Roland Žel potaplja Planet TV: Izgube že za 70 milijonov, še vedno pa ima zagotovljeno službo na ministrstvu za obrambo do leta 2023!

Roland Žel in Damir Črnčec . (Foto: STA/TSmedia)

Planet TV tone vse globje. V preteklosti so nekateri slovenski mediji poročali, da je izguba na Planet TV že blizu 70 milijonov evrov. V zadnjem času pa je bil medij v rokah vladajočih sil. Med drugim se je tam znašel Roland Žel, posameznik iz kroga Damirja Črnčeca, ki se je s 1. septembrom 2019 zavihtel na mesto direktorja družbe TSmedia, ki ima pod svojim okriljem medija Siol.net in Planet TV.

Roland Žel je zraven Vide Žurge ključna oseba Črnčečevega omrežja na državnem Telekomu. Žel je kot popolni amater na področju medijev zasedel direktorski položaj družbe TSmedia, ki ima pod svojim okriljem medija Siol.net in Planet TV. TSmedia je od septembra 2019 pa do danes prejela 164.632,41 evra davkoplačevalskega denarja, ko je zasedel položaj direktorja družbe. Žel ima zagotovljeno lagodno in varno prihodnost, saj mu je v primeru, da zapusti mesto direktorja družbe TSmedia, zagotovljeno službo na Ministrstvu za obrambo. Medtem pa državni Telekom išče kupca za tretjinski delež prezadolženega Planet TV.

V preteklosti smo vprašali Ministrstvo za obrambo, ali ima Žel res zagotovljeno službo na MORS. V odgovoru so nam pojasnili, da je Žel pred zaposlitvijo v družbi TSmedia ministrstvo za obrambo zaprosil za mirovanje pravic in obveznosti iz delovnega razmerja na Ministrstvu za obrambo. “Na podlagi prvega odstavka 152. b člena zakona o javnih uslužbencih je ministrstvo za obrambo z Rolandom Želom sklenilo dogovor o mirovanju pravic in obveznosti iz delovnega razmerja.”

Vida Žurga (v sredini) je poleg Rolanda Žela ključna oseba Črnčečevega omrežja na državnem Telekomu. (Foto: STA)

Pravice iz delovnega razmerja mu mirujejo do 31. avgusta 2023
Kar je precej nenavadno pri pogodbeni klavzuli, da Želu mirujejo pravice in obveznosti iz delovnega razmerja za čas mandata direktorja hčerinskih družb TSmedia in Antena TV SL oziroma najdlje do vključno 31. avgusta 2023. “Imenovani se je zavezal, da se bo naslednji dan po prenehanju mirovanja pravic in obveznosti iz delovnega razmerja vrnil na delo v ministrstvo za obrambo. Ministrstvo za obrambo bo imenovanemu po prenehanju mirovanja pravic in obveznosti iz delovnega razmerja omogočilo, da se vrne na delovno mesto, primerljivo delovnemu mestu, ki ga je opravljal pred pričetkom mirovanja pravic,” so zapisali v pojasnilu.

Planet TV se svojih izgub ni mogel rešiti niti s prenosi Lige prvakov v preteklosti in licenčnimi resničnostmi šovi. Pomagal pa ni niti sveže odpuščeni Slavko Bobovnik na mestu voditelja Lepo je biti milijonar. (Foto: Facebook)

Medijski imperij Planet TV se sesuva sam vase
Državni Telekom je leta 2012 zraven že obstoječega medijskega spletnega portala Siol.net vzpostavil še televizijo Planet TV. Kljub hudim finančnim vložkom in bogati televizijski produkciji licenčnih resničnostih šovov, prenosov tekem Lige prvakov, domače produkcije nadaljevank jim preboj med najbolj gledane televizijske postaje ni uspel, saj še vedno vladajo RTV Slovenija, POP TV in Kanal A. Planet TV je poskušal s svojim informativnim programom, ki pa je daleč od uspeha. Kljub trudu in menjavanjem uredniške politike in voditeljev informativnih oddaj so še vedno capljali za najbolj gledanimi informativnimi oddajami v Sloveniji.

Ali bo uprava Tomaža Seljaka našla kupca za tretjinski delež Planet TV? (Foto: STA)

Telekom prodaja tretjinski delež Planet TV, v nasprotnem primeru grozi stečaj
Po poročanju RTV Slovenija so nadzorniki Telekoma na zadnji seji odločili, da prodajo tretjinski delež Planet TV, za kar pričakujejo pet milijonov evrov. V primeru, da tretjinskega deleža ne bo kupil noben ponudnik, bo moral Planet TV v stečaj. Črnčečev medijski oproda Rolad Žel pa je s tem le dokazal, da poznavanje medijev ni isto kot poznavanje vojaške opreme na Ministrstvu za obrambo. Ali ga bo rešil Damir Črnčec, ki se je v preteklosti izkazal na področju lobiranja in si pripeljal svojega novega partnerja za svojo medijsko vladavino na Planet TV?

