RAZKRIVAMO: TEŠ 6 je razlog, da Dejan Židan vztraja pri zahtevi, da Andreja Katič postane ministrica za pravosodje, Dominika Švarc Pipan pa njena sekretarka!

Se na ministrstvu za pravosodje obeta ne boj, ampak celo mesarsko klanje?! Foto: Facebook

Dosedanja obrambna ministrica Andreja Katič, pravnica Dominika Švarc Pipan – ali pa raje kar obe? To vprašanje si je glede izbire kandidatke za pravosodno ministrico nedavno zastavljal prvak SD Dejan Židan, ki bo v Šarčevi vladi nastopil funkcijo predsednika Državnega zbora RS. Kaže, da so bile pravilne špekulacije, da ima v tekmi Švarc Pipanova : Katičeva prednost Katičeva, in sicer zaradi naporov šaleškega lobija, ki se zaveda, da je sodna preiskava nepravilnosti pri financiranju TEŠ 6 na celjskem okrožnem sodišču postala pravnomočna, temu pa bo več kot dobrodošel nekdo na njihovi strani, da se vse skupaj nekoliko zaustavi. 

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han je v torek javno potrdil, da naj bi stranki SD pripadla pravosodno, šolsko in kulturno ministrstvo. Če je bilo glede vodenja šolskega ministrstva takoj jasno, da bo to padlo v roke nekdanjega šolskega ministra Jerneja Pikala, vodenje kulturnega ministrstva pa v roke Dejana Prešička, je bila slika glede pravosodnega ministrstva povsem drugačna, saj je obstajalo kolebanje med Katičevo in Švarc Pipanovo.

Po prepričanju Hana je Katičeva primerna kandidatka, ker je doslej vodila obrambno ministrstvo, poleg tega pa je še pravnica. Zaradi tega naj bi bilo izjemno težko izbrati, katera izmed predlaganih bi bila primernejša. Čeprav je Han na vprašanje, če je Katičeva postala kandidatka za ministrico zaradi pritiska šaleškega lobija, odvrnil, da ne ve, čemu bi si ta želel prevzeti vajeti nad pravosodjem, pa je vsakomur, ki si ne zatiska oči pred resnico, povsem jasno, da projekt TEŠ 6 predstavlja najbolj preplačan projekt v zgodovini Slovenije. Glede na to, da smo davkoplačevalke in davkoplačevalci tisti, ki smo plačali za neodgovorno delovanje lobija, zaradi katerega je vrednost vrtoglavo narasla s 655 milijonov evrov na 1,4 milijarde evrov. Za šaleški lobi je sicer že Gregor Golobič povedal, da gre za rdečo navezo. Vse skupaj vodijo aktualni župan Velenja Bojan Kontič, nekdanji poslanec SD in častni občan velenjske mestne občine Srečko Meh ter Milan Medved, sicer dolgoletni direktor Premogovnika Velenje in član SD.

 

Andrejo Katič že nekaj časa opozicija poziva k odstopu. (Foto: STA)

Katičevo mnogi označujejo kot grobarko Slovenske vojske, kar pa ne čudi, glede na to, da se ta v tako slabem stanju še nikoli do sedaj ni znašla. Potem ko je v javnost februarja prišla novica, da so bili pripadniki 74. polka 72. brigade in pridodanih enot Slovenske vojske na ocenjevanju na Počku ocenjeni z oceno negativno, je javnost spoznala posledice dolgoletnega zanemarjanja obrambnega resorja. Ko pa je šest vojakov utrpelo ozebline, številnim vojakom pa so pričeli razpadati škornji že po dveh tednih uporabe, je postalo jasno, da poleg kadrovske podhranjenosti v vojski vlada tudi huda materialna podhranjenost. Namesto da bi Katičeva tedaj odstopila, je na ministrskem stolčku vztrajala vse do samega konca, sedaj pa si očitno obeta vnovični stolček v stilu prvaka stranke DeSUS Karla Erjavca, ki velja za večnega ministra.

