Režimski mediji pograbili lažno novico, ki jo je lansiral Črnčec: Sova predsednika Knovsa Mateja Tonina sploh ni ovadila!

Foto: STA (Črnčec, Tonin)

Dva dni nazaj so režimski mediji v javnost na veliko, na prvih straneh lansirali lažno novico, da naj bi bil zaradi izdaje tajnih podatkov Sove glede arbitraže kazensko ovaden predsednik Knovsa in NSi Matej Tonin. Ko se pa je izkazalo, da gre za ovadbo neznane osebe, sploh ne za Tonina, pa so mediji to s stavkom nekje v člankih spretno skrili, le da v slovenski javnosti ostane obtožba Tonina. Sam se je tudi že odzval na lažno obtožbo in s prstom pokazal na državnega sekretarja v kabinetu premierja Damirja Črnčeca, da je zlorabil Sovo in lansiral lažno novico. Vse to spominja na njihove že znane metode diskreditiranja in žrtvovanja določene osebe, da se s tem zakrije prava afera. Spomnimo namreč, da naj bi predsednik vlade Marjan Šarec in Damir Črnčec zlorabila svoj položaj, in sicer tako, da so na Sovi zaposlili Šarčevo prijateljico Natašo H., zdaj pa naj bi tik pred zaslišanjem ključnih akterjev glede te afere, ki bo 10. decembra, Sova, ki je nadzorovanec, “ovadila” Tonina, predsednika Knovsa, ki jo preiskuje.

Včeraj se je namreč izkazalo, da je ovadba predsednika Knovsa Mateja Tonina, ki jo je lansiral Damir Črnčec, ki iz ozadja sam vodi Sovo in se ga boji tudi sam predsednik vlade Marjan Šarec, lažna.

Tonin se je na obtožbe odzval z besedami, da ovaden ni on, ampak neznana oseba, in dejal, da “Damir Črnčec zlorabi Sovo, da lansira lažno novico, katere cilj je diskreditacija mene in Knovsa”. Poleg tega je pripel dokaz od vodje tožilstva dr. Katarine Bergant: “V zvezi z vašim vprašanjem potrjujem, da smo danes na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani od Slovenske obveščevalno-varnostne agencije prejeli naznanilo suma storitve kaznivega dejanja izdaje tajnih podatkov po 260. členu kazenskega zakonika, ki se ne nanaša na nobeno točno določeno fizično osebo.”

Naši politiki ne poznajo Ustave RS
Ta lažna novica pa je poleg tega, da Črnčec v ozadju vodi Sovo, pokazala tudi kruto resnico. Tisti, ki vodijo našo državo, in tisti, ki obveščajo javnost in so takoj pograbili “novico”, ne poznajo niti Ustave RS. Tonin naj bi bil po njihovem ovaden, ker so v poročilu Knovsa glede arbitraže objavili tajne podatke, ki jih je Knovsu posredovala Sova, ki je o vsem obvestila predsednike republike, vlade in DZ. A 83. člen Ustave RS pravi, da “poslanec državnega zbora ni kazensko odgovoren za mnenje ali glas, ki ga je izrekel na sejah državnega zbora ali njegovih delovnih teles”.

Šarec se je na obtožbe Tonina glede Črnčeca tudi že odzval  in dejal, da “če bi vsi delali svoje delo, kot je potrebno, ne bi bilo nobenih težav. Če nekateri prekoračujejo svoja pooblastila in spolitizirajo določen organ, potem se pa dogajajo stvari”. Dodal je še, da je to, kar je zapisal Tonin, “lahko do neke mere žaljivo” in “popolnoma deplasirano”, in zatrdil, da na njegovi strani in v Sovi niso spodbujali konfliktov. A več kot očitno je to še ena Šarčeva laž.

Lana Božič

 • milanček

  pokvarjenec črnčec, čas se ti izteka! ni mi jasno, ko se imaš za tako pametnega, da si nasedel največjemu idiotu, šarcu, da te je tako peljal scat, pogrnil boš, kdo te bo pa vzel še v službo, ta bi pa moral biti še bolj prtegnjen kot si ti, a tega ni!

