fbpx

Romana Tomc odgovarja LMŠ: “Vaši poslanci s svojim vedenjem škodijo državi in ljudem!”

Evropska poslanka Romana Tomc (Foto: Romana Tomc)

Slovenska evropska poslanka iz vrst SDS, Romana Tomc, se je na svojem Facebook profilu odzvala na članek, ki ga je na svoji spletni strani objavila stranka LMŠ. Potem ko jo je LMŠ v tem članku obtožila laži, je zdaj Tomčeva vrnila udarec in v odgovoru razgalja neresnične trditve v članku na spletni strani LMŠ.

Stranka LMŠ je na svoji spletni strani objavila članek, v katerem se je odzvala na trditve Tomčeve, da Fajonova, Joveva, Brglez in Grošelj po bruseljskih hodnikih širijo laži o vladi in posredno o državi, s čimer želijo Slovenijo uvrstiti na seznam držav poleg Poljske in Madžarske, o katerih se razpravlja kot o državah, kjer je vladavina prava ogrožena. To je že samo po sebi sporno, toda nove razsežnosti dobi, če se ve, da to lahko ogrozi že zagotovljena evropska sredstva.

Zdaj se je Romana Tomc na svojem Facebook profilu odzvala na laži in obtožbe LMŠ-ja zoper njo. Po vrsti je zavrnila njihove trditve, da sestanka v Bruslju ni bilo, da je to, da Slovenijo obravnavajo kot državo, v kateri bi vladavina prava lahko bila ogrožena, predvsem krivda vladavine Janeza Janše in ne njihovega hujskanja, da zato, ker niso člani odbora LIBE, s tem nimajo nič, da ugotovitev o kršenju vladavine prava ne pomeni vnaprej omejitve koriščenja evropskih sredstev, da s svojimi akcijami hujskanja zoper vlado ne škodujejo slovenski državi in ljudem.

https://www.facebook.com/romanatomc.si/posts/3540885849276008

Aleš Ernecl