Sramotenje države se nadaljuje: Razviti svet izganja ruske diplomate, podmladek stranke SD pa se z njimi sestaja in se zavzema za “trdno prijateljstvo med državama”

Foto: Facebook

Medtem ko se razviti svet oddaljuje od ruske politike in zastrupljanja nekdanjih agentov po tujih državah, se Slovenija s svojo zunanjo politiko še bolj izolira in oddaljuje od koalicije zahodnoevropskih držav, ki so solidarne z Veliko Britanijo. Izgon ruskih diplomatov bi bila pričakovana poteza za Slovenijo glede na to, da je ta članica zavezništva Nato in EU. Proruska politika v stilu nekdanjih neuvrščenih je več kot očitno blizu stranki SD, saj se je predsednik stranke Dejan Židan javno postavil v bran ruskih diplomatov. Vzoru Židana pa je sledil tudi podmladek stranke Mladi forum, ki se je oglasil na Veleposlaništvu Ruske federacije in se sestal z ruskim veleposlanikom v Sloveniji Dokujem Zavgajevom, ki ga mednarodna javnost obtožuje celo za sokrivca vojnih zločinov nad Čečeni med rusko-čečensko vojno. 

V sporočilu za javnost so zapisali, da se je v petek, 30. marca, vodstvo Mladega foruma SD (predsednik Andrej Omerzel in predsednik Luka Goršek) srečalo z Zavgajevom na sedežu Veleposlaništva Ruske Federacije v Ljubljani. Srečanje je temeljilo na temi aktualnih političnih razmerah med državama, pri čemer je beseda nanesla tudi na slovensko-rusko sodelovanje na področju šolstva.

Pred sprejemanjem ukrepov se  zavzemajo za konkretne dokaze
Po prepričanju Mladega foruma bi bilo potrebno glede zastrupitve ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegove hčerke Julije predložiti konkretne dokaze, saj obstoječi po njihovo niso dovolj trdni, da bi se na njihovi podlagi sledilo številnim državam po svetu, ki so se odločile za izgon ruskih diplomatov. “Trdno prijateljstvo med obema državama je potrebno negovati in nadgrajevati,” poudarjajo in v luči diplomatskih izzivov, ki čakajo našo državo, pozivajo pristojne, da počakajo na konkretne dokaze o vpletenosti Rusije v tragični dogodek, preden se odločijo za kakršnekoli ukrepe, ki bi oslabili naše dobre odnose s prijateljsko Rusijo.

Foto: Facebook

Vlogo Zavgajeva v čečenski vojni mnogi primerjajo z Radovanom Karadžićem
Zavgajev, čigar vlogo v čečenski vojni nekateri primerjajo z vlogo Radovana Karadžića v vojni v Bosni in Hercegovini, po neuradnih besedah poznavalcev vpliva na slovensko zunanjo politiko in zunanjega ministra Karla Erjavca, je o ruskem veleposlaniku poročala Demokracija. To je vidno navzven, saj Slovenija skoraj nikoli ne kritizira početja Rusije. Pred leti je Zavgajev pohvalil vlado in jasno povedal, da če ne bi bilo EU, bi bili odnosi še boljši. Nedvomno se Zavgajev v Sloveniji počuti dobro in varno, saj je slovenska zunanja politika protiameriško razpoložena. Med slovenskim in ruskim režimom obstaja podobnost, saj oba temeljita na državni lastnini, s katero se napajajo izbranci iz vrst komunistične partije.

H. M.

 • Krtača 20

  To vemo da domobrančke mot da se ljudje pogovarjajo. Janša očitno navija zato da bi se streljal.

  • zvone gabrijan

   Preveč šnopsa danes!

 • rabbit

  Najbolj smešno mi je, ko je Danilo Turk kandidiral za generalnega sekretarja OZN. Skoraj po kolenih je šel za Rusi, k ruski kapelici , potem so ga pa Rusi prvega odpikali, ko bi ga bilo potrebno podpreti.

 • ĐĐ Style

  Kaj o sramotnem dejanju Silva Berdajsa ne boste nič povedali???

 • Jakob Kovač

  Prav je da ne verjamemo Natu ,da so Rusi taki šalabajzerji da še človeka pospravit ne bi znali,je veliko boljših načinov,ne pa tak da kar kaže na vpletenost samih Angležev!-Nato pač rabi sovražnika,če ga ni ga pa nardi!

 • totex39

  Te mladi podmladki komunistov imajo pač “dobre” vzornike, kajti s tem ko tako podpirajo bivši režim, si mislijo, da tudi njim ne bo potrebno delati in bodo z gobcanjem, ter izkoriščanjem še naprej uživali, tako kot njihovi vzorniki.

 • macon

  Ne verjamem v rusko zastrupljanje vohuna in ne verjamem, da se je politiki treba javno nagibati v rusko stran, ker lahko samo škodi ekonomski izmenjavi, ki gre večinoma na zahod.

  Naši komunajzarji so očitno sprejeli nek dogovor z Rusi, ker so oboji avtoritarci s totalitarnimi koreninami in so si torej blizu. Verjetno bodo ukradene milijarde parkirali pri Rusih, da jim zahod ne bi stopil na prste, Rusija je levi mafijski globoki državi za vsak primer zadnje zatočišče.

  • Stajerka

   je blo lewakom rečeno, naj se naučijo MATEMATIKE…..ŠTET…..pa očitno ni zaleglo – sedaj trdijo, da je 1 milijarda več kot 32 milijard……razumi kdor lahko – jaz ne morem…..

   • rabbit

    Lani še za milijardo nismo izvozili v Rusijo. Bi me pa macon zanimalo kdo je ubil Litvinenka, pa novinarko Politkovsko, opozicijskega voditelja Nemcova, pa da se njegova hči skriva v Nemčiji, poglej si dokumentarce Icarus in nemške ARD o ruskem dopingu in kako se morajo žvižgači skrivati.

    • Matija

     Mene pa zanima kdo je kriv za poboj na tisočev Libijcev, Iračanov, Sirijcev,…

     • rabbit

      Kaj to mene sprašuješ, z razliko od tebe jaz vem, da smo majhna država, pa da moramo komu v rit zlest, da lahko preživimo ampak, če bomo lezli Rusom v rit nikoli nič ne bomo imeli, bomo revni kot cerkvene miši. Hrvatje so to dobro naštudirali in mi se čudimo zakaj nam ne uspeva.

     • Matija

      Meni ni treba nikomur lesti v rit, da preživim. Imam dovolj svojih sposobnosti. Lahko bi se kaj od mene naučil. Nehi mi s hrvati, k so svetlobna leta za nami..

     • rabbit

      Samo a ni čudno, da potem Hrvaška podjetja kupujejo slovenska pa so svetlobna leta za nami. Kot naprimer Kolinsko, Žito, da tuje multinacionalke selijo svoja podjetja na Hrvaško sploh ne govorimo, mi pa dobimo lakirnico Magne direkt na najboljša kmetijska zemljišča, da so nas Hrvatje nategnili pri arbitraži, teranu, kranjski klobasi pa sploh ni potrebno izgubljati besed.

     • Matija

      In kako živijo hrvaški delavci, upokojenci,….?

     • rabbit

      In kako živijo slovenski?

     • Matija

      Ene 2-3x bolje kot hrvaški, preverjeno

     • rabbit

      A dejn o nič bolje se jim ne godi kot Slovencem.

 • Ryuk

  Saj morate razumeti. Če bi SD odrekli podporo rusiji, bi jih jutri zaradi izdaje polovica ležala mrtvih na cesti. Vsi zastrupljeni z novačokom ali polonijem. Oni so prisiljeni lesti v ruske riti.

 • Brutus

  Ali res ni v Sloveniji kakšnega pravnika – če tudi upokojenega, ki bi bil pripravljen spisati kazenske ovadbe za te levaške debile? Po mojem skromnem mnenju in po zdravi kmečki pameti gre pri teh debilih najmanj zaeleizdajo lastne države!

  • Luka Marchessi

   Tvoje mnenje je skromno. Približno tako kot pamet.

 • Stajerka

  prioritete lewakov…
  – Rusi
  – Palestina
  – Ahmad & co.

  medtem Slovence na socialnem področju tlačijo z vsemi močmi…..no, če je predsednik stranke bivši gojitelj pujsov, potem mu ni za oporekat, da pri njemu kontinuiteta deluje na PUNO……podn od podna pod podnom!!!

  • žogica

   Štajerka, spremeni si ime, ker sramotiš celo Štajersko !

  • soc

   Pa istospolni, pa zapostavljenost žensk in seksizem, pa odstranjevanje Cerkve iz šol, pa boj proti kapitalizmu (no ja, njihovi nalogodajalci so izvzeti). pa rušenje zasebnega zdravstva, pa uveljavljanje politične korektnosti (cenzure nad svobodo govora in misli)…

   Veliko prioritet imajo hkrati, zato se jim pa konec koncev vse sesuje. Upam. Ker na koncu bodo še vedno posegli po orožju, najmanj po granitnih kockah. Oblasti mirno dali bodo ne, bi v grdoreku povedal.

 • Luka Marchessi

  Kakšen razviti svet? Ogabni Trump in njegovi podrepniki, to je vse.
  Slovenija ima precej poslov (in s tem delovnih mest) z Rusko federacijo. Bi radi nove brezposelne zaradi neke X zgodbe?!
  LEPO!!! BRAVO!!!

  • Stajerka

   hahaha……tebe tudi mede razlika med 1 in 30 milijardami????……eni ste res brezupni živi fosili socialističnega izobraževalnega sistema…….

   • DJURO SUMAR

    Ti si se verjetno izobraževala v ZDA, kjer se učijo samo seštevanja.

   • Luka Marchessi

    @Stajerka:disqus Naenkrat je 1 milijarda zanemarjiva? Zanimivo…

  • rabbit

   V Rusijo smo lani Izvozili za 779 milijonov , skupni slovenski izvoz pa je bil skoraj 30 milijard. Od tega je 34 % prispevala Krka, ki pa ima tovarno v Moskvi. Tablete lahko izvažamo kamor želimo tako da ne bo neke tragike, da pa bo ob posel Janez Škrabec pa me niti malo ne briga.

   • Luka Marchessi

    @disqus_OsHmSWoXI7:disqus 800 mio je naenkrat zanemarjivo? Bravo!

 • Tomira Breluga

  Vemo kdo je napadel Irak zaradi največje laži v zadnjih desetletjih, kdo je napadel Libijo, destabiliziral Sirijo, kdo je na BV ubil milijon ljudi in sprožil največji begunski val po drugi svetovni vojni-Amerika in Nato države. Vemo kdo je šeriatskim Saudijcem prodal rekordne količine orožja v zgodovini-desničar republikanec Trump! Vemo kdo se v Siriji bori proti Isisu in kdo napada te, ki se borijo proti Isisu.
  Skratka, saj me ne čudi, da sds-ovci podpirate največje zločince in morilce zadnjih desetletij, da pa se s tem hvalite pa je že smešno.

  • rabbit

   Kdo podpira kemičnega Asada, korejskega norca Una , kdo je aneksiral Krim,napadel Ukrajino tudi vemo.

   • Matija

    Korejski norc je verjetno res norc, Krimčani so se na referendumu odločili, da nočejo biti več po kijevsko fašistično hunto, Ukrajine ni noben napadel, indici o uporabi kemičnega orožja v Siriji bolj namigujejo na teroriste kot na Assada,…..

    • rabbit

     Pa Rdeča kapica je resnična oseba daj te pravljice za lahko noč prodaja komu drugemu.1 milijon ukrajinskih beguncev na Poljskem so tudi samo pravljice a ne.

     • Matija

      Hvala enako in tvoje pravljie. Kaj pa pravi 1 miljon ukrajinskih beguncev v Rusiji?

     • rabbit

      Kje si jih pa videl?

     • Matija

      Tam kjer ti svoje

     • rabbit

      Najbrž se je poljska predsednica vlade zlagala:Poljska premierka Beata Szydło je pred meseci v Strasbourgu navedla, da je njena država že sprejela približno milijon ukrajinskih beguncev, ki si na Poljskem pogosto uredijo svoje življenje. Mnogi si v njeni državi namreč najdejo delo in študij.

     • Matija
     • rabbit

      A veš kdo wikipedijo ureja: Vsak ki ima pet minut časa in volje.

     • Matija

      Predvidevam da si pismen in da znaš uporabljat internet. Z lahko boš našel realne podatke o begunski krizi s področja Donbasa.

