Režimski mediji spet preusmerjajo pozornost in prikrivajo resnico: “Pozabili” na Accetta in njegovo javno laganje, spravili pa so se na Jakliča in SDS!

Ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič. (Foto: Ustavno sodišče RS.)

Medtem ko si je ustavni sodnik Matej Accetto že prislužil prvo kazensko ovadbo zaradi laganja o svojih povezavah z SMC, režimski mediji več pozornosti namenjajo njegovemu kolegu Klemnu Jakliču, ki se je kritično odzval na njegovo laganje. Zdaj Jakliču skušajo podtakniti dvojna merila in povezave z največjo opozicijsko stranko, ker se je v preteklosti večkrat pogumno zavzel proti kršenju ustave in za pravično pravosodje. A težava ni v politični opredelitvi in tudi Jaklič tega ni očital Accettu, pač pa je težava v laganju slednjega in prav od tega skušajo režimski mediji odvračati pozornost!

Afera v zvezi z laganjem ustavnega sodnika in podpredsednika ustavnega sodišča Mateja Accetta glede njegovih povezav s Stranko modernega centra je eskalirala, uresničile so se namreč napovedi, da se bo moral soočiti s kazenskimi ovadbami in tožbami prizadetih strank iz primerov, iz katerih se ni izločil, pa bi se po vseh standardih moral. Tako je 18. septembra na specializirano državno tožilstvo prispela prva kazenska ovadba proti Accettu, in sicer zaradi domnevnega kršenja 288. člena kazenskega zakonika, ki govori o protizakonitem, pristranskem in krivičnem sojenju: “Sodnik, ki pri vodenju sodnega postopka ali izrekanju sodne odločbe zavestno krši zakon ali izkrivlja pravo, da bi stranki v postopku škodoval ali ji neupravičeno dal prednost, se kaznuje z zaporom do treh let.”

Prvo kazensko ovadbo si je Accetto prislužil zaradi nezakonite prepovedi koncerta Thompsona
Ta kazenska ovadba je bila vložena zaradi njegovega odločanja v zvezi z nezakonito prepovedjo koncerta najbolj priljubljenega hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona, ki bi se moral zgoditi v Mariboru. Na vseh ravneh te nezakonite prepovedi koncerta so bili vpleteni vidni predstavniki SMC. Na prvi stopnji je namreč o nezakoniti prepovedi odločila takratna načelnica mariborske upravne enote Ksenija Klampfer, ki je bila za to nagrajena s funkcijo ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v vladi Marjana Šarca, na drugi stopnji pa takratna ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar. Accetto se pri zadevi ni izločil. Pri tem je pomenljivo, da je bil med najbolj glasnimi nasprotniki koncerta zloglasni radikalec Milan Brglez, ki je k prepovedi pozival z lažmi na družbenem omrežju Facebook, kot se je zdaj razkrilo, pa si je z Accettom dopisoval. A to je le prva izmed ovadb …

Prof. dr. Matej Accetto

Jakliču očitajo povezave z SDS, ker se je v preteklosti pogumno zavzel proti kršenju ustave in za pravično pravosodje
Do Accetta je bil kritičen ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič in povsem predvidljivo so se režimski mediji z vsemi topovi spravili prav na slednjega, namesto da bi se ukvarjali z lažnivim Accettom. Ker se je Jaklič v preteklosti večkrat pogumno zavzel proti kršenju ustave in za pravično pravosodje, mu zdaj očitajo povezave s Slovensko demokratsko stranko, pri tem pa tudi dvojna merila. A tudi sodniki imajo pravico, kot vsak drug državljan, do lastnega političnega prepričanja in do naklonjenosti ali nenaklonjenosti kateri izmed političnih opcij, in to sploh ni težava. Tudi Jaklič Accettu ni očital njegovih političnih povezav, pač pa dejstvo, da je lagal o njih in jih zanikal.

Režimski mediji eden za drugim širijo lažnive novice
Mediji, kot so na primer TV Slovenija, ki smo jo prisiljeni financirati s prisilnim RTV-prispevkom, pajdaško-kapitalistični POP TV in Siol.net v lasti državnega Telekoma Slovenije, so prav vsi eden za drugim širili lažne novice o tem. Glavni problem, od katerega režimski mediji z vsemi močmi odvračajo pozornost, je laganje Accetta in to, da se ni izločil v zadevah, v katere je bila močno vpletena SMC, ki ji je med drugim pomagal celo pri pisanju programa. Tudi javnost je hitro dojela agendo režimskega medijskega aparata, ki mu je pri širjenju lažnive propagande tokrat očitno spodletelo.

