Predvolilna soočenja POP TV in RTV razlog za nezaupanje ljudi v politiko ter slabo udeležbo na volitvah

Tanja Fajon je Romano Tomc takole napadala z obtožbami o sovražnem govoru na Novi24TV, o drugih resnih temah pa ni znala povedati kaj dosti vsebinskega. Foto: YouTube.

Zadnji veliki televizijski soočenji parlamentarnih strank na največjih dveh slovenskih mainstream televizijah, RTV in POP TV, sta še enkrat več dokazali, kako so uredniki oz. interesni lobiji v ozadju poskušali vplivati na razplet nedeljskih volitev v Evropski parlament. Udeležence soočenj namreč praktično niso povprašali o najbolj perečih temah, ki zadevajo Evropsko unijo in zaradi česar so letošnje volitve večkrat v javnosti predstavljene kot zgodovinske in najbolj pomembne doslej. V Sloveniji je trenutno med glavnimi problemi nespoštovanje človekovih pravic in kontaminiran sodni sistem, kar je pokazal primer sodnika Zvjezdana Radonjića. Prav tako je problem slovenska rodnost, saj je povprečen Slovenec star 41 let, mladi se vse kasneje odločajo za prvega otroka, zaradi manjka služb in dragih stanovanj ne morejo na svoje, v družbi prihaja do razgrajevanja evropskih vrednost, kot je denimo pomen družine. Da se o tem na soočenju ni veliko govorilo, ni presenečenje, glede na politični pedigre in ideološko naravnanost kandidatov, ki so jih za nosilce list postavile leve stranke. Glavna tema je bila tako sovražni govor, Nova24TV pa orodje, s katerim so se lotili glavne tarče – Slovenske demokratske stranke. Debata je pokazala, da bi “prazne glave” na levici, tu negativno odstopa zlasti porazno slaba kandidatka Liste Marjana Šarca, Irena Joveva, o čem drugem izjemno težko sploh razpravljale.

Naj spomnimo, da so že na parlamentarnih volitvah v Državni zbor pred natanko letom dni mainstream mediji na soočenjih v ospredje postavljali temo sovražnega govora, na tnalu so bili zlasti zapisi predsednika Slovenske demokratske stranke, Janeza Janše. Lani je sicer SDS kljub temu premočno zmagala na volitvah, vlada pa pozneje ni sestavila, saj so se leve stranke povezale v t.i. koalicijo izključevanja pod vodstvom Marjana Šarca.

Letos je zgodba sicer nekoliko drugačna, saj volivke in volivci v nedeljo ne bodo neposredno volili strank oz. njihovih predsednikov, ki bi bili kandidati za premierja, temveč bodo izbirali najboljše predstavnike posamični strank, da bi Slovenijo čim bolj dostojno in učinkovito zastopali na Evropskem parketu v Bruslju. Do izraza prihajajo zlasti politične izkušnje in kilometrina, nabrana na velikem evropskem odru, zato ne čudi, da so se na soočenjih pri prepričevanju svojih volivcev najbolje izkazali tisti, ki so v Bruslju že dlje časa; denimo na zadnjem soočenju na RTV je obveljalo splošno prepričanje, da sta bili najboljši Romana Tomc iz SDS in Tanja Fajon iz SD.

Kaj bi levi kandidati za evropskega poslanca govorili, če jih ne bi spraševali o sovražnem govoru?
Poraja pa se vprašanje, kako prepričljiva bi Tanja Fajon v resnici bila, če bi voditeljica Mojca Širok na soočenju na Sloveniji 1 odpirala bolj zahtevne in za Slovenijo pomembne teme, kot je vse manjša gospodarska konkurenčnost Slovenija v Evropski uniji, razpadajoči zdravstveni in socialni sistem ter nenazadnje nespoštovanje človekovih pravic. Točno to so teme, ki jih je Televizija Nova24TV nameravala odpreti na zadnjem televizijskem soočenju pred volitvami v sredo, 22. maja, ko so svojo udeležbo sprva potrdili tako v SD (Milan Brglez), kot tudi stranki Desus (Igor Šoltes) in Stranki Alenke Bratušek (Angelika Mlinar), da bodo sodelovali, so obljubljali tudi v LMŠ.

Tanja Fajon v soočenju na Nova24TV letos maja. Foto: Nova24TV.

Vsi so to storili potem, ko se niso upali udeležiti prvega televizijskega soočenja (LMŠ je nastop Irene Joveve odpovedal dve uri pred soočenjem, potem ko je dan prej na RTV doživela pravi fiasko) in si je na Novo24TV upala priti samo Tanja Fajon. Njeno zadovoljstvo na korektnostjo vodenja je bilo zelo zgovorno, saj je bila očitno tudi sama presenečena nad dejstvom, da je bilo soočenje na Nova24TV edino, kjer ji voditelj ni posegal v besedo in ji je (tako kot preostalima kandidatoma) pustil misel povedati do konca.