     • rabbit

      Najbrž je ena ubožna Ukrajina napadla sosedo Rusijo in si jo priključila pa daj te buče komu drugemu prodajaj.

     • Matija

      Noben ni nobenega napadel v tem primeru. Fašistična kijevska hunta se je odločila za prevrat, Krimčani pa niso hoteli v taki državi živeti in zato so imeli REFERENDUM, na katerem so se odločali o Krimu. Krepka večina Krimčanov se je odločila za odcepitev od kijevska fašistične hunte. Ma, kaj ti tukaj ni jasno?

     • rabbit

      Ko Ukrajinci niso več podpirali bednega Janukoviča, ki se je sam kitil z zlatom in dolarji v švicarski banki in lezel Rusom v rit ja takrat je bilo pa konec so se Ruski ritoliznik zbali za svoje dobro plačane službice privilegije, nikoli nisem zasledila, da bi Ukrajinci napadli ali kakorkoli terorizirali ljudi na Krimu . Referendum je bil pa veš kako si bil zraven pa veš da je bilo vse demokratično.

     • Matija

      Zadeve je bilo konec, ko so v Ukrajino prišli CIA instruktorji, 5 miljard dolarjev,…. za prevrat.

      Ja, bil sem zraven in vem da je bil demokratičen. Večina volilcev se je odločila za odcepitev.

     • rabbit

      Rusi so pa nedolžni kot angelčki. Ne delaj propagande. Če ne bi ZDA napadli Japonci in ZDA ne bi vstopile v 2 svetovno vojno bi najbrž danes ti lepo po nemško govoril ne pa po ruski.
      No pa povej ali Rusi na Krimu živijo bolje kot so pod Ukrajino drek isto sranje. tako da so šli iz dežja pod kap.

   • Tomira Breluga

    Koliko držav je napadel Assad? Koliko držav je napadel mali debeli? Koliko ljudi je umrlo pri “aneksiji Krima”? Nekaj tisoč jih je umrlo pri napadu na Ukrajino. To primerjati z porušenim Irakom, Libijo, Sirijo in več kot milijon mrtvimi in nekaj milijoni beguncev ste sposobni samo sds-ovci.

    • rabbit

     Asad (Rusi so mu uspešno pomagali) je ubijal svoje in jih koliko milijonov razgnal po svetu, Un tudi tolče po svojih, ko se mu bo zrolalo pa upaj, da ne najde ene neumne Slovenije. V Iraku so se po odhodu Američanov kdo udaril med seboj muslimani, ravno tako v Libiji.

  • osa

   Tito med največjimi morilci

   V Nemčiji so
   sestavili seznam največjih množičnih morilcev dvajsetega stoletja, med katerimi se je znašel tudi Josip Broz Tito

   Miha Gašperin

   Nemški
   časnik Bild je sestavil seznam dvajsetih največjih množičnih morilcev, ki so
   zaznamovali dvajseto stoletje. Med prvimi desetimi se je znašel tudi
   jugoslovanski voditelj Josip Broz Tito. Absolutno prvo mesto pripada kitajskemu
   diktatorju Mao Ce-tung, ki naj bi bil odgovoren za smrt petdesetih milijonov
   ljudi.

   Avtorji
   članka so na deseto mesto postavili pokojnega predsednika Jugoslavije Josipa
   Broza Tita, saj naj bi bil v času 35 letnega predsedovanja odgovoren za smrt
   milijona ljudi.

 • Tomira Breluga

  Prvi v službi resnice, pa nobenega članka o Berdajsu???
  Kaki ste vi kreteni to je tragikomično.

  • rabbit

   Zato so komunistični mediji pojdi tja pa tam nabijaj.

   • Tomira Breluga

    Kaj pa imajo sedaj komunisti s tem , če debil sds-ovski Berdajs grozi po telefonu sodelavcem in se hvali, kako obvladuje Slovenske železnice?

 • Olga_10

  Naj “mladi” forum SD dokaže, da so diht, da se družijo s kriminalci!

 • Olga_10

  Slovenija je z referendumom svojih državljanov potrdila, da želi vstopiti v evropske integracije in nato!
  Erjavec in teroristi SD delajo proti volji Slovencev s paktiranjem z diktatorjem Putinom!
  Vsi na volitve! Naženimo levake in rešimo Slovenijo!

  • žogica

   Ti reši najprej sebe te uboge pameti, ki jo še imaš. Pazi, kaj pišeš, ko bojo teroristi res prišli, boš prva na spisku.

  • Matija

   Na tem referndumu ni bilo nikjer govora, da je treba nekoga obsojati brez dokazov

   • rabbit

    Litvinenko se je najbrž tudi sam s polonijem zastrupil.

    • DJURO SUMAR

     Ob izdatni pomoči ZDA.

     • rabbit

      Rusov tudi, niso nič boljši.

    • Matija

     In stotisoči Libijcev, Iračanov, Sirijcev…. so verjetno naredil samomore…

   • Olga_10

    Že Hanzi dokaze hrani…in izvaja Kučan Goebbelsov agitprop…

   • Joško

    V Sloveniji obsojamo brez dokazov vse povprek; Mirko Novič, Janez Janša in še nekaj 100 drugih, katerih obsodbe so padle na Evropskem sodišču za človekove pravice.

    • Matija

     Pa je to prav da se tako dela?

  • DJURO SUMAR

   Nismo pa glasovali zato, da bomo hlapci ZDA in EU. Kar se volitev tiče, pa je levica bliže zmagi tudi zaradi takšnih izdajalskih stališč desnice, kakršne podpiraš ti.

   • Joško

    Nismo pa glasovali zato, da bomo hlapci Rusije. Dokler nam bodo vladali levaki, bomo pač hlapci Rusije.

    • rabbit

     Točno smo glasovali, da bomo v NATO in EU nikoli pa nismo glasovali za Ruse. A ni čudno da je toliko Slovencev pod Jugoslavijo bežalo na Zahod niti eden pa ne v Rusijo.

     • Matija

      Na tem referndumu ni bilo nikjer govora, da je treba nekoga obsojati brez dokazov

     • rabbit

      Kaj pa če dokazi bodo?

     • Matija

      No, ko pa dokazi bodo, potem pa lahko obsojamo.

     • rabbit

      A greva stavit, da jim ne boš verjel.

     • Matija

      Korektnim in verodostojnim materialno podprtim dokazom, ki so plod neodvisne preiskave, vedno verjamem.

    • DJURO SUMAR

     Nikdar nismo bili hlapci Rusov in nikdar ne bomo. Levičarji smo se, se in se bomo borili za svobodno Slovenijo.

     • rabbit

      hahahahahahaha

     • Joško

      hahaha

 • DJURO SUMAR

  “Razviti svet”. Kdo in kaj pa je razviti svet? ZDA, ki prosijo Ruse, da jih vozijo v vesolje.
  Absolutno podpiram Karla Erjavca in vse tiste, ki želijo najprej dokaze o tem, kdo stoji za tem dogodkom. Meni se vsiljuje misel, da so to storili Američani, da bi tako zanetili spore med Rusijo in EU. Vemo, kako so sproducirali napad na Irak.

 • Olga_10

  Levajzli, tika taka….

  • DJURO SUMAR

   Tika taka, bliža se čas, ko bomo morali sestaviti novo vlado.

   • Olga_10

    Bliža čas, ko boste začeli pakirati…Kučan že ima dačo v Rusiji…. Štefka pa račun v Mehiki…. Zdaj, ko je zmagal Trump, bo verjetno šel kot “veteran” v plenicah in udbomafijec raje h KGB-jevcu….

    • DJURO SUMAR

     Človek pač vlaga svoje prihranke.

     • Olga_10

      To so “prihranki” ukradeni Slovencem! Jih bo vrnil, z obrestmi!

     • DJURO SUMAR

      Prihranki so prihranki. V kapitalizmu nihče ne sprašuje koga si izkoristil.

     • Olga_10

      Žal so to “prihranki” udbomafije in ne dela, zato jih bomo terjali nazaj!

     • DJURO SUMAR

      Ti boš terjala s klobukom v roki tam pred cerkvijo v svoji vasi.

     • Olga_10

      Mednarodno sodišče bo opravilo s komunističnimi zločinci! Pravica pride pozno, vendar pride! Svet je vaso Antifa že prepoznal kot teroristično skupino!

     • DJURO SUMAR

      Ne priznajem ovaj sud.

  • žogica

   Ja Olgica, spet boste ostali praznih rok, no Janezek bo dobil en foteljček v Parlamentu, njegovi pudlji boste pa spet hodili svečke prižigat pred sodišče !

   • Olga_10

    Boste tako kot Hilary hodili okoli? Se zdaj se ne more sprijazniti s porazom…Haha..
    Vi le praznujte, saj vsi Srbi praznujejo poraz na Kosovu….

    • žogica

     Si že pristala na Psihiatriji, končno. Dobivaš pa močna zdravila, upam, da boš vzdržala !

 • bubamara

  Že v osnovi nimamo šans.

 • Mihec

  Cela Slovenija se čudi načinu komuniciranja sindikalistov na SŽ in v dobro plačanega delavca iz DRIja v Planici na Novi tv pa niti članka o tem. Če ste v službi resnice. Zakaj tega ne objavite?

  • rabbit

   Saj to objavljajo ameriški kapitalisti pojdi tja pa se izobražuj.

  • komar marko

   spet lažeš. zapiši kaj je delavec DRI izrekel. LAŽNJIVEC!

   • rabbit

    Tip z DRI je bil tiho.

   • Mihec

    To, da ima službeno kartico s katero lahko zapravi 1400 evrov na mesec za reprezentanco
    (danes so mu jo ukinili)in da se na naš račun napije v planici je res vse eno. On je bil tiho. To je pa res.

 • črnaovca

  Čudno da hoče biti ravno desnica tako solidarna z Angleži ki so po drugi vojni vračali ravno njihove vedoč kaj jih čaka v jugoslaviji. Lahko tudi da so jim hvaležni ker imajo sedaj temo povojnih pobojev. Kdo bi vedel, razen njih samih

 • soc

  Ali se sploh kdo od teh rusofilnih debilov vpraša, kaj imamo z Rusi skupnega? Jezikovne korenine (v zelo, zelo globoki zemlji) in komunistično masovno klanje 1917-48. IN ČISTO NIČ DRUGEGA! Ne vere, ne navad, ne nravi, tudi če se ne spuščam v venetske teorije. Da ne omenjam mogočnega velikoruskega razpoloženja tam in skromne ogroženosti hlevarskega pritlikavca tu.

  Zakaj bi po Dunaju, Beogradu in Bruslju rabili še Moskvo za svoje ponižno hlevarjenje, zakaj ne bi bili enakopraven partner v združbi srednjeevropskih držav?

  • DJURO SUMAR

   Poizkusi s pisanjem pravljic, morda ti uspe.

   • komar marko

    ja ena lepa bi bila z naslovom LAŽGOŠE. so tudi film posneli, pa so ga zaklenili, ker se vam tudi ovce smejejo!

    • DJURO SUMAR

     Ti nimaš smisla za pisanje, to sem svetoval SOCU.

  • rabbit

   Seveda se niso pa misliš da Ruse briga za 2 milijona Slovencev to Putin poje za zajtrk. Veš kaj je narobe pri nas v naši zunanji politiki, da si nakopljemo sovražnike tam kjer si jih ni potrebno. Viktor Orban , ki je javno podprl Putina je izgnal 1 ruskega diplomata ja to je državnik, ki skrbi za madžarske interese mi pa glavo v pesek in gremo naprej. Niti ena država nas ni podprla pri arbitraži vsi se nam posmehujejo to imamo od naše blesave zunanje politike, ki jo vodi Erjavc in njegovi butasti strici in botri.

  • Pravzaprav je edino, kar imamo skupnega z Rusi le komunizem, ki smo od tam uvozili.
   Panslovanska “romantika” je le izgovor vsem rusovilom, da naivne bedake prepričajo, kako pozitivne cilje imajo.
   Če ne bi bilo komunizma, se na skupne jezikovne korenine ne bi nihče od vseh teh levakov niti spomnil.

   • rabbit

    Kardelj je rekel, če bi ljudje vedeli kaj se je zgodilo v Rusiji bi nas vse pobili.

  • Steiermark

   ja, ravno zato, ker srbi rabijo konjušare, ki jih imamo na vladi…..

 • vzet tajkunom

  Nobenga članka o Berdajsu ne zasledim tu pri vas ..naključje?”

