Rdeče plemstvo, ki nam je ugrabilo državo: Poglejte, kako udbovska deca prevzema posle od očetov! Primeri so številni! (3. del)

Foto: sta

Že tekom tedna smo v 1. in 2. delu pisali, kako se prek družinskih ali prijateljskih povezav prenašajo posli med nekdanjimi komunističnimi funkcionarji ter njihovimi mlajšimi priležniki. Prav neverjetno je, koliko je takšnih povezav, na podlagi teh pa je jasno, da se globoka država še vedno trdno oklepa družbenih struktur s svojimi kremplji.

V 1. in 2. delu smo tako že pisali o povezavah nekaterih znanih primerov globoke države in njenega obvladovanja politike, gospodarstva in medijev. Med znanimi primeri smo tako že izpostavili Milana Kučana in privilegije, ki sta jih deležni njegovi hčerki, nekdanjega predsednika, ki je narod tudi formalno razdelil na prvo in drugorazredne Danilo Türk ter privilegije, ki jih je deležna hčerka ter njegova domnevna “prijateljica”. Prav tako smo opisali aktivizem otrok nekdanjih vidnih režimskih novinarjev, kot so Jože Poglajen, Igor Gruden in Evgen Bergant. Med zanimivejšimi primeri je tudi vnuk Edvarda Kardelja, evroposlanec Igor Šoltes, ki se v evropski skupini Zelenih dobro izkazuje z recikliranjem starih socialističnih idej ali pa rusofil ter nekdanji podpredsednik DeSUS Saša Geržina, katerega sin Aleksander Geržina v okviru Ministrstva za zunanje zadeve skrbi za implementacijo idej očeta in globoke države na splošno. Tudi danes bomo postregli z zanimivimi primeri, presenečeni boste, koliko jih je še!

Tožilec Harij Furlan začel pri SDV, njegova družina pa izčrpava slovensko zdravstvo
Kot smo že pisali, je Harij Furlan svojo pot začel pri Službi državne varnosti – SDV, in sicer kot pripravnik, kot del mreže, ki bogati na račun slovenskega zdravstvenega sistema pa je pred leti oddaja Tarča razkrila tudi podjetje Primsell d. o. o., ki ga upravlja brat Aleš Furlan. Podjetje je bilo v takratnem razkritju med drugim ekskluzivni dobavitelj umetnih kolkov za Splošno bolnišnico Nova Gorica, prav ostanki udbovskega Saftija kot poslovnega konzorcija SDV pa so preživeli preko takšnih podjetij, katerih vidna primera sta tudi npr. Mark Medical in Auremiana. In prav Harij Furlan danes kot višji državni tožilec vodi Specializirano državno tožilstvo, ob teh razkritjih pa je trdil, da na tožilstvu dela nepristransko in v skladu z zakonodajo, o bratovih poslih pa naj ne bi bil obveščen. A raziskovalec arhivov Udbe in ekonomist Rado Pezdir je za Reporter v svojem članku Česa ne ve Harij Furlan? razkril, da sta obe njegovi tezi dvomljivi, razkrili pa so tudi pošastno podjetniško zgodovino podjetja Primsell ter večine članov ožje družine Furlan. V hobotnico sta, kot so takrat navajali v Reporterju, vpletena tudi njegova oče in svakinja, s svojimi podjetniškimi hobotnicami pa so se v 90. letih izogibali plačevanju davkov na dobiček. Zato ni presenetljivo, da je Furlan poznan tudi kot tisti državni tožilec, ki nikakor ne more ustaviti razširjene korupcije pri pridobivanju igralniških koncesij in sprejemanju različnih variant igralniške zakonodaje. Poleg tega so pred kratkim odkrili, da je slovenski paradržavni bančni sistem po tihem izdal za 820 milijonov evrov podrejenih obveznic na luksemburškem offshore območju in na Irskem ter jih prodal neznanim kupcem. Pri Reporterju so takrat dodali, da je bilo to seveda prodano z velikanskim popustom in visokimi obljubljenimi donosi. Ta posel naj bi se dogajal več kot deset let, a tožilec Furlan tega kakor ni opazil.

Harij Furlan (Foto: STA)

Partnerica vplivnega sodnika Đorđevića vodja službe za odnose z javnostmi na vrhovnem sodišču
Po nastopu vlade Marjana Šarca, ki jo je omogočila prav globoka država, so, kot smo na Nova24TV že poročali, menjave med vrhovnim sodiščem in ministrstvom za pravosodje potekale s polno hitrostjo. Med temi je vzbudila pozornost tudi partnerica sodnika Miodraga Đorđevića, Tina Brecelj, ki je na mestu vodje službe za odnose z javnostmi na vrhovnem sodišču zamenjala Gregorja Strojina. Ta je po imenovanju nove vlade postal sekretar na ministrstvu za pravosodje, to je funkcija, ki jo je pred njim opravljala Brecljeva. Takrat se je za Strojina izkazalo, da je bila v vrhu vrhovnega sodišča močno politično kontaminirana oseba, z Brecljevo pa bo to še bolj očitno. Brecljeva je sicer funkcijo državne sekretarke zasedla že pod ministrom Senkom Pličaničem, ostala pa je tudi pod Goranom Klemenčičem. Tudi Đorđevićeva bivša partnerka Nina Betteto, s katero imata hčerko, se je dobro znašla v kolesju slovenskega krivosodja. Bila je namreč podpredsednica vrhovnega sodišča pri Branku Masleši, a se ji je že pred časom iztekel mandat.

