fbpx

Resno? Na 24ur v fotografijo dveh naključnih moških pripeli glavi Janeza Janše in Roka Snežiča in jo predstavljali kot pravo!

Na 24ur so si privoščili kar montiranje fotografij. (Foto: Posnetek zaslona)

Na portalu 24ur skušajo, vse odkar je Rok Snežič vložil 39 tožb zoper tri novinarje, zavajati na več načinov. Najprej skušajo razpravo od same vsebine in upravičenosti tožb speljati k razpravi o Roku Snežiču kot domnevnemu “kriminalcu”, češ, da naj bi njegovo svetovanje podjetnikom, da odpirajo podjetja v BIH, bilo nezakonito, medtem ko sodelovanja z “davčnimi oazami” svojega lastnika ne problematizirajo oziroma o njem molčijo. Nato skušajo Roka Snežiča predstaviti kot “močnejšo” stranko proti “šibkejšim” novinarjem, ki je zato potrebno zaščititi. V svoji “ustvarjalnosti”, kako Snežiču in preko Snežiča podtikati tudi predsedniku vlade Janezu Janši, so tokrat šli še dlje. Brez pripisa, da gre za simbolično fotografijo, so s Shutterstocka sneli naključno fotografijo dveh moških, ki se rokujeta in jo predstavili kot fotografijo Janeza Janše in Roka Snežiča. Fotografijo so medtem že umaknili.

Ko je tvoj lastnik Pro Plus, izjemno težko jahaš moralnega osla v razpravah o “davčnih oazah” in njihovi domnevni “zločinskosti”, pa pri 24ur to kljub vsemu počnejo. Kot očiten, izjemno pomemben del medijskega imperija “antijanšistične fronte”, težko igrajo, da so “majhni”, “nepristranski” ali “na strani majhnega novinarja”. Pa to kljub vsemu počnejo.

Toda to, kar so si privoščili zdaj, je kljub vsemu precej neverjetno za hišo tako bogatih novinarskih izkušenj. V času, ko Shutterstock uporabljajo skoraj vsi novinarski portali in se vsi tudi zavedajo, da in kaj to pomeni, so sami brez pripisa, da gre za simbolično sliko, sfotošopirali glavi predsednika vlade, Janeza Janše, in Roka Snežiča v svojo fotografijo – in to fotografijo predstavljali kot pristno fotografijo omenjenih, ki se rokujeta. V nadaljevanju si lahko ogledate sfotošopirano sliko 24ur in originalno fotografijo iz Shutterstocka.

Originalna fotografija (Foto: Shutterstock)

In prav nič kaj subtilni “fotošop” 24UR:

Fotošopirana slika 24ur, ki so jo medtem že umaknili s portala. (Foto: Posnetek zaslona)

Aleš Ernecl