Razlog za skrb? Globoka držav sestankuje!

Drako Kos, Bogdan Biščak in Jože P. Damijan. (Foto: Twitter)

Pred Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani se je na kavi in posvetu danes zbrala sveta trojica: Jože P. Damijan, sicer redni profesor na omenjeni fakulteti, Bogdan Biščak, Golobičev lobist in nekdanji vodilni politik strank LDS in Zares ter Drago Kos, prvi predsednik KPK, policijski agent in neformalni urednik POP TV.

Novinar Bojan Požar je objavil fotografijo zanimivega druženja ob kavi. V lokalu pred Ekonomsko fakulteto so se namreč zbrali vidni pripadniki tranzicijske levice: lobist, ki ne plačuje davkov, ekonomist, ki je nedolgo nazaj širil neokusne komentarje o ministrici za kmetijstvo Aleksandri Pivec ter agent globoke države, ki je hkrati tudi mož odgovorne urednice informativnega programa Pop TV Tjaše Slokar Kos.

Na družabnem omrežju Twiter je pod objavo sledil komentar: “Nesposoben ekonomist, lobist in obveščevalec na kupu. Nič kaj dobrega se ne obeta. Upajmo, da samo pijejo kavo.” Še en uporabnik je komentiral: “Naslov delovnega srečanja: Kako Slovencem že spet uturiti socializem“, tretji pa je pripomnil: “Uf, se pripravlja nova Patria!” Na Twitterju se sprašujejo tudi, ali trojica pripravlja državni udar oziroma ali kuje načrte za destabilizacijo vlade.

Želijo si na oblast
Drago Kos
je bil sicer kriminalist v aferi Depala vas, ki je takrat odnesla ministra za obrambo, Janeza Janšo. Znano je tudi, da je lansiral in “internacionaliziral” afero Patria, v zadnjem času pa je imel zraven prste pri konstruiranju afere “zaščitna oprema”. Orkestriranje afer mu gre očitno kar dobro od rok, prav tako pa tudi služenje s pomočjo spornih poslov, povezanih z NLB.

Marksisitični ekonomist Jože P. Damijan, ki je bil sicer v prvi Janševi vladi minister brez listnice za razvoj Slovenije, je o predsednici DeSUS Aleksandri Pivec nedolgo nazaj zapisal žaljiv tvit, ki pravi, da bo ministrica s plesa odšla kot kurba, ko je predsednik vlade Janez Janša ne bo več potreboval. Damijanu verjetno ni po godu, da na oblasti ni radikalna levica, zato se je tudi on pridružil napadom, ki naj bi pomagali omajati sedanjo vlado.

Bogdan Biščak, sicer tesni prijatelj Gregorja Golobiča in nekdanji direktor podjetja, ki ni plačevalo davkov, je včeraj tvitnil, da pričakuje odstop premierja Janeza Janše. Ta naj bi se po mnenju Biščaka moral zgledovati po evropskem komisarju Philu Hoganu, ki je pod pritiskom kritik, da se ni držal protikoronskih ukrepov, odstopil.

Če na hitro seštejemo 1 plus 1 plus 1 in dodamo še malo kmečke logike, si lahko precej dobro predstavljamo, kako je potekal pogovor ob kavi.

Sara Bertoncelj