Režimski mediji spet zavajajoče poročali o razklanosti SMC: Iz stranke sporočajo, da so za nadaljevanje pogovorov o oblikovanju morebitne nove vlade

Zdravko Počivalšek je potrdil, da je dobil mandat stranke za pogajanja za novo vlado. (Foto: posnetek zaslona / Youtube)

O histeriji režimskih medijev o razklanosti stranke SMC so se njihove informacije izkazale za neresnične. Na svetu stranke SMC so skoraj soglasno podprli odločitev, da se pogajanja o novi vladi lahko pričnejo. Pričakovano je bil edini proti poslanec SMC Jani Möderndorfer . “Tisti, ki so državo z odstopom spravili v ler, naj šofiranje avta, če se izrazim z njihovim besednjakom, zdaj prepustijo drugim,” je po koncu seje sveta SMC povedal predsednik SMC-a Zdravko Počivalšek.

Nekaj trenutkov po razpadu vlade je predsednik SMC Zdravko Počivalšek povedal, da mu je v interesu sestava nove vlade. Sledili so dramatični odstopi Ksenije Klampfer, pismo Mira Cerarja in na koncu še grožnje z odstopi iz stranke bivše zdravstvene ministrice Milojke Kolar Celar. Režimski mediji pa so ob tem podpihovali situacijo in ustvarjali umetno razklanost znotraj SMC.Kako je kaj s samorefleksijo? Iz dneva v dan vas poslušamo, da je stranka SMC razklana in da da jo bo kar nekaj poslancev zapustilo zardi pogajanj s SDS. Danes pa je samo eden glasoval proti predlogu predsednika,” se je o širjenju zavajajočih medijskih poročanj dominantnih medijev oglasil Sebastjan Jeretič.

“Država ne potrebuje nadaljnjih mesecev brez operativne vlade in nove volitve politikom ne bodo olajšale dela. Konflikti in nasprotja se bodo le še poglobili. Po njegovih besedah so potrebne sedaj trezne glave in nekaj miru, da se za zaprtimi vrati pogovorijo tem, ali so vsi skupaj pripravljeni pustiti ob strani zamere in nasprotja in narediti nekaj za to državo. Predčasne volitve bodo, če pride do njih, zmaga osebnih interesov v politiki in poraz zmožnosti sprejemanja razumnih dogovorov,” so zapisali v sporočilu  za javnost po koncu seje sveta SMC.

Po padcu vlade Marjana Šarca so se pričele dogajati čudne stvari
Padec vlade in odstop Marjana Šarca ni pričakoval nihče od koalicijskih partnerjev kot tudi dominantnih levih medijev. Po padcu vlade so nekatere parlamentarne stranke izkazale interes, da se povežejo in sestavijo morebitno novo vlado. Pričeli so se medijski pritiski na člane strank SMC in Desus. Sledili so medijske afere o vložkih zasebnih madžarskih vlagateljih v nekatere alternativne medije blizu stranke SDS.

https://twitter.com/NeuroVirtu/status/1230241554218045442

V teh dneh pa slovensko javnost pretresajo informacije, da bi naj v policiji, Sovi in NPU vohunili in zasledovali za člani političnih strank SAB, SMC in Desus. Vse to daje slutiti, da so nekateri krogi tranzicijske levice pripravljeni narediti vse, da oblast ne predajo v roke Janezi Janši.

Luka Perš

 

 • zokispoki

  571 imbecilna masinerija dela sto na uro !

  Golazen se panicno boji izgube privilegijev in normalizacije drzave !

 • realnost

  Zagotovo je Šarc vohunil za počivalškom, drugače mu nebi že naslednji dan ponujal skupni nastop na volitvah glede na 0,5% ki jih je kazalo SMC ankete…

 • Metod Kvargl

  Težko bi se spomnil koga bolj antipatičnega od Počivalška. Na faci ima tako debelo “fasado”, da ne more premikati tistih zverižjenih ustnic, ko govori. Pove pa itak nič…

  • alojz

   Anede, kako se človek spremeni v par dneh? Prej ni nikogar motilo.

   • Metod Kvargl

    Mene je, a nisem imel časa komentirati. Sedaj sem doma v gripini omaki in na bolniški pa lahko. Sicer pa je tip zelo aroganten in nedostopen.