 • Hm, naši levaki lezejo rusom v rit.
  Rusi(nje) pa takole v ZDA
  https://www.youtube.com/watch?v=VAC_Z70Ze8g
  Enostavno, pragmatično, prizemljeno gledanje na stvari.

 • Matija

  Mene pa zanima, če je tale klena desnica, ki tako rovari proti desničarju Putinu, pripravljena puščati kri in življanje tam nekje v galiciji, ukrajini,… za tujega gospodarja proti tujcu?

  • komar marko

   v Galiciji smo BILI. Imam kar nekaj medalj doma. DOVOLJ za nas demokrate. Sedaj ste na vrsti ………i!

   • Matija

    “Lenuhi” bomo raje ostali doma in branili Slovenijo pred tujci in njihovimi “demokratičnimi ” podrepniki iz Galicije.

    • komar marko

     MODRA odločitev. te podpiram!

   • Matija

    In kaj ste počeli v Galiciji, da ste dobili medalje?

    • komar marko

     hja, korenine, korenine.

     • Matija

      No ja, zaradi korenin ne dobiš medalje. Edino če jo podeduješ po starem fotru, ki se je v 1. vojni tam kot AO vojak boril z Rusi.

 • Joško

  Jugoslovanski komunisti so se že 45. leta zavzemali, da bi Jugoslavija postala ena od Sovjetskih republik, slovenski komunisteki pa še kar vztrajajo v zablodi svojih očetov.

  • komar marko

   saj bodo šli na romanje h kapelici. Mogoče jih bo kaka babuška srečala!

   • piko8

    Da bi se saj plaz otrgov in to golazen odpihniv na oni svet!!

    • Minovak

     Težka bo, da čakamo na plaz, bo treba kar nekaj težkega v roke vzet, potem pa…bodo spet pokazali pete, kot med 2. vojno – dokazano (npr. Dražgoše in še veliko tega…)!

     • piko8

      Imate prav; potrebno bo s svincem omagat!!!

 • piko8

  Ti levakarji podpirajo teroriste, morivce,
  mafijce; jabovko ne pade daleč od drevesa, saj njihovi očetje in dedje so klali Slovenski narod, ta zblojeni sd podmladek je pa tudi ŽEJEN KRVI!
  Slovenci volitve se bližajo, pojdite na volitve in volite SDS edino ta je garant za boljši jutri!!!!

 • Montana

  Levaki so bili in so še vedno izdajalci !

 • Minovak

  Njihovi komunistični dediji so izdajali Slovence, najprej Nemcem (6.4.41-22.6.41 in tudi kasneje), Rusom in vsem, ki bi jim pomagal ostati na oblasti ter ubijati in – krasti. To je ostalo v genih in te rdeče, prodane duše bi Slovenijo prodale za prgišče evrčkov. Če ta rdeča katastrofa ostane po volitvah na oblasti, se lahko bebavi slovenski narod (ni ves bebav, samo levo) poslovi od svoje države. Zapomnite si, kdo je PRAVI izdajalec svoje domovine.

  • Tomira Breluga

   Rusi in komunisti so vas nažgali v zadnji vojni, še zdaj boli, luzerji?

   • Minovak

    Ti si pa še sedaj nažgan, da pišeš take idiotizme, verjetno si premlad ali neizobražen in pišeš po nareku…še ena prazna glava.

  • DJURO SUMAR

   Še vedno lahko ustanovimo Novo Jugoslavijo. Bomo imeli zopet morja na pretek.

   • komar marko

    lahko greste in tam uživate. Nihče vas ne zadržuje. SREČNI bomo ko odidete.

    • DJURO SUMAR

     To pa ne, Jugoslavija bo tudi tukaj.

   • učko

    A ti ga zdej fali al kwa ?!

    • komar marko

     jap mu fali pogosto MOLI

    • DJURO SUMAR

     Meni ne, ker ne hodim na Hrvaško, ampak nekateri stokajo in jokajo.

 • Olga_10

  Rusi so krivi za širjenje zločinskega komunističnega režima, ki že 73 let uničuje Slovenijo, zato je zdaj čas, da jim pošljemo v trajno last slovenske levičarje (komuniste), pa naj jih naselijo v Sibirijo!

  • Luka Marchessi

   Umiri se. Tvoje ime je zelo stalinistično, a ne OLGA?

   • Minovak

    Potem bi lahko dejal, da je tvoj priimek fašističen, zato je to tvoj butast komentar.

   • učko

    Ime ni nič krivo, Lukiću !

  • Krtača 20

   Tebe blesavo babo čaka gulag za šporgetom k ga že dva tedna nemarnica tud pobrisala nis. Da ne govorim o usranih štumfih. Marš delat avša avšasta!

   • komar marko

    LUCKASTI, samo tistega ki ga pustiš v sekretu boš nekam pošiljal.

    • Krtača 20

     Se prav v tvojem primeru sam vodo potegnem?

     • komar marko

      ponavadi so taki kot ti spodaj, če zastopiš!

    • učko

     Pa še tist’ se mu dostkrat zadne čase na r’t pa na gate prlep !! Ga pol posuši pa skrtač,LOL !

 • Luka Marchessi

  Dragi SDS-ovčki!
  Upam, da se zadušite s pirhi in usrano potico! Blaženi!

  • učko

   Upaš ti na moj kurac, majmun !

  • Minovak

   Ti pa se zavij v tisto zastavo z zvezdo in skoči v Ljubljanico, pa bolj pri koncu, da je ne zasvinjaš!

  • Janez

   Gnus

  • FireSnake

   zadeti fašistični smrad se je spet oglasu..

 • Krtača 20

  Desni, hmal boste kazačok plesal ob litru vodke in snifanju novačoka. Baje da da Anglija popust.

  • komar marko

   ne boš verjel, vse naredite, preverjeno!

  • učko

   Mi plešemo rumbo, sambo, dunajca, jive itd. Za rusofilske majmune je pa kazačok, ja, pa Kalinka !

   • Matija

    Ti plešeš račke…

    • Krtača 20

     Jaz plešem krtačke.

    • učko

     za nou let obvezno !

   • Krtača 20

    Dumbo pa dambo kar pozabi, so vas tud tam v rit nasuval. Lahko pa probate pr kitajcih. Al pa japoncih. Baje da vas desne ples harakiri zastonj naučijo.

 • Krtača 20

  Kot običajno janša spet njenjenjenje. Sam pozab povedat da je že trikrat vprašu amerota kolk visok more skočt, da jim bo prek riti zlezu čez usta ven. Ubožec.

 • antimur

  Zalego komunajzerjev bomo ne samo morali, ampak jih bomo naučili kozjih molitvic. Takšno golazen je potrebno zaustaviti preden se razvije v odvratne kriminalce in zločince.

  • Krtača 20

   Ti še deset zapovedi revček ne znaš. Boš ti učil ja….

  • Domus Lubus

   Zatolči bi jih bilo treba že zdavnaj. In njihove lezbaško
   feminizirane ženske, ter njihove otroke, s katerih je nemogoče sprati komunistično kontaminacijo. Pobiti pa tudi pse s katerimi se parijo.

 • jernej arko

  Svet komej čaka vojno vi bi pa vsi radi kr že srtani zbiral, a neb blo bl pametn ostat neutraln in pustit da se barbari med sabo zmenjo.

 • Krtača 20

  Angleži so ful prepričljivi in morš bit janšist da verjameš takim pravljicam. Najprej so strup najdl v trgovini, čez dva dni so trdil da je bil v avtu, čez dva dni da je bil v stanovanju, pol da je poštar….. Zeeeeeeeeh. Za janšiste vajene janševih noriških pravljic dost dobr….

  • Anton

   Zate se ve da si došao iza krpatov. Slovenci smo pa od nekdaj tukaj.

   • Mateja Urankar

    na ozemlju slovenije so pred slovani bili večinoma balkanci (beri DNK Y haplogrupa I2) ali kelti. naredi si test pa javi kam spadaš. če tvoja zgodbica drži boš ugotovil da si verjetno balkanc …ali pa prišel iza karpatov.

    • Anton

     Ja to so vas prepričali srbjanci. Mi smo SLOVENCI!

     • Mateja Urankar

      če zate niso srbijanci vsi ki se ne strinjajo s teboj potem si lahko pogledaš ugotovitve na eupedia.com

 • garfi

  OPOZORILO ZA VOLITVE MAJA – KRIMINALNA “LEVICA” !!!
  za vsem kriminalom stoji udbomafija, ki poskrbi da nihče njihovih ni kaznovan za izginule MILIJARDE
  obvladujejo tudi tožilstvo v ta namen
  DOL Z šarec-sd-smc-desus-l-bratuškova-sloga itd !!!
  OGROŽAJO NAS MATERIALNO-VARNOSTNO-ŽIVLJENJSKO-VSI SO ISTI MAFIJSKI !!!
  SKRAJNI !!! ČAS JE ZA SlovenskeDomoljubneStranke SDS-ZD-itd !!!

  • Krtača 20

   Boste najel vilija da boste ponavljaj dokler jajčeglavc demokratično ne zmaga haaaahaaaaaahaaaaaa

 • Krtača 20

  Theresa May naj rajš razloži kako je spražila 700ljudi v stolpnici lansko leto. Vse tiho kot miška. Zdaj se bo butara sekirala neki….

 • Domus Lubus

  Rad bi vas opozoril na zadnjo provokacijo Hanzi TV. Sedaj ko
  se bliža predvolilni čas vrtijo risanko Kalimero. S tem se norčujejo iz lika
  Janeza Janše, ker se obema godi krivica in oba jamrata. Pa še tista jajčna
  lupina, ki jo ima Kalimero na glavi spominja na šiptarsko kapo. Mislim, da je
  to podlo in neprimerno.

  • stajerc5

   Da pa vedno zmaga,si nekako spregledal? Bo treba tisto rdeco folijo pred RR-Nisom odstraniti, da bos spet zagledal sonce. Pohiti, ker bos cez dva meseca imel slabsi razgled zaradi resetk!!!

   • Domus Lubus

    Ali pa zaradi zemlje s katero me bodo zagrnili.

    • stajerc5

     To ne vem, lahko si pa tudi sam pomagas, glede na statistiko suicidno srecnih drzavljanov zlovenije…

 • žogica

  Ti si velika sramota svoji mami !

  • Anton

   Tito je pa ostal brez noge preden je prepozno crknu

   • cosmosjasnovidec

    In še penis se mu je posušil zato so ga klicali “tito posušen kurac”.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

    • janez cepec

     pred špegu se postav, pa tisto žvaruno iz gat potegn, pa začni scat, pederčino jedna

    • FireSnake

     hahahahahahaa…

   • žogica

    Zamisli se malo, nikoli se ne ve, kako boš ti crknil ?

    • Krtača 20

     Ta je že deset let crkovina.

     • Mateja Urankar

      10 let?
      še najbolj zadrti komunist se je sprijaznil z njegovo smrtjo pred teboj. preboli to travmo že enkrat in si nabavi drugo leseno nogo za se drgnit obnjo.

    • macon

     Žogica, lažeš in si pokvarjena, karmo si kvariš in boš kaznovana.

     • žogica

      Ne lažem in nisem pokvarjena, čutim pa tvojo pokvarjeno karmo.

    • Anton

     Kakorkoli že…. se me pa Slovenci ne bodo spominjali kot množičnega morilca.

     • žogica

      Večno nam boš ostal v spominu, kot izdajalec Slovenskega naroda, to je tvoj večni pečat !

  • cosmosjasnovidec

   To kar navajaš velja le za pasjejebske levake kateri ste vsi istospolno usmerjeni buziči in lezbače.
   Torej nepopravljiva sramota ter psihično bolana zblojenost.
   Prihaja čas volitev kjer boste levaki pofafali,ker vas ima folk že poln kurac in je končno pričel spregledati vaše levuharsko sranje.
   Vse liste na vseh medijih glasovanja so očiten dokaz,da prevladuje desnica kar je tudi normalno za pametne ljudi.
   Kateri bedak pa še dandanes voli levega pasjejebca.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • žogica

    Ti buzi se pa skrij v mišjo luknjo, da ne boš delal sramote Janezu !

   • Mateja Urankar

    edini ki tukaj redno omenja neustaljene spolne prakse si ti. počasi bom verjela da samo iščeš komi partnerje za piškinje v usta in tvoje ostale prakse.
    res ne vem od kdaj “konzervativci” smatrajo, da je takšna komunikacija primerna.

  • macon

   Žogica, odkotali se v odprto greznico.