Miodrag Đorđević. (Foto: STA)

Vplivna družina Šetinc že od nekdaj širi komunistično ideologijo
Dobro je znana zgodba nekdanjega režimskega novinarja Franca Šetinca, ki je bil med drugim tudi glavni urednik glasila Komunist in eden vodilnih članov centralnega komiteja Zveze komunistov Slovenije. Bil je namreč tudi predsednik republiškega komiteja Socialistične zveze delovnega ljudstva, sekretar izvršnega komiteja CK ZKS, konec osemdesetih let pa je postal član predsedstva Centralnega komiteja Zveze komunistov Jugoslavije. Deloval je tudi pri časniku Delo, kjer je bil Šetinc najprej novinar, kasneje pa celo odgovorni urednik. Glasnik komunistične ideologije pa je tudi njegov sin Mile Šetinc, ki je leta 1990 nasprotoval osamosvojitvi z besedami: “Suverenost Slovenije nas zanima le toliko, kolikor omogoča udobno, spodobno in mirno življenje vsakdanjih ljudi. Tudi tistih, ki niso ali nočejo biti Slovenci. Zgolj zaradi časti, ponosa in svetosti se nam ne da jesti trave, tudi, če je ta izključno slovenska. K požrtvovalnosti in bog ne daj, herojstvu bomo stremeli le takrat, ko ne bomo imeli svobodne izbire.” Kot smo na Nova24TV že poročali, pa je prav perverzno zagovarjal status quo in nasprotoval prizadevanjem takratne vlade za čimprejšnjo osamosvojitev Slovenije z bizarnimi argumenti in žalitvami Janeza Janše: “Predvsem me pa čudi neverjetno velika količina energije, ki jo ta vlada vlaga v pridobitev suverenosti na mednarodnem in pa obrambnem področju, namesto da bi se to logično izšlo iz procesa gospodarskega osamosvajanja, zlasti pa diplomatske ofenzive znotraj Jugoslavije. Se zdi, da se je vlada zapletla v iluzijo, da bo vlada preko tega po neki bližnjici prišla do samostojnosti. Zato ni čudno, da po vseh silnih naporih in dolgih potovanjih lahko vlada pokaže le Andreottijev obisk in Janšev gnili kompromis v Beogradu glede nabornikov.” Mlajši Šetinc se je uveljavil kot premožni lobist in politik globoke države, poročen pa je z zloglasno režimsko novinarko Mojco Pašek Šetinc, katere propagandno delovanje smo prisiljeni financirati prav vsi uporabniki elektrike s prisilnim RTV prispevkom v višini 153 evrov letno.

Mojca Pašek Šetinc s svojim možem na eni od javnih prireditev. Foto: sta

Vplivna koroška družina globoko vpletena v delovanje slovenskega ozadja
Pred leti so že pri Mladini zapisali, kaj je za doseganje ciljev pripravljen storiti Drago Kos: “Je krepak fant in že v prvem razredu med branjenjem neke deklice sošolcu zlomi nogo. Za kazen mora ranjenca na vozičku odpeljati v ambulanto, in ko drvi po vegasti makadamski poti, sošolec le še bolj trpi.” Kos je bil v preteklosti kriminalist, kasneje pa predsednik Komisije za preprečevanje korupcije. Ker so se po njegovem odhodu izkazale številne nepravilnosti pri vodenju KPK v njegovem času, je kmalu pričela globoka država prek medijev in s Kosovo pomočjo osebno napadati trenutnega predsednika KPK Borisa Štefaneca. A sporno delovanje Kosa se ni nehalo z njegovo zapustitvijo KPK, kasneje je v javnosti izbruhnil podatek o tem, kako je pri državni NLB, ki smo jo davkoplačevalci dokapitalizirali z milijardami evrov, za uro svetovanja prejemal vrtoglavih 250 evrov, nato pa je perverzno znižal znesek na 218 evrov, kar polovica podjetij, ki jih Kosovo podjetje R.U.R. navaja kot reference, pa je končala v stečaju. Tudi njegova sestra Marta Kos ni nič manj pomembna, v preteklosti se je namreč uveljavila kot podpredsednica Foruma 21, bila je režimska novinarka RTV, danes pa je veleposlanica v Švici. Tudi njun brat Miran Kos se je na Koroškem dobro uveljavil kot vpliven odvetnik.