Ni torej problem negostoljubnost ali neprijaznost zaposlenih na Nova24TV, ki je levičarske kandidate za evropske poslance odvrnilo od udeležbe na drugem soočenju, temveč obravnavane teme, o katerih ne bi vedeli povedati kaj dosti, ali pa bi bile zanje celo sila neprijetne, saj so kot člani vladnih strank, ki pod vodstvom Mira Cerarja in Marjana Šarca za dobrobit državljanov niso naredile praktično ničesar, posredno odgovorni, da se v Sloveniji sploh ukvarjamo s takšno problematiko.

Da je zloglasna prestopnica iz POP TV v LMŠ, Irena Joveva, daleč najslabša nosilka liste neke parlamentarne stranke za evropske volitve, se strinjajo tako levi, kot tudi desni slovenski mediji. Foto: YouTube.

Strah jih je; kandidati sodelovanje na soočenju na Nova24TV odpovedali potem, ko smo jim poslali tematska izhodišča
Vladavina prava, spoštovanje odločb sodišč, ugled slovenskih sodišč v Evropi, človekove pravice in delovanje pravne države v Sloveniji, resolucija o totalitarizmih, poseganje EU v druge države oziroma suverenost držav, staranje Evrope, medijska svoboda in varovanje južne meje s Hrvaško, to so teme, o katerih bi morali govoriti kandidati, ki so potrdili svojo udeležbo na soočenju na Nova24TV z voditeljem Lukom Svetinom. A so eden za drugim, tik pred zdajci, ko smo jim poslali tematiko, sodelovanje odpovedali. Njihov način komunikacije je bil celo nespoštljiv in neprofesionalen; za primer vzemimo samo stranko LMŠ, kjer so nam še v petek v PR službi obljubljali, da bo njihov kandidat zagotovo prišel (po najboljšem scenariju Irena Joveva), v ponedeljek pa sporočili, da se je vodstvo stranke odločilo, da jih k nam ne bo in da se bodo udeležili samo še dveh televizijskih soočenj. Kljub temu so bili LMšjevci nato na vseh frontah, na POP TV, RTV, Radiu Slovenija, na Večeru, celo na NET TV.

Stranka Alenke Bratušek. Izkušeni. Odločni. Strahopetni? Neprofesionalni? Korespodenca dogovarjanja za udeležbo na soočenju na Nova24TV kandidatke Angelike Mlinar.

Predvsem na prvih dveh televizijah so bile teme veliko manj vsebinske in bistveno bolj ideološke in tako bolj pisane na kožo levičarskim kandidatom. Za demagogijo pač ni potrebno veliko znanja, a kljub temu se je Irena Joveva na zadnjem soočenju z nepotrebnim zapletanjem v besedne duele z Romanom Tomc, ki jih je izgubila, saj je nastopala kot PR stranke LMŠ, ki je glede varovanja meje popolnoma zatajil, osramotila in so ji tudi na levičarskem Večeru podali najslabšo oceno med vsemi nastopi, nezadostnih 5 (od 10). Tanja Fajon je “blestela”, saj sta jih POP TV in RTV omogočila predvsem možnost, da je obračunavala z medijem Nova24TV in za njegovo poročanje krivila stranko SDS, rade volje so svoj “pisker” pristavili tudi Violeta Tomić, Angelika Mlinar in Igor Šoltes. Sicer so bili nastopi teh treh večinoma vsebinsko prazni, prvi dve sta se celo “odrezali” z več lažmi, ki jih je zaznal tudi RTVjev “detektor laži”.

Alexa Amazon portal Nova24TV zdaj med novičarskimi spletnimi stranmi v Sloveniji uvršča na visoko 2. mesto, samo za portal 24ur.com. Foto: Alexa.

Resnica, zakaj je med več opozicijskimi mediji v Sloveniji največji problem Nova24TV – naraščujoči rejtingi
Izključevanje Televizija Nova24TV in pretirani napadi na istoimenski portal zaradi zmotno objavljene fotomontaže plakatov iz kampanje Socialnih demokratov (za katere se je Nova24TV stranki SD javno opravičila) niso naključni, medij je namreč v zadnjih letih dodobra pretresel dobro ustaljeno “liberalno enoumje”, zato je z obravnavanjem tem, ki so za vladajočo levico (ki je v Sloveniji na oblasti 23 od 28 let od osamosvojitve, a vseeno za vse težave krivi desnico in SDS) neprijetne, z razkrivanjem škandalov in dogodkov, ki bi jih Slovenkam in Slovencem seveda drugi prikrili (primer nasilje v Azilnem domu Vič), postal trn v peti vladajočim levičarskim elitam. Vse bolj siloviti napadi na Nova24TV (lani jeseni celo pritiski predsednika vlade Marjana Šarca) so posledica vse večje moči, ki jo medij ima. Po relevantnih podatkih ameriškega podjetja Alexa.com, ki meri obiskanost spletnih portalov, je namreč portal Nova24TV.si skupno na 9. mestu, med novičarskimi portali pa je na 2. mestu, v mesecu maju je prehitel tudi Siol.net in RTV-jev MMC.

