So ljudje nori ali raziskovalci lažejo? RTV objavila Damjanićevo skropucalo, ki je v ospredje postavilo LMŠ, in to, ko celo Cerar priznava, da koalicija nekih opaznih rezultatov ne more pokazati!

Čeprav je opozicijska stranka SDS po zadnjih merjenjih – tako po rezultatih ankete Mediana na POP TV kot tudi ankete Dela in ankete agencije Parsifal – zasedla prvo mesto, je zdaj nacionalka v luči bližajočih se praznikov objavila meritve, ki prednost pripisujejo Listi Marjana Šarca. Anketa Vox populi, ki jo je objavila Televizija Slovenija, zanjo pa jo je opravila Ninamedia Nikole Damjanića, je LMŠ namerila 20,2 odstotka glasov, stranki SDS pa 16,6-odstotno podporo. Poleg tega poročajo, da naj bi bila z delom vlade zadovoljna več kot polovica vprašanih. “So ljudje nori? Raziskovalci lažejo?” se sprašuje  uporabnik Twitterja.

Sodeč po rezultatih ankete Vox populi tretje mesto zaseda Židanova stranka SD, ki bi jo volilo 9,7 odstotka vprašanih. Levica se s 6,5 odstotka glasov uvršča na četrto mesto, sledijo pa stranke NSi (5,3 odstotka glasov), DeSUS (3,1 odstotka glasov) in SLS (2,8 odstotka glasov).

Šabeder na 4. mestu najbolj priljubljenih politikov kljub čakalnim vrstam v zdravstvu, ki trajajo do 13 let!
Zanimiva je tudi razporeditev priljubljenosti politikov. Marjana Šarca so namreč uvrstili na drugo mesto, takoj za predsednikom republike Borutom Pahorjem. Na tretjem mestu se je znašla evropska poslanka Tanja Fajon iz vrst SD, sledi pa ji minister za zdravje Aleš Šabeder. Slednje je še toliko večje presenečenje, saj minister Šabeder stanja v zdravstvu ni popravil, čakalne vrste se daljšajo. Kot smo že poročali, je upokojenka na operacijo nožnega palca naročena šele čez 13 let.

Nato so po priljubljenosti nanizali evropsko poslanko Ljudmilo Novak, prvaka SD Dejana Židana, evropskega poslanca Milana Brgleza, pozabili pa niso niti na župana najlepšega mesta na svetu Zorana Jankovića, ki se je uvrstil na sam rep politikov.

So ljudje nori ali raziskovalci lažejo?
Na družabnih omrežjih se je po objavi rezultatov ankete usul val kritik in presenečenja, saj ljudje težko razumejo, kako lahko rezultati le te ankete v ospredje potiskajo LMŠ, če pa je ta povsod drugod na drugem mestu. “Pri 13-letnih čakalnih dobah polovica ljudi ocenjuje delo vlade kot dobro? So ljudje nori? Raziskovalci lažejo? Če je to res, si zaslužimo še slabše …”; “Očitno je problem čakalnih dob na psihiatriji!”; “In prihaja še Kurzeva agentka … ki bo seveda hitro prehitela šiviljo. Nič ni potrebno storiti. Sami, med seboj, se bodo požrli za mesta med ‘najpriljubljenejšimi’.”

Na rezultate so se odzvali v stranki Dobra država in rezultate nacionalke označili kot anketarski presežek TV Slovenija in garažne agencije za ustvarjanje mnenja iz Zagreba. “V tednu diplomatske sramote, daljšanju čakalnih vrst v zdravstvu, domačijskem podeljevanju državljanstev … je vladi zrasla podpora, minister za zdravje pa skoraj najpopularnejši človek v Sloveniji,” so še pripisali. Rezultat sta med drugim komentirala tudi poslanca SDS Žan Mahnič in Jelka Godec. Mahnič je zapisal: Pri Ninamedii so tako hiteli potvarjati rezultate, da so Janeza Lenarčiča pozabili uvrstiti na 2. oziroma 3. mesto. #fake.” Godčeva pa: “Ne delaš si skrbi z uhajanjem zdravstvenega kadra, uvoziš 4-krat več tujih zdravnikov kot leta 2018, podaljšaš čakalne dobe v zdravstvu na 13 let, vse prispevke za zdravstvo lociraš v en žakelj in za las zgrešiš tretje mesto. Da, to je minister za zdravje Šabeder.” 