Negodovanja nad izbiro Katičeve ne primanjkuje
Na namero stranke SD se je odzval poslanec SDS Žan Mahnič, sicer nekdanji predsednik odbora za obrambo, ki je na družabnem omrežju Twitter zapisal: “Nesposobna Andreja Katič je s svojim ministrovanjem že uničila Slovensko vojsko, sedaj pa jo je šaleški lobi napotil na ministrstvo za pravosodje, kjer bo skrbela, da bo mafija zaščitena. Glede na to, v kakšnem razsulu je pravosodje, tam vsaj ne bo imela toliko za uničiti.” Oglasil pa se je tudi nekdanji ustavni sodnik in sodnik na ESČP Boštjan M. Zupančič, ki je zadevo kot človek s 50 leti pravne kilometrine označil kot “surrealen ŠKANDAL …!”. Izbira Katičeve je veliko začudenja vzbudila tudi med mnogimi državljani, ki Katičevo povezujejo s šaleškim lobijem, za katerega so prepričani, da na takšen način želi prikriti odgovornost za afero TEŠ 6.

“Če bo ministrstvo za pravosodje res vodila Andreja Katič in bo Dominika Švarc Pipan državna sekretarka, bo to preprosto pomenilo, da bodo pravosodje zopet v celoti obvladovali komunisti oz. njihova naslednica, stranka SD. Torej kontinuiteta od leta 1945,” izpostavlja vidni član stranke SDS Božo Predalič in dodaja, da s tem sodišča ostajajo udarna pest partije. Človek se na tem mestu vpraša, kdaj bomo imeli končno neodvisno sodno oblast, ali se bomo še naprej vrteli v krogu brez izhoda?

H. M.

 • xtc

  No realno obe po Židanovi SD volilni kampaniji sodita naWC,kjer se lahko v njuna usta olajšate ter po nasročilu dobite tudi storitve plus.
  Baje je za WC kampanijo zaslužen ravno Polaničev hlevar iz prašičje farme.
  Sicer pa mnenje glede niju je lepo podal BMZ,pa kakršen koli je že.

 • xtc

  Realno; v niormalni državi ni strokovnjakovz VSE.

 • Dillinger

  Dobro jutro.
  Nimam besed.

  • slosin

   fajn bi blo, da maš batino….takim besede ne pridejo do živga..

 • Amerikanc

  To je tisto, kar se očita Šarcu. Da bo še poglobil delovanje GLOBOKE DRŽAVE. Da je bil določen samo zaradi tega, da bojo po večini, rdeči gangsterji v ozadju, laže skrivali svinjarije in kopičili premoženje.

 • Franjo Trojner

  Bog nas nima rad, komaj smo se leta 1991 tudi za ceno živlenj rešili iz krempjev komunizma in komunistov, nas ti 27 let kasneje znova trdno držijo za vrat.
  Prekleti bodite vsi tisti, ki ste preprečili lustracijo!

  • Silka

   To bi morali glasno povedati volivcem rdeče bande. Kaj se pa tiče lustracije “samo preko Bučarjevega trupla” je bilo rečeno. Pri ustanavljanju naše države pa vemo, da je skupščini šlo za las, le ljudstvo je bilo enotno.

   • Franjo Trojner

    Pa ona vešča Spoemenka je na ves glas vreščala, da je lustracija revanšizem. Zdaj tudi vemo zakaj!
    Zgodilo se je točno to česar se je pokojni g. Pučnik bal, do rehalibitacije nekdanjega totalitarnega komunističnega režima (komunistični totalitarni simboli so znova vseorisotni) , do ponovne vzpostavitve komunistične oblasti. Mi danes živimo, kot v letu 1945, kamorkoli pogledaš, greš vsi sami komunisti, komunisti na oblasti, komunisti v instant opiziciji, komunisti v civilni družbi, komunisti lastniki medijev, komunisti v medijih, komunistična propaganda 24 ur bombardira državljane, turbo komunisti lastniki kapitala ??? itd. In ponovno in z isto vnemo, kot leta 1945 so se komunisti lotili RKC in vseh vernih državljanov, ki nas zmerjajo z ovcami, katolibani in ne vem več s katerimi žaljljivkami vse.
    Da res je, po zaslugi komunistov v Sloveniji je tranzicijo in z njo vred pravno državo in demokracijo na hitro vrag vzel in zdrav dialog, svobodo govora tudi.