T. F.

 • Janez Kepic-Kern

  SE ABSOLUTNO – S T R I N J A M !
  Z
  IZTOČNICO – PRISPEVKA – ZGORAJ !
  GROZNO !
  GROZNO,
  AMPAK – ZARES – GROZNO – JE PA TO,
  DA
  STA “PRAVA ZMAGOVALCA” – TEH VOLITEV – TV medija – RTV SLO in POP TV !
  Z
  NJIH
  MEDLIM, OD REALNIH PROBLEMOV – NAS SLOVENCEV
  V
  “MANJ POMEMBNE ZADEVE – ZAJAJOČEM”
  NAČINU
  VODENJA – SOOČENJ – NA RTV SLO IN NA POP TV !
  in
  da je tista LMŠ – I. JOVEVA,
  KI
  NIKOLI NI REKLA – BESEDE – S L O V E N C I ! – LE – R. SLOVENIJA – REČE !
  tako
  ZLAHKA – PRIŠLA V – EU PARLAMENT ! L.R. Kanez K. KERN KOMENDA

  • SIMON ROZIC

   Rekla je pred vsakim bebavim stavkom le: “moja stranka LMŠ”…da ne bi pozabili
   od kod je!

 • palačinka

  ..razlog za slabo udeležbo je jasen….v bruslju od nobenega ni noberne koristi

  • boogin1

   Res je, vendar sprejemajo nekoristne zakone za državljane SLO in EU, do sedaj so kar tekmovali, kdo bo državljanom SLO in EU bolj škodoval. Komunajzarski poslanci SLO se obnašajo, kot da ne kandidirajo za SLO poslance, temveč se obnašajo kot da kandidirajo za poslance v Venezueli, Siriji,… komunajzarskim poslancem so edina ali glavna skrb nelegalni migranti in cilj preplaviti EU z novimi milijoni nelegalnih mnigrantov.

  • SIMON ROZIC

   V Sloveniji pa se od samih koristi vladavine LMŠ& ven ne vidimo !

 • palačinka

  ..in mladi naj bi hodili volit?…koga pa??….stare cure?

  • stajerc5

   Ce te cuje Tomicka, bosta sla v Bosno ponosno, ti jo bos moral peljati, ona bo pa sajtrga!

 • Janez Kepic-Kern

  GROZNO !
  GROZNO,
  AMPAK – ZARES – GROZNO – JE PA TO,
  DA
  STA “PRAVA ZMAGOVALCA” – TEH VOLITEV – TV medija – RTV SLO in POP TV !
  in
  da je tista LMŠ – I. JOVEVA,
  KI
  NIKOLI NI REKLA – BESEDE – S L O V E N C I ! – LE – R. SLOVENIJA – REČE !
  tako
  ZLAHKA – PRIŠLA V – EU PARLAMENT ! L.R. Kanez K. KERN KOMENDA
  P.S.
  SUPER,
  SUPER
  JE PA TO,
  DA
  NISO BILI – IZVOLJENI: TOMIĆEVA, ŠOLTES, A. MLINAR, TISTI IZ SMC, ZMAGO J.P. ITD.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  GROZNO !
  GROZNO,
  AMPAK – ZARES – GROZNO – JE PA TO,
  DA
  STA “PRAVA ZMAGOVALCA” – TEH VOLITEV – TV medija – RTV SLO in POP TV !
  in
  da je tista LMŠ – I. JOVEVA,
  KI
  NIKOLI NI REKLA – BESEDE – S L O V E N C I ! – LE – R. SLOVENIJA – REČE !
  tako
  ZLAHKA – PRIŠLA V – EU PARLAMENT ! L.R. Kanez K. KERN KOMENDA
  P.S.
  SUPER,
  SUPER
  JE PA TO,
  DA
  NISO BILI – IZVOLJENI: TOMIĆEVA, ŠOLTES, A. MLINAR, TISTI IZ SMC, ZMAGO J.P. ITD.

 • Janez Kepic-Kern

  TA
  SLS
  FRANC BOGOVIČ – SE ZDI OK.
  CELO
  IZJEMNO DOBER – PLESALEC – JE ”
  V
  KRŠKEM, NA SLS TABORU
  – JE ZELO OK
  PLESAL – na muziko ČUKOV. gospa TOMC – TUDI ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • cosmosjasnovidec

  Hehehehehehe
  Levuharji,komunajzarji,čefutarji so pa danes vsi posrani od žalosti ter poraza.
  Pa verjetno ni krivo to,da je kljub njihovim manipulacijam ter goljufanjem na volitvah zmagala desnica oziroma SDS.
  Hahahahahahha le vkup le vkup ubogi levuharji,čefutarji ter komunajzerji vaš pastirski izdajalec tovariš “milan kurćan” vam pripravlja tolažilni govor.Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • macon

  Komunisti niso liberalci, svobodarstvo so si poljubno nadeli, ker lepo zveni. Edina svoboda, ki jih zanima, je svoboda fukanja psov po garažah.

  • SIMON ROZIC

   …in druženje z LGBT in topli objemčki za migrante!

 • cosmosjasnovidec

  VESELO VESELO ZAHOJENI LEVUHARJI IN KOMUNAJZERJI,
  ZMAGO SO ODNESLI SPOSOBNI SDS-SOVCI.
  Hahahahahahahahahahahahahahaha
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  ——————————————————————————————

  • Vojteh Dovč

   bravo kot na slo. volitvah —sam še jajca bo treba met za vladat

  • freedomfighter

   Velicastna zmaga res…izgubili so en sedez v parlamentu…vi legende svojih krajev ne razumete da taka zmaga ni vredna prav nic…s 25% sds ne bo nikoli vec vladala

 • učko

  Edini elektronski mediji, ki so bili gledljivi in objektivni glede predvolilnih soočenj so bili kanali na Hanziju !