Drago Kos (Foto: STA)

Jankovići že desetletja razburjajo slovensko politično in gospodarsko sceno
Zoran Janković je zloglasni nekdanji predsednik uprave družbe Mercator d. d., apetitov po tem, da bi jo tudi lastniško prevzel pa nikoli ni skrival. Uveljavil se je kot ustanovni član Foruma 21 Milana Kučana in tudi po tem, ko je bil umaknjen z mesta predsednika uprave se je hitro znašel. Postal je namreč župan “najlepšega mesta na svetu”, njegovo županovanje pa so zaznamovale številne domneve o korupciji, nedavno je izbruhnil škandal, ko je bilo razkrito, kako je grdo izkoristil farmacevtko – mamico v stiski, in ji uredil službo v zameno za spolne usluge. Janković ni za korupcijske afere nikoli odgovarjal ne politično, ne kazensko, saj sodišča delujejo njemu v prid, prav tako pa na volitvah zmaguje s podporo režimskih medijev in posameznih mnenjskih voditeljev, katerih naklonjenost si kupuje kar z davkoplačevalskim denarjem. To so simpatizerji partizanstva in pripadniki LGBT skupnosti. Tudi njegova sinova Damjan Janković in Jure Janković nadaljujeta očitno po njegovi poti. V poslovnem svetu se ne znajdeta preveč dobro, dolgovi jima niso tuji.

Foto: STA

Jan Škoberne je vplivni otrok t. i. šaleškega lobija
Že dobro pa so znana tudi ozadja slovenskega poslanca stranke SD Jana Škoberneta, njegov oče je namreč zloglasni šaleški tajkun in solastnik podjetja Esotech, Marko Škoberne. S svojim podjetjem naj bi tako bil član vplivnega šaleškega lobija, kamor med drugim spada tudi nekdanja obrambna ministrica in zdajšnja pravosodna ministrica Andreja Katič, ki prav tako zastopa barve SD. Odbor DZ za obrambo je postal pozoren tudi na posle Esotecha z MORS v času Katičeve ko ministrice, pogodbe so bile namreč sklenjene v višini 1,2 milijona evrov. Da je sinu tajkuna vse dovoljeno, je vidno po številnih aferah, v katere je do sedaj bil že vpleten mlajši Škoberne, a zanje ni politično odgovarjal. Najprej je s seksizmom povzročal incidente na srečanju podmladka socialistov, nato naj bi mu bila onemogočena funkcija državnega sekretarja na MORS, še v času Janka Vebra, nazadnje pa se je vpletel v afero na Ministrstvu za kulturo, kjer naj bi skupaj z ministrom Dejanom Prešičkom izvajal mobing.

Jan Škoberne

J. Ž.

 • Valter BraniSlav

  Sem tudi jaz “rdeci plemic”?
  Rojen v druzini Macek / Kardelj, sedaj pa uspesen velekapitalist iz Miamija ki hodi v SLO na dopust…
  V SLO mi vsi lezejo v rit. Pa ne zato ker izhajam is druzine Kardelj / Macek, pac pa zato ker imam denar, ogromno denarja….

  Vi ki vse veste, povejte:
  Sem levi ali desni?
  Sem komunist ali capitalist?
  Sem dober do sebe in svoje druzine, ali sem sebicnez ki mu do Slovenia ni mar?

  • hojladri

   Si bolj capel kot capitalist!!!

  • von Rhein

   No,če že prosiš naj ti bo.Sicer ne vem vsega,vem pa tole.Če si res iz plemena,ki ga navajaš si lahko diplomiral na faksu,za razliko od mnogih si imel prost dostop in šolanje so ti plačevali drugi. Vse na račun velikega respekta do političnih sorodnikov,ki so itak vse kar so imeli pokradli.Mizar in faliran učitelj nista bila sposobna drugega kot zlorabljati tekovine.
   Mogoče si (tudi s pomočjo sorodnikov in ukradenega kapitala) res imel temelj za začetek nekih poslovnih aktivnosti,mogoče si imel ideje,ki si jih uresničil.Neznano,ker o svojem konkretnem delu nikoli nič ne poveš.
   V Sloveniji ti ne lezejo v rit VSI.to počnejo tisti,ki jih lahko kupiš s pivom ali”takratkim” in tisti,ki radi poslušajo tvoje nakladanje,nekateri tudi zaradi plemenskega porekla.Si malo levi,malo desni ,največ nič.Za moje pojme si nakladač.

   • Valter BraniSlav

    V New York City sem prisel 15 junija 1977 in s prvim julijem zacel pomagati prof Markowitzu urejat statisticne podatke. S seboj sem imel 200 US$, dokoncano ekonomijo in vzgojo starsev da sem za vse odgovoren sam.

    Strickov nisem omenjal ker bi mi takrat to bolj skodilo kot koristilo.

    Edvardu sem zelel s preprostimi modeli razloziti delovanje delniskih trgov vendar ga to ni zanimalo. Zanimal ga je razredni boj in podobne iluzije.

    Je pa res da me tako Ivan kot Edo nista nikoli ovirala na poti v ZDA….

    Pa se to, oba sta se bala Tita kot se pes boji gospodarja.

    • von Rhein

     Prav,sprejeto.Če si nekaj sam ustvaril po vodilu staršev, si res lahko zadovoljen,da ne nosiš s seboj v življenju nahrbtnika,v njem pa Ivana in Speransa.

