Bomo v kratkem priča razpadu poslanske skupine Svoboda?

Golob je ignoriral opozorila stroke (foto: STA)

“Govorice. Potem ko so izključili Mojco Šetinc Pašek, se preštevanje v Svobodi – ob novem padcu podpore Ninamedie nadaljuje. Takole gre: 20 poslancev naj bi bilo “zabetoniranih”, prosto po Tadeju Trohi, z “elementi religiozne sekte”, drugi kolegi jim pravijo kar ekipa Gen-I,” je zapisal novinar Mirko Mayer. Ko se bodo trije uporniki odločili za odhod, naj bi jih med nepovezane posalnce odšlo še vsaj osem. 

Po navedbah novinarja Mirka Mayerja znotraj Svobode obstaja kakšnih 20 pravovernih (oziroma “religioznih”) poslancev, ki jim preostali pravijo “ekipa Gen-I”. In govori se, da ko se bodo prvi trije uporniki odločili, jih bo med nepovezane poslance skupno odšlo osem. Ti trije naj bi bili predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, Miroslav Gregorič in Mojca Pašek Šetinc.

“Če bi izstopi časovno sovpadli z napovedano Golobovo rekonstrukcijo Vlade RS, bodo pri glasovanju v Državni zboru resne težave s potrditvijo nove ministrske ekipe in obstojem aktualne koalicije,” je še zapisal Mayer. Da v Svobodi resnično vre in da obstajajo hude notranje zamere in razprtije, dokazuje tudi javni verbalni spopad med mariborsko poslanko Svobode Leno Grgurevič (pravoverno, fanatično) in iz Svobode izključeno Mojco Pašek Šetinc, ki sta se sporekli glede Tatjane Bobnar ter njenega pričanja pred preiskovalno komisijo. Pašek Šetinčeva je v nasprotju z Grgurevičevo prepričana, da je imela Bobnarjeva vso zakonsko podlago za svoje ravnanje.

Mojca Pašek Šetinc proti Leni Grgurevič. (Foto: družbena omrežja)

Kot v Hitlerjevih časih: pregledovanje telefonov, sankcije za druženje z “Judi”
Spomnimo, da sta bila nedavno iz stranke Gibanje Svoboda izključena Mojca Pašek Šetinc in Robert Pavšič, kot podpredsednica stranke pa je odstopila Urška Klakočar Zupančič. Golob je odločitev pojasnil s tem, da sta Pašek Šetinčeva in Pavšič “igrala za drugo ekipo in zabijala avtogole”. Z njuno izključitvijo pa naj bi v stranki krepili enotnost (več tukaj). Takšno “enotnost” dandanes opažamo tudi na srečanjih komiteja severnokorejske KP, kjer vsi usklajeno ploskajo “ljubljenemu vodji” … (tukaj).

Mariborska poslanka Svobode Lena Grgurevič (Foto: družbena omrežja)

Avtoritarna nagnjenja kaže tudi generalna sekretarka Svobode Vesne Vuković, ki naj bi poslancem celo preverjala prenosne telefone (tukaj in tukaj). Prav tako smo že poročali, da je tiskovni predstavnik Andraž Osim padel v nemilost vodstva Gibanja Svobode, natančneje Vukovićeve in Petra Majerleta. Razlog? Pokadil je cigareto z vodjo poslanske skupine SDS Jelko Godec in spil kavo s strokovnim sodelavcem SDS, someščanom iz Maribora (tukaj).

Domen Mezeg