 • VERZIFIKATOR

  Alenka Mlinaršek – Bratuš

  BRAT IN MLINAR

  Po Koroškem in po Kranjskem ajda
  letos vse prezgodaj je cvetela,
  ni nazadnje v snope se požela,
  posušena je kot stara brajda.

  Mlin je čakal ajdino zorenje,
  bratec mlinar ves čas v njem sameval,
  čakal, da mu klas bo dozoreval,
  silno njuno je bilo stremenje.

  Brat in mlinar, to močno spominja
  na obutega iz pravljic mačka,
  brat in mlinar, zraven zlata račka,
  sanjski naglo ta prizor izginja.

  Brat in mlinar zdaj sta se zvezala,
  je zavezništvo posebne vrste,
  pri katerem gleda se skoz prste,
  vse od sebe sta packona dala.

  Šklopotal je mlin, grgral z njim mlinar,
  brat je po žlebovih spuščal vodo,
  sta pisala bratca si usodo,
  v zrak metala v prazno počen dinar.

  Bratec naš po Kranjskem je lobiral,
  po Koroškem mlinar se napenjal,
  ni ne prvi in ne drugi jenjal,
  vsak glasove vneto je nabiral.

  Kandidiral brat je zoper brata,
  z mlinarjem se sam je v boj odpravil,
  na volitvah končno mlin zapravil,
  so oba postavili pred vrata.

  Mesta ni za bratsko tu ljubezen
  in še manj pač za otrobov mletje,
  vajino propadlo nas podjetje
  vse preveč spominja na bolezen.

  Koliko smeti in vrst plevela
  v vajinem se mlinu redno melje,
  jasno je, kam tale zgodba pelje,
  da ostaneta oba brez dela.

  Mlinar v mlinarico se pretvori,
  takšen pravljice je njune konec,
  bratu zazvoni nesreče zvonec,
  konec narejen je nočni mori.

 • if

  V članku omenjene politične entitete, osebe in stranke, ki jih podpirajo RTV SLO, POP TV …, so raznarodovalne, protislovenske, protidemokratične, so balkanske v slabšalenm pomenu, protidružinske, protiprihodnostne.
  Popdpirajo vsebine zoper vsebine himnične Zdravice, ki je smernica preživetja slovenskega naroda.
  Zato te entitete obravnavam kot veleizdajalske, volilce, ki jih volijo, za malomarneže v kolaboraciji z uničevalci slovenskega naroda.

 • Waltter

  Pa dajte ga ze enkrat nehat srat, kaj ma s tem da je narod zabit poptv, rtv, planet. Iskanje krivde v nekom je brez pravega pomena, ce bi ljudje bili normalni bi LMS sploh ne bi bilo ozr. bi dosegla enak rezultat ko Cerarjeva SMC, za katero so glasovali preostali clani in njihove familije.
  Ce se clovek zamisli na tem da Jovova ko je odprla usta ni rekla nic, ce pa ji je kaj uspelo pa nekan ni sodlo v kontekst vprasanja saj oseba kot kaze ni sposobna formulirati odgovora. V zacetnih besedah pozabi kaj je sploh hotela in z muko nadaljuje do trenutka da jo kdo ustavi in malo vodi do cilja, vse pa brez vsebine in odgovora. Pa vseeno so jo izvolili, pa vseeno so Sarca izvolili pa se do sedaj ni nicesar naredil, je nekaj se je dodano zadolzil, vzel revnim in dal bogatim kot Super HIK iz Alan Forda.

 • Drago

  “Po relevantnih podatkih ameriškega podjetja Alexa.com, ki meri
  obiskanost spletnih portalov, je namreč portal Nova24TV.si skupno na 9.
  mestu, med novičarskimi portali pa je na 2. mestu, v mesecu maju je
  prehitel tudi Siol.net in RTV-jev MMC.”

  Seveda Nova24, kakor ponavadi, ne objavi nobene povezave, ki bi potrjevala njihove trditve. Sicer pa, kako lahko imaš podatke za mesec, ki se sploh še ni končal? Pravi podatki so : http://www.moss-soz.si/rezultati/

 • Matija Mataja

  Ja vaša soočenja so jih pa masovno pritegnila ane ?….k vam skoraj nihče ni želel ali pa vi niste želeli koga.
  Neverjetni manipulatorji ste.
  Cca 15im% od včerajšnje udeležbe , kolikor glasov ste kot sds prejeli, še lahko perete glave in jih zavajate… Zamislite si, to je samo še okoli 65.000 ljudi….in se bo razpolovilo …