 • Stajerka

  Šarec se je na obtožbe Tonina glede Črnčeca tudi že odzval in dejal, da “če bi vsi delali svoje delo, kot je potrebno, ne bi bilo nobenih težav. Če nekateri prekoračujejo svoja pooblastila in spolitizirajo določen organ, potem se pa dogajajo stvari”.

  ….pelte ga na zaprti oddelek…..Šarec je kreten, da ni večjega……ravno to, kar očita drugim, počne on……KDO je prekoračil pooblastila pri zaposlovanju NH?…..KDO je spolitiziral in preprečuje KNOVS, da opravi delo, ki mu je dodeljeno po zakonu??…..KDO krši zakonodajo in vzganja kriminal vsem na očeh??…..KDO sklicuje seje sveta za nacionalno varnost mimo določil zakona in je spolitiziral ta organ??…KDO si jemlje pravico, da narodu odvzema svobodo govora in civilne iniciative?….Šarec ne krši samo zakonov, ampak TUDI USTAVO in mednarodne konvencije….
  ….in na koncu – SDS je zmagovalka volitev in z vsakim napadom in žalitvijo Šarca v DZ, neposredno napada državljane, ki so svoj glas zaupali tej stranki…..pa ne mislim kritike, ki se tiče dela katerekoli stranke v DZ…..ampak takšna žaljenja, pritlehni udarci pod pasom in obračunavanje s poslanci na osebni ravni, NI DOSTOJNO FUNKCIJE PREDSEDNIKA VLADE…..tej funkciji NI dorasel, ni politik, ni strateg, ni retorik (kljub izobrazbi), ni pošten – zato je NUJNO, da ODSTOPI takoj…..takšne sramote pri predsedovanju EU SI NE SMEMO PRIVOŠČIT…..Šarec bo spokal, sramota in črna pika bo ostala narodu in domovini……

  DOVOLJ JE, nesposobnosti, nesramnosti in sprenevedanja je celo preveč!!!

  • samsara

   “ravno to, kar očita drugim, počne on……” (šarec namreč)

   Pravi kućodronćić.

 • Andrej Žalec

  “Kdor laže tudi krade!” ljudska modrost

  • Ružla Čkapi

   Vela za vse politične populiste polnih obljub.

 • Unikatna

  Kdo pa je neznana oseba?

  • Andrej Žalec

   Sneguljčica in sedem palčkov —

  • Amerikanc

   Verjetno je ta oseba Serpentinškov strah.

 • Amerikanc

  Črnčec in Tonin sta si precej podobna. Oba sta sredinska ekstremista. Za dosego “višjih” ciljev sta pripravljena poteptati lastna načela (če sta jih sploh imela).

  • Andrej

   Si pa naložil. Črnčec je skrajni levičar pod popolno kontrolo CK ZKS. Tonin pa vsaj za zdaj opravlja svojo, po zakonu, državljansko dolžnost.

 • Borut Stari

  Šarec je zrel za odstavitev. Omrežje ga tako scat pelje, da je že vsa država poscana.12,6 %-ni PV.

 • Olga101

  Butale! Kdaj gremo množično na ulice in naženemo murglske marionete?!!

 • saturnsky23 saturnsky23

  Da ti v neki državi, tudi Balkanski, naplavi Makedonskega Šiptarja in to celo na vrh vlade, je pa skregano z vsako logiko. Tukaj ni potrebna posebna razlaga o invalidnosti družbe, o zločinsem servisu, ki nam od osamosvojitve naprej, po življenju streže mali prdec iz Murgel. Kakor da so pod popolno hipnozo pod njim vse institucije od medijev, športa, sodstva in celo županovanja. Kako opraviti s tem karcinomom, posebno če gledamo nazaj in naprej, koliko je škodil Slovenskim ljudem, ne pa državljanom.

