fbpx

Režimski mediji spet preusmerjajo pozornost in prikrivajo resnico: “Pozabili” na Accetta in njegovo javno laganje, spravili pa so se na Jakliča in SDS!

Ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič. (Foto: Ustavno sodišče RS.)

Medtem ko si je ustavni sodnik Matej Accetto že prislužil prvo kazensko ovadbo zaradi laganja o svojih povezavah z SMC, režimski mediji več pozornosti namenjajo njegovemu kolegu Klemnu Jakliču, ki se je kritično odzval na njegovo laganje. Zdaj Jakliču skušajo podtakniti dvojna merila in povezave z največjo opozicijsko stranko, ker se je v preteklosti večkrat pogumno zavzel proti kršenju ustave in za pravično pravosodje. A težava ni v politični opredelitvi in tudi Jaklič tega ni očital Accettu, pač pa je težava v laganju slednjega in prav od tega skušajo režimski mediji odvračati pozornost!

Afera v zvezi z laganjem ustavnega sodnika in podpredsednika ustavnega sodišča Mateja Accetta glede njegovih povezav s Stranko modernega centra je eskalirala, uresničile so se namreč napovedi, da se bo moral soočiti s kazenskimi ovadbami in tožbami prizadetih strank iz primerov, iz katerih se ni izločil, pa bi se po vseh standardih moral. Tako je 18. septembra na specializirano državno tožilstvo prispela prva kazenska ovadba proti Accettu, in sicer zaradi domnevnega kršenja 288. člena kazenskega zakonika, ki govori o protizakonitem, pristranskem in krivičnem sojenju: “Sodnik, ki pri vodenju sodnega postopka ali izrekanju sodne odločbe zavestno krši zakon ali izkrivlja pravo, da bi stranki v postopku škodoval ali ji neupravičeno dal prednost, se kaznuje z zaporom do treh let.”

Prvo kazensko ovadbo si je Accetto prislužil zaradi nezakonite prepovedi koncerta Thompsona
Ta kazenska ovadba je bila vložena zaradi njegovega odločanja v zvezi z nezakonito prepovedjo koncerta najbolj priljubljenega hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona, ki bi se moral zgoditi v Mariboru. Na vseh ravneh te nezakonite prepovedi koncerta so bili vpleteni vidni predstavniki SMC. Na prvi stopnji je namreč o nezakoniti prepovedi odločila takratna načelnica mariborske upravne enote Ksenija Klampfer, ki je bila za to nagrajena s funkcijo ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v vladi Marjana Šarca, na drugi stopnji pa takratna ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar. Accetto se pri zadevi ni izločil. Pri tem je pomenljivo, da je bil med najbolj glasnimi nasprotniki koncerta zloglasni radikalec Milan Brglez, ki je k prepovedi pozival z lažmi na družbenem omrežju Facebook, kot se je zdaj razkrilo, pa si je z Accettom dopisoval. A to je le prva izmed ovadb …

Prof. dr. Matej Accetto

Jakliču očitajo povezave z SDS, ker se je v preteklosti pogumno zavzel proti kršenju ustave in za pravično pravosodje
Do Accetta je bil kritičen ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič in povsem predvidljivo so se režimski mediji z vsemi topovi spravili prav na slednjega, namesto da bi se ukvarjali z lažnivim Accettom. Ker se je Jaklič v preteklosti večkrat pogumno zavzel proti kršenju ustave in za pravično pravosodje, mu zdaj očitajo povezave s Slovensko demokratsko stranko, pri tem pa tudi dvojna merila. A tudi sodniki imajo pravico, kot vsak drug državljan, do lastnega političnega prepričanja in do naklonjenosti ali nenaklonjenosti kateri izmed političnih opcij, in to sploh ni težava. Tudi Jaklič Accettu ni očital njegovih političnih povezav, pač pa dejstvo, da je lagal o njih in jih zanikal.

Režimski mediji eden za drugim širijo lažnive novice
Mediji, kot so na primer TV Slovenija, ki smo jo prisiljeni financirati s prisilnim RTV-prispevkom, pajdaško-kapitalistični POP TV in Siol.net v lasti državnega Telekoma Slovenije, so prav vsi eden za drugim širili lažne novice o tem. Glavni problem, od katerega režimski mediji z vsemi močmi odvračajo pozornost, je laganje Accetta in to, da se ni izločil v zadevah, v katere je bila močno vpletena SMC, ki ji je med drugim pomagal celo pri pisanju programa. Tudi javnost je hitro dojela agendo režimskega medijskega aparata, ki mu je pri širjenju lažnive propagande tokrat očitno spodletelo.

Rok Krajnc