fbpx

RTV ščiti levičarski vrh in skriva informacije: Ko milijardno afero #IranNLBgate zaradi drugih dogodkov “ne uspe pokriti”

Dejan Ladika (Foto: Youtube)

Gledalci informativnih oddaj na RTV, kot sta Dnevnik in Odmevi, ugotavljajo, da ti o aferah političnih levičarskih vrhov ne poročajo radi. O novostih o pranju denarja v NLB svojih gledalcev sploh ne obveščajo več. Ali želijo, da se na to pozabi? Zaščitniki levice pa informacij ne bodo mogli dolgo skrivati, saj v njihovo uredništvo že prihajajo pritožbe. Poglejte, kaj je urednik Dejan Ladika odgovoril bralcu.

Bralec, ki na RTV pogreša poročanje o novostih pri reševanju zadeve glede pranja denarja v NLB, je omenjenim poslal pismo. V njem sprašuje, kako to, da, čeprav je v teh dneh državni zbor obravnaval poročilo o pranju denarja (NLB – Iran), v osrednjih informativnih oddajah o tem niso poročali. Avtorja pisma in tudi mnoge druge gledalce moti, da stvari ne raziščejo podrobneje, pojavljati pa so se začele domneve, da RTV novosti o dogajanju celo skriva.

Bralec jih v pismu opomni tudi na afero patria, o kateri se je nenehno poročalo. Ampak to je bilo drugače, patria je bila afera, ki se je nanašala na desne, čez katere so imeli marsikaj za reči. “Razlika je samo ta, da so v afero pranja denarja povezana imena vrhov levice,” ugotavlja in jih prosi za pojasnilo.

Medtem ko so o največjem slovenskem kriminalu poročali vsi mediji, je bil RTV očitno preobremenjen
Urednik notranjepolitične redakcije v informativnem programu Dejan Ladika pa mu je odgovoril, da jim omenjenega dogodka enostavno “ni uspelo pokriti.” Na RTV-ju so se (tako kot vsi ostali mediji) ukvarjali s košarkarji, drugim tirom, arbitražo in podobnim, a so s tem očitno imeli toliko dela, da o največjem kriminalu v naši državi niso uspeli izreči niti stavka. Piše, da morajo poročanje nadoknaditi – bodo svoje gledalce zakasnelo seznanjali z nečim, o čemer podatke so morali poiskati drugod? Ladika še zatrjuje, da bodo preiskavo zlorab v bančnem sistemu “vsekakor podrobno spremljali še naprej, ne glede na to, kdo je vpleten“.

A. L.