   • žogica

    Ti to iz greznice, da tako smrdi.

    • rubec

     Bunka, en presledek maš viška.

     • žogica

      Jaz ne, tebi pa manjka en presledek v glavi.

     • pesjanar

      Mislim da nisi žogica ampak mala krogljica iz levega govna,to pomeni žogica-krogljica govnaček .

     • žogica

      Ni pomembno kaj ti misliš, stvar je v tem, da ne znaš razmišljati !

     • rubec

      Možno, ampak še vedno si bunka.

     • žogica

      Sploh ne, imaš ti bunko v glavi?

     • rubec

      Pravzaprav si krula ne pa bunka. Če to ni krasno slišat.

     • žogica

      Lepo slišat, imaš ti kako bunko in krulo doma?

 • milanček

  samo en recept je, potolčt!!!!!!!!!!!!!

  • janez cepec

   ja, maš prou, se vam je neki tacga 45. ga leta zgodl, ko ste taparu jurišal čez Karavanke, u Jodlland, pa so vs Tomiji nazaj trajbal, pa kva čjo s tako, bando izdajausko, k lastn narod izda. kazen je uzgojna in za zveličanje potrebna.

  • Krtača 20

   Ti kar začni, imaš prosto pot. Sam zaklučl bomo pa mi. In spet boste jokal in štel kosti gamad domosranska.

   • pesjanar

    Kaj je res da vi leva golazen jeste šunko podobno zadnji taci ki so jo odrezali vašemu pedofilčku Titeku????

 • Krtača 20

  Kok morte bit pa zdele janšistki klerofašistki veseli ko mate ta haupt praznk na dan norcev. Svojem k svojim je reku rode….

  • žogica

   Norci praznujejo z norci, posledica je dvakrat norci !

  • Anton

   Vaš Božič še pride za njim pa prvomajska Velika noč. Živel tito brez noge!

  • totex39

   Kumunajzerji vi pa se na skrivaj bašete z šunko na velikonočni praznik.

   • Matija

    Jest se skozi celo leto javno bašem s šunko. A kej ni prov al kaj?

   • Krtača 20

    Vi mate pa šefa na križ prbitga in še ponosn to kažete okol. Keri osli….

 • cosmosjasnovidec

  Da ne bom pisal za vsakega levuharja,komunajzerja,čefutarja in musliča posamezno navajam za vse te pasjejebske drekače skupaj.
  Pasjejebske gnide tukaj ni portal za pomoč duševno prizadetim psihičem tako,da ste na napačnem mestu kar očitno zaradi vaše zblojenosti in praznine v vaših tumastih beticah niste opazili.
  Obrnite se za pomoč prizadetim osebkom na ustrezne psihiatrične ustanove in ne kokodakajte tukaj,ker zavzemate prostor.Torej ššššššššššššcccccccccccccccccc.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Krtača 20

   Dolfiju je tuk prhajal k je mel govore. Ti si se pa u hlače podrisku, do prihajanja maš še daleč.

   • Anton

    titu se je pa lulček posušu

    • Matija

     Čudn, če je pa tvojo mat nategnil

     • stajerc5

      Ojej, jaz sem pa mislil, da so ze vsi prilezli iz hoste!

     • Matija

      Hehe, tudi tebi en lep pozdrav.

     • stajerc5
     • Matija

      Ma ne nooo, kaj je grda. Niva mora biti trivratna in to je to. Je pač kratek terenc

     • stajerc5

      Za vas pase pri tej vladi ljimuzin bolje kot pa kaj delovnega!

     • Matija

      Ne maram ljimuzin, rad imam preprost, vzdržljiv, nekvarljiv, povsod vozeč,… avto s čim manj nepotrebne elektronike. Pač sem konzervativec okoli tega.

     • totex39

      Očitno, je te gamati vedno več.

     • Matija

      Normalno, pri takih rojakih kot si ti je to za pričakovati

     • stajerc5

      Prikoljice jih vabijo z sladoljedom…, in civsa nona je vedno odprta!

 • VERRZIFIKATOR

  Oče in sin

  OČE BORAT IN PODMLADEK

  Oče Borat že ima podbradek,
  kazahstanskega igra glavarja,
  in medtem ko slogo mož poudarja,
  se izpridi Boratu podmladek.

  Sin glavarjev naj bi bil naslednik,
  kot veli nomadsko rdeče pravo,
  toda dete videti ni zdravo,
  stežka to naslednji bo predsednik.

  Oče Borat malce se sramuje,
  javno ko mu sin obeša sliko
  Stalina na njej in za oliko
  zraven vse po vrsti zasmehuje.

  Oče Borat že ima podbradek,
  sin pa brčic komajda za vzorec,
  pa bi bil bedaček prav rad borec,
  oče naj mu že izmeri zadek.

  Dajte no, od kod vam ta ideja?
  Saj se sin je vrgel po očetu,
  mulc ravna po skrbnem le posvetu,
  ista vzgoja, isti rod in vzreja.

 • Nora24wc

  “podmladek stranke SD pa se z njimi sestaja in se zavzema za “trdno prijateljstvo med državama”

  Podmladek stranke SĐS pa samo trdo drogo vzema. Sneg, Sneg, vse je snegec pa to… :) Res ste bedni, prej ste uživali, k vas je hitler v danko, sedaj pa uživate k vas američani in angleži v danko. Saj res, enkrat izdajalci, vedno izdajalci. Super ste, v glavnem.

  • stajerc5

   So ti spet zaprli kloako v kokosnjaku?

   • centurion

    Zašili.
    V Barsossu.

    • stajerc5

     Zdaj mu lahko se samo cez kljun ven fdari!

  • ĐĐ Style

   Stranka SDS bi morala utrditi vezi s Kolumbijo, mogoče bi dobili kej rabata.

 • Sodni dan

  Luka moj sošolec pri SD. Sram me je da sem kdaj sedel zraven njega v razredu .

  • Mateja Urankar

   sicer bi pa bil ponosen da si sedel zraven njega v razredu, al kaj?

   • Sodni dan

    Ne nikoli mi ni bil pri srcu. Njegov tastar pa mutil kot direktor policije.

 • Mateja Urankar

  upam, da orban spremlja kam je ruknu dnar. glede na zmedo v vaših glavah bi bilo bolje da je vzel jurja arabcev kot pa financirat zablojene slovence.

  • stajerc5

   Vidim, da si iz “ksefta”, najprej denar, potem pa naprej… Imas dobre izkusnje z Arabci, samo vprasam?

   • Mateja Urankar

    seveda. ko vzameš denar sprejmeš tudi svoj del obvez. tisti ki jih ne jim običajno rečejo kurbe.

 • tetka z ozadja

  Kar je res je res, v tej volilni kampanji pa levica ni poštena. janšisteki zelo veliko vlagajo v predvolilno kampanjo. prirejajo razne okrogle mize, tiskajo plakate, objavljajo oglase, kopujejo oglasna mesta na jumbo plakatih, celo televizijo so ustanovili, morajo si sposojati denar itd., a efekta ni in ni, prav naprotno čazdalje slabše in slabše jim gre. Toda levica se pa vzpenja in to vse na rovaš SDS stranke. Pravično bi bilo, da levica del stroškov predvolilne kampanje stranke SDS, povrne. Saj, če nebi bilo stranke sds, pač levica nebi mogla zmagati.

  • ĐĐ Style

   Bilo bi fajn, da bi objavili številko računa

 • Sodni dan

  Ojoj moj lukec si naredu popravca za matematiko v 4tem letniku. Na koncu zadosten . Tak je to vete.

  • Sodni dan

   … tastar pa zagret komunist bivši direktor policije.

   • Domus Lubus

    Gorenakov kolega.

    • Sodni dan

     Sem 100% da isti Luka ki je na sliki komentira na tem portalu. Mal sumim kdo bi lahko bil . En luka je že fejst pameten tle gor.

     • stajerc5

      Dober vic, sploh tisto: Fejst pameten!

   • tetka z ozadja

    Policije ali ljudske milice?

    • Sodni dan

     Kar UDBA rečmo tem da se slučajno ne zmotimo.

     • tetka z ozadja

      Nekaj takega kot Gorenak?

 • ĐĐ Style

  Kaj pa Silvo Berdajs in Tadej Veber , ste pri Novi pozabili na ta dva SDS-ovca, vsaj pokazala sta inteligenco in način na kateri bi SdS rada vladala.

 • Mike Zulu

  Briga me za gnile komunajzarje iz SD! ampak Slovenija naj sodeluje in neguje prijateljstvo z vsemi državami, tako Ameriko kot Rusijo. Najboljše za Slovenijo je da ostanemo nevtralni, tako kot Avstrija, Finska, Švica itd…btw. Rusija že dolgo ni komunistična država, nevem kaj ni tukaj jasno nekaterim, plus naš izvoz v Rusijo je večji kot v ZDA in GB skupaj

  • ĐĐ Style

   Veliki vodja je odločil, da je potrebno Ruse sovražiti, da se nebi zamerili Melany in Trumpu. Ker bo baje Trump uvezel iz radenske par kozarcev

   • Valter BraniSlav

    JJ JE NEKOC NA VELIKO LIZAL TITOV ANUS IN VABIL TURKE V EU…
    JJ JE KAMELEON DELUXE

    • komar marko

     Zakaj ste rdečkoti taki lažnjivci.In zakaj TURKI ne bi bilidelEU? Sajmuslite ljbite?

     • Valter BraniSlav

      1. Nisem rdec. Strica sta bila Kardelj in Macek, jaz pa ze 40 let bogat financnik v ZDA.
      2. Turki so muslimani, musliji pa ne spadajo v EU ker se ne integrirajo. Nikoli se niso in nikoli se ne bodo. Taki nimajo mesta v EU.

  • Mike Zulu

   Važno da kot “desničarji” (dvomim da sploh veste kaj ste) podpirate zahodne države ki so za uvoz migrantov, proti katolištvu, za lgbt, in proti vsem vrednotam ki so jih spoštovali naši predniki..sam se imam za domoljuba, konzervativca patrijota vi ste pa ena navadna sekta

  • centurion

   Pa dosti manjši kor v balkansko Bosno….na primer….
   Močan neki izvoz, beda zulujska.

   • stajerc5

    Vcasih smo rekli; Si iz Zulukafre?

  • stajerc5

   Na devetem mestu po izvozu, se kaj?

   • Burek Burecki

    Zamisli si na katerem mestu bi bili, ce nebi bilo ameriskih sankcij? Dobesedno nam jemljete kruh iz ust z ameriko in hlapcevsko eu…

    • stajerc5

     Seveda bi bili na prvem mestu, z 1000 Rubljev( kliring) izvoza!!!
     Na drugem mestu Venezuela z 500 Bolivarji in na tretjem mestu Kuba z eno skatlo kubank- ampak cigar….

 • Grenze

  Rdečkarski komunajzerji vi niste na ta pravem svetu rdeča barva je večinoma luciferska in lucifer vlada v peklu kamor spadate tudi vi z vašimi ikonami !

 • Jože Novak

  Ah, ja, Nova TV, razočarali ste me.
  – sem borec proti uvozu migrantov ,
  – proti komunajzarjem,
  – overil sem svoj podpis (in ga oddal) za razpis referenduma proti lopovščini za 2. tir,
  – želim, da se razčistijo povojni poboji (javno priznajo s strani države),

  Nekako imam občutek za poštenost.
  In ta gonja proti Rusiji me zelo moti.
  Domneva nedolžnosti – osnova prava: Dokler se nekomu ne dokaže krivda, se smatra za nedolžnega.

  Zakaj ste tako proti Rusiji? Saj ni več Sovjetske zveze.
  Glavni agresor zadnjih 20 let so ZDA, Anglija in Francija.
  Pobili so na stotisoče nedolžnih.

  In ravno vi podpirate Angleže, ki so namenoma poslali iz Avstrije po 2. vojni na tisoče Slovencev v smrt klavcem?
  Kot baje “šum v komunikaciji”.

  Res vas ne razumem.