 • Silka

  Katičeva je iz šaleških lobijov, ki so krivi za prirejanje podatkov o ceni premoga in zato Židan verjame, da mu bo najbolje ščitila hrbet. Pa seveda pri pranju denarja iz Irana in morebitnih sodnih postopkih bi rdeči bandi bolj odgovarjala Katićeva.

 • Waltter

  Človek bi še nekako poskušal razumeti da bi kradli nekaj kar je v plusu ampak njim uspe ukrasti tudi tisto v minusu. Država je zadolžena in nujno potrebuje sanacijo za poplačilo dolgov, ampak oni bodo še vedno kradli ne glede na to ali je ali ni. Če ne bo si bodo pa sposodli da lahko kaj odnesejo.
  Državnega premoženja praktično ni več ali pa je ničvredno, zanimivo pa je na osnovi česa sploh še dobivajo kredite, kajti že sedaj s težavo plačujejo obroke.
  Proračun je nerealen in je sestavljen iz virtualnih postavk ki sploh ne obstajajo več ozr. ne bodo nikoli poplačane (davčni dolžniki), če bi se te postavke vrglo ven (torej ti. konsolidacija javnih financ) bi bil proračun globoko v minusu. Sedaj laganje v proračunu sanirajo z novimi dolgovi.
  Dno je ministrstvo doseglo z Klemenčičem, sedaj je mogoče še iti globje z tema dvema, židan za predsednika parlamenta? miro zunanji minister? karl obrambni?
  Razlika med nami in grki je ta da pri grkih so imeli od kraje in zadolževanja nekaj od tega vsi, medtem ko pri nas samo peščica.
  In kje je sedaj še tista notranja ministrica ki ji je uspelo iz policije narediti transportno podjetje in koordinirati nelegalne migracije?
  Če je policist lahko kaznoval tiste kubanske plesalce lahko dela tudi po zakonu in vse ilegalne migrante pošlje nazaj od koder so prišli kajti v skladu z nobeno zakonodajo nimajo pravice zaprositi za azil ali mednarodno zaščito. Pa ne oni tega ne delajo oni rajši sami sebi in po forumih lažejo da so ilegalci nedosegljivi. Niti toliko niso sposobni da bi zaščitili prebivalce ob mejah – pazi za to so plačani od EU da ščitijo šengen tu ni debate da ne smejo ničesar narediti tu morajo postopati v skladu z zakonodajo. Če lahko izvajajo striktno kontrolo na mejah pri normalnem prehodu meje jo morajo še tukaj.

 • moat

  Narobe svet, res! Pipanova ima znanje in izkušnje v pravosodju, Katičeva, ki je sicer dipl. pravnica pa je bila zaposlena le kot direktorica občinske uprave Mestne občine Velenje!? Nobenih referenc in ta naj bi bila ministrica, Pipanova kot nesojena ministrica za pravosodje pa njena državna sekretarka. Bravo SD, res ste državotvorni in zaupanja vredni. Želim vam, da čimprej poniknete na smetišču zgodovine, kar bo sicer težko. Upam pa, da bo do tega v bližnji prihodnosti tudi prišlo. No, seveda niste, še zdaleč ne, edina stranka na desnici, pa tudi ne na levici, ki bi se morala znajti na smetišču zgodovine, žal!

 • antimur

  To kučanistično roparsko in antislovensko divjanje moramo na vsak način zaustaviti. Očitno z demokratičnimi prijemi ne gre, torej obstaja samo ena možnost, vse ostalo je za Slovenijo popolna katastrofa.

 • tiovv

  Kako že je rekel Han ? :
  “Vzeli smo tisto, kar so nam postavili na mizo ” – pa je res tako ???
  Ko pa je – “TEŠ 6 je razlog, da Dejan Židan vztraja pri zahtevi, da Andreja Katič postane ministrica za pravosodje” ……………. laž, nesmrtna duša naših pogrebnikov.