     • Valter BraniSlav

      Kaj nosim v sebi od stricev?
      BORBO ZA PREZIVETJE. ZAVEDAM SE DA MORAM VSE STORITI SAM.
      Onadva sta to pocela z bajoneti, jaz z delnicami.
      Tisti ki verjamejo v samodejno “pravico” naj odidejo v gozd in opazujejo kako se zivali vedejo druga do druge. Ali pa naj pridejo v ZDA in Ameriki zbolijo.

  • Schemva Miro

   Bogatim se ni treba hvaliti z denarjem,ker se to vidi,pri tebi pa razen tvojega nakladanja še nobeden ni nič videl.

   • Valter BraniSlav

    Razen IRSa in starejsega sina nihce tocno ne ve koliko imam.

  • macon

   Če je to kar pišeš res, potem kapo dol. Privoščim ti in čestitam. Kaj si? Sposoben individualist, ki mu ideologija ni zameglila možganov, boljši štart od povprečja si še dodatno nadgradil. Delal si zase in za bližnje in to je največ kar lahko v življenju storiš in dosežeš.

   • Valter BraniSlav

    Cestitke sprejete. Ponosen na milione, se bolj pa na zeno s katero zivim ze 41 let, na 4 otroke in 14 vnukov.
    Za vsem tem pa stoji solanje v Titovi SFRJ.
    Hvala ti Josip Broz!!!

 • Valter BraniSlav

  Titova SFRJ mi je dala ogromno: prosti dostop do izobrazbe (ekonomska fakulteta) in prosti dostop do tujine (NYSE).
  Znanje zastonj pridobljeno v “diktaturi” sem za masten denar prodal v “demokraciji”.

  ZAKAJ NISTE ISTO STORILI TUDI VI?
  Ste bili pretupi ali preleni ali oboje?
  Ste se bali novosti in ste se drzali za materino krilo?
  Vam je Kucan skril potni list?

  ZAKAJ NISTE IZZIVELI SVOJIH AMBICIJ?

  • Anton

   zato ker zame ni na prvem mestu denar, temveč moralne vrednote. raje sem manj bogat, reven ali celo kdaj lačen, kot pa sit na tuj račun.

   sarkazem press

   • Valter BraniSlav

    Na cigav racun sem jaz bogat?

   • Valter BraniSlav

    Jaz sem raje bogat….ce imam $$$ me imajo drugi se za pametnega, moralbega in lepega

  • SIMON ROZIC

   …z našo ekonoimijo prideš v ZDA le za vratarja v kakšen hostel,
   če pa že imaš kakšno mio vsotico UDBO denarja na ameriškem računu,
   pa te lažje sprejmejo ….pa še prvak v plavanju moraš bit ali pa
   dobro igrati rugby !

 • Amerikanc

  Na srečo državljanov, so potomci rdeče partijske boržuazije, dokaj primitivne osebe, ki v politiki prej ko slej komprimitirajo sebe, okolico in državo (doma in v tujini). Lepo se vidi, da so partijska deca potomci nekdanjih nacionalizatorjev in “visoko” šolanih gošarjev, ki so do funkcij prišli v glavnem z eliminiranjem političnih nasprotnikov in s krajo nepremičnin – tako privatnih posestev kot fabrikantov. Tega se zavedajo, zato se združujejo v nekakšni pol mafijski združbi – ki se imenuje slovenska vlada – preko katere uresničujejo vse zahteve udbopartijske mafije.
  Nova jih postopno razkrinkava, zato je bila zahteva Šarca in mafijske kompanije, da se ukine poročanje demokratičnih medijev.

 • Valter BraniSlav

  Titova SFRJ mi je dala ogromno: prosti dostop do izobrazbe (ekonomska fakulteta) in prosti dostop do tujine (NYSE).
  Znanje zastonj pridobljeno v “diktaturi” sem za masten denar prodal v “demokraciji”.

  ZAKAJ NISTE ISTO STORILI TUDI VI?
  Ste bili pretupi ali preleni ali oboje?
  Ste se bali novosti in ste se drzali za materino krilo?
  Vam je Kucan skril potni list?

  ZAKAJ NISTE IZZIVELI SVOJIH AMBICIJ???

  • totex39

   No, pol pa si tudi ti eden od tistih, ki jim je diktatura omogočila boljšo prihodnost v tujini, kar vsakemu tako ni bilo poslano in s takimi stvarmi se ne bi hvalil, kajti s tem si vse povedal kakšni ljudje so vladali v Jugoslaviji.

   • Valter BraniSlav

    Tudi ti si imel zastonj izobrazevanje in odprte meje….

  • učko

   Ti si meu mal sreče, splet okoliščin pač. V vsaki, še tako zafukani državi jih ene par procentov dobro živi. In glih v ” teh procentih” je razlika med zahodnimi državami in ostalimi kretenskimi državami !!!!!

 • Franc Šink

  Kdor se vsaj malo razume na fizionomijo obraza, bo pri gledanju slik zgoraj kmalu obrnil obraz stran.Prikazovati se mu bodo začele razne rdeče pošasti.

