fbpx

Resnica o Janševi pošiljki, ki je noben medij ni želel objaviti, in o škodi, ki bo ostala zanj in njegovo družino

Foto: Twitter

V tednu pred predsedniškimi volitvami je pravosodje spet uporabilo preverjeno taktiko in kot pred vsakimi drugimi volitvami udarilo po Janezu Janši. Tokrat je bil problem pošiljka, ki bi jo Janša moral prevzeti, v javnosti pa se je pojavil vtis, kot da se temu namerno izogiba. Zadevo smo preverili, kot bi jo morali vsi drugi novinarji, Janša pa nam je preprosto odgovoril, da je obe pošiljki, o katerih je bilo toliko “medijskega pompa”, prevzel že zdavnaj.

Prvo prek odvetnika prejšnji mesec in postopek v omenjeni zadevi že mirno teče naprej v skladu z napori preiskovalne sodnice Irene Topolšek, da se razplet čim bolj zavleče in kulminira pred naslednjimi volitvami. V drugi zadevi sem pošiljko prejel že pred petimi meseci,” je o prevzemu pošiljk odgovoril predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša in dodal, da so mu v drugem primeru vročili celo bolj korektno kot v primeru “presstitutk” iz javne hiše RTV, kjer je sodišče že štirikrat odločilo, da je zadostovala fikcija vročitve, in ga obsodilo z zamudno sodbo, v kateri mu ni bila omogočena nikakršna obramba, tožbe pred sodbo pa ni niti videl.

Proti Janezu Janši je slovensko pravosodje od leta 1984 pa do 2014 sprožilo že preko 150 pravosodnih in upravnih postopkov, vsi pa so se do zdaj izkazali za nezakonite ali celo protiustavne, najhujše kršitve človekovih pravic pa so se dogajale leta 2014, ko je moral neupravičeno v zapor, prišlo je do kraje volitev, poleg vsega so mu v nasprotju z ustavo odvzeli še poslanski mandat, o čemer je odločalo ustavno sodišče.

“Po dolgih letih pravdanja bo ostala le velika škoda zame in mojo družino”
S tožbo specializiranega državnega tožilstva, s katero so vročevalci lovili Janšo vsepovsod, na koncu pa so mu jo dostavili kar v sprejemno pisarno državnega zbora, želijo isti ljudje iz ozadja slovenskega pravosodja, omenil je predvsem Branka Maslešo, odvzeti premoženje in celo dom njegovim otrokom ter družini na podlagi inkvizicijskega postopka, čeprav zanj niso odplačali še niti kredita. Janša zatrjuje, da zakonit rok za vložitev tožbe potekel že pred dvema letoma. “Na koncu iz postopka ne bo nič. Po dolgih letih pravdanja bo ostala le velika škoda zame in mojo družino ter zgražanje farizejev, če bo vložena kakšna odškodninska tožba,” je povedal.

Prvak opozicije pa je v zvezi z velikostjo paketa, ki so mu ga hoteli vročiti, še dodal, da je ta veliko večji kot pa tisti, ki ga je specializirano državno tožilstvo spravilo skupaj zaradi milijarde evrov opranega denarja v NLB, “čeprav gre v tem primeru za resnični kriminal astronomskih mednarodnih razsežnosti, ki ga takratni šef NPU Harij Furlan ni želel odkriti, danes pa ga ta ista oseba na mestu šefa SDT še vedno ne preganja. Tu korupcije ni treba iskati, je očitna,” je situacijo vročanja sodne pošte opisal Janša.

C. Š.