Rok Krajnc

 • Andrej

  Komunist se spreobrne, ko se v grob zvrne.

  • pajot

   Sploh pa,če mu kdo pomaga.

  • IZBIRA

   Ne čisto. Posredno preostalim komunistom še vedno služi za propagando, ko mu postavijo spomenik v rodnem kraju. In že imaš mitinge po potrebi. In tako iz bgeneracije v generacijo.

   • Andrej

    V vsakem kraju. Šit. Ne bomo se ga znebili nikoli.

    • IZBIRA

     Mogoče pa postopoma upade interes naslednjih generacij. Upanje umer zadnje.

    • JANEZ GUS

     V mojem ga ni ,pa ga tudiNE BO.Če pa že bo,bo izredno kratek čas.A ni tajko nekako rekel vele zločinec l45 v Ljjubljani,ko je napovedal poboj slovenske vojske.

   • lojze

    Čaka ga tudi film Kučanov petelinji zajtrk.

   • karpelec

    Saj, Janković je že pripravil prekmurski trg, kaj misliš za koga?

  • antimur

   Torej je zadnji čas, da jih začnemo spreobračati.

   • karpelec

    …kar pa bo zelo trd oreh,

    • antimur

     Nisem mislil spremeniti, kajti to je nemogoče.

  • Rožle

   Zadnje čase se nekaj nočejo zvračat …

 • xtc

  Kot je lepo povedal Požar štrik okrog Acceta,Kneza ,Xaraxcha,Murija in Kozamelja se stiska-vsem je stična točka laganje,ko začne sodnik ali politik načrtno lagati,je z njim nepreklicno konec.
  Kakor koli že, padec Xaraxcha & Co je le še vprašanje časa ,saj se že kopičijo nove afere in laži,kar je njegov konec.
  Podobno pa čaka Acceta in Kneza,vprašanje je le koliko velik bo škandal moral biti,da bodo padli.

 • JANEZ GUS

  Režimski mediji niti besedice o klovnovi kurbariji,o …..vstavnih sodnikih………Če ne bi imeli nove24,faktor,demokracijo,Jančiča,bi bili gluhi in slepi.Najboljme jezi RTV rdeča svinjarija in njeni družbeno politični psi,ker je javna in jo moramo obvezno plačat.To je komunistična članarina samo vsaka stvar se enkrat neha.Le nabijajte po Jakliču,samo vedno globje tonete.Ni več leto 92.

 • JANEZ GUS

  V murgelstanu gori luč celo noč.

 • JANEZ GUS

  Murglar je že popolnoma zmešan,ker še ni našel novega obraza.Sliši se da snubi Petriča.

  • karpelec

   Malo mu je prevroče, ker je preveč zakuhal. Tik pred vreliščem pa spremeni svoje udejstvovanje in ga nadomesti z zunanjo politiko. (Barcelona).

 • Anton

  to pesem posvečam vsem rudarjem, ki v potu svojega truda v rovih Zasavja služijo svoj vsakdanji kruh

  Pierre Bachelet: LES CORONS

  https://www.youtube.com/watch?v=7-OuhNfMIOE

  sarkazem press

 • Artur

  Ko komunistični zalegi zmanjka argumentov sledijo kazenske ovadbe, za njih je vse uporabno kar jim “pes na repu prinese”.

 • IZBIRA

  Zanimiva logika RTV in pravilna konec koncev. Če zagovarjaš enakopravnost pred ustavo in zakoni potem si od njih “obtožen” za podpornika SDS in oboje je nezaslišan greh?!. Če pa si lažnivec potem pa si somišljenik pozicije in vladajočih komunistov (SD, LMŠ, DeSUS, SAB in Levice) in to je “etično, moralno in pravilno!”
  Buatsti RTV, ne vejo več kako bi ščitili kiomunistične zdrahe, po nalogu stricev iz ozadja. Zmanjkalo argumentov. oziroma so brez njih, kot vedno. Sedaj je pa še vse skupaj paradoks, kaj je prav in kaj ni hohohoho in hahaha. Gotovi so!

  • lokec

   To je pa že splošno znano. V Sloveniji je narobe prav. Napaka je v enačbi, ki jo učijo v slovenskih šola. Nekje so namero zamenjali plus z minusom. To bo potrebno zamenjati. Za sedaj slovenski volivci tega še niso razumeli.

