fbpx

[VIDEO] Romana Tomc med številno mladino: “Za kandidaturo sem se odločila, ker si želim spremembe in da mladi ne bi odhajali v tujino”

Kandidatka za predsednico države Romana Tomc je na festivalu Slovenske demokratske mladine še enkrat poudarila, da je zagovornica zmerne politike, komunikacije na nivoju, kar pa ne pomeni, da popušča v svojih stališčih. Zagovarja ideje na spoštljiv način. Od tu pa tudi njen slogan: “Spoštujmo in sodelujmo.” Verjame, da je to prava pot in da bomo kmalu postali normalna država, kjer človek, ki je močno zadolžil Slovenijo in človek, ki ni ukrepal ob milijardnem pranju denarja v največji državni banki, nebo mogel biti prvi favorit za predsednika republike.

S slovensko himno se je v dvorani doma krajanov v Žejah pri Domžalah začel drugi festival Slovenske demokratske Mladine – podmladka Slovenske demokratske stranke. Festival je bil posvečen predvsem sproščenem druženju mladih in pogovoru o njihovi prihodnosti. Mladi, ki so se zbrali v velikem številu so povedali, da jim ni vseeno za njihovo prihodnost.

Dogodka so se udeležili tudi številni gostje, med drugim mag. Branko Grims, Alenka Jeraj ter evropska poslanka Patricija Šulin, ki je povedala, da se rada odzove povabilu mladih, opozorila pa je tudi na probleme s katerimi se mladi srečujejo.

Romana Tomc verjame, da bo Slovenija kmalu postala normalna država
Glavna gostja in govornica na prireditvi pa je bila evroposlanka in kandidatka za predsednico države Romana Tomc. Da jo imajo mladi radi, se je čutilo že ob njenem prihodu. V svojem govoru je največ pozornosti namenila ravno mladim. Dejala je, da se je za kandidaturo odločila, ker želi v Sloveniji spremembe, “da ne bodo več mladi odhajali v tujino ampak bodo doma našli dovolj priložnosti.”

Še enkrat je poudarila, da je zagovornica zmerne politike, komunikacije na nivoju, kar pa ne pomeni da popušča v svojih stališčih. Zagovarja ideje na spoštljiv način. Od tu pa tudi njen slogan: Spoštujmo in sodelujmo. “Verjamem, da je to prava pot in da bomo kmalu postali normalna država, kjer človek, ki je močno zadolžil slovenijo in človek, ki ni ukrepal ob milijardnem pranju denarja v največji državni banki, nebo mogel biti prvi favorit za predsednika republike,” je bila odločna.

Ko smo mlade vprašali kdo je njihov favorit na predsedniških volitvah ni bilo dileme. V en glas so dejali: “Romana Tomc!”

Nikoli ne bo tajila od kod prihaja
Kljub temu, da se nekateri kandidati predstavljajo kot neodvisni pa Tomčeva pravi, da ne bo nikoli zatajila iz katere stranke prihaja. “Ponosna sem na vse kolege in na predsednika stranke Janeza Janšo ki se lahko pohvali s tem, da je bil najuspešnejši predsednik slovenske vlade in da je več kot uspešno vodil Svet Evrope,” je še dejala predsedniška kandidatka.

Aleksander Pozvek