo še drugi skriti lastniki. Klaričevo ime se povezuje s poskusom prodaje Nomago avtobusov državni fružbi Petrol d.d., a so po zamenjavi Tomaža Berločnika načrti padli v vodo. Zdaj avtobuse prodaja Slovenskim železnicam, a posel še ni sklenjen.

Martin Odlazek je bil v preteklosti že obsojen zaradi gospodarskega kriminala. foto: arhiv Nova24TV.

Pri projektu naj bi sodeloval tudi Damir Črnčec
Kot smo na Nova24TV že poročali, poskuša vrnitev Janezu Janši na oblast na vsak način preprečiti tudi njegov nekdanji tesni sodelavec in Šarčev predsednik vlade v senci Damir Črnčec, ki naj bi bil po naših zanesljivih informacijah v povezavi direktno z Odlazkom. Zraven pri projektu je tudi novinar Tomaž Modic, ki je prav tako deloval za TS medijo. V ozadju gre za kapitalski interes družine Klarič, ki želi prodati družbo Nomago državnemu podjetju (Slovenskim železnicam), morebitna menjava vlade za desnosredinsko pa bi zaradi transparentnejšega poslovanja bržkone skalila takšne načrte.

Kako deluje novinarski trio Primož Cirman, Tomaž Modic in Vesna Vuković (prej tudi Suzana Rankov, je sicer pred časom že poročal spletni portal Škandal24. Na Siolu jih etiketrirajo kot »raziskovalne novinarje«, a v resnici delujejo na vpoklic. Za to so na Siol.net, oziroma TS Media, kot se imenuje izdajatelj portala, tudi zelo dobro plačani.

Njihove tarče so skrbno izbrane, za naročili »medijskih umorov« stojijo znani botri globoke države. Omenjenim novinarjem se očita, da ves čas pišejo le o določenih osebah, praviloma tistih, ki jih je treba po naročilu umazati v javnosti. Na svoje izdelke so, sodeč na njihove zapise na socialnih omrežjih, kljub vsemu zelo ponosni in igrajo pomembno vlogo tudi v Društvu novinarjev Slovenije, ki njihove sporne prakse nikoli ni problematiziralo.

Darko Martin Klarič. foto: STA.

Sodili so jim zaradi nezakonitih prisluhov Tomažu Lovšetu
Naj spomnimo. Nekdanja Dnevnikova novinarja Primož Cirman in Vesna Vuković ter odgovorna urednica Suzana Rankov so lani morali stopili pred okrajnega sodnika, ker so se soočali z obtožbami o zlorabi osebnih podatkov, ki jih je bremenila zaradi objave prisluhov Tomažu Lovšetu. Med obtoženimi je bil tudi nekdanji novinar istega časopisa Tomaž Modic, za katerega pa je bil predobravnavni narokprestavljen. Omenjeni novinarji so prisluhe dobivali direktno iz obveščevalnih struktur in ne s preiskovalnim novinarskim delom, saj so na Dnevniku delovali v službi globoke države, ki je imela pri Mercatorju svoje interese.

Vuković in Cirmanova sta javnost razburjala tudi zaradi njunih komentarjev v oddaji na Planet TV, kjer sta zdaj že nekdanjega predsednika vlade pozivala k temu, naj s pomočjo represivnih organov odkrije, kdo je celotno zadevo, povezano z afero Brane KraljUradni list posredoval javnosti. “V novinarstvu se dogaja nekaj, za kar si jaz nikoli nisem mislil, da bo do tega prišlo,” je zadevo takrat komentiral odgovorni urednik Demokracije Jože Biščak.

Je Specializirano državno tožilstvo predajalo tajne dokumente?
Po naših zanesljivih informacijah bo glavna tarča novega spletnega portala Janez Janša, nanj s bodo, kot že zapisano, spravili s starimi, padlimi sodbami. Ob tem se šušlja, da so do dokumentov, ki jih je potrebno po zaključku procesa uničiti (arhivirati), prišli na nezakonit način. V uredništvu smo na Specializirano državno tožilstvo tudi poslali novinarsko vprašanje, ali držijo navedbe, da naj bi se dvojec Vuković – Cirman dokopal do tajnih podatkov in če je tako, kdo je za to odgovoren. Na odgovore še čakamo.

Luka Svetina