 • antimur

  Predlagam, da se domoljubni Slovenci organiziramo in enkrat za vselej damo po pizdi temu kučanističnemu medijskemu sranju, posebni tretma si zaslužijo izdajalci z Reportejem na čelu.

  • JANEZ GUS

   Ena krmača,ko bi bili troti v panju.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Komunisti lahko kradejo in lažejo (povrh še ubijajo) pa se jim ne bo zgodilo nič. To je vse “etično” vzdržno. Tako da; nič ne bo iz te moke kruha. Kakor sem že enkrat napisal, goljufe lahko volijo samo goljufi in imamo tako državo kakor smo si jo sami naredili. Univarza, zdravstvo, sodstvo, policija, vojska,vse je kontaminirano.

  • JANEZ GUS

   Volijo večinoma čefurji in rdečuhi,zato pa je tako.Ne vem,kdaj bo Slovence srečala pamet,da doma ne boš nič spremenil,rdečuhi si pa manejo roke.Tako zločinci,lopovi,barabe,posiljevalci,lenuhi,klovni, kurbe pedri,lejzbike ne moteno vladajo,nam nabijajo davke in naš denar v kufrih odnašajo iz države.

 • Antonius

  Na slikah pogledaš dva ustavna sodnika, pa vidiš pokončno držo ddr. Klemena Jakliča in cagavo držo dr. Accetta.
  In še malenkost o Accettovem prof, ki ga navajajo pred njegovim dr. . Matej Accetto ni dosegel znanstvenega naslova profesor, zato je samo predavatelj z dr. na pravni fakulteti.
  Naj bo jasno kako je z navajanjem znanstvenih naslovov. Kdor doktorira opusti magistrski naslov, kdor je opravil profesuro pa ne potrebuje več navajati doktorskega naslova. Saj vendar ne moreš opraviti izpitov za profesuro, če nisi prej doktoriral.
  Je pa zanimivo, da so predavateljem z dr, ob upokojitvi politikantsko dodali zaslužno profesuro, ki je v posledici prinesla dodatek k pokojnini. Zdaj politično primernim, profesuro pripišejo že v naprej.
  Moja zdravnica je prof. ….. kirurginja ……. . Kaj operira nisem zapisal, ker je edina kirurginja na področju njenega specialističnega dela s profesuro.
  In še čisto za piko!
  Navajanje znanstvenih naslovov politikom je ceneni snobizem in nepotrebni napuh. Saj vendar delajo v poklicu v katerem se niso znanstveno uveljavili. Merklova je tudi doktorirala na strokovnem področju fizike, pa Nemcem niti na kraj pameti ne pade, da bi jo titulirali z dr. .
  *Prof*., dr. Matej Acceto je samo dr. in predavatelj prava in nič več..

  • JANEZ GUS

   Magisteriji so bolj sumlivi.

   • samotoje

    Magisteriji so največji nateg od 1945 naprej. Znanstveni in bolonjski.

  • samotoje

   Ne bi se mogel bolj strinjati, cenjeni Antonius. Na koncu večine titul je denar- pa nič pravega znanja in dosežkov.

  • francelj3

   Ne bo čisto držalo. Dr. znanosti je znanstveni naziv, profesor pa pedagoški. Znanstvenega naziva profesor ni.

   • Antonius

    Pedagoški, strokovni naziv izhaja iz raziskovalne, strokovne znanstvene izobrazbe.
    S prvo *profesorico- jem* ste se srečali že v srednji šoli. V mojih časih so bili samo učitelji.
    Akademski dr. so pa samo predavatelji.
    Ne zanemarite dejstva, da profesure ne morete zagovarjati pred doktorji.

 • samotoje

  Saj sem vedel, da bodo barabe padle po Jakliču, ampak tako skrajno surov, primitiven in vulgaren izpad na TVS ??!! Lažnive barabe.

 • montyamp

  Panika u murglama .

 • Franc Šink

  Sodniki v Sloveniji smejo lagati.Samo priče tega ne smejo.
  Popolnoma nori svet.

 • francelj3

  Ne razumem, čemu do zdaj že 28 komentarjev. Edini komentar tu bi moral biti: laž je nesmrtna duša komunizma in komunistov.

 • Olga101

  Ja kaj pa lahko pričakujemo od komunistov? Laž in podtikanje!
  Njihova nervoza pa dokazuje, da so se javno razkrili in umazanije ne morejo pomesti pod preprogo! Globok poklon gospodu Jakliču!

 • Borut Stari

  Razprava o US me spominja na mimikrijo v naravi. Ozadje se ne vidi.