https://twitter.com/DobraDrzava/status/1206285315398348803

https://twitter.com/ZanMahnic/status/1206474117102415872

https://twitter.com/jelka_godec/status/1206306011558137856

Začudenja nad rezultati ni skril niti prvak SDS Janez Janša:

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1206478112931897344

Razlika je očitna
Za razliko od rezultatov ankete Vox populi so na POP TV 24. novembra objavili rezultate ankete Mediane, kjer je SDS zasedla prvo mesto s 15,4 odstotka glasov, drugo mesto pa LMŠ, ki bi jo volilo 13,8 odstotka vprašanih. Vodstvo SDS pa potrjujeta tudi anketi, ki sta bili izvedeni v prvi polovici decembra. Agencija Parsifal, ki je za televizijo Nova24TV med 2. in 5. decembrom izvedla anketo o priljubljenosti parlamentarnih strank in podporo vladi, je pokazala, da bi največ, 26,5 odstotka vprašanih, volilo Slovensko demokratsko stranko, sledi pa Šarčeva LMŠ, ki bi jo volilo 24,4 odstotka vprašanih. Sodeč po rezultatih časnika Delo, ki je 9. decembra objavil rezultate ankete Mediana, je opozicijska SDS prevzela vodstvo na lestvici priljubljenosti strank, saj bi jo volilo 16,3 odstotka anketiranih, drugo mesto pa je zasedla LMŠ, ki bi jo volilo 16,1 odstotka vprašanih. Prav tako so poročali, da ocena dela vlade pada.

Foto: STA

Novinar Peter Jančič v povezavi z rezultati ankete na TV Slovenija ugotavlja, da je za Ninamedio značilno, da vedno izmeri več za LMŠ v primerjavi z raziskavami drugih javnomnenjskih agencij. “Lahko bi sklepali, da Ninamedia, katere lastnik je nekdanji programski svetnik na RTVS (izvoljen na predlog PS JankovićaNikola Damjanić, navija za LMŠ. Kar je nenavadno, ker je za bolj naklonjeno premierju veljala komercialna POP TV, iz katere je prišla celo glavna kandidatka LMŠ na evropskih volitvah Irena Joveva.” Pri primerjavi rezultatov Mediane za POP TV in Ninamedie za TV Slovenija v zadnjih petih mesecih je ugotovil, da so razlike v meritvah velike, kar dokazuje, da rezultati niso odraz spreminjanja javnega mnenja.

Ko še Cerar priznava, da opaznih rezultatov ni
V luči nedavnih rezultatov na Televiziji Slovenija je vredno omeniti, kaj je glede koalicije v nedavnem intervjuju za Delo povedal zunanji minister Miro Cerar. Zatrdil je, da v Šarčevi koaliciji opaža določene nedržavotvorne pozicije, zelo izrazite partikularne strankarske pozicije. “Hočem povedati, da ko gre za delovanje države, se tako opozicija kot koalicija obnašata tako, da imata pred očmi najprej strankarski interes, šele nato državotvornega,” je dejal in dodal, da se kot član koalicije boji, da v tem mandatu nekih opaznih rezultatov še ne morejo pokazati. Glede na to, da celo Cerar realno ocenjuje delo vlado, se marsikomu upravičeno pojavlja pomislek, da je takšne rezultate ankete, ki jih je objavila Televizija Slovenija, nekdo naročil.

Hana Murn

 • Peter

  Nimamedija ima prave številke. Telefonske, no.

 • Franc Šink

  Čudno da ni nobenih groženj.

 • samotoje

  Ninamedia je zame popoln fenomen. Iz izgube naredijo dobiček. Če pa upoštevamo, da je Nikola Damjanić Črnogorec, je pa to že čudež.

  • samsara

   Ninamedija = Udbamedija.

   • SENTINEL II

    Reči kar v resnici misliš Srbomedia mam.. ti … pokvarjeno.