  • boogin1

   https://www.zurnal24.si/slovenija/tanja-fajon-s-preferencnimi-glasovi-zasencila-ostale-328597
   “Fajonova bo, kot pravi nadaljevala delo proti nestrpnosti in ksenofobiji.”
   Kot sem že omenil, njena prioriteta niso državljani SLO in EU, temveč delati škodo svojim državljanom z okupacijo nelegalnih migrantov in ukinitev EU narodov, z osebki, ki jim je edina prioriteta rodnost in ki po nobenih kriterijih niso upravičeni do katerikoli pomoči.
   Komunajzarji žalite in norčujete državljane SLO komunajzli, vsepovsod vidite fašiste, naciste, čeprav so vsi skupaj s klavci partizani že zdavnaj pocrkali, poveličujete zločince, kot je bil vaš tovariš Tito, ki je pod zemljo spravil več nedolžnih ljudi, kot jih niso skupaj uspeli okupatorji in domači izdajalci. Stranka SD organizira množični pohod v Kumrovec, rojstni kraj grobarja prisilne tvorbe bivše YU, kjer so se v imenu “bratstva i jedinstva” narodi Jugoslavije poklali med seboj. Komunajzarsko Fajonko najbolj skrbijo nelegalni migranti, za državljane SLO in EU ji ni kaj dosti. Vaš cvet akademikov Svetlana M., vam pošilja pozdrave “jebo te pas mater”, največji izdajalec v zgodovini Slovenije še kar naprej izjavlja, da mu Slovenija nikoli ni bila in nikoli ne bo intimna opcija in pravi, da najprej sledi diskreditacija, nato likvidacija. Komunajzarski novinarji na javni greznici RTV SLO in POP TV očitno s podporo komunajzarske vlade RSLO, ki je lastnik RTV žalijo stranke in državljane desnega političnega spektra. Mentalno motena stranka Levice, vsepovsod, javno in kogarkoli, ki se ne strinja z njihovimi bolanimi frustracijami zmerja s fašisti, simpatizira z Venezuelo, kjer ljudje crkavajo zaradi danes banalnih stvari, Miha Kordiš-še nedorasli otrok ima za vzornika Che Guevaro, v parlamentu izziva z majicami popacanimi z rdečo zvezdo ali sliko zločinskega Tita in javno v parlamentu promovira komunizem in to kar s konkretnimi grožnjami, da komunajzarske kuzle tretjerazredne igralkeViolete Tomič sploh ne omenjam.

  • boogin1

   Taki so odzivi, ko se vam komunajzlom predstavi resnico in konkretne primere. Vem, da imate še vedno željo, da nas drugače misleče vržete v jamo kot nekdaj ali v najboljšem primeru na Goli otok. Vendar sedaj se tega ne počne več. Sedaj poizkušate z lažmi, montiranimi procesi, sodbami in obsodbami nedolžnih, vašim pa odpisujete dolgove in brišete dokaze. V popolnem razsulu je zdravstvo, policija, vojska, ko ugrabijo SLO državljana se mediji in vlada norčujete in lažete, da je bilo vse skupaj podtaknjeno, ugrabitelje pa odpeljete v najbližji azilni center, kjer se že lahko sladkajo z gratiniranimi palačinkami, ekološko in halal hrano, nato pa v standardno stanovanje in plačilno kartico.

  • boogin1

   Ko vam bodo vaši ljubljeni komunajzli uvedli ISLAM, vam tudi romanje v Kumrovec ne bo več pomagalo.

 • Get Smart

  Naloga vseh osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA življenja, da budite še neosveščene. Osvoboditev izpod MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije [ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak], za katere SVOBODNA Slovenija ni bila, ni in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli dnevno dokazujejo. Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
  I. »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata – MURGL JUGOKOMUNISTIČNO sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1«, »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov … na poti k totalnemu totalitarističnemu režimu, redu razredov: 1. sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
  II. »kultura ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.

 • Get Smart

  Samo v primeru NEDOKONČANIH »Stožic« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila 220 MILIJONOV € za projekt, ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo 40 milijonov €, in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje, MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov, najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI »socialno čuteči«* lopovski in lažnivi đupljan NI PLAČAL, ampak jih je nagnal domov BREZ PLAČILA.
  ———

  • Get Smart

   * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
   ki je pokazal socialno ozaveščenost.«
   ———
   Za koga dela »socialno ozaveščeno« MURGL JUGOKOMI govno? Kaj odmeva v Stošcah?
   – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
   – ZA koga? Za PARTIJU?
   – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
   – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
   – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
   – “Evviva communismo!”
   – “Bandiera rossa la triumfera!”
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.«

 • Get Smart

  MESSI ni španski, je argentinski V ŠPANIJI, RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji. “Vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo=POLITEJO” … so LAŽNA VSEGLIHARJENJA. Ali pa: “nogomet je kurba”, “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica”, kar OPRANI otroci radi ponavljajo. Ni prav, če poštenim kurbicam PODTIKATE NEPOŠTENOST: ti pošteno plačaš, one ti nudijo storitve. Za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH zločinskih PEDERćINA in KURBETIN – Lm_ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak – ki vam ROPAJO MILIJARDE, uničujejo VAŠO DRŽAVO/POLITEJO, kulturo … v zameno pa vam nudijo storitev »jebanja na suvo u zdrav mozak nje«. NISO »vsi isti« – so pa vsi MURGL JUGOKOMIJI »isti« oz. igrajo za isto državo/politejo – MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  • Get Smart