 • Nata

  Mi je prav žal, a jaz v to, da je Črnčec lansiral lažno novico, prav nič ne verjamem.
  Kaj res morate pasti na vsak čivk – sam Bog ve koga ?

  Pa mu res pripisujete nadnaravne moči !! Česa vsega ni kriv !!
  On je zaposlil ono Nataško. . . . . da ne naštevam , no !!
  Hude zamere so tole, veste ? Če ni z nami , je proti nam, a ne ???
  Meni gredo te pisarije že malo na jetra.

  Pisarimo pa tudi mi – že nekaj let . In, kaj je nastalo iz tega ?

  Tresla se je gora, rodila se je mala miškica.
  Vi Nova ste dolžni preveriti zadeve, oz. napisati tako, kot bi se moralo pisati.
  Kakšen cirkus !!!!

  • FORT WORTH

   Nata… ce bi na tleh dobila 100€ bi jih pobrala (:-) ??

   • Nata

    Dobro vprašanje in enostaven odgovor.

    Kateri osel bi pa na tleh pustil 100 € ?

    Pa razloži, kam meriš ? No, ni potrebno , saj vem.
    Vendar Nova ni jaz , ali ti, pač pa portal, ki se hvali – kako že ?
    Pa zadnje čase pisari vse mogoče. . . .

    • Andre Frass

     Nata zdravo. Z čim so te razjezili?

     • Nata

      Pozdravljen. Eh, hvala za vprašanje.

      Mene večkrat razjezi pisarjenje Nove.

      Saj so tam vendar razgledani ljudje, ki vedo, kako se neko informacijo – sploh če je nepreverjena – napiše.
      Jezi me pa tudi tale neprestana borba ( že nekaj let ) za nekaj, kar , izgleda , ne bomo imeli nikoli. Tudi po krivdi desnakov.

     • Andre Frass

      Jaz sem zaradi klana T in Ursole dobil 5x tukaj ban.

     • Nata

      Si dobil preveč minusov ? Ne razumem, zakaj ne bi smeli čivkati.

      Enkrat je zaželjeno, drugič pa ne ?? Kako, za vraga potem naprej ??

     • Andre Frass

      Iz internetne strani klana Toplak sem samo skopiral,da je mladi T direktor tiste firme in da je Ivanjko tam zaposlen. Sem odletel brez minusev. Pri U. pa zaradi tega da je na Ard izjavila da mora biti Evropo odprtih mej

     • Nata

      No, o tem je pa nekje kokodakala Fajonova. . . . da se z g.Ursulo strinjata. . . Vendar te tovarisice ne moremo resno vzeti. Saj obrne vsak stavek, kakor ji paše.

     • Hitrivlak

      Saj nobene od teh dveh ne moremo vzeti resno.

     • Nata

      Morda. Vendar je Fajonova mojster za obračanje besed. Ima dobro šolo.

     • Hitrivlak

      To pa se strinjam

     • Hitrivlak

      Pa pri Krisu zakaj nihče ne preveri te najave zgodbe. Kako je mogoče,da je zdravljenje v Nemčiji z vsemi stroški stalo 2 mio in da bodo zdravili v Dresdenu tudi otroke iz drugih držav. Pri tem tudi brez minusev odletel

     • Nata

      No, tu pa tudi meni ni vse jasno.
      Kaj pa stroški bivanja treh oseb poleg Krisa ? Pa cele tri mesece ? Naši zdravstveni zavarovalnici se je skegljalo ? Se res ni dalo zdravila dobiti vsaj v Nemčijo ??

     • Hitrivlak

      Da se ga dobiti v Nemčijo. Ona deklica iz Belgije ga bo dobila v Nemčijo pa en deček iz Poljske tudi

     • Nata

      Menda so pri nas ovira zakoni – oziroma nekaj glede registracije tega zdravila ! Ma daj. . . . . pri nas zakoni tako , ali tako nič ne veljajo.