  • Burek Burecki

   Sef iz zahoda je rekel da moremo sodelovati pri nepostenju saj drugace bomo imeli slabe odnose. Hocejo, da bi prekinili odnose z drzavo katero trzisce nam prinasa milijone. Zakaj? Zato da bi imeli manj denarja, manj delovnoh mest in vecjo revscino in bi jemali vse vecje kredite pri njih saj le tako smo lahko njihovi hlapci a oni se lagko prikazejo kot heroji ki nam pomagajo…

   Enako so naredili Ukrajini. Sedaj jedo 50 let stare konzerve, uvazajo 50% drazje surovine in kupujejo zastarelo orozje…

  • Mike Zulu

   Joze [email protected] Popolnoma se strinjam! sva že dva! plus da je Jansa v začetku podprl Merklovo o migrantskih kvotah. Rusija nima K opravit s komunizmom, nasprotno ravno EU iz leta v leto vedno bolj spominja na komunisticno Sovjetsko zvezo

  • :-))
   Nekonsistentni bias

   OK: Rusija NI enako Sovjetska zveza, ker je le ta razpadla
   Anglija JE enako Britanski imperij, čeprav je tudi ta razpadel.

   Leta 1945 je bil tisto kar ti imenuješ Anglija (oz. Angleži) v resnici Britanski imperij
   Oziroma tisti, ki so k nam izvozili komunizem (preko jugoslovanskega obvoza) so bili Rusi, čeprav so takrat bili Sovjetska zveza.

   • stajerc5

    Ojojoj, zdaj si mu pa dal pa dela za vsaj en teden, da bo razumel.

    • Jože Novak

     Očitno sta si sama dala delo za nekaj časa, ker ne znata brati.
     Poskusita še enkrat.
     Bolj počasi, da bosta prebrala, kar piše.

  • macon

   Jaz sem kulturno rusofil (literatura, filmi, glasba), vendar me moti, da se levi delajo lepe proti ekonomsko manj pomembni Rusiji in škodijo odnosom z bolj pomembnim zahodom. Vsi tudi vemo, kje se bolje zasluži in živi, kam se želimo razviti, kajne? Ne v Rusijo, temveč v Avstrijo in podobne bogate države.

  • Hribouc

   Razumem, da ne razumeš.
   Malo počakaj, pa bo zelo enostavno razumeti.
   Poglej si stare prerokbe, če ne vidiš dlje od konca iztegnjenega prsta, kaj čivkajo vrabci, da prihaja…ŽAL!

 • Burek Burecki

  Sramotenje? Sramotite nam drzvo ravno vi z vasimi neonacisticnimi forami. Velika vecina drzavljanov podpira dobre odnose z rusijo samo jansisti ne. Kaj hocete da plesemo tako kot je vas gospodar z zahoda rekel? Ma ja!

  • antimur

   Pa kje ti živiš,trot rdeči, razen kučanistov in levih fašistov, omejenega in pokvarjenega izkoriščevalca starčkov Erjavca, zombiji, pritepenci, sploh srbski, pa verjetno nihče drug, toliko ste zaslepjeni, da ne kapirate, da to nikakor ni “velika večina”, ampak samo lenuhi, kriminalci in ostala golazen, ki s socialističnimi parolami ropa delavski razred.

   • Jože Novak

    No, jaz osebno sem vse, samo levak ne.
    Pa sem proti krivičnim obtožbam Rusije.

    • antimur

     Če ti drugače ne gre v glavo, da je to za Slovenijo katastrofa, pomisli kdo to rusofilsko pizdarijo najbolj zagovarja, Kučan in njegova golazen, omejeni in izdajalski barabin Erjavec, komplet koalicija ter seveda Levica. V kolikor še ti zdaj ni jasno, da pri takšni podpori izredno smrdi, ti pač ni pomoči, pa je vseeno, ali si desni ali levi.

     • Jože Novak

      Očitno mi res ni pomoči.
      Ker razmišljam s trezno glavo.
      Sem mislil, da je samo levica zabita in zaslepljena.
      Danes mi podajate nov vzorec desnice.
      Oboji ste enaki.

     • Burek Burecki

      In potem jaz butast. To kar nabijas so jansisticne fore za katerr moras biti dokaj umsko prizadet, da nasedas na te zgodbice ki jih pisejo mediji vasih sefov..

   • stajerc5

    Ta burek lahko peces do crnega, pa ne bo razumel, vse zastonj!

   • Burek Burecki

    Se opravicujem. Nisem vedel, da je kapitan sđsa bil vecinsko izvoljen za predsednika vlade…..

 • dr Janez Sveti

  Slava Rusiji!
  DR Janez SVeti

  • stajerc5

   Lepe besede za na pogreb Rusije, res lepe!

   • dr Janez Sveti

    Rusija mi je pač všeč. Putin je itak pravi vladar in ne ti zahodni biseksualci.
    DR Janez Sveti genij

    • učko

     Ja, k’ enkol nis biu tam. Tam ne boš vidu svojga ljubga Putina, pač pa njegou zafukan režim.

     • dr Janez Sveti

      Kar tolaži se..Rusija je bogata, velika, trdna in nikoli poražena v nobeni vojni! Američane pa vsak pastir namlati. Ne omenjaj sovjetov v Afganistanu, ker to ni bila Rusija.
      DR Janez SVeti genij

     • stajerc5

      Ja-ja, Lenin, Trocki in Stalin so bili tudi Azteki ali Maji, nje?

     • dr Janez Sveti

      Kardelj, Rankovič, Tito, Stane Rozman in kup morilcev je bilo tudi iz Azije? Teslo zmešano, daj se zberi.

      DR Janez Sveti genij

  • Hribouc

   Slava Rusiji? Slava največji Kulturi Rusjaške Smerti?
   ———————————————————————-
   Najbolj morilski deželi morilskih norcev v zgodovini človeške rase Homo Sapiens Sapiens od Stvarjenja sem!
   Grehov proti Bogu in proti Človeku ne bodo poravnali vsaj štiri generacije in še huje se poraja!
   Narod masovnih pijandur.Groza in strah, uboštvo na deželi, samo šopirjenje oligarhov in turbo
   bogatunov v Moskvi, Petrogradu in v večjih centrih – sicer beda in strah ter pomanjkanje!

   A ste nori?

   • dr Janez Sveti

    Nor si ti. Pojdi v Ameriko prodajat kri za preživetje. Američani so pijavke, ki živijo na račun celega sveta. NIHČE jih ne mara. Razen vas ritoliznikov zabitih.
    DR Janez Sveti genij

 • alojz

  Tudi mene moti ta gonja proti rusiji. Angleži, ki so to sproducirali vsak dan menjajo izjave.
  Zato bi želel, da ostanemo vsaj nevtralni. Ne pa hlapčevski.

  • stajerc5

   Zanimivo, da je putka skril glavo pod perje in nic ne kikirika, nje?

   • dr Janez Sveti

    Ne rabi, saj se ga itak vsi bojijo. Američani se pokakajo, če jih grdo pogleda
    .
    DR Janez SVeti

    • stajerc5

     Izgubljas realnost, v dolocenih temah si se realist, pri putki ti pa vedno vtrga, ehhh, vsakmu svoje…

     • dr Janez Sveti

      Bolj mi je všeč, kakor debeli in neumni Trump!
      DR Janez SVeti genij

 • RATATA

  Tastar rus pa zlo sfukan zgleda, kukr da bi glihkar ves fajhtn prjahal na debelem invalidnem konju.

  • dr Janez Sveti

   Daj objavi svojo sliko če upaš.Jo bomo ocenili.
   DR Janez SVeti

   • RATATA
    • dr Janez Sveti

     Legenda.RIP
     DR Janez SVeti

    • stajerc5

     Zakaj si pa mene izrezal iz slike, iouiouiou- Cita, jaz bi se tudi rad videl!

     • RATATA

      Tle maš tečka mala hehe
      https://goo.gl/images/dHHktZ

     • stajerc5

      No, vidis, da gre! Jezus in Marija, a nisem fotogenicen, ce bi me Tomicka videla, bi me takoj hotela posvojiti. Upam, da nisi dal na facanabukvi?

     • RATATA

      Kje pa, nisem dal na fb, da te ne nadlegujejo komunajzrske pedrulje.

     • stajerc5

      Najlepsa ti dala, dober clouk si!

 • Hribouc

  Pritlehna protičloveška in proticivilizacijska komunajzarska svojat!
  Z rusko pravoslavno cerkvijo v hudi vlogi po letu 90.

  Naj živi Ana Politkovska in Boris Nemcov ter ostali mučeniki Putinove turbodiktature zla!

  • dr Janez Sveti

   Misliš, plačanci in izdajalci? Tvoja sorta a ne?

   DR Janez SVeti genij

 • Olga_10

  Rusi so enaki nacistom s svojo okupacijo Krima in podpiranjem separatistov v Ukrajini! Putin je diktator, ki obračunava s svojimi nasprotniki doma in v tujini!
  To, kar delajo levičarji (komunisti) v imenu Slovenije, je kaznivo dejanje, saj za to nimajo podpore slovenskega naroda, ki se je odločil za samostojno demokratično državo, članico EU in NATA!
  DOL s komunisti!

  • učko

   Jah, dol, 1 meter globoko pod graundzero !

  • test

   v cem pa je razlika med nacionalsocializmom in komunizmom? No, je ni, razen tega, da eni bijejo nacionalni boj, drugi pa razrednega. Zato tudi Putina, solano kumaro, ni zaneslo dlje kot do nacionalizma, komunizem pa se je preoblikoval v socializem.

  • ĐĐ Style

   Trump je največji diktator, za to ga desničarji občudujete, ker si želite tudi doma velikega diktatorja

   • test

    ne vem v cem bi naj mene diktiral, vem pa zagotovo, da diktira tvojo pamet, ki je hudicevo kratka

    • ĐĐ Style

     Najtežje delo na svetu je razložiti neumnemu človeku, da je neumen. Sedaj nimam časa, da bi ti razlagal, ker bi to predolgo trajalo. Desna polovica tvojih možganov vidi samo JJ-ja kot svetnika. Leva stran je pa samo vakum, prazen prostor.

   • Montana

    Ti si pa verjetno s posebnimi potrebami.

    • ĐĐ Style

     Značilno za desničarje,ali imate to v scenariju, ki ga je SDS rasposlal okoli.

     1. Točka in edina: Ko vam začne primankovati argumentov ali ko ne veste kaj bi odgovorili, začnite žaliti. Vendar na nivoju 5 letnika.

     Vaš večni JJ, ki razmišlja namesto vas

  • Jože Novak

   Krim je imel referendum. Kot npr. mi. Ali pa Kosovo.
   Pri njih je bil podoben rezultat, kot pri nas, ali na Kosovu. Čez 90 % ljudi je glasovalo za osamosvojitev.
   Samo to pri nekaterih mednarodno velja, pri drugih pač ne.
   Pri nas je, pri Kosovu tudi, ne velja pa pri Krimu in Kataloniji.
   Cela Evropa je podprla nasilje nad starejšimi v Španiji. Sramota brez primere.

   • stajerc5

    Sem radoveden, kako bi ti glasoval ce bi imel kalasnikov na hrbtu- Krim!
    Rdeci katalonci so pa samo dokazali, da bolj neumnih kot soc-kom. revolucionarjev ni. Brez pokola in najvecjih represarij vam se nobena revolucija ni uspela! Zakaj le ne!?

    • Krtača 20

     Ja res so zajeban teli Rusi anede? Pravkar so nardil nevem koliko km dolg most na Krim.

    • Jože Novak

     Pač nisi razgledan (stajerc5), na Krimu živi čez 90 % Rusov.
     Krim je bil vedno Ruski, dokler ga ni ruski predsednik Hruščev (Ukrajinec) daroval Ukrajini, svoji rodni domovini.
     Zdaj – pred par leti so imeli referendum (kot tudi mi in Kosovo) in se odločili, da gredo stran od Ukrajine.
     Potem so se želeli priključiti k Rusiji.
     Kje je problem?
     Saj Kosovo se bo tudi kmalu želel priključiti k Albaniji.
     Boste takrat (bmk ali ste levi ali desni) tudi zganjali paniko?

     • macon

      Nisem imel kaj dobrega občutka o Krimu, še manj o “referendumu”, čeprav je res kar pišeš o zgodovini Krima. Po mojem so Rusi politično pridobili Krim z intervencijo v Siriji, kjer so povsem osmešili ZDA in druge podpornike ISIL-a.

  • Mirko Zidenjsek

   Res zalostno,da tako razmisljas.Resetiraj se,preberi se enkrat zgodovino Krima in nalozi dober antivirusni program,ki te bo varoval pred laznjivo,smrdljivo ,,,,,,,,amerisko propagando

   • stajerc5

    Da, da, haraso, predvsem mora biti ruski antivirus, da-da!

 • dr Janez Sveti

  Ruske meje so se čisto približale ameriškim vojaškim bazam in jih ogrožajo!!
  DR janez SVeti genij

  • Mirko Zidenjsek

   Kje ze????