  • VERZIFIKATOR

   Niko Plemeniti

   O RDEČEM PLEMSTVU

   O rdečem plemstvu zdaj se piše,
   člankov serija v nadaljevanjih,
   o razvajenčkov gre potovanjih
   in kako se izkoristi niše.

   Prosim vas, razumni, plemstvo rdeče?
   Ste kdaj slišali to nebulozo,
   mar je vzel kdo preveliko dozo
   ali pa božjast razumne meče?

   Plemič Harij pa Matjaž in Saša,
   kdo še slišal takšna je imena?
   Plemiška drugačna so, vsa klena,
   kdo se vendar s takšnimi ponaša?

   Kdaj še rdeče kje bilo je plemstvo?
   To v vseh drugih barvah se šopiri,
   da pa rdeče je, pri moji veri,
   kvečjemu gre za Miklavža spremstvo.

   Parklji rdeči so, vsaj ponavadi,
   njih narava namreč je peklenska,
   daleč parklji so zares od plemstva,
   vodi jih načelo: Laži, kradi!

   S plemstvom parklje je nekdo zamenjal
   in z Miklavžem njihovega kralja,
   tega pri pritlikavcih vladarja,
   ki se vedno je v ospredje drenjal.

   Kaj se vendar s plemstvom rdečim greste?
   Hlapčevska ni plemičev narava,
   lizanje petá jih ne zabava,
   plemstvo, to pa je žaljivka, veste!

 • karpelec

  Ha, ha , ne more boti bolj povedno kot ja na sliki. Rdeča preproga se mora s sirkovo metlo očistit vseh ostankov.

 • učko

  Jebat ga, desni, pejte “zmagovito” na volitve in zmagajte !!! U bistvu se mal zgledujte po levuharjih !!! Sam da boste moral bit še precej “boljši” od njih, da boste dominirali !!!!

 • učko

  Desnuharji, brez veze levuharje obtoževat, da dajejo samo sebi ! Komu bi pa vi dali ? Še imamo pričevalce, kako so “farške skupnosti” pred 2.s.v. delale podobno, v nekaterih segmentih isto kot današnja “komunistična mafija” !!!!

  • Anton

   učko spet klanfaš neumnosti, dejsto je da so tudi takoimenovani desnjaki, kot jh ti okarktariziraš si dajali sebi v žep, vendar, so obtem imeli nekaj tudi mali ljudje, dočim, pri vas velja zgolj vaš žep na račun malega človeka. Ste pa polni ust moralno-etičnih vrednot(beri primer bivši prvi minister vlade sin nekdanje vrhovne državne tožilke gospe, ZdenkeCerar, ki je rekla da ni vsaka svinarija kaznivo dejanje).
   Primer zvišanja minimalne plače je en od vrst eklatantnih bombončkov ki jih vi levaki dajate ljudem, da si anbirate političnetočke, dejstvo pa je da so stem povečali bazen prejemnikov minimalne plače, da so stem le ti prešli na višji plačilni razred, kar pomeni naslednje, da so izgubili nekatere boniteta, ki so jih do sedaj imeli. , skratka ljudje drago plačujejo ta vaš dvih minimalne plače, predrago. upam da bodo čimprej spoznali in prepoznali v vaših dejanjih dejanje licemerja in bodo posledično v naslednjih volitvah šli voliti nas kot jim ti praviš desnjakarje, akjti le mi jim bomo omogočili dostojno/ bolj dostojno življenje ki se pritiče človeka.

   sarkazem press

   • učko

    Socializem je odpravil revščino in hlapčevstvo, ki je bilo zakoreninjeno v klerikalnem fevdalizmu tistega časa !!!!

    • Janez

     ZAKAJ?
     pa potem – se zdi – ti tu – hlapčuješ?
     Kakšno hlapčevstvo – je pa uvedel KP “KOMSOCIALIZEM”?!
     Bodi prijazen: najprej porihtaj zbrko v tvoji glavi – šele nato
     PA KAJ NAPIŠI NA TA OK PORTTAL – NOVE24TV.
     Jaz
     NISEM NE TVOJ OČE, NITI TVOJ BRAT,
     TVOJA MAMA – PA SEVEDA – TUDI NE.
     Posveti se malo ženi in otrokom,
     ni ti treba vsakega nesmisla,
     ki ti pade v tvojo glavo – takoj zapisati – sem – gor. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

    • macon

     Ja, in smo potem vsi obešali Titove slikice in mahal iz zastavicami, ko se je peljal po cesti. Popolnoma spontano in pozitivno, niti malo hlapčevsko.

     Revščino je odpravljal tehnološki ciklus in spremembe v proizvodnji, ki ga ni ustvaril socializem, temveč z razvojem v največji meri kapitalizem. Mi smo postali v socializmu revnejši glede na zahodne in severne sosede kot prej v AO cesarstvu.

    • Nata

     Kako prosim ??? Odpravil je revščino ? Kje si pa ti živel, no ? O hlapčevstvu pa raje ne piši.