    • Joc 52

     Ja, seveda, sedaj

     • Metod Kvargl

      Pa kaj??? A si ti kaki sektaš ali kaj…?

    • Simon Rožič

     …je pa ” Ostržek” bolj zgovoren, čeprav res ne ve kako se stvari streže…
     To ni vaška veselica, kjer nastopaš lepo zapitim domačinom, ki so z vsem
     zadovoljni, doma se pohvališ tašči s “črnim” izkupičkom in drugi dan
     greš naprej ustvarjat težave v občino, kjer vedriš in oblačiš, kakor se
     pač vreme obrača…milijonček sem, milijonček tja, saj se prav nič ne
     pozna! Šole sicer ni, pa kaj zato, saj šola ni bila Šarčeva življenjska
     opcija…..

  • Simon Rožič

   ..no, za lepotno tekmovanje ni, za nastope v Dražgošah tudi ne, gospodarstvo
   pa pri nas ni zaželeno, razen za pobiranje davkov….
   Torej je za gofljače z leve res “neuporaben”, de?

 • Vana

  Do konca ne bomo vedeli kam pes taco moli.

  Pa vseeno misli, da bi bilo dobro sedaj ” nekaj sestaviti, da nam bo vladalo ” !!
  Morda lahko vsaj nekaj najbolj žgočih problemov rešijo, popravijo kak nemogoč zakon. . . . .

  • alojz

   Če se ne da dogovorit so včasih rešili na občinskem travniku ob zori.

   • Vana

    + + + Mnogo gorja so s tem prihranili !!

  • Slovenka

   Že to, da zaustavijo voz, ki drvi po hribu navzdol v pogubo, bo velik dosežek, vse ostalo pa čudo.

  • Novakec1

   Kramp ali lopata je čisto vseeno.

 • Antonius

  Bolj kot nakladanje režimskih medijev je pomembno dogajanje v sami stranki SMC.
  Pogovor Počivalška, predsednika SMC, z Janšo o novi koaliciji, povzroča imenitno posledico, da se bo Počivalškova SMC očistila kadrov tipa Milojka kolar Celarc in Modernihdorferjev. Zaradi stanja in dogajanja v zdravstvu je Kolarjeva s svojim ravnanjem najslabša reklama za SMC.
  Stranka očiščena levičarskih kleptomanov bo imela v Janševi vladi imenitni priliko, da volivcem dokaže, da je postala povsem normalna, volivcem in Sloveniji zavezana sredinska stranka.
  Prav tako bo moral Tonin spraviti pod vprašaj početje Novakove. Desus se bo moral pa tudi distancirati od murglskih pričakovanj in navodil, če bo hotel še naprej ostati na politični sceni in v parlamentu.

  • Liberalec

   Prav to, o čemer pišete, me skrbi. Namreč, tega očiščenja še ni. In SMC, kot DeSus sta v vsem svojem življenju delali samo za svoj žep in interese mafiskega podzemlja.

 • tasilo

  Kratek intervju

  – Göspöd Hemöröidörför, kam boste že desetič in pol prestopili zdaj?

  – Jah … v Šarčevo Anti Janša Stranko, anede.

  – Torej, … stopili boste v ŠAJS?

  – Ja, seveda. Saj veste, da sem vedno za vsak ŠAJS. ŠAJS je od nekdaj möja intimna öpcija.

  • Nšo-či

   Ha..ha luškana

   • tasilo

    O, hvala! Tvoje prijazno mnenje mi veliko pomeni, saj tankočutno zaznaš vse finese in odtenke. Škoda, da imaš zaprt profil in Tvoje komentarje vidim le, kadar pač naletim nanje.
    Še en simpatičen glasbeni utrinek za lep začetek dneva: https://www.youtube.com/watch?v=Wq5Ks3_r6f0

    • Nšo-či

     Malo se oglašam. Paliativna oskrba zame ni vec samo beseda. Ker sem indijanka, je ne prepuščam ustanovam, ampak jo skušam sprejeti kot del življenja in ljubezni. Odprt profil prinaša neke izzive, ki jim v zadnjem času, ko lovim svoje ravnovesje preprosto nisem kos. Rada te prebiram, odpiraš obzorje in nasmejiš. Hvala za besede in glasbo.