   • dr Janez Sveti

    Preberi moj komentar še enkrat in če ne boš dojel ti ni pomoči. :)
    DR Janez SVeti genij

   • Burek Burecki

    Lol tipicna brezglava kura…

  • šmentanamuha

   Kaj zdej ti to resno?

   • dr Janez Sveti

    Resno. A nisi opazil, kako se meje premikajo? Ubogi Američani umikajo vse svoje baze v Ameriko, meje Rusov pa sledijo… Groza.
    Naj ti narišem?
    DR Janez SVeti genij

 • Mike Zulu

  Sicer ne vem zakaj si levakarji “lastijo” Putina in Rusijo, ker to je totalen absurd in parodija

 • Osti jarej

  …glede na to,da vsakršne bedarije po amerih skopiramo,bi morali tudi pri nas imeti VSI pravico do nošnje orožja…..ampak res vsi

 • Krtača 20

  Desni bi se na vsak način radi skregal s kruhom. Uslišimo njihovo pobožno željo in glasujmo proti sđs.

  • ĐĐ Style

   Moj glas bo itak proti SDS-u

   • Montana

    Pa kaj, tvojega glasu si verjetno niti ne želijo.

    • ĐĐ Style

     Moj glas je enakovreden tvojemu. Moj glas izniči tvojega in tvoj izniči mojega.

  • sprehajalec

   Kakšnim kruhom pa? Nemškim? 70% Trgovinske menjave je z Nemčijo. Imaš ti druge podatke?

   Hebe se Rusu za beti metlika, on ima na svoji Marko na svoji. piere Carden…

   • stajerc5

    Majhen problem imajo Rusi ze, ze samo zaradi transporta iz oddaljene konkurence, ce pomislis, da je Kitajska s svojimi super”dragimi” izdelki, cisto- cisto na drugem koncu sveta, a ne!?
    Hehehe…

    • sprehajalec

     Z obojimi sem delal, resnica je čisto drugačna, kot jo tumbajo levičarji…

     • stajerc5

      Seveda, vseeno upam, da si razumel, kaj sem hotel reci.(sarc)

 • dr Janez Sveti

  Samo najbolj zabiti (nekaj je zbranih tudi na tem portalu) verjamejo, da je nekaj kamelojebcev, vozilo avijone v USA in z njimi zrusilo dvojčke v NY!! Še bolj zabit (kar nekaj jih je tukaj na tem portalu), moraš bit, da verjameš, kako najmočnejša država, ki ima neomejena sredstva , najbolj izurjene agente in ubijalce nese živčni strup (lastni podpis) na mesto zločina!!
  Še jaz bi ju likvidiral na način, da nihče nebi vedel, kaj se jima je zgodilo.
  Bedni ste!

  • stajerc5

   Ne pozabi na chamtraile!

   • dr Janez Sveti

    So mogoče zato uspešni, ker je Zemlja ravna plošča, kjer lučka (Sonce ) potuje od enega do drugega konca, potem pa za par ur ugasne?
    DR Janez Sveti genij

 • sprehajalec

  Gre za navezo Kominterne. Slovenija se je po sili razmer osvobodila izpod Srbov, nikoli pa se ni osvobodila izpod Komunistov.

  • ĐĐ Style

   Kučana si pozabil omeniti, strah in trepet domobrancev.

   • sprehajalec

    Koliko jih je pa likvidiral?

    • ĐĐ Style

     Strašilo na njivi še nikoli ni ubilo niti ene vrane, pa se ga vrane bojijo. Tako se vi njega bojite, strašilo stranke SDS

     • sprehajalec

      Po tvojih trditvah zgoraj je bil očitno Likvidator. Daj kaj več povej?

     • ĐĐ Style

      Spet premetavaš besede, kje sem napisal da je bil likvidator?

     • sprehajalec

      strah in trepet domobrancev.

      Jih je pobijal?

     • ĐĐ Style

      Strah in trepet, kje ti vidiš tu pobijnaje in kot ti praviš likvidator. Kučan se je rodil 1941, a si ti tok neumen

      Jutri na Nova24 “ŠOKANTNO – Kučan že pri štirih letih pobijal nedolžne domobrance in jih kuhal v golažu”

     • Montana

      Ma tebi pa res že seka, pojdi malo k počitku, da ne bo infarkt.

     • sprehajalec

      Ti trdiš, da je bil strah in trepet domobrancev, kljub 4 letom. Očitno je nekaj za tem, saj so domobranci mrtvi. zazidani in pobiti.

     • ĐĐ Style

      Torej so izdajalci na varnem, ni človeka ni problema, lep večer še naprej. MAT

     • sprehajalec

      Niso na varnem, vsako leto se častilci nekdanjih kolaborantov z velikim vzhodnim bratom iz Moskve zberejo v Dražgošah.

     • Montana

      Ma dej ne seri oba s tvojim KuČanom pa žreta pirhe!

   • montyamp

    Krambergerja je pospravu , ker je preveč dializnih aparatov podaril bolnišnicam .

    • ĐĐ Style

     Smrt Krambergerja je bilo olajšanje za leve in desne, ker on je govoril resnico neglede na politično pripadnost. Mogoče vam je Janša povedal, da je to bilo zaradi dializnih aparatov. Politik in poštenjak negrest skupaj. Moraš se odločit ali boš pošten, ali boš politik. Oboje hkrati ne gre, ker te prvo tvoji pohodijo.

   • Montana

    Kućan je drek na ventilatorju.

    • ĐĐ Style

     Ne, kučan je vaš strah in trepet

   • Montana

    KuĆan je izdajalec Slovenije, ne verjamem pa, da je bil kdaj Slovenec.

    • ĐĐ Style

     Tudi za Janeza nekteri trdijo, da ni Slovenec. Nekateri omenjajo Albasnko kri

    • montyamp

     Žvepleni je halbmadžarsko murglosrbski sovjet in ima poln gobec socializma .
     https://www.youtube.com/watch?v=W5GhWjpY4wc

 • Antonius

  Ah, saj ni vredno?! Naši kleptomani z ruskimi kleptomani v *obojestransko* korist perejo ukraden denar.
  S takimi se kriminalec ne krega, Z njimi kriminalec sodeluje, dokler je kaj ukradenega za v *pralni* stroj.

 • montyamp

  Zakaj se Rus fotografira z đihadisti ???

 • rdecatrava

  Zaradi vas, SDS, je najbolj razvita mladina na nivoju otrok. Pa zaradi Pahorja.

  • Montana

   a si zadet?

   • rdecatrava

    Janez je bil včeraj.

    • stajerc5

     A morate res tega starega, ubogega Zemljarica vsak dan vlaciti po gobcih!?

     • rdecatrava

      Eh, če pa ima svojo stran.

   • stajerc5

    ..in ti se vprasas?

    • rdecatrava

     Štajerci pa pijete radi. :D

     • stajerc5

      Kaksna sreca, da imamo Trojane, na vasi strani je voda, na nasi pa vincek!

     • rdecatrava

      Mja, imam raje vodo. :D Saj veš.

  • Montana

   Ja ti si zadet!

   • rdecatrava

    Eh.

 • montyamp

  Kaj SD podmladek bo tudi mel svojo banko v Rusiji ???

 • sprehajalec

  Levičarji tulijo, menjava, pa trgovinski partner.

  resnica je drugačna, da namreč slovenski potrošnik krije izgubo Krke in Leka na Ruskem trgu, z višjimi cenami doma.

  preverjeno je škatlica Lekadolov v moskovki lekarni 1 EUR, pri nas pa 3,5 Eur. Razlika je za kritje izgube in dobiček “naših”.

  • ĐĐ Style

   Za lekom stoji Sandoz in kaj te briga za njihov dobiček in izgubo. Švicarjem ne boš razlagal ekonomije in računice.

   • sprehajalec

    Seveda me briga, dokler plačujem 3,5 Eura leku za lekadol, Rus pa 1 Euro.

    Razlika 2,5 Eura je za kritje izgube, ki jo ima lek sandoz na ruskem trgu. jaz naj pa plačam….

    • ĐĐ Style

     Pokliči v Švico in se pritoži, Lek ni slovensko podjetje.

     • sprehajalec

      Seveda je. Kot vedno kažeš svojo neumnost. Lek je v Ljubljani.

     • ĐĐ Style

      Če se jutri Sandozu dvigne kurac je lahko lek tudi v Sarajevu ali pa v Bernu. Ko ste desni tako zagreti za prodajo podjetji malo razmislite. Tudi cliote štancajo v Novem mest pa vsi pravijo da so Francoski.

     • sprehajalec

      Ja, Zelenica pa Kanin, pa Pohorje se niso prodali. Zato grem lahko smučat na “našo” Zelenico. Pa Koblo.

      Dobro da imamo levičarje, brez njih ne bi niti smučali….

     • ĐĐ Style

      Zarad mene greš lahko tudi smučat na Sljeme, samo ne vem kaj to sedaj ima veze z Lekom. Ti si načel to temo z lekadolom in pozabil čigavo je podjetje. Podjetje je prodano Švicarjem in dobro lavfa, ampak dobiček gre v Švico.

     • sprehajalec

      Lek je očitno preživel, ker je postal last švicarskega sandosa, čeprav je slovenska firma s sedežem v Ljubljani. ker v Švici ni firme, ki bi se imenovala Lek. Če bi lek ostal v “naših” rokah, bi crknil. To nam povedo izkušnje smučišča Zelenica.

      Loše kapiraš džidži. Je to splošna lasnost levičarjev? je predpogoj, da si levičar kratka pamet?

      tudi enega lajka nisi dobil danes. nekaj je res narobe s teboj.

     • ĐĐ Style

      Ja ampak še vedno mi nisi razložil tiste razlike 1 eur v Rusiji in 3,5 pri nas za lekadol. Ti trdiš da mi krijemo izgubo v Rusiji.

      Imaš en lajk od mene, da ti vsaj ego zraste, če te že nima kdo potolažit te bom pa jst.

     • sprehajalec

      Tako je, kljub vsemu si zakapiral. Iz 3,5 Eura se krijejoo “naši” dilerji na zdravstvu. Ker pa gre preko zavarovalnic in receptov, ima povprečnež občutek, da je zdravstvo zastonj. Dilerjem potem zaslužek pokrije proračun.

      Lekadol je prastari paracetamol.

      V nemčiji je 1,25 Eura.

      https://www.shop-apotheke.com/arzneimittel/1126111/paracetamol-ratiopharm-500-mg.htm

      Pri nas je lekadol 3,5.”Naši” dolerji poberejo razliko do 3,5.

      In vi vpijete “naši” pa v “naših rokah”.

      bedaki.

     • Krtača 20

      Samo še ime.

     • sprehajalec

      Pa zaposleni se menda ne vozijo iz Švice, ali kaj hočeš tumbati krtača?

      lek bi že zdavnaj bil pokraden od naših, če ne bi bil Sandos lastnik.

    • stajerc5

     Pogovarjas se s svetovnimi turisti, ki so prepotovali celi planet, od Debele Berte do Ponte Rosse! Torej, ne delaj se tu nekaj vaznega, nje-de!

 • montyamp

  Udbovski bankirji so halbmadžarsko murglosrbski nasprotniki izgona Rusov , ker “”””” ruske “”””” banke napajajo organizirani kriminal političnih elit LJ-ZG-BG , stare udbovske fosile , ki imajo za nasledstvo takšne kot sta tadva na fotografiji .

 • Artur

  Is Great Britain Preparing for War Against Russia, China and North Korea ???
  https://www.youtube.com/watch?v=HzkJdyR5We4

  BRITAIN PREPARES FOR WAR
  https://www.youtube.com/watch?v=FbA4kmAjXq4

  Ta zadnja false flag opreacija z ” zastrupitvijo ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala” naj bi bila povod za to ??!! Joooj jojj pa tem Windsorskim dvornim norčkom se je totalno utrgalo. Desni sredinci če boste na oblasti ne pozabit na vežbe naše vojake za spopad z Rusi, da pokažemo solidarnost z temi kreteni. “Nova24TV, da boste ažurno poročali kako bodo te vaje potekale pa hujskanje proti Rusom tudi ne bo odveč”.
  Windsorski dvorni norčki čačkaju Rusku mečku u pi.ku , zdaj so že Rusi postali teroristi hahahahahaha

  • Krtača 20

   Kle bomo štorijo obrnil. Naše desne generale ala janša, grims, mahnič bomo prve poslal na fronto. Ko bojo padli, bomo pa podpisal premirje. Vsi nam bodo hvaležni.