 • Andrej

  Šola Josepha Goebbelsa. Ljudje slišijo za neko ime in ga ponavljajo kot papagaji. Za kaj gre pa pojma nimajo. Ninamedija pa to izrablja in prodaja kot resnico. Saj oni ne ugotavljajo javnega mnenja, ampak ga delajo. Že ene 70 let.

 • šmentanamuha

  Ja, tako pač levičarji mislijo o svojih volivcih, da so butasti in prav imajo.

 • tzt

  Ker ni Angelike Mlinar na drugem mestu je zihr fejk.

 • PLavi-mil

  Kaj se čudite ninamedjia je “svetilnik” med agencijami.
  Zdaj pa konkreten primer,; enkrat samkrat so me poklicali in to že 10 let nazaj, ko povem, da volim SDS osupnejo, za trenutek ostanejo brez besed in me NIKOLI več ne pokličejo, pač pa blokirajo mojo telefonsko številko, da me slučajno še kdo ne pokliče, tako to dela tale “svetilnik” ninamedije, saj ne da bi me morali klicati, nimam nobene potrebe, da jim odgovarjam, ampak blokada je zelo očitno.

 • VERZIFIKATOR

  Nina Medja

  NI NA MEDU

  Ni na medu malih več čebelic,
  če tako so rekli poznavalci,
  raznovrstnih strok raziskovalci,
  med kar sam prihaja iz skodelic.

  Ni na medu niti več zdaj trotov,
  ki napajali bi se z medico,
  če tako so rekli, so resnico
  vam prodali, znani zbor falotov.

  Ni na medu nektarja, kot vemo,
  strokovnjaki so tako dejali,
  vsi Butalci čisto prav jim dali,
  kimali z butalsko trojno vnemo.

  Ni na med, ja, tega, ki nasede,
  a v Butalah je prav vse obratno,
  tam čebelice letijo vzvratno,
  plod to novi medijske je vede.

  Ni na med, ja, tega, ki verjame,
  a v Butalah vlada druga pamet,
  stari krpi pravijo tam žamet,
  za zlato se med pokvarjen vzame.

  Ni na med, ja, več drugje človeka,
  ki nasedal lažnim bi obljubam,
  se prodaja med butalskim zgubam,
  tja edinole lahko priteka.

  Medijska kar znanost jim prikaže,
  v to Butalec bo verjel do groba,
  tudi še potem, ko bo trohnoba,
  rekel bo, da mu resnica laže.

  Ni na med, ja, ni na med nasedel,
  to Butalec vneto zatrjuje,
  blagor mu, Butalce kdor sprašuje,
  bo lahko še sto anket izvedel.

 • lauraas

  He he he, prvič, temu nihče več ne verjame, drugič, s tem nič ne dosežejo.

  • macon

   Zmeraj se najdejo čredne ovce, ki verjamejo množici in sili, t.j. levičarji.

 • Garbage man

  Če bi Damjanić imel čisto vest, bi že pred leti demantiral kritike z novinarsko konferenco in plačanimi članki v medijih.Tako se pa smeji slovenceljnom in pridno kasira denar, ker ve da so ovce …

 • marker

  Ne nasedajte Damjaniću, ki že vrsto let ustvarja javno mnenje. Seveda za plačilo, ki ga mu nakaže naročnik ankete.

 • Striženje ovac

  Edina vlada, ki je imela večino in resnično povzročila skrajno opazen rezultat je bila vlada Janeza Janše. Bankrot države.

  • Andrej

   In potem si odbeketal proti domu. Ostrižen za še tisto malo pameti, ki si jo slučajno imel.

  • Common Sense

   Ja:) Pahod in šivilja Lenčica sta jo pa rešila, kajneda? :) Ta ti je lovska.

   • Striženje ovac

    Tega jaz nisem napisal. Sivilja je po nareku eukomisije mojemu tastarmu zaplenila obveznice NKBM.

 • Antonius

  Kučanova *javna hiša* RTVS zavaja in laže, nori smo ljudje, ker jo plačujemo.

  • Common Sense

   Jaz je že od 1996 ne. Sem si rekel, da raje plačam kazen, kot da financiram to leglo lenuhov in komunizma. Prav sem imel. Pa tudi kazni nisem plačal.