 • tasilo

  “vodenje kulturnega ministrstva pa v roke Dejana Prešička”

  Najprej je podojila cucka, potem pa še prešička …

  Hmm … kako so že rekli … die Entartete Kunst … ali nekaj takega …

  • samsara

   Zoofilija (al kako že) in še nekatere deviacije pridobivajo ne veljavi v slovenski kulturni srenji.
   Odsev prostora in časa.

 • mona lisa

  In ropanje se bo nadaljevalo bolj ko kadarkoli. Za premierja so nastavili nesposobnega Šarca ki nima pojma o ničemer drugem kot da mu je ta stolček in vse kar prinaša zraven všeč zdaj pa bodo imeli lopovi proste roke za vse. nobenega ne bo ki bi jih zaustavil. Vse v stilu najmočnejše mafije.

 • karpelec

  In beseda je meso postala in vojaška Micka bo sodna Micka.

 • Marija

  Glavno, da se znajo podpisati, vsak minister bo imel okoli sebe goboko državo, ki bo povedal kam se morajo podpisati. To bodo miljarde letele na Ciper ali kam jih že nosijo. Slovenec pa davke in nizke plače in pokojnine.

  Volilci, kdaj vas bo pamet srečala, saj nam kradejo pri belem dnevu.

 • tarantela

  Jest bi predlagala Evo Irgl.

 • Soave

  Lisičko bodo dali v kurnik ??
  Ko bi vsaj tam bil tudi kašen hudi petelinček !!

 • Zvone Cernac

  Dominika verjetno največja pravna strokovnjakinja v Sloveniji v tem trenutku.

  Janševik pohlevni.

  • slosin

   možno, širom vile Moskovič…

  • Hun1978

   jebe se mi za SDS…ampak pises pa bedarije o nadudlanem Dominiku

 • sanguis sacrum

  spet bodo peli tiste…eviva il communismo e la nostra pecunia..

 • bubamara

  Ni kaj. Carji so tile levičarji. Nam še vedno krojijo usodo. Koliko butalcev je že volilo SD? 5% vseh volilcev? Demokracija res ni za butalce.

  • slosin

   že Edi je reku, da demokracija ni za Slovence…

   • Krtača 20

    ..in rešitev je jajotova diktatura hehehe butl

    • slosin

     za stare komunistične fosile in njihove mladiče nedvomno…

 • Dragan Krstič

  Ne zagovarjam ne ene ne druge ker sem desnosučni. Prepričan pa sem, da bi Švarc-Pipan še uspešneje
  zakrivala barabije rdeče sodrge.

 • althar

  Zgleda, da je bil TEŠ6 taka težka svinarija, da celo udbosodje ne more čisto stran pogledat, pa če se še tako trudi (in SD kokoški tu ne moreta ničesar spremeniti). Zato, Slovenec, se primi za denarnico – TIR2 pripravla ista ekipa.

 • Vera

  Nobena od teh dveh, ki sta nam že marsikaj zafurali ! Katićeva je vojake onesposobla , saj je vojska v razsulu , Dominika, pa zraven Sancinove ” Piranski zaliv ” !

 • Mojca pokraculja

  Samo berlinski zid v veleju, titov kolosalni spomenik, mora pasti!

  • Krtača 20

   Mora pasti da bomo naredili še večjega, takega da se bo videl do trstenjakove in vatikana.

   • Mojca pokraculja

    Aleluja, komaj čakamo !

 • dare326

  No ja, če rečemu bobu bob, je za krimi ovadbe TEŠ6 zaslužen Zares, ker določenih niso spustili k koritu.

 • Borut Stari

  Sedaj je popolnoma jasno zakaj je ustanovljeno gibanje “Antijanša” V vladi JJ ne bi bil nihče od bivših tudi sedanji minister. Tako se sedaj začenja “Igra s hudičevim repom”. Rilci iz igre so anti-janše. Seveda na klasičen način še vedno žive KP. Rijejo po svojem močvirju čustev, se ogledujejo v lastnem odsevu, poskušajo izplavati, spet malce brbotajo po blatu, in se pri tem ne smilijo niti državljanom niti samim sebi.