TSmedia je od prevzema funkcije Rolanda Žela od septembra 2019 do februarja 2020 prejela več kot 160 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja. (Foto: Erar)

Luka Perš

 • Peter

  Pa ste prepričani, da ni Ronald Gel, no?

  • von Rhein

   …..ali Rroland Šel. Kam, bomo videli po brodolomu.

  • pajot

   Po moje se piše Željković. Morda tudi Željanović. Čeprav je Željković pogostejši priimek. Morda si ga bo kmalu spremenil v Povšetović.

   • Peter

    Inshallah, no.

 • Andrej

  To pa je super novica. Kaj pa se ne potopi, kar upravljajo levaki? Potop je vedno le vprašanje časa.

  • tomven

   Res je. Lep dokaz za to so firme od zemljarića, ki so vse v 3,14zdi, ali pa že šle cugrund, on pa veliki Nr1 poslov v zdravstvu, kao nič ne gre mimo njega. Pol pa nima par deset jurjev za poslihtat svoje firme… My ass, ne pa poslovnež

 • mona lisa

  Kriminal je da se davkoplačevalski denar steka v mafijske žepe in le-ti mafijci imajo zagotovljene odlično plačane službe kjer hočejo namesto bi gnili v samico ob kruhu in vodi. Kraje in lopovščin na veliko pa nihče ne odgovarja.

 • Garbage man

  KJE V NORMALNI DRŽAVI IMA NEKDO ZAGOTOVLJENO SLUŽBO ( ki ni politik-lopov celo življenje) ? Rulja , čemu se veselite????????

 • Unikatna

  Za potop TV mora človek biti resnično nesposoben, pa še služba ga čaka…mislim, da bi moral na zavod za zaposlovanje….

  • Joško

   Mislim,da bi moral dobiti brco v rit.

 • alojz

  Levi vladat ne znajo. Po toliko polomih je menda vsem jasno.
  Ampak delat tudi ne. To dokazujejo vsak dan.
  Zdaj se bodo kot paraziti potuhnili pri gostitelju in pripravljali novo revolucijo. To pa znajo.

 • Pepy

  Hallo – mirovanje pravic in obveznosti iz delovnega razmerja … ? pa tega ni nikjer, al sem jaz še v kameni dobi …?

  • Joško

   Pravice mirujejo samo levakom.

 • Joško

  Upam, da bo “nova metla” pometla vso nesnago iz državnega Telekoma.

 • črnaovca

  Telekom je ustanovitelj tega medija, ustanovili so ga za časa neke janševe vlade a se je očitno spridil in sedaj bodo imeli priliko da ga ukinejo, a verjemite da ga ne bodo, kvečemu ga bodo spremenili v svoje trobilo

  • Peter

   Eno trobilo z desne bi pomenilo vsaj približno uravnoteženje dolinske medijske scene. Se pa, na žalost, bojim, da so vajenci in ne bodo znali speljati zadeve, kot bi bilo treba, no.

  • samotoje

   Biti tako vztrajen borec proti zdravi pameti, kot si ti, s hudimi težavami pri kvaliteti izražanja in pravopisa, ni lahko. Ni zavidanja vredno.

 • Ehnaton

  Primerljivo je dokaj raztegljiv pojem, če ga znaš pravilno uporabiti. Lahko je dokaj podobno delo za dokaj nižjo plačo. Ni hujšega za dihurje te vrste.

 • pajot

  Ko se je pojavil bobovnik na Tv,me je moja 6 letna hči lepo prosila naj ugasnem televizor.
  Bila je povsem prestrašena. Rekla mi je,da jo celo King kong ne prestraši tako,kot jo ta kreatura.

 • samotoje

  Kakšno mirovanje pravic? Malo tu, malo tam? Nova, kaj pravi obrambno ministrstvo o delovni zakonodaji?

  • tomven

   Nič pametnega, zakonodaja je raztegljiva kot cvergljevi štrumpantli… pisana za potrebe naših.

 • tomven

  Težko opišem, kako se mi gnusijo taki profesionalni nastavljači…

 • Van Der Waals

  ker banka jim daje kredite? bomo spet davkoplačevalci plačali izgubo?

 • Metod Kvargl

  Bobovnik ja na Planet-u že bil super, a kaj, če v breg zavira cela četa imen, ki si zaslužijo edino rjavi šus med roge…

  • Vana

   Tudi meni je bil všeč

 • Vana

  Roland Žel ??? Pišuka. Prvič slišim.

 • rabarbara

  Zakaj imate pa članek pod Pivcevo zaklenjen?
  Če je res, kar pišete,
  ma Janez jo za načevljat… Pa, da ga zdaj vidimo…

  • viRus

   Kje pa je to ?

 • 0 Cool

  Kdo sploh še TV gleda ?

  Mogoče čustveno sestradane gospodinje, ki sanjarijo o Kemalih… :D