fbpx

Resno? Kučanov in Golobičev piarovec Slavko Bobovnik odhaja v boj za predsedniško funkcijo?

Slavko Bobovnik (Foto: STA)

Dolgoletni in eden najbolj znanih voditeljev oddaje Odmevi na RTV Slovenija Slavko Bobovnik naj bi po navedbah Požareporta ostal v igri, da se pomeri kot protikandidat zdajšnjega predsednika Boruta Pahorja na bližajočih se predsedniških volitvah. Nanj naj bi stavila propadli politik Gregor Golobič in nekdanji šef komunistične partije Milan Kučan. 

Bobovnik, ki sicer še ni dokončno potrdil svoje namere, naj bi že pred nekaj časa dovolil, da se njegova možnost za zmago v primeru kandidature na predsedniških volitvah preveri na podlagi posebne tajne ankete javnega mnenja, ki naj bi jo izvedel Episcenter. Na podlagi zbranih glasov naj bi se uvrstil na tretje mesto, za predsednikom republike Borutom Pahorjem in kamniškim županom Marjanom Šarcem. Ta pa naj bi bil daleč pred predsedniško kandidatko Nove Slovenije Ljudmilo Novak.

Podpora Bobovniku s strani SMC je mogoča tik pred zdajci
V primeru, če bo Bobovnik postal uradni kandidat vladajoče SMC, se mu lahko obeta celo uvrstitev v drugi krog predsedniških volitev. V primeru, da dobi podporo poslancev SMC, mu za vložitev kandidature ne bo treba zbirati 5000 podpisov državljank in državljanov. Premier Miro Cerar naj bi bil že seznanjen z možnim scenarijem podpore kandidaturi Bobovnika, zato je mogoče, da bo njegova kandidatura vložena tik pred potekom roka za uradno vložitev predsedniške kandidature.

Foto: Arhiv Nova24TV. Premier Miro Cerar.

Med podporniki Bobovnikove kandidature naj bi bili ljudje, ki so na liniji z Gregorjem Golobičem in Milanom Kučanom, zato naj bi zadnje dni Marjanu Šarcu pričela podpora upadati, saj so ti ocenili, da naj bi imel Bobovnik več možnosti, da se uvrsti v drugi krog in mogoče celo premaga aktualnega predsednika Pahorja. Kučanov krog si je namreč zadal za cilj uvrstitev v drugi krog predsedniških volitev.

Milan Kučan (Foto: STA)

Kdo je tisti, ki stoji za Bobovnikovo kandidaturo, bo mogoče ugotoviti v kratkem, in sicer tudi na podlagi odzivov na družbenih omrežjih. Stranka SMC se glede njegove kandidature še ni izrekla, prav tako pa se ni izjasnil niti Bobovnik, ker naj bi bil na dopustu.

H. M.