 • trumpet2018

  kot bi kadriral Soroš : najbolj koruptivni in najbolj nesposobni in najbolj neizobraženi na najvišjih položajih, takšni so najlažje vodljivi in najbolj poslušni, ni čudno da Melanija nikoli ne pride v Slovenijo, tudi mene bi bilo sram. Upam da Trump našim levim skorumpiranim soroševim kriminalcem prekine kreditiranje, potem se bo pa javni sektor sesul sam od sebe, dovolj je bilo lenuharjenja in parazitiranja na tuj račun

 • Artur

  Na naslednjih predčasnih volitvah ne bo nič drugače večina VOL -ilnega telesa v Butalah bo še vedno po butalsko volila torej levo. Za ruknjene Butale je luč na koncu tunela še svetlobna leta oddaljena , ostalim zreduciranim Slovencem nam zaradi večinskih levih samomorilskih norcev ni pomoči .

  • Krtača 20

   Aha. Kot slišim se v rvaški ustaški državi cedita med in mleko. Vse ladjedelnice neki na štrajku. Ustaški ne plačujejo…..

   • tramal

    Na hrvaško hodijo na dopust sami svetovno znani obrazi in miljarderji ,k nam pa samo begunci ,za katere moramo delati.Mi se lahko primerjamo samo z venezuelo.

 • lado

  BREZVEZNIKI NORI !!!!!!!! VIIIIII STE VSE TO VOLILI , ZATO JIH IMEJTE IN UGASNITE GOBCE !!!!!!!!! POCRKITE , POMAGALI VAM BOJO , DA BO ŠLO HITREJE VAŠI HALALĆIĆI ŽAVBIĆIĆI !!!!!! ZIG HEIL !!!!!!!!!!!!!! DEBILI , SRAMOTA STE TEGA PLANETA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • trumpet2018

   to so posledice usmerjenega socialističnega izobraževanja, 30 letnega mind controla in indoktrinacije

 • Radolf Mitler

  Kontič, Meh, Medved, Katička, Židan, Erjavec, Cvikl, Pahor, Šarec, Cerar in ostala druščina – pogebniki Šlovenije.Gospod Šarec: kako lahko predlagate na ministrske položaje take nesposobneže i dokazane debile, ko pa ste obljubljli nove obraze. Ti vsi so mentalno in vedenjsko moteni in so za v zaprti oddelek v psihiatrični ustanovi. Uboga Slovenija. Upam, da se boste čimprej skregali in da boste končali z to sramoto.

 • rubec

  Tale penzion bo šel za drva, naslednjega bova pa tudi nucala ker rabiva v kamri staro okno zamenjat sem še pred koncem meseca spomnil staro mater. Ne ti meni fantina opletat kaj vse da rabiva, mi predvsem rabimo državni udar. Raje se za to pobrigaj so mi mati odvrnili. Če pomislim imajo kar prav. Pravzaprav imajo prav tudi če ne pomislim.

  • joza joza13

   Pa pozdravi staro mater! Bog ji daj zdravja…

   • rubec

    Bohloni je dejala. Zdaj pa spi.

  • Nšo-či

   :) da vaju nau zeblo pozimi

 • Franc Šink

  Bodo videli ko bo Šarec udaril po mizi in zavpil pr*mejduš.In se potem takoj skril od strahu pod njo.

  • WatsonForus

   jap , baba je žaba !

 • Ryuk

  V tej vladi bodo najmanj trije nelegitimni ministri.

  • BlackOpsSystem

   dej raje povej kdo od njih je legitimen…..in na katerem področju življenja??? Pa se matraj sedaj.

   • lokec

    Legitimni so vsi ki legijo.

 • Krtača 20

  A ste desni že pozabl da je bla tud vam teš6 zgodba zlo ušeč? Denar ne pozna barve in politične pripadnosti.

  • WatsonForus

   spet nakladaš ! kot zmeri

 • BlackOpsSystem

  To je tako, ko povzpetnicam na hrbtu in pod mizo računi izidejo!!! ho ho hos

 • mginko

  Stara udomafija s podmladkom ne popušča. Narod še kar spi…….

  • karpelec

   Ja čas bi bil, da se narod zbudi.