 • Tratovc

  Joj kako so trdoživi tili komunisti nebo se jih lahko tako zlahka znebiti

 • ZatonMesecnikov

  Pri gospodarsko kapitalistični eliti je tako, da otroci nasledijo položaj očeta v firmi.

  Pri družboslovni aristokraciji je enako.

 • Borut Stari

  In kam se je izgubil Štefanec? Je pospravljen v “predal”?

 • Hunyađi

  Pravilno!!!

  • xtc

   Da bo končno SLO bankrotirala takrat tudi socialistov ne bo več-kot v Venezueli ne več,he,he,he lep dokaz je ,da socializem pač ne deluje Finska z utopičnim idiotskim projektom-KI JE ČISTI FAIL v vsem ne samo ekonomskem smislu.

 • Amerikanc

  Vinko je postal pravi upornik, odkar ga je našeškala Jerca.

  • Nata

   Iz prav vsake izkušnje, dobre , ali slabe , se kaj dobrega naučimo .

 • Prle

  Uf,uf, pozabili smo omeniti Ivanova otroka, ki sta oba dobila odlično plačani službi v JU,za spodrsljaj se opravičujemo.

  • xtc

   In kdaj je bil JJ član SDV in kateri sta ti tako “odlični službi” in vodstveni?
   Če ne boš spesnil pravih odgovorov in poštenih block in prijava.

  • macon

   Prle, ti lažniva komunajzarska glista, dobila sta službo za 1000 EUR neto v gospodarski družbi v državni lasti, kar sploh ni primerljivo z diplomatskimi pozicijami in šestmestnimi javnimi naročili. Ampak ti ne bi bil pokvarjen komunajzar, če bi karkoli razločil, važno ti je, da lažeš o nevaših in svojim dovoliš vse.

  • Janez

   ENAKO RESNO.
   NI ŠALA.
   Ponujam pogodbeno plačano delo – veščim iskalcen po bazah javno dostopnih podatkov
   NA SPODNJE TEME:

   – klavirske šole in učitelji igranja na klavir v osrednii Avstriji okrog leta 1900:
   zaradi ugotovitve, kje in od koga se je EX t.i MARŠAL TITO naučil odlično igrati na klavir,
   celo skladbe virtuoza F. CHOPINA.

   Namen tega delovnega projekta mojega podjetja jje izdaja poboljšane izdaje biografije
   javne osebe t.i. Josip Broz – TITO.

   – PREISKAVA JAVNO DOSTOPNIH BAZ PODATKOV O VIRIH FINANCIRANJA MEDVOJNE
   VKP/b KPS IN KPJ: glani domnevni vir tega financiranja je bila domnevno znana VKP/b SZ
   J.V. STALINOVA T.I. Kominterna. Poizkušali bomo zbrati tudi javno dostopne podatke o
   izvedbi in financiranju rekrutacije cca 500 SLOVENCEV T.I. “PROSTOVOLJCEV-BORCEV” V
   T.I. ŠPANSKI DRŽAVLJANSKI VOJNI 1936. I.T.D.,

   Program priprave edicij mojega podjetja “SLOFENIANA” zajema preiskave javno dostopnih baz podatkov še o mnogih

   – ZANIMIVIH IN DOSLEJ PRIKRIVANIH REALNIH DOGAJANJIHV ZVEZI Z NESODNO NASILNO VSILJENIM EX VKP/B STALINISTIČNEGA KOMUNIZMA V NAŠO DOMOVINO – SLOVENIJE.
   TUDI POJAV
   – T.II. PREVENTIVNIH NESODNIH
   LIKVIDACIJ
   PROTISTALINISTOV med Slovenci med 2. vojno in po njej V SLOVENIJI IN V EX YU – itd.
   Te
   “PREVENTIVNE LIKVIDACIJE” so znano,
   a še premalo raziskano dejstvo naše polpretekle zgodovine.

   Toplo
   VABLJENI – tudi v iskanju podatkov že verzirani pisci s ttega portal –
   K SOLIDNO POGODBENO PLAČANEMU DELU PREISKAVE PODATKOV V JAVNIH BAZAH PODATKOV V R. SLOVENIJI. In drugod.
   Tudi
   Interesenti za ta dela
   se mi podobno kot – DETEKTIV g. P.
   lahko za hiter kontakt – javite na moj GSM 041 / 559 – 589, vse dni od 10h do 21h.
   Odgovorim s povratnim klicem.
   Ostale podatke o “SLOVENIANI”
   najdete na: sloveniana.si. Lepe pozdrave vsem. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
   P.S.
   ZGORNJA PONUDBA – NIKAKOR – NI ŠALA.

   “SLOVENIANA” e- portal – kultura, politika , umetnost itd.
   https://www.google.com/search?q=sloveniana&oq=sloveni&aqs=chrome.0.69i59j69i57j69i60l4.7427j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Nata

   Tista dva veliko omenjajo provladni mediji.
   Tukaj pa nas spominjajo na to drugo stran ! Jih je kar veliko za omeniti.

 • Janez

  Resno ! Ni šala.
  Na tem e-portalu prisotnem

  Gospodu – DETEKTIVU. – P.

