fbpx

Režimski mediji pograbili lažno novico, ki jo je lansiral Črnčec: Sova predsednika Knovsa Mateja Tonina sploh ni ovadila! 

Foto: STA (Črnčec, Tonin)

Dva dni nazaj so režimski mediji v javnost na veliko, na prvih straneh lansirali lažno novico, da naj bi bil zaradi izdaje tajnih podatkov Sove glede arbitraže kazensko ovaden predsednik Knovsa in NSi Matej Tonin. Ko se pa je izkazalo, da gre za ovadbo neznane osebe, sploh ne za Tonina, pa so mediji to s stavkom nekje v člankih spretno skrili, le da v slovenski javnosti ostane obtožba Tonina. Sam se je tudi že odzval na lažno obtožbo in s prstom pokazal na državnega sekretarja v kabinetu premierja Damirja Črnčeca, da je zlorabil Sovo in lansiral lažno novico. Vse to spominja na njihove že znane metode diskreditiranja in žrtvovanja določene osebe, da se s tem zakrije prava afera. Spomnimo namreč, da naj bi predsednik vlade Marjan Šarec in Damir Črnčec zlorabila svoj položaj, in sicer tako, da so na Sovi zaposlili Šarčevo prijateljico Natašo H., zdaj pa naj bi tik pred zaslišanjem ključnih akterjev glede te afere, ki bo 10. decembra, Sova, ki je nadzorovanec, “ovadila” Tonina, predsednika Knovsa, ki jo preiskuje.

Včeraj se je namreč izkazalo, da je ovadba predsednika Knovsa Mateja Tonina, ki jo je lansiral Damir Črnčec, ki iz ozadja sam vodi Sovo in se ga boji tudi sam predsednik vlade Marjan Šarec, lažna.

Tonin se je na obtožbe odzval z besedami, da ovaden ni on, ampak neznana oseba, in dejal, da “Damir Črnčec zlorabi Sovo, da lansira lažno novico, katere cilj je diskreditacija mene in Knovsa”. Poleg tega je pripel dokaz od vodje tožilstva dr. Katarine Bergant: “V zvezi z vašim vprašanjem potrjujem, da smo danes na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani od Slovenske obveščevalno-varnostne agencije prejeli naznanilo suma storitve kaznivega dejanja izdaje tajnih podatkov po 260. členu kazenskega zakonika, ki se ne nanaša na nobeno točno določeno fizično osebo.”

Naši politiki ne poznajo Ustave RS
Ta lažna novica pa je poleg tega, da Črnčec v ozadju vodi Sovo, pokazala tudi kruto resnico. Tisti, ki vodijo našo državo, in tisti, ki obveščajo javnost in so takoj pograbili “novico”, ne poznajo niti Ustave RS. Tonin naj bi bil po njihovem ovaden, ker so v poročilu Knovsa glede arbitraže objavili tajne podatke, ki jih je Knovsu posredovala Sova, ki je o vsem obvestila predsednike republike, vlade in DZ. A 83. člen Ustave RS pravi, da “poslanec državnega zbora ni kazensko odgovoren za mnenje ali glas, ki ga je izrekel na sejah državnega zbora ali njegovih delovnih teles”.

Šarec se je na obtožbe Tonina glede Črnčeca tudi že odzval  in dejal, da “če bi vsi delali svoje delo, kot je potrebno, ne bi bilo nobenih težav. Če nekateri prekoračujejo svoja pooblastila in spolitizirajo določen organ, potem se pa dogajajo stvari”. Dodal je še, da je to, kar je zapisal Tonin, “lahko do neke mere žaljivo” in “popolnoma deplasirano”, in zatrdil, da na njegovi strani in v Sovi niso spodbujali konfliktov. A več kot očitno je to še ena Šarčeva laž.

Lana Božič