 • RATATA

  Naj me končno že enkrat pokličejo, da bodo rezultati realni.

 • Jožefa Benko

  damjanović bi rad slovence spremenil v damjake

 • francelj3

  Skrpucalo, ne pa skropucalo.
  Ko so me prvič poklicali, sem odgovarjal na anketo, da bi videl, kako to gre. Na koncu me je anketarka vprašala, če me lahko drugič še kličejo. To je ta ‘slepa’ izbira vzorca: imajo sezname, s katerih kličejo ljudi, ki so jih že poklicali. Nisem vedel, zakaj bi me radi še klicali, glede na to, da sem na vsa vprašanja odgovoril, kot se spodobi (vedno volim Janšo itn.). Od takrat me kličejo še naprej, da moram vreči telefon dol, ko se anketarka predstavi.

 • mginko

  Murgelski komunistični štab zgublja živce zaradi vseveč prikazane resnice o rdečih mafijskih poslih stare udbomafije s svojim podmladkom. Iz pokradenega denarja od drugorazrednih državljanov daje mastne denarje svojim komunističnim medijem za prikaz naročenih zgoljufanih političnih anket, ki jih lahko servirajo naivnemu narodu, ki še danes ne ve, kaj je država in kaj je domovina. Vseeno je tem narodu (cca 800.000 nevolivcev-nedržavljanov), če jih ta rdeča mafija “sleče” do golega. Pa spite še naprej in ne jamrajte, če tudi ste ali še boste “goli” v kučanovem komunizmu.

 • Garbage man

  Fant od Maria……žena no…

 • Minovak

  Če vodi LMŠ, ki doslej ni naredila popolnoma nič, vse ostalo je slabo, potem je jasno, da je stanje alarmantno, ker iz rokava potegniti tako laž, je pa res zadnje, kar prenese Slovenija. To je tako, kot bi doma zalotenega vlomilca peljali še na kavo. Evidentno pa je, da se iz vseh, pravih Slovencev, delajo norca a palice so že odrezane.

 • Common Sense

  LMŠ oz. Stranka Malo Šolanih je trenutno “glavna na vasi”. In to je simptomatično. Nekoč smo imeli predsednike vlad, ki so imeli vsaj neko šolo. Eden bil celo doktor politične ekonomije, pa tekoče je govoril angleško in francosko, pa celo v gospodarstvu je prej delal. No, sedaj imamo komedijanta, nazadnje je bil župan Kamnika. On sedaj vodi državo in hodi na sestanke v Bruselj:) Se slika skupaj z voditelji drugih držav. On in premier Črne Gore, “v pozadini”. A on je bistvu v redu. Padla mu je sekira v med. Butast je narod. Narod, ki ne premore niti toliko malo samospoštovanja, da ne bi volil take potrjene butalce na oblast. A škoda je jamranja. Slovenc sliši samo, če ga udariš ali po glavi ali po žepu. Slednje se že dogaja.

 • JANEZ GUS

  Čefur le naj štrika,če mu kdo verjame.Te ankete naj kaže kučanu.,da ga umiri.

 • xtc

  Vse to nakazuje bolj dejanja iz obupa in nemoči kot realno stanje.

 • Vesna Skukan

  Kot sem zapisala na fb in me začuda še niso blokirali…. Ninamedija je v bistvu Goebbelsmedija!!!!

 • mapu

  Ta Damjanić bi z lahkoto potrdil, da ga je oče rodil…kaj hočeš navaden kruhoborec!

 • radames

  @francelj3 vas je že opomnil. SKRPUCALO. Narobe napisano celo v naslovu. Izhaja iz krpanja. Če nekaj skrpamo, nastane skrpucalo.
  Slovenščina mora biti za javno pišoče ljudi zelo lahek jezik. Ker je njihovo glavno orodje za pisanje.

 • ROMAN Naprudnik

  Kolikor sem javno prebral,so predlogi opozicije v smeri izboljšanja stanja v državi,kje Cerar vidi strankarski namen pri opoziciji? Pozabil je,da je v vladi in vlada,opozicija pa jim mora gledati pod prste!