  – ponujam – preko mojega podjetja ” SLOVENIANA” … d.o.o.
  pogodbeno plačano delo – s plačilom do 200 evrov
  , – za verodostojno informacijo
  o osebi,
  ki stoji za NICKNAMOM=VZDEVKOM – “Valter BraniSlav”.
  Zakonska osnova za moje naročilo pogodbenega dela – g. detektivu P.
  je moj sum namerne
  zlorabe
  registriranega javnega medija “PORTAL NOVE24TV”
  za domnevno zavajajoče in zlonamerno “informiranje” in za zavajajoče “osebno predstavljanje” pred slovensko javnostjo – na tem OK javnem portalu NOVE24TV.
  MOJ SUM, DA
  – “Valter BraniSlav” domnevno netočno in namerno zavajajoče “dez-informira- nas, poštene slovenske ljudi
  JE
  UTEMELJEN V NASLEDNJEM: “Valter BraniSlav –
  1. noče ali ne zna odgooriti – na moje jasno vprašanje:” komu, kako rojenemu človeku rečemo mi iz
  okoliša Ljubljana – da je “PIŽMOVKA” . Pižmovke so na LJ Barju realno, naravno živeče – “VODNE
  PODGANE”. Slike in podatke o tej živali najdete na internetu.
  2. Valter BraniSlav NE ODGOVORI NA ENOSTAVNO VPRAŠANJE:” kakšen je bil rojstni oz.
  PREDPOROČNI PRIIMEK – realne matere, ki je rodila KPS, KPJ Ivana Mačka. Kot samozvani
  sorodnik I. MAČKA – bi ta podatek moral poznati oz. mu je dostopen po uradni poti kot sorodniku.
  Moj
  SUM, DA “Valter BraniSlav”
  1. zavaja nas poštene Slovence o svoji identiteti – je s tem utemeljen, Druga pravna osnova je
  2. ZLORABA REGISTRIRANEGA JAVNEGA MEDIJA ZA DOMNEVNO DDEZINFORMATIVNO
  ZAVAJANJE, KAR JE KAZNIVO PO VELJABNI ZAKONODAJI.

  Torej: gospod detektiv P. moja ponudba Vam – je resna.

  Kar brez zadrege se mi oglasite na moje kontaktne podatke mojega podjetja “SLOVENIANA” … d.o.o.
  Odzval se Vam bom in se bova srečala ter odprla javno veljaven delovbi nalog o preiskavi identiteto osebe
  za VZDEVKOM “Valter BraniSlav”. Lepe pozdrave od L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA

  • Valter BraniSlav

   Mackova mati se je pred poroko imenovala Macek. Porocila je bratranca, torej priimka ni bilo treba spreminjati.

  • Valter BraniSlav

   200 EU je drobiz ki ga jaz zasluzim na 1/4 ure…
   Ponudi 200 tisoc da te bo kdo resno jemal.

   • Janez

    Primeni boš moral delati iz zadovljstva,
    DA POČNEŠ NEKAJ RES DOBREGA, PLEMENITEGA.
    PLEMIČ,
    KI
    NE POČNE PLENENITIH DEL – NI PLEMIČ.
    Le en zmešan samozvanec. Jaz plačujem po normalnih tarifah.
    Tako visoke cene kot jih navajaš ti
    se plačujejo le za dela,
    ki so v osnovi – kriminalna.
    S tem se pa jaz ne ubadam.
    Le kvalitetne podatke in znanja – publiciram. L.r.. Janez K. Kern KOMENDA
    P.S.
    TISTO O MATERI
    OD
    I. MAČKA SEM VEDEL ŽE PREJ, SO MI DOMAČINI IZ ZADOBROVE POVEDALI.
    ZANIMALO ME JE LE,
    ČE TUDI TI – TO VEŠ. J.K.K. Komenda

    • Valter BraniSlav

     Mi managerji portfeljev zasluzimo ogromno.
     Vsak zaenkrat.
     V bodoce se bodo zasluzki manjsali zaradi indeksiranja.

 • Janez

  POVSEM RESNO IN PRAVNO ODGOVORNO
  JAVNO, TU
  PODAJAM gospodu – DETEKTIVU – g. P.
  spodnjo ponudbo ZA POGODBENO DELO:
  ” PREISKAVA IDENTITETE OSEBE STOJEČE – ZA VZDEVKOM “Valter BraniSlav”
  preko
  mojega podjetja “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern, LJ, d.o.o.

  Cenjeni – g. detektiv – g. P.
  MOJA PONUDBA JE RESNA; kar brez zadrege se mi oglasite po e- pošti na KONTAKTNE PODATKE MOJEGA PODJETJA.
  Za hitri kontakt pa me, tudi kar brez zadrege pokličite na moj
  GSM 041 / 559 -589, vse dni v tednu od 10h do 21h. Lepe pozdrave. L.r. Jannez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  Moj osebni, zasebno podjetniški e-portal
  “SLOVENIANA”, NA: sloveniana.si

  https://www.google.com/search?q=sloveniana&oq=sloveni&aqs=chrome.0.69i59j69i57j69i60l4.7427j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Valter BraniSlav
   • Janez

    Ja!
    To sem jaz.
    Slikan par tednov nazaj, ko sem bil prehlajen, 67 let.L.r. Janez K. Kern KOMENDA

    • Valter BraniSlav

     Dobro izgledate.
     Prava korenina.
     Ko sem bil mladenic smo hodili v Komendo k Julki, mami od Nandeta. Tam so imeli defektno hcerko.