   ŠARAC ni slovenski premier, je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI FEJKpremier v
   Sloveniji, je nastopljena pi-ar lutka, ki pred kamerami svira kurtzu,
   prodaja maglu … LAŽE, kot pes teče. Vsi KOMINTERNOVCI in njihovi
   SERBUSI=hlapci so:
   –MURGL-srbo-rvacko-šipći…JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji
   –MUSLIć KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji
   –pravoslavni KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji
   –gezoslavski
   KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji … s starimi imeni:
   babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški …=
   kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO. POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo). POLITIKE najprej RAZLIKUJEMO glede na (1.) PRIPADNOST POLITEJAM, torej ZA katero DRŽAVO DELAJO, za svobodno pravno Slovenijo, kot dela edina ČLOVEŠKA stranka v Državnem zboru Republike Slovenije, torej SLOVENSKA Demokratska Stranka, ali delajo ZA ZLOČINSKO MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO = Lm_ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak … in (2.) na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO: poštena občečloveška dela ali izvajajo ZLOČINE PROTI ČLOVEŠTVU kot MURGLkomiji.

  • Get Smart

   Kaj PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA PROPAGANDA in otroci
   neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto
   državo”, “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogomet krade” … in kar
   je še bulšitizmov in LAŽI, ki jih je KOMINTERNISTIČNI (v lasti +90 %
   medijev na svetu) oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni stroj (v lasti
   99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji) naselil v oprane glavice
   OKUPIRANIH ljudi. Vzemimo primer »vsegliharstva«: nogometaš (napadalec)
   MESSI »je isti« kot nogometaš (golman) OBLAK? Ne. MESSI dela za POLITEJO
   ARGENTINO in dela (NA NAČIN) kot napadalec – zabija žogo v
   nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO, ne za Španijo, ne za Italijo,
   NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla nogomet … ampak DELA ZA POLITEJO
   ARGENTINO. Medtem pa OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za
   POLITEJO SLOVENIJO, ni isti kot MESSI, ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO,
   ne za Španijo, ne za Italijo … in DELA drugače kot MESSI, in sicer NA
   NAČIN, da BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

 • Get Smart

  BLATENJE pojma DRŽAVA=POLITEJA in z njo dela za državo/politejo, ki mu pravimo POLITIKA, je POMEMBEN del kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNE lažne vsegliharske propagande. Cilj je vcepiti ljudem SOVRAŠTVO do LASTNE države/politeje in vcepiti sovraštvo do DELA, do SKRBI ZA SVOJO DRŽAVO (delu oz. skrbi za svojo državo/POLITEJO pravimo POLITIKA).
  Zaradi POTURJENIH LAŽI veliko UBOGIH LJUDI verjame/veruje, da je na svetu neka stvarnost, ki se kakor imenuje država in ki menda ROPA, krade, laže, ubija … Država oz. POLITEJA VAS NE ROPA … politeja oz. država NE DELA, država samo je, je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA. Okupatorjeve ZLOČINSKE lutke DELAJO: lažejo, kradejo, ropajo, morijo, uničujejo … »on dela nje« – FORUM 21 in stranke LM_ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak …
  MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA je združenje zločinskih kreatur, mekanocurnih pussićev in kastratov (transićev), pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.

  • Get Smart

   DRŽAVA (politeja) OBSTAJA le kot formalni okvir, je dogovor
   skupine o skupnih poslih (ki jim pravimo politika, kot zdaj že veste)
   oz. je VSE tisto, kar je znotraj njenih meja. DRŽAVA (oz. sestavni del
   DRŽAVE oz. POLITEJE) ste med drugim tudi vsi, ki ste državljani neke
   države, kar pomeni, da ko onanirate o »kao grdi DRŽAVI«, govorite o
   sebi, PLJUVATE v lastno skledo, SE STRELJATE V KOLENO nje, si podtikate
   zločinska dela ZLOČINCEV s podtaknjeno vam FEJK »kolektivno krivdo«.

   • Get Smart

    Piši si za uho: DRŽAVA=POLITEJA ne dela, NI VZELA,
    ne jemlje, ne daje, ampak samo je, JE OKUPIRANA.
    OKUPATOR je kaviaržidokominternistična izpostava MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA.
    .
    Kradejo vam MURGL JUGOKOMUNISTIČNI zločinci proti človeštvu, kradejo MURGL JUGOKOMUNISTIČNE lutke, aparatčiki, pedri, transići, serbusi, za serbuse rojeni serbusi, biča željni in vajeni watchdogi, psi čuvaji »tekovina revolucije«:
    ŠARAC Levica SOCIALNI DEMOKRATI deSUS SMC SABratušak LDS zares VERNIKI V SHOLTESA pirati ZELENI plemeniti srbo-rvacki nacionalisti s kipom pedra klavca pedofila Tita v vrtu …
    .
    A boste že kaj kmalu odprli učke, da se lahko začnemo OSVOBAJATI MURGL JUGOKOMUNISTIČNE okupacije?

    Pamet v glavo.

