fbpx

Razkrivamo! Donosen posel pri javnem zdravstvenem zavodu ima tudi Zemljaričev odvetnik in novi poslovni partner!

Janez Zemljarič in njegov odvetnik Marko Kosmač. (Foto: STA)

Odvetniška pisarna Kosmač, katere lastnik je Marko Kosmač, ki ni zgolj odvetnik, s katerim je razvpiti bivši šef Udbe Janez Zemljarič prišel na zaslišanje pred parlamentarne preiskovalce, ampak prek je družbe Esquilino investicije tudi partner Zemljariča in bivšega predsednika vlade Antona Ropa v novoustanovljenem nepremičninskem podjetju Carantanium d.o.o., o katerem smo pisali na povezavi, ima od leta 2010 posel z javnim zdravstvenim zavodom, razkriva Erar. Gre za Zavod RS za transfuzijsko medicino.

Močno zadolženi Kosmač, njegove nepremičnine na Tavčarjevi 4, kjer ima sedež tudi odvetniška pisarna in skupno podjetje z Ropom in Zemljaričem, so obtežene s kar 649 tisoč evri hipotek, kar lahko berete tukaj, je na račun svoje odvetniške pisarne od januarja  2010 prejel že 196 tisoč evrov. Kot je razvidno iz spodnjega izpiska, gre za plačilo blaga in storitev.

Kako je Zemljaričev poslovni partner prišel do posla z javnim zavodom za transfuzijsko medicino, ni znano. Lahko si pa mislimo, glede na to, da Zemljarič še vedno kar s klici v UKC ureja posle.

Zemljarič je glavni stric iz ozadja na področju zdravstva
V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so pred dnevi potrdili, da so Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) in policiji prijavili poskus vplivanja na vodstvo UKC pri izbiri vzdrževalca opreme, ki so ga iskali z javnim razpisom. S klicem je želel vplivati “nekdanji visoki funkcionar” UKC, so pojasnili.

V UKC so zapisali, “da je eden od članov vodstva UKC Ljubljana prejel klic, povezan z javnim razpisom, ki je bil tedaj v teku. Klical je nekdanji visoki funkcionar UKC Ljubljana, ki je skušal vplivati na odločitev o izbiri izvajalca pri vzdrževanju opreme. Zaposlenega v UKC Ljubljana je skušal prepričati, da cenejši ponudnik ni primeren za našo organizacijo, in je hvalil konkurenčno (dražje) podjetje.” Ker je po navedbah UKC pri klicu šlo za morebitne kršitve zakonodaje s področja javnega naročanja, je zaposleni o dogodku sestavil uradni zaznamek.

Škandal24