     • šrauf

      Sem iz Komende,pa poznam samo enega Nandeta,ki se piše Vode….

     • Valter BraniSlav

      Ta je pravi mislim.
      Ko je bil mlad je imel velnaste blond lase.

     • šrauf

      Ja sam Nande je letnik 1919,ima pa med drugim hčerko Dunjo,ki se je med študijem “zatrapala” v enega zamorca in je potem šla v Nemčijo ali pa v Nizozemsko.

     • Valter BraniSlav

      To je drugi Nande, vem da je imela deklico z zamorcem in Isla v Nemcijo, kobajagi radi rasizma.
      Oni drugi Nande je letnik 1956-57 in sin penzioniranega policaja. Mama je bila Marinka

     • šrauf

      Sedaj mi ni nič jasno:….
      smo hodili v Komendo k Julki, mami od Nandeta……
      Oni drugi Nande je letnik 1956-57 in sin penzioniranega policaja. Mama je bila Marinka….?????

     • Valter BraniSlav

      Nekako tako. Tja sem hodil z Ivanom pred 50. Leti

     • šrauf

      Oprosti, kdo je mati od Nandeta, Julka ali Marinka?

     • Valter BraniSlav

      Ne vem tocno, to je bilo pred 50 leti.

 • Valter BraniSlav

  Titova SFRJ mi je dala ogromno: prosti dostop do izobrazbe (ekonomska fakulteta) in prosti dostop do tujine (NYSE).
  Znanje zastonj pridobljeno v “diktaturi” sem za masten denar prodal v “demokraciji”.

  ZAKAJ NISTE ISTO STORILI TUDI VI?
  Ste bili pretupi ali preleni ali oboje?
  Ste se bali novosti in ste se drzali za materino krilo?
  Vam je Kucan skril potni list?

  ZAKAJ NISTE IZZIVELI SVOJIH AMBICIJ??

 • Valter BraniSlav

  Titova SFRJ mi je dala ogromno: prosti dostop do izobrazbe (ekonomska fakulteta) in prosti dostop do tujine (NYSE).
  Znanje zastonj pridobljeno v “diktaturi” sem za masten denar prodal v “demokraciji”.

  ZAKAJ NISTE ISTO STORILI TUDI VI?
  Ste bili pretupi ali preleni ali oboje?
  Ste se bali novosti in ste se drzali za materino krilo?
  Vam je Kucan skril potni list??

  ZAKAJ NISTE IZZIVELI SVOJIH AMBICIJ??

  • milanček

   tvoja fakulteta je, po tvojem razmišljanju in bluzenju, enajsta šola pod mostom!

   • Valter BraniSlav

    Prinesla je denar, dosti denarja…

 • Hunyađi

  Na občinah več ne “skačejo čez plot”. Vsi zaposlen so si v sorodu.

  • lili pili

   Pri nas je vecina zapislenih na obcini iz vrst sds, ja drzi..

 • milanček

  zg. slika, da Bog da, da čim hitreje gauzneta! pokvarjenci na ostalih slikah spodaj, normalno, čim hitreje pocrkajte za dobro Slovenije in poštenega dela Slovencev!

 • svatne

  Državo so nam utajili zločinci, ki so zatajili izvršeno dejstvo – uradno in veljavno razglasitev, da “vlada v Ljubljani prevzema vsa ustavna pooblastila v vseh slovenskih deželah”, in namesto samostojnega nastopa na mirovni konferenci v Parizu, uprizorili procesijo podrepnikov tujega monarha in pod njegovim patronatom pri odločevalcih moledovali:”hočemo Jugoslavijo”. Njim podobni kujoni so potem zavozili osamosvojitev, za nameček pa totalno zasrali arbitražo.

  • lili pili

   Bi sli nszaj do karantancev in tam iskali vzrok zakaj desnicarjem nikoli nic ne rata….

 • Maca

  Rdeča kolekcija gangsterjev na uničevalskem pohodu.

 • lili pili

  Vse kar ste napisali drzi ane….sedaj pa se je treba vprasati kako nesposobna je desnica, da v 30 letih po osamosvojitvi ni uspela nicesar prevzeti.

  Odgovor je sila enostaven, desnicarji so pac manj sposobni od takozvanih levicarjev, ker desnicarjem pa res nic ne rata pa se med seboj se kregajo

 • MEFISTO MODRI

  Valter BraniSlav po počasi začel verjeti, da ga jespacal tovariš Tito z eno od številnih vlačug.

 • mginko

  Ker Butalce to ne zanima, stara udbomafija s podmladkom hara po teritoriju (države nimamo več), ki se mu reče globoka rdeča ukradena beznica. Butalci spite še naprej in dober tek ob travi.