     • tasilo

      Odgovorim Ti na mail; ni vse za javnost.

  • tohuvabohu

   Kdor išče šajs, ta ga najde. Po Mudendorfarjevi zaslugi zdaj lahko rečemo “Kdor išče, je preiskovalec”.

 • montyamp

  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • Ivan Ivanovič

  Še par dni in bo udbomafija dosegla svoje. Če Janša nemudoma ne sestavi vlade, bo šla zadeva v franže.

 • alojz

  In tisti eden že išče novo (kot že večkrat) stranko, ki mu bo dala zavetje za trosenje nebuloz.

 • Vera

  Tako mimogrede,da sta 2 Slovenca na križarki okužena ,tov.Milojka in njeni nasledniki pa nič .

  • tomven

   Boli njih k…. oni so v odstopu. Skrbi pa sestre iz zdravnike na Infekcijski, ko bodo s temi pacienti delali.

  • Simon Rožič

   …za kaj le? Prepisujeta neko Finsko belo knjigo in jima gre prav počas!

 • Ježek Teka Teka

  Pošteni Slovenci … slikajte levake na vsakem koraku, če jih vidite … dokazi so najbolj pomembni …

 • Jože Bulc

  Režimski mediji je najprej nova24tv, ki je kupljena in financirana s strani Madžarov. Kupil jo je Orbanov prijatelj, lastnik medijev….. Torej tujci financirajo SDS medij. Lepo . To je režimski medij.

  Vseeno upam, da se bodo pogajanja dobro izšla in da gremo na volitve.

 • RATATA

  SMC – MC = S

 • Resnica

  Ja bogi smc…mogoce bi se pa lahko kar vclanili v sds glede na to kako jih hvalite in branite

 • Simon Rožič

  Ubogi po duhu, tile levaki! No prav nič kaj za čuditi, saj so vsi pribegnili
  iz kolhozov in FDV-ja, razen Modendorfer, ki je ostal v lastnem svinjaku…

 • Slovenka

  Dragi moji, ne mislite, da je vlada že tu! SMC je dal zeleno luč za nadaljnja pogajanja, Desus še tudi kupčka, če mene vprašate, gre za zavlačevanje in izsiljevanja, tako da je prav, da se SDS pripravlja na volitve in njene pogovore z Desus in SMC lahko gledamo tudi v tej luči.

  Še to, ne mislite, da je Globoka država že rekla zadnjo besedo. Sedaj delajo veter zaradi Madžarske in lažejo, da Madžarska financira SDS, in zavestno ignorirajo dejstvo, da gre za to, da Madžari sofinancirajo določene medije v Sloveniji. Tisti, ki ne loči med financiranjem medijev in financiranjem politične stranke, je bodisi bedak bodisi lažnivec. Z drugimi besedami, SDS hočejo obtožiti izdaje države, s čimer bi učinkovito odvrnili druge stranke od sodelovanja z njo in v skrajnem primeru bi to lahko pripeljalo celo do prepovedi stranke. AntiJanša vezivo je izgubilo svojo moč in sedaj je potrebno uporabi drugačne prijeme.

  Če/ko bo laž o finaciranju z Madžarske propadla, bodo potegnili naslednjega asa iz rokava. Ali trgovino z orožjem iz devetdesetih let prejšnjega stoletja ali kaj drugega, ne bodo odnehali. Kar se sedaj dogaja, je boj, ki odloča o življenju ali smrti Slovenije.

  Če Janši ne uspe sestaviti vlade, se obeta še tretji krog, v katerem se utegnejo leve stranke znova sestaviti in se tako pretolči do rednih volitev.

  Položaj je resen in če SDS uspe sestaviti vlado, bo to božji čudež.

  • šmentanamuha

   Tvoji pomisleki so na mestu
   Upajmo tudi na Božjo pomoč, čeprav je odgovornost predvsem na nas, državljanih, ki odidemo na volišce ali pa ne.

 • Novakec1

  Model dolfe bo jajota zminiru.

 • AlojzZ

  da so nekateri krogi tranzicijske levice pripravljeni narediti vse, da oblast ne predajo v roke Janezi Janši.

  Natanko tako! Naredili bodo vse! Pa smo mi pripravljeni na to?