     • Hitrivlak

      Slovenska zakonodaja je v Banani tio drži. Ampak pazi to starši sploh niso oddali zahtevka za uvoz zdravila oziroma zahtevka na zdravstveno zavarovalnico. Pa še nekaj če je zudich italijanski priimek sem jaz papež

    • samotoje

     Meni dopade, če človek premore nekaj zdrave skepse in lastnega razmisleka. Pri politikih in medijih je treba začeti z naslednjih izhodišč:
     – politiki vozijo slalom med željo po oblasti, interesi mnogih “deležnikov” in trenutnimi okoliščinami;
     – mediji vozijo slalom med interesi lastnikov, bralcev, gledalcev in poslušalcev in med interesi oglaševalcev.
     Voila, tako je treba njihova ravnanja tudi razumeti.

     • Nata

      Saj jih razumemo. Več , ali manj no !!
      Zato pa je Delo že nekaj časa nazaj izbrisalo tisto. . . . . neodvisno Delo.
      Nova pa tudi ni več. . . . . hm, na ! Sem pozabila. Nekaj o resnici, ali ne ?

     • samotoje

      Realnost ni nikoli enoznačna. Ali … ali. Tega v politiki in novinarstvu in še marsikje ni.

     • Nata

      Ker pa mali škric pozna več resnic. . . . . . se ravnajo po njem !

  • tohuvabohu

   Kdo pa jo je potem lansiral?

   • Nata

    Dobro vprašanje. V naši državi je prav vse mogoče. Ne verjemem, da bi Črnčec bil tal trot.
    Uslužbencev pa je na Sovi ( verjetno, saj nič ne vemo ) ogromno.

    • tohuvabohu

     Vprašanje je, kdo je imel interes. Drugega kot Šarnčeca ne vidim.

     • Nata

      Plus za skovanko. . . . Šarnčec !
      Drugače pa Tohuvabohu mislim , da je interesentov veliko.

 • Ros

  Ma daj.. Komunisti so ohranili vse privilegije, si nagrebli bogastvo in ostali nekaznovani za vse zločine. Sedaj pa zajebavajo, kot da je še vedno komunizem. Pa ni. In vse se enkrat konča.
  Namesto da bi bili lepo tiho in uživali, izzivajo pravico. Še malo pa jo bodo dobili, tako ali drugače.
  Ko bo počilo, bo počilo močno. In bodo res padale glave, ne tako malo v prispodobi.
  Ker je življenje v Sloveniji objektivno slabo. Depresija, alkohol, ljudje so na čustveni ravni predšolskih otrok, vsaj na avtističnm spektru, če ne kar avtisti in duševni bolniki. Takšnih je v razvitem svetu 1-5%. Pri nas pa je večina takšnih, 80-95%. Ko gredo v UK ali na Švedskem v mentalno bolnico, so po 2 tednih ali mesecu povsem, zdravi funkcionalni ljudje. Pri nas pa izgleda kot satanistični zapor. Stanje je tako grozno, da zdravniki izgledajo slabše kot bolniki v neki razvit državi. Kako nebi, ko pa gledajo in poslušajo to zlo, te zgodbe cel dan. Hujšekot na bojnem polju, kjer ležijo trupla vsepovsod. Ni hujšega kot duševno mrtvi ljudje in teh je v sloveniji zelo zelo veliko. Večina. Životarijo in garajo. Večina. Ni nobene duše, zlo še vedno vlada družbi. Ljudje so pozabili, kaj je svoboda. Razen duhovne elite. Še RKC ima velike probleme. Ni, da ni. Bolezni, bede, revščine, krivice in problemov, namreč.
  Kot bi živeli leta 1750 in bi bili večinoma sužnji, elita pa tlačani.V Sloveniji ni kulture. Ne bivanja, ne duhovne, ne družbene. Tako je, ko vlada komunizem, zlo, nasilje, nadvlada. Taka duševna beda vlada v Sloveniji, da se prirejajo koncerti in slavja hudičevi rdeči zvezdi, ki je mučila in klala celo nedolžne otroke. Ljudje raje čepijo doma, bulijo v televizor, poslušajo “Severno Korejsko” propagando, se zapijejo in drogirajo, kot da bi živeli. Pa smo vsi narejeni za življenje, ne duhovni zapor in suženjstvo.
  Dovolj je. Stara komunistična elita, spizdite. Ali pa bo pela palica. In to bo kmalu.