 • freedomfighter

  Ma daj ne bluzite…ljudje niso prisli volit ker so bile vse stranke ista zadeva za razliko doma in parih steank ki pa tako ali tako nimajo nobene podpore…sprijaznite se ze enkrat za nizko volilno udelezbo so krivi politiki in pa slaba izbire…se sam sem se tezko odlocil ker so prakticno vsi zagovarjli isto id levice do sdsja

  • Imperial Commando

   TO je vaša nova podla levićarska taktika? Kao vsi so isti.

   • freedomfighter

    A greva stavit da bo vseh 8 slo poslancev clanov evropske “koalicije”

   • Perkele

    Vaš “medij” prenaša sporočila, da so SDS kolegi iz EPP Sorosevi zavezniki:

    http://nova24tv.si/svet/vodja-svedske-afs-svedski-poslanci-evropske-ljudske-stranke-so-sorosevi-zavezniki/

    Če je SD s Fajonko Sorosev satelit in če je Fajonka v koaliciji z Zverom in če so tudi Zverovi EPP kolegi Sorosevi plačanci…. ne vem no… pomoje če si glasoval za SDS si ali:
    1. Sorosev plačanec
    2. Te je Soros s prebrisano kampanjo proti samemu sebi nategnil, kao SDS in Fidezs sta proti Sorosu, v resnici v Bruslju pritiskata iste tipke kot Fajonka.

 • Janez Kepic-Kern

  HM !?
  KAJ PA NEVELJAVNE GLASOVNICE !?
  O
  neveljanih glasovnicah
  sem že pred EU VOLITVAMI – NAPISAL – TOLE !

  BAJE JE BILO KAR 10.000 GLASOVNIC – NEVELJAVNIH !
  Saj sem
  že prej pisal, da bo tako !

  HA, HA – TAKO BO !
  VELIKO GLASOVNIC BO NEVELJAVNIH, Se zdi.

  ŠALA

  KOZJEREJEC IZ OKOLIŠA HALOZE, PTUJ
  JE
  NAPISAL NA GLASOVNICO?
  “EU
  POSLANKA IZ SLOVENIJE
  NAJ BO
  MOJA – KOZA – JULIKA !

  VSI RAZEN NJE – SO BREZ VEZE” L.R. JANEZ. K. KERN KOMENDA
  P.S.

  MIHA K. iz LEVICE
  PA BO MORDA NAPISAL: “SM PROTI VAJOLETI, NI ZA V EU”
  KONEC ŠALE

  rez šale.
  Kaj pa je za temi neveljavnimi glasovnicami: vprašanje za PREDS. VOLILNE KOMISIJE !?

 • Imperial Commando

  LoL, Fujonka na rtv v rdečem, na Novi24 pa v belem.

 • Janez Kepic-Kern

  POMEMBNO.
  RESNO VABILO !

  Kdor je zainteresiran, ima čas
  in rasd in verdostojno – zna pisati, predavati itd..
  se
  lahko pridruži moji ekipi.
  ŠE TOLE !
  OKREPIMO BAZO
  POZITIVNIH SLOVENSKIH STRANK – SDS IN SLS (NSI – NE)
  Z
  VELIKO PODPORNIMI DRUŠTVI – PO VSEJ SLOVENIJI !

  VABILO !
  vsi beroči vidite sta portal in mesečna revija “SLOVENIANA” polna živih, pomembnih kulturno-zgodovinskih in aktualnih prispevkov. Če se čutite zmožne napisati kaj podobnega tudi vi, iz svojih spominov, znanja, itd. se nam kar brez zadrege oglasite.

  VSI ZAINTERESIRANI, KI IMATE RES RADI NAŠO SLOVENIJO, KI IMATE RADI SLOVENSKE PREDNIKE, NAŠ JEZIK in KULTURO, itd, vabimo kot AKTIVNE ČLANE ali PODPORNIKE k SODELOVANJU z nami pri “SLOVENIANI”, ki te tedne uradno registriramo, ustanavljamo dve SLOVENSKI, POZITIVNI, KOREKTNI DOMAČNOSTNI DRUŠTVI:

  VSESLOVENSKO DOMOZNANSKO IN DOMAČNOSTNO KULTURNO-IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
  DRUŠTVO »DVOJINA-SLOVENIANA« ZA KOREKTNO DRUŽABNOST POLNOLETNIH DRŽAVLJANOV R. SLOVENIJE
  Lahko nas kontaktirate na: [email protected]

  Več info na naših straneh.

  https://sloveniana.si/
  L. R. Janez Kepic-Kern, odg. ur. in lastnik edicij SLOVENIANA

 • Janez Kepic-Kern

  MENI OSEBNO !
  MENI SE “SD” LJUDJE — ZDIJO – “ODKLOP”.

  TA – “SD”
  SE ZDI – VEDNO BOLJ NESRAMEN!
  Meni osebno se SD ljudje – zdijo – “ZBLOJENI”.
  KAR
  BREZ
  – KOREKTNE, PRAVNE – UREDITVE POLPRETEKLIH KPS, KPJ POLIT ZLOČINOV
  TITO, KARDELJ STALINISTIČNIH KOMUNISTOV –
  -BI
  ŠE KAR NAPREJ BILI . SMEŠNO – “TOVARIŠI” !

  SAJ NI RES – PA – NA ŽALOST – JE !