  • stajerc5

   V Sarajevu je bil samo en atentat dosti, tu jih je pa ze par vec, kaj zdaj?

   • Artur

    Dobra preventiva je pamet v glavo .

 • xtc

  Nič čudit,komunistični ruski vzorniki vzor,ko bo narod začel to drhal brcati po ulicah in jih trpati na psihiatrijo bo bolje.

 • montyamp

  So se fotografirali v ukradeni hiši ???
  Zavese so še iz 1945 .

 • Mirko Zidenjsek

  Tocno tako.Zahod samo kuha in kuha in nic dobrega ne bojo skuhali.Slovenski fantje bodo umirali na ruskih mejah

  • Krtača 20

   Desni pa to zagovarjajo in podpihujejo.

   • Mirko Zidenjsek

    Saj sem jaz tudi desen,samo malo drugacen.Ne podpiram pa lazi in gonje proti Rusom,ki je vec kot ocitna.Rusi so manjse zlo.Upam,da izstopimo iz EU in NATO

    • Krtača 20

     Tudi o tem vprašanju se desnica ne želi izjasnit. Levica pa ponuja referendum.

     • Mirko Zidenjsek

      Da,bi pa levi se naprej uvazali siptarje.Lepo se vedi kam je to pripeljalo slovenska mesta.Cez 50 let ,ko se nakotijo,kot so se nakotili na Kosovu in Makedoniji bo po nas

     • Krtača 20

      Janša jih ni nič manj uvažal.

     • Mirko Zidenjsek

      Saj to je problem,ker SDS jih sploh nima v programu ,a oni so najvecji problem Slovenije.So tudi begunci,ki ilegalno prihajajo,vendar niso organizirani kot siptarji.Siptarji poznajo vse luknje,vse zakone,vse socijalne dodatke,begunci ne.Begunci bodo problem,ko juzno zmanjka vode.Takrat bodo milijoni udarli v EU in mi se bomo z naso dobro oborozeno vojsko brez tezav ubranili

    • macon

     Ne želi si izhoda iz EU, ker bomo crknili brez Eura.

     • Mirko Zidenjsek

      Nismo crknili in tudi ne bomo.Zelje,krompir,zganci…….

     • Krtača 20

      Jaz sem za to, da se vpraša ljudi. Desni pa ne.

  • macon

   Tako daleč ne bo šlo, razen morda parih profesionalcev. EU bi morala voditi lastno politiko, ne pa da se pusti izsiljevati ZDA, Turkom, migrantom in še komu, potem pa plačuje ogromne stroške za nič. Pri sirski vojni me je bilo vseskozi sram bednega zahoda in ne pozabimo najbolj potuhnjenih gnid in njihove vloge: Izraela.

 • Burek Burecki

  Bog nedaj, da bi kapitan sđsa zmagal na volitvah saj bi ocitno jedli kamenje do konca mandata. Vi ste skregani z logiko glede neobstojecih dokazov proti rusiji ter z kruhom glede denarja, ki ga dobimo iz ruskega trga…

  • sprehajalec

   Burek, raje se rediš na puf, ali kaj? kaj pa ko bodo slovenski otroci plačevali tvojo požrešnost? Boli te koko, ti boš takrat že v komunističnem raju pod zemljo….

  • montyamp

   Hahaha , denar iz Hypo se vrača ……………
   Kakšen trg ???

  • rabbit

   Pa si potem brez zob ,ker potem si ga jedel med 2004 in 2008.

 • Mike Zulu

  Glede Rusije.. Komunizem je Francoski izum in je iz Nemčije prišel v Rusijo. Tudi Poljska je bila dolgo komunistična pa jim sedaj nihče ne pravi komunajzarji..eni na tem portalu ste res obsedeni z Rusijo, čeprav je dejansko bolj desničarska država kot Nemčija in Francija skupaj…btw.Putin je zelo “obrajtan” s strani Ruske pravoslavne cerkve, kateri so z veseljem podprli njegovo ponovno izvolitev..aja saj res Rusi so pravoslavci, in ja za večino na tem portalu je to slabše kot zahodni liberalni, antikatoliški malikovalci hdiča, Sodome in Gomore

  • Artur

   Zaman se trudiš ne da se jim dopovedat indoktrinacija je premočna.

  • Mike Zulu

   btw. nevem zakaj si levaki tako močno”prisvajajo” Putina in Rusijo, ker to je popolen absurd in parodija

   • sprehajalec

    Pogojni refleks majk. levičar je zaveznik vsakega ki;

    1. je proti zahodu.
    2. je proti župniku.

    Zato si prijatelje izbira med najhujšimi desperadosi tega sveta. Maduro, castro, mobutu sese Seko, idi Amin, Kim ili, Striček Ho, Pol Pot, Stalin.

    • Mike Zulu

     Potem se pod številko 2 zelo zelo motijo, ker dejansko Ruski patrijarh Kirill in Putin sta v odličnih odnosih. Da sploh ne govorimo koliko pravoslavnih cerkva je bilo obnovljeno v času Putinovega “režima”..btw. ššššš to bolje da ne zvejo naši levakarji, bodo nardili skupinski samomor

     • sprehajalec

      Levičar je zaveznik islama in pravoslavcev, ker so nasprotniki našega Župnika. Tudi reformacijo in trubarja si je levičar prisvojil pod sloganom “Upor”.

     • Mike Zulu

      Je res, ampak pozabil si na največje zaveznike islama in nasprotnike našega župnika. Francija, Nemčija, VB, ZDA, Merkel, Macron, politiki, kulturniki, intelekt skoraj celega zahodnega sveta…Rusijo in Putina občudujem ker gredo vedno bolj k ohranitvi starega, h konzervativnosti, med tem ko zahode vrednote vedno hitreje propadajo, ne samo politika tudi narod..ko smo že pri župniku, celo z vrhom katoliške cerkve nevem kaj se dogaja, ta Frančišek z svojim vabljenjem migrantom sprejemanjem islama itd. res nevem kam vse to pelje..slej kot prej se bomo morali povezat z pravoslavci k skupni obrambi naše vere, ker če ne nas bodo oni tretji pojedli. Glede na to kako agresivno se širijo verjetno prav kmalu

  • sprehajalec

   Ne razumeš Majk gre za navezo stro 90 let. Kominterna pa direktive iz Moskve. Naši levičarji so tega tako navajeni, da brez tega ne morejo živeti.

  • exposingTruth900

   za nastankom komunizma stojijo globalni ž. bankirji

 • andreas82

  Nesrečna Slovenija, ki ima take prijatelje! Sej bo to Janša zrihtal, če zmaga, bomo hitro v tapravih krogih, to so močne ZDA!!!!!

  • žogica

   Ta ČE je vaša velika ovira, ker se to ne bo zgodilo !

  • mojadezela

   Jebo te ZDA!!! Pa kaj mamo mi od teh smrdljivih amerov? Men gre na živce, da se naši rdečkarji rinejo k Rusom. Avstrijska desna vlada tudi ni izgnala ruskih diplomatov, zakaj nova ne piše o tem??? Navadno hlapčevanje naše kqazi desnice je ogabno!!!

 • montyamp

  Lahko bi komunisti nagnali Rusa , saj v tej stari ukradeni bajti je mogoče tisti radio preko katerega je Kidrič dobival navodila od Stalina , 1941-
  Sami paradajzarji so tako preveč topoglavi , še za DEPALO VAS je Kosu Hrvat delal načrte .

 • Valter BraniSlav

  Najvecji sin slovenske matere veliki marsal SFRJ nesmrtni JOSIP BROZ TITO je dejal takole:

  “V POLITIKI GRE PRIJATELJSTVO SAMO DO ONE TOCKE DOKLER SEZE SKUPNI INTERES, pa niti koraka naprej”.

  UCIMO se od NAJVECJEGA SINU NASIH NARODOV IN NARODNOSTI marsala SFRJ JOSIPA BROZ TITA NASEGA NAJVECJEGA SINU NASIH NARODOV IN NARODNOSTI .

  NASA DOLZNOST IN NAJVECJA CAST JE LJUBITI JOSIPA BROZA.

 • šmentanamuha

  Drago uredništvo,
  takile članki so navadno vojno protirusko hujskaštvo. Ni vas izučil Irak in laž, s katero so američani in njihovi Nato zavezniki razrušili državo in pobili na stotisoče ljudi, ni vas izučil napad na Libijo in lažni razlogi zanj in niti Sirija. Zaradi mašščevanja, ker je Putin pomagal Asadu ubraniti državo, ki jo je spet pod pretvezo, da jim prinašajo demokracijo, napadla koalicija Zla, se hočete iti zdaj puškarjenje z Rusi. Kljub za lase privlečenim dokazom za neko zastrupitev, ki se že na daleč vidi, da je fejk zgodba, vi brezhrbtenično lajate v luno, ker so vam tako rekli lažnivi angleži. Pokažite vsaj nekaj dostojanstva in se distancirajte, vsaj dokler dokazi niso nedvoumni. Bodite verodostojni.

  • Valter BraniSlav

   Ja in to isti Anglezi ki so pred Titove puske iz Avstrije vrnili preko 100 tisoc nacisticnih kolaborantov…
   Sedaj pa potomci pobitih slavijo Angleze in Americane…. kaksna naivnost naroda hlapcev… da te kap.

   • šmentanamuha

    Ja, tisti angleži.

  • žogica

   Verodostojni ????????

   • šmentanamuha

    Dragec, to je apel tistim, ki pravijo, da so v službi resnice. Tudi levi mediji lajajo v luno, sem bila pravkar na MMC. To je prav presenetljivo, kako pri nekaterih temah ravnajo popolnoma enako. Tudi o množičnih protestih na Hrvaškem glede Istambulske konvencije nihče ne poroča. Popolna medijska blokada, čeprav se dogaja nekaj kilometrov čez Kolpo. Nam so jo sprejeli za hrbtom že februarja 2015 in kogarkoli vprašam, pojma nima, kaj to sploh je.

    • Artur

     Bom se kar malo močno izrazil: živimo v zlovenski zaplankani vukojebini .

    • žogica

     Ker me že tako lepo naslavljaš, ti naj povem, da sem ” draga” !

  • Jože Novak

   @šmentanamuha,

   sem podobno kot ti napisal pred uro in pol.
   potem te pa napadejo eni in drugi…
   očitno ni pomoči….

 • Tweety Bird

  Ponosna sem na Slovenijo…tudi drugi levičarji… Rusija bo to znala ceniti :)

  • šmentanamuha

   Ah, le bodi ponosna. Resnična sramota v tem trenutku je Pahor.

 • Tweety Bird

  Dokler ni dokazov o tem kdo je dejansko izvedel napad, je vsako ukrepanje preuranjeno. Bi pa lahko izgnali kakšnega ameriškega diplomata, da se malo umirijo v Washingtonu…voluharji jenkijevi :)

 • Tweety Bird

  Pa kaj se Rusi sploh ukvarjajo z zahodom ki je iztiril. Naj prekinejo vse diplomatske in ekonomske stike in posle. Saj imajo Indijo in Kitajsko + ostali svet 5 milijardni trga… je dovolj za Moskvo. Brez ruskega plina zahod propade v enem tednu. Ad acta !!!

 • mojadezela

  Nova je židovska last!!! Isti kot komunisti ste! Zakaj ne pišete da desna vlada Avstrije ni izgnala ruskih diplomatov???? Ste isti drek kot Mladina!!! Fuj……presstituti!!!!

  • žogica

   A Janez je Žid po novem ?

 • mojadezela

  Tudi vsi rdeči komunistični drekači mi greste na živce!!! Ko bo prišla prava patriotska desnica na oblast bomo spucali vse po vrsti!!!!

  • ĐĐ Style

   Lahko meni jajca spucaš

   • mojadezela

    Jajca ti bom odrezal!!!! In ti jih stlačil v gobec drek rdeči!

    • ĐĐ Style

     Prosim, če mi jih z jezikom spucaš, hvala

     • mojadezela

      Jezik ti bom odtrgal in ga stlačil v tvojo zmahano pedersko rit!!!

     • ĐĐ Style

      Posluši drugorazredni, ubogal boš kot ti mi ukažemo.Tvoje mesto je na kolenih in kot ponavadi desni pušijo levim. Vi ste navajeni pušit na vsakih volitvah, naj se tradicija nadaljuje. Ne bodi party breaker.