 • RATATA

  S tem se zamegljujejo bistva prav vsi.
  Ovadeni bi morali biti tisti (poimensko),
  ki so se zlagali arbitražnemu tribunalu o datumu
  (ter s tem omogočili pohlepnemu vragu mejaku da je stranka v postopku, Sloveniji pa s tem povzročili ogromno škodo)
  ,
  v Memorandum pa zapakirali in arbitrom poslali neuporabno dokumentacijo (avnojske sklepe, partizanske dogovore, pisma bralcev iz časopisov…, kar je ponižujoče)
  namesto relevantnih in verodostojnih dokumentov s težo v internacionalnem pravu,
  kot so to zahtevala določila sporazuma o arbitraži o določitvi poteka meje.

  Zato je izdana odločba tribunala lahko bila le takšna, kot so zapisali in je škodljiva za Slovenijo … in to je VELEIZDAJA, ki se ravno s takšnimi zavajalskimi aferami prikriva.
  Zaradi laži je odločba nična in ne velja, zato je obvezno ustavit “naše”, ki s tožbo hrvatske (ki odločbe itak ne priznava – tudi vemo čemu) nadaljujejo z lažjo začeto veleizdajo v nepovratni zaključek!

  Ker sporazum velja, mora tribunal ponovno začeti ugotavljati kje poteka meja med državama na osnovi verodostojne dokumentacije, ki mu jo morajo poslati tisti naši predstavniki, ki niso podkupljeni. Dokumenti so v arhivih na Dunaju in še kje…
  Bebavo lapanje Sek. in Dren. je bilo inscenirano (poslušajte še enkrat posnetke, saj na takšen način se niti dva navadna kretena ne bi pogovarjala! – onadva pa nista navadna, temveč pokvarjena).

 • Olga101

  Zdaj vidimo vso “veličino” Črnčeca! Izdajalec in škodljivec Slovenije!

 • mare

  Ta Šarec že grozi, ali je sploh normalen.

 • piko8

  Ali me lahko kdo rasvetli: a se naši komunisti pripravljajo na konec sveta??
  Vse reklame v nabiralniku, povne črnine “črni petek”, kaj se dogaja??
  V Ameriki praznujejo “ZAHVALNI DAN” in je v ta namen predsednik g. Trump pomilostiv 2 purana!!
  Pri nas pa črni petek, ase jim je čist odpeljalo, de!!

 • šmentanamuha

  Ha ha ha, kera slaba komedija :)

 • Andrej, Miha ali Jure

  Tisti dve kreaturi ne bi smeli klepetati o arbitraži. Ona je klicala njega in zato bi morala biti kaznovana. To je eno, drugo pa je ker Šarec nič ne pove o bjondi katero skriva na SOVI.

 • Mariza Petrovcic

  Nesposobni Šarec naj začne delati ali naj odstopi potem bo tudi v Sloveniji boljše, predvsem pa naj poskrbi da bodo njegovi podrejeni začeli bolj učinkovito delati

  • samotoje

   Šarec ni zato naštudiral Mein Kampfa, da bi odstopil. In tudi zato ne, da bi delal. Delajo “zamorci”, on pa vlada. Tako ga je treba razumeti in videti. Grozljivo ogabna podoba, ampak to je Šarec.

 • xtc

  Šipac in Muri bosta kmalu na tnalu spoznana korupcije in sedaj je panika to,da pa je Muri hotel krast še iz nove JEK pa je še večji škandal zanj.,seveda bi tudi Šipac dobil nekaj-a je Požar zaj+** situacijo.