  ŠE BOLJ
  OŽIVITI MORAMO PODPORO – PREBIVALSTVA
  NAM
  “POMLADNIKOM IN VZTRAJNIKOM” TER POZITIVNIMA STRANKAMA SDS IN SLS.
  NPR. – TAKO !

  RESNO VABILO !

  Kdor je zainteresiran, ima čas
  in rasd in verdostojno – zna pisati, predavati itd..
  se
  lahko pridruži moji ekipi.
  ŠE TOLE !
  OKREPIMO BAZO
  POZITIVNIH SLOVENSKIH STRANK – SDS IN SLS (NSI – NE)
  Z
  VELIKO PODPORNIMI DRUŠTVI – PO VSEJ SLOVENIJI !

  VABILO !
  vsi beroči vidite sta portal in mesečna revija “SLOVENIANA” polna živih, pomembnih kulturno-zgodovinskih in aktualnih prispevkov. Če se čutite zmožne napisati kaj podobnega tudi vi, iz svojih spominov, znanja, itd. se nam kar brez zadrege oglasite.

  VSI ZAINTERESIRANI, KI IMATE RES RADI NAŠO SLOVENIJO, KI IMATE RADI SLOVENSKE PREDNIKE, NAŠ JEZIK in KULTURO, itd, vabimo kot AKTIVNE ČLANE ali PODPORNIKE k SODELOVANJU z nami pri “SLOVENIANI”, ki te tedne uradno registriramo, ustanavljamo dve SLOVENSKI, POZITIVNI, KOREKTNI DOMAČNOSTNI DRUŠTVI:

  VSESLOVENSKO DOMOZNANSKO IN DOMAČNOSTNO KULTURNO-IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
  DRUŠTVO »DVOJINA-SLOVENIANA« ZA KOREKTNO DRUŽABNOST POLNOLETNIH DRŽAVLJANOV R. SLOVENIJE
  Lahko nas kontaktirate na: [email protected]

  Več info na naših straneh.

  https://sloveniana.si/
  L. R. Janez Kepic-Kern, odg. ur. in lastnik edicij SLOVENIANA

  Na mojem zasebnem OK e- portalu “SLOVENIANA”
  IMAM
  OBJAVLJENH
  I KAR PRECEJ
  ZA NAS SLOVENCE POMEMBNIH
  – KULTURNO-ZGODOVINSKIH
  IN
  – AHTUALNO-POLITIČNIH TEN.
  Vse
  je napisano
  z- MOJEGA OSEBNEGA “POMLADNIŠKO- VZTRAJNIŠKEGA” VIDIKA.
  Nisem član,
  sem pa zanesliv podpornik ZELO POZITIVNE, OK STRANKE – SDS,
  KI
  JE DOSLEJ NAJVEČ NAREDILA ZA – POZITIVEN IZHOD NAS SLOVENCEV
  IZ
  NAS SLOVENCE – ZAVIRAJOČEGA EX KP, ZK POKOMUNIZMA.

  Tak
  je moj kratek
  KOMENTAR REZULTATOV: – volitev v EU !

  Izid volitev strankarskih kandidatov iz R. Slovenije z dne, 26. 5. 19. Od 23. ure, 26. 5. 19, dalje so znani izidi glasovanja kandidatov za EU poslance v R. Sloveniji in v vseh državah EU, kjer v EU parlament volimo poslance. Izid bo dokončen, ko bodo prispele tudi glasovnice iz tujine.

  Slovenija ima vsega skupaj 8 poslanskih mest v EU parlamentu.

  Moj osebni komentar, mene Janeza Kepica-Kerna, kot kulturno in narodnostno zavednega Slovenca, je na kratko takle:

  Od pro slovenskih SDS + SLS kandidatov so bili izvoljeni:

  dr. Milan ZVER
  gospa Romana TOMC
  SLS kandidat Franc BOGOVIČ
  Izvoljena je bila vodja NSI

  Ljudmila NOVAK
  ki pa ji je mi “pomladniki” zaradi njenega načina delovanja in povezovanja z EX KPZK akterji in strankami, nimamo za del naše pomladniške struje. Izjemno ugodno se je glasovanje EU volitev, 26. 5. 19, izteklo za kandidate LMŠ – izvoljena je bila

  ex. novinarka Irena JOVEVA
  malo znana javna oseba, poslanec LMŠ Klemen GROŠELJ
  Od SD sta bila izvoljena – dosedanja EU poslanka

  Tanja FAJON,
  med nami “pomladniki” zelo sporna javna oseba.

  FDV dr. Milan BRGLEZ – izvoljen je bil s t.i. preferenčnimi glasovi
  znana in v naših “pomladniških” krogih zelo sporna ex. SMC sedaj pa SD politična oseba.

  Kandidati iz ostalih strank, niso bili izvoljeni. Obširnejši komentar izida teh volitev, bomo pri “SLOVENIANI” napisali v kratkem. Izid teh volitev je za nas “pomladnike”, deloma ugoden, deloma neugoden. Izvoljeni kandidati se bodo v EU parlamentu morali povezovati v tam formirane velike skupine strank.

  L.r. Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lasnih edicij “SLOVENIANA”

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!