     • mojadezela

      Idiot polpismen!!! Razbil ti bom betico in se ti uscal v usta, ti pa boš prosil milosti!!!! Pozem pa te bom odrl in razpel tvojo kožo na soncu da se bo skrčila!!! Drek rdeči!!!!

     • ĐĐ Style

      Ne vem kaj te je tako razjezilo ???Prosim za pojasnilo

     • mojadezela

      Na kozlanje mi geš gnoj!!! Jezi me da živiš in duhaš zrak!!!

     • ĐĐ Style

      Slabo si štartu, pa tako easy te je raspizdit. Predlagam ti včlanitev v komunistično partijo, tam smo vsi umirjeni. Ivan je že pri nas skoraj 40 let. Opazi se umirjenost na njemu.

     • šmentanamuha

      Umirjeni ljudje ne morijo krvoločno svojih političnih nasprotnikov, zato nehaj nakladati.

     • žogica

      A ti je ĐĐ kaj naredil ?

     • šmentanamuha

      Preveč jezika.

     • žogica

      O ti šment, ti mu kar povej, kar mu gre !

     • ĐĐ Style

      Bojim se, da te nisem nič vprašal.

     • šmentanamuha

      Na javnem portalu lahko vsak odgovarja na katerikoli komentar. Si pa izboljšal stil, tko da dobiš majhen plus.

     • ĐĐ Style

      Me veseli, da si to napisal. Ko me bo naslednjič zopet kakšen extremni desničar napadel kaj počnem na tem portalu. Mu bom citiral tvoje besede.

     • šmentanamuha

      Plus velja samo za tale dialog z mojadežela in ne za vse večne čase. Torej je odvisno od tebe ali boš vzdrževal takšen stil tudi v prihodnje. Razen če si danes v vlogi gospodične. Levi menjavate spole, da človek ne more slediti, še meni si ga zamenjal.

  • žogica

   Kaj ti je pa Janez naredu?

   • ĐĐ Style

    Preveč razgret levičar

  • Gora73

   Bedak

 • montyamp

  Židovske svinjarije ne poznajo meja .
  Adolf je to vedel že pred 100 leti , paradajzarske budale tega ne bodo skapirale še 5 miljard let .

  https://www.youtube.com/watch?v=doWI3kOAozU

 • Eden

  Sem zagrizen antikomunist, slisat za komuniste ne morem. Vendar sedaj odkrivam da vi tu podpirate to pokvarjeno anglijo, ki ima iluminatsko vlado, kot amerika, da kar na podlagi pokvarjenih predvidevanj, sodite Rusijo. Ko pa Janso obsodijo enako krivicno, imate pa druga merila. EU in NATO sta zlocinski organizaciji iluminatov, mi pa ovce. Vse vodijo sile v ozadju, uradna politika je pa blef za nas ovce. Ko pa so Americani unicili Irak, brez dokazov, kje je bil razviti svet. To ni razviti svet, zahodno zaveznistvo je najbolj pokvarjen svet. Hvala bogu da obstaja Rusija in Putin.

  • žogica

   Tu gori se vedno ravnajo po vetru !

   • šmentanamuha

    Po katerem vetru pa misliš, da se obračajo MMC, Mladina, Pop Tv, Delo, Dnevnik, Večer? To vse skupaj ni nobeno novinarstvo, ampak manipulacija z javnim mnenjem, dezinformiranje in tudi neinformiranje. Za tiste, ki se jim ne ljubi razmišljati, je dovolj in takih je največ.

    • žogica

     Saj imaš prav, muhica !

  • šmentanamuha

   Me veseli, da nas je nekaj, ki smo dojeli to igro. Popolnoma podpiram tvoje mnenje.

  • exposingTruth900

   če veš kdo je v resnici ustvaril komunizem in kulturni marksizem, pol ti je vse jasno.
   Seveda to niso bili ne Rusi in ne Francozi…Ti dvoji so bili samo naivni bebčki, ki so se pustili, da se je to izvedelo na njihovih tleh preko manipulacij, ampak v vsakem primeru niso ti dvoji izumitelji teh nevarnih ideologij. Bo potrebno dobro preučit zgodovino komu je to bil interes in kdo je služil od obeh, profit so imele globalne banke.

  • Schemva Miro

   Tudi jaz ne maram komunistov,tukaj pa se strinjam s tabo,ni nobenih konkretnih dokazov,ne bi se čudil,če bi prišlo na dan,da so vse to zakuhali Amerikanci,ki tako ali tako že od 2 svetovne vojne naprej delajo samo zdraho po svetu in to zaradi pohlepa in nadvlade.

 • xtc

  Levaki so debili,ko bomo izgubili posle na zahodu bomo pa kam?
  V Rusijo?
  Kitajsko?
  Ali kak -“stan” troli zabiti.

  • Gora73

   Ti si debil kler!

  • rabbit

   V Palestino na 3 kvadratne metre. Ravno dovolj za butaste Slovence.

  • exposingTruth900

   Ti zdaj spet pretiravaš, saj mi nič nimamo z ZDA ali Veliko Britanijo. Mi delamo za Nemško avtomobilsko industrijo, tu pa šteje samo da imaš poceni delovno silo in da še kvalitetno dela, plus primerna infrastruktura….zakaj misliš da sta Magna in Yaskawa prišla v Slovenijo ? zato ker dajamo sankcije Rusiji ali tisto prvo ?

   Mi smo mala država s komaj 2 miliona prebivalstva in nekaj čez 20.000 km^2, misliš da je komu mar kar tukaj politiki rečejo. Poglej si Avstrijo, je nevtralna in ima posle z čisto vsemi !
   Tako da nevtralnost je boljša opcija kot pa se agresivno in nepremišljeno spuščat v neke diplomatske spore za brezveze, Rusija sploh nam nič ni naredila, če pa par naših firm ima od njih profit je pa tudi dobro, seveda tebe boli K ti si pač parazit v JS in dobiš tisti svoj pogače, nekdo ki pa ima svoje firme pa mu je pomembno da svojo robo in storitve proda kamorkoli, ja tudi če je potrebno v Severno korejo, živim od dela in ne od politike,

   • Sadako

    Točno tako. Kim ima Neški avto. Ali moramo izgnati Nemške diplomate?

  • Sadako

   Na zahodu ne bomo izgubili ničesar, ker če bi mislili izgubiti bi že izgubili, ker Kitajci ne sprejemajo muslimanskih migrantov v svojo družbo, da bi se razmnoževali na njihove stroške, zato so pa bolj konkurenčni.

 • Jure kavčičeu

  Desnica vedno bila cela pametna, kako nimamo Slovenci nikakršne zunanje politike, kako smo vedno pokorni velikim narodom… no evo vam, sedaj ko ravnamo nekoliko pametneje od ostalih držav EU in recimo čakamo na dejanske dokaze o zadevi, ste pa spet razočarani. Ko poskušamo priznat Palestino spet greste v zrak. Desnici je očitno bolj udobno biti hlapec, logično. Niste ne revolucionarji, stvari uglaunem držite nazaj, cerkvenim oblastem bi pa itak polizal jajčka, če bi blo treba.
  Pa še nekaj je dejstvo… edino ZDA imajo dobiček, če se Evropa oddalji od Rusije. Edino oni in njihovi zavezniki lahko nadomestijo morebitne izgube v zemeljskem plinu in ostalih surovinah, ki jih dobivamo iz Rusije. Logično, da so še enkrat unovčili svojo hegemonijo v mednarodnih odnosih in spet v drek potunkal Ruse, ki jih itak od nekdaj uporabljajo za grešne kozle za vse kar je slabega v svetu. Vi bi jim pa še ploskal. In pa če bi malce pregledal kaj se nam bolj splača.. imamo kar precej več trgovinske menjave z Rusijo kot z ZDA.

  • jovan jovan

   Ob uvajanju zadnje gospodarske blokade Rusije s strani EU, je odšla Merklova v Moskvo zaradi tesnejšega gospodarskega sodelovanja med državama. Naši loleki so istočasno podprli sankcije….

   • Sadako

    Dala je Junckerju, Putinu samo TRUMPU so bolj všeč Kolindini joški.

 • Burek Burecki

  Vdak pameten ve, da dobri odnosi z vsemi koristijo narodu ampak jansisti tega ne rqzumejo. Ce sef skace v vrelo olje bodo sledili kot brezglave kure pa ce unicijo drzavo ali pa ne. Ce kapitan sđs zmaga bomo kruha lacni celi mandat….

  • Sadako

   Zakaj Je Kurz lahko normalen desni politik? Zakaj imajo Avstrijci vse boljše? Boljše plače, boljše firme, boljše ministre in še boljšega kanclerja?
   Avstrijska zunanja ministrica Karin Kneissl je za avstrijsko televizijo poudarila, da Avstrija tudi v primeru dokazov o vpletenosti Rusije v napad z živčnim strupom na bivšega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegovo hčerko Julijo v začetku meseca v angleškem Salisburyju, ne bo sprejela nobenih dvostranskih ukrepov proti Moskvi.

   Vodja avstrijske diplomacije je v sredo zvečer ponovno ponudila posredniško vlogo med Rusijo in Zahodom. Hkrati se je zavzela za “multilateralno akcijo” v okviru konvencije o prepovedi kemičnega orožja, ki ji pripada Avstrija, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

   “Izključujemo” dvostransko akcijo, je izjavila Kneisslova in zavrnila očitka na račun Avstrije, da zaradi tega ni solidarna z Veliko Britanijo. Kot je dejala, je Avstrija podprla odločitev o odpoklici veleposlanika EU v Moskvi. Zavrnila je, da bi stališču Avstrije botrovali stiki med avstrijskimi svobodnjaki (FPÖ) in rusko vladajočo stranko Enotna Rusijo predsednika Vladimirja Putina.

   Napovedala je tudi, da bo avstrijski kancler Sebastian Kurz 13. junija na obisku v Veliki Britaniji. “Odprti smo za vse,” je odgovorila na vprašanje, ali želi Avstrija posredovati v konfliktu, in dodala, da je najprej potrebno zaprosilo. “Če nas bodo zaprosili, bomo vsekakor zraven,” je še dejala.

   Po napadu v Salisburyju 4. marca je Velika Britanija, ki je krivdo za napad pripisala Rusiji, izgnala 23 ruskih diplomatov. Veliki Britaniji se je ta teden solidarno pridružilo najmanj 26 držav in zveza Nato. Med njimi ni Slovenije, vendar vlada, ki opravlja tekoče posle, na današnji seji predvidoma obravnava informacije v zvezi z diplomatsko akcijo izgona ruskih diplomatov. (sta)

 • von Rhein

  Davna leta nazaj je zelo znan novinar,takrat dopisnik iz Sovjetske zveze, v neki svoji kolumni (ali reportaži) pričel vsak odstavek z začetnico,ki je skupaj prebrano dalo sporočilo : BOJTE SE RUSOV. Bil je dopisnik DELA in tudi tam je bilo to brez cenzure objavljeno.

 • Sadako

  Mož se je ločil od žene in zdaj zahteva, da mu žena še naprej kuha, pere, lika, pospravlja in da spi z njo v postelji. Bivša žena na to pristane.

 • jovan jovan

  Razviti svet se je tudi odpovedal in prepovedal vsakršno poveličevanje nacifašizma in kolaboracije. Pri nas pa jih še kar častite. Tudi Husein je, po angleških “informacijah” imel orožje za množično uničenje. Libija, Afganistan…..Civiliziran zahod je skupaj z ZDA pobil več deset milijonov ljudi, v imenu demokracije, zadnjega pol stoletja. Tak živčni strup ima tudi zahod….Dogma za naivne.

  • Miro King

   Hej Jovan pa kako je to res! Ko bo tako daleč bodo materialisti zmetali tistie pline in nas bodo zaplinili, da bodo prišli do tujega premoženaja in to brez krematorijev

 • Grenze

  VSI KOMUNISTI SO ZLOČINCI KRIMINALCI MORILCI RUSKI IN SLOVENSKI KOT TUDI KOREJSKI KITAJSKI IN KUBANSKI PA VIETNAMSKI PA RDEČI KMERI HITLER NI BIL NIČ PROTI TEM BARBARSKIM BARABAM !

 • Revolver Smith

  Kmalu bojo volitve…boste eni in drugi imeli možnost

 • Primož Kvaternik

  Kdaj bodo že slovenski volilci izpljunili ta komunistični drek??

 • Franc Jeglič

  Slovenija je vedno kot netopir ne ptič ne miš kajne Erjavec ???

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!