   • lokec

    Narod ni zdrav zato še kar spi. Mogoče ima pa mačka, ker je bil v preteklosti preveč pijan.

 • Franjo Trojner

  Zdaj pa še samo Tito vstane od mrtvih pa bo v Soveniji vse do pičice isto, kot nekoč v stari gnili bivši Jugoslaviji. A je morda Šarec reainkarnacija Tita? Da sta Šares in Tito sorodni duši se vidi že na prvi pogled, oba sta hoštaplera, prvi je tišler, drugi ( bravar) ključavničar, prvi je komedijant, drugi pa je ljubil igralke, oba pa nista sposobna napisati knjige, kaj šele voditi države.

  • tramal

   Posebno po odstrelu medveda,ki so ga titu privezali za drevo ,da ga ni zgrešil.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Pipan bo sekretarka (čistila sekrete). Samo pravi naglas je treba dat. Pipan je že pipa. Samo še v sekret jo je treba dat.

 • hribovc

  kaj imajo skupnega cash pičke dominika, andreja, alenka in maša ???
  da imajo vse inteligenčni kvocient slabih 90, mislim, vse skupej !!!

 • šmentanamuha

  Tako, pričel se pohod mastodontov na državo v stilu rdečega socialističnega kadrovanja. Ljubčki moji, ni nam rešitve. Šarec pa bo v slogu Sončnega kralja zamenjal Boruta Pahorja in z všečnimi floskulami gladil razburkano morje. Kje in kako se bo to končalo, pa bomo videli. Pa še začeli niso z delom, kaj šele bo.

  Moj nasvet Šarcu: čimprej odstopi, zaradi sebe in svoje družine in navsezadnje zaradi vseh nas!

 • RATATA

  Same ministrice…. Andreja Katič, Dominika Švarc Pipan, prekratkohlača Jerneja Pikado.

 • Olga2345

  Katiceva se je res “izkazala” s kriminalnim “vodenjem” slovenske vojske…Pipanova pa z afero z Židanom….Po hik ministru dve ….

  • Vera

   Še z nekom iz SD , kajne ?

 • Darth Vader

  SD je podaljšek opensociety fundacije, ki je sedaj prepovedana že v Rusiji, Poljskem, Madžarskem, Izraelu pa še kje bo zelo kmalu……in ves tak “mlad in svež” kader so sorosovi open border LGTBQ teorija spola migrants welcome islamist welcome kader, ki bo počel vse, kar bo lahko, da bo uničil zadnjo sled slovenskega DNAja na tem planetu…..nebi se čudil, če je dominika schwarz soros transvestit

  • Zvone Cernac

   Tudi Darth Vader je nebinarna transspolna ženska.

   • Darth Vader

    Darth Vader je že jedel piškotke, ki so bili večji od tebe

 • Gospod Kaplan

  Vađayna power.

  • Osti jarej

   ….ajde no…..s kom pa…naj bi…..z debeluščkom brezhrbteničarjem….poznavalcem svinjskega razploda…al kaj že

 • Maži Tjaži

  Psi lajajo…terpentinšek pa fura svoje naprej…

 • črnaovca

  In bomo imeli kar dve luknji v zakonu. Velejska mafija obvladuje SD

 • garfi

  komunajzli obvladajo kriminal
  kar se titov pionir nauči to židan zna

 • tramal

  In ti banditi komunistični naj bi bili novi obrazi. v vladi .Ene in iste komunistične zgube.

 • Hribouc

  Čestitka poslancem Opozicije, ker imajo strpnost in živce gledati, kao se postavlja Banda v parlamentu!

  Na široko je treba na novo ovrednotiti in narodu pojasniti pomen besed:

  BANDIT, BANDA, BANDITIZEM.

  Smrt Komunizmu, Svoboda Narodu!

 • Zgornji

  JA, RES STA SKRETARKI OBE SKUPAJ … !!! ! !!! PARAZITKINJE ZLOBNE POKVARJENE ZAJEDALSKE !!! ! !!!

 • Zgornji

  TEŠ 6 = SPOMENIK KORUPCIJE IZ ZLOBE !!! ! !!!