fbpx

Referendum je urgenten: Če se ne ustavi birokratskih norosti Golobove vlade, bo še več sončnih uprav za vaš denar!

Minister Luka Mesec uvaja direktorat za ekonomsko demokracijo. (Foto: STA)

Zdaj pa bo. Ni novih ministrstev, so pa novi izvirni direktorati ala Direktorat za ekonomsko demokracijo, Direktorat za razvoj kulturnih politik. Mojstri čakamo direktorat za sončno upravo,” se je na nevzdržno bohotenje državne birokracije odzvala poslanka SDS Jelka Godec. Ob enormnih cenah plina, elektrike in hrane nam običajnim smrtnikom grozi še izdatno financiranje socialističnih eksperimentov in zaposlovanja političnih kadrov.

Pred dnevi je steklo zbiranje podpisov za tri zakonodajne referendume: o predlogu sprememb zakona o vladi, predlogu novele zakona o RTVS in predlogu sprememb zakona o dolgotrajni oskrbi. Vsi trije odgovarjajo na aktualne, pereče družbeno-politične probleme. Dolgotrajna oskrba pomeni, da nam je mar za naše najdražje, ki zaradi častitljivih let le stežka poskrbijo zase. Pod zadnjimi tranzicijskimi vladami in pod Robertom Golobom pa dobivamo občutek, da vladni predstavniki nimajo ostarelih sorodnikov in da so starostniki drugorazredni državljani.

Za domove za starejše pa se zdi, da se ob pomanjkanju sredstev spreminjajo v “zavetišča za starčke“. Poleg tega, da jih imamo radi, so pomembni tudi zato, ker na nam, mlajšim rodovom, prenašajo dragocene življenjske izkušnje. Ravno tako je nujen zakon o RTVS. Po poročanju Požareporta, to javno ustanovo neformalno uzurpira 15–20 histerikov, ki maltretirajo svoje mlajše kolege in jih na silo vlačijo v TV studie. Prav toliko je teh “jebe** več”, kot je dejal vodja neke propadle tendenciozne oddaje, pravzaprav kar platforme idej skrajne Levice na javne stroške.

Spomnimo se zadnje gverilske akcije – uzurpacije TV studia, kar je bilo povsem v slogu razvpitega teoretika zarot Ladislava Trohe & Co. Šlo je za akcijo v duhu preživetega samoupravljanja. Ne, RTVS ni zasebna last miniaturnih, prevratniških interesnih grupacij znotraj te ustanove, ampak nas vseh – tistih, ki jo izdatno financiramo! Gre za boj za ohranitev pozicij in privilegijev majhne klike posameznikov, ki se gre državo v državi in skuša še naprej “furati” svojo agendo. Ob tej priložnosti navajamo eklatanten primer kršenja videza nepristranskosti te ustanove.

Propaganda, ki ni vredna te televizije: Ko Bergant konservativno političarko označi za “postfašistično
Spomnimo na nedavno izrečene besede famoznega predstavnika vzvišene, finančno privilegirane RTV kaste – Igorja E. Berganta, ki je italijansko desno političarko oklical kar za “posfašistično“. Najbolj ključen pa je verjetno prav referendum o predlogu sprememb zakona o vladi. Gre za naše blagostanje, za naše preživetje. Medtem ko vlada ni sposobna resno poskrbeti za nas “drugorazredne” davkoplačevalce, ki se dnevno soočamo z rastočo draginjo, pa jo po drugi strani skrbijo prijatelji in zavezniki itd.

Poleg uslužnih NVO-jev, ki se lažno pretvarjajo, da so predstavniki ljudstva, čeprav jih ni nihče izvolil na volitvah, so to še razni Marjani Šarci, Alenke Bratušek in drugi, manj popularni politični zombiji. Luka Mesec je napovedal, da njegovo ministrstvo ustanavlja direktorat za ekonomsko demokracijo, na kulturnem ministrstvu znanke Dušana Smodeja – Aste Vrečko, pa je že začel delovati Direktorat za razvoj kulturnih politik. Res kreativno, umetniško, ni kaj … Bodo pri Vrečkovi še kaj pomislili na prijatelje & znance iz razvpitega Fotopuba?

Nemudoma ustavimo krajo našega denarja za prestiž!
Medtem ko ljudi grabi panika za golo preživetje in ne vedo, ali bodo do naslednje plače lahko preživeli otroke, predstavniki vlade in njihovi zvesti podrepniki, brezglavo trošijo naš, z žulji prigaran denar! In še hujše bo v hladnejši polovici leta …! Ob takšnih potezah vladajočih bi nam morali zvoniti vsi alarmi! Ravno zato je urgentno izpeljati referendum, ki bo zajezil brezsramno, brezobzirno krajo našega skupnega premoženja, še preden se Mesec & Co. spomni, da potrebujemo nova ministrstva in še več služb za zaposlovanje po politični liniji.

Foto: Twitter SDS/Shutterstock

Ta vlada že ves čas dokazuje, da je daleč od srca in daleč od svojih ljudi. Predvsem pa je zelo “svobodna” pri upravljanju s skupnim premoženjem. Kaj za vraga pa smo pričakovali od nekoga, ki je za vodenje Gen-I do 17. 11. 2021 prejel 200.692 evrov plače in nagrad oziroma mesečno služil 45 tisočakov na naše stroške?! Načrti za podreditev javne RTVS prek uslužnih novinarskih klik in skrbno izbrane “civilne družbe” pa ni nič drugega kot poskus metanja peska oči. Skuša se doseči učinek “čimbolj umazane šipe” po pravilu “več medijev nadziramo prek svojih prijateljev, manj državljani vidijo in vedo …”. Ravno zato so vsi trije referendumi ključni. Ne dopustimo, da se z nami igrajo slepe miši!

Domen Mezeg