fbpx

RTV Slovenija, je to neodvisno novinarstvo? Novinarka globoke države Mojca Šetinc Pašek takole objavlja “neodvisne” prispevke

Foto: posnetek zaslona

Javna RTV Slovenija vsak dan bolj izgublja svoj kompas neodvisnega delovanja.  Novo sramotno politično navijaštvo si je privoščila njegova novinarka Mojca Šetinc Pašek. “Vredno branja. Tukaj bomo pristali,” je komentirala naslovnico Mladine, ki je zopet strašila pred orbanizacijo Slovenije.

RTV Slovenija postaja glavni politično-medijski navijač za predčasne volitve. Drugače si dogajanja enostavno ne moremo razložiti, ko javno širijo lažnive novice o kazenski ovadbi proti gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku. Matej Šurc javno hujska državljane proti stranki SMC. Boris Vasev se je že velikokrat izkazal za radikalnega navijača skrajne levice. Petra Bezjak Cirman pa objavlja prispevke svojega moža, utajevalca davkov Primoža Cirmana, ki s svojim obskurnim medijem deluje pod pokroviteljstvom spornega medijskega imperija Martina Odlazka.

Mojca Šetinc Pašek ima odlične zveze s predsednikom Foruma 21 in bivšim predsednikom države Milanom Kučanom. (Foto: Twitter)

RTV Slovenija resnično deluje, kot da se bo z morebitno Janševo vlado zgodil konec sveta. Zgodbe zasebnih madžarskih vlagateljev v nekatere desno usmerjene medije prikazujejo kot Orbánovo kolonizacijo Slovenije. RTV Slovenija pa še vedno ne dojema svojega poslanstva, da bi morala delovati v interesu vseh državljanov Slovenije. Ne glede na to, ali v svojih političnih stališčih zagovarjajo Andreja Šiška ali Luko Mesca.

https://twitter.com/Skolobrinski/status/1228266037885403136?fbclid=IwAR3ICxh6Dv3332a0WHKmi8eLt5l3-F3tupg7NJYZuD2z096VuSGAJK_e3rc

Dvolični levi mediji v preteklosti niso nikoli navijali za predčasne volitve
Dvolični levi mediji v preteklosti niso nikoli navijali za predčasne volitve. Vedno so strašili, da vsake nove morebitne predčasne volitve dajejo veliko možnost Janezu Janši, da pride na oblast. Spomnimo, vse tri izrazito leve vlade so v zadnjih sedmih letih trikrat odpeljale slovenske državljane na predčasne volitve. Sedaj, ko obstaja možnost, da se sestavi nova vlada, pa je enostavno zavladala panika na levem medijsko-političnem polu.

Tranzicijsko levi dominantni mediji uprizarjajo eno farso za drugo, da se ne bi uspela sestaviti morebitna tretja Janševa vlada. (Foto: STA)

Javnomnenjska raziskava Parsifala kaže na veliko zmago SDS, levi mediji pa so se znašli v šah mat položaju
Kot je pokazala javnomnenjska raziskava agencije Parsifal, je stranka SDS v krepkem vodstvu, Šarčevi LMŠ pa podpora vedno bolj pada. S tem pa so se levi mediji znašli v šah mat položaju. Nič ne skrbite, v prihodnjih dneh nam bodo postregli z novo epizodo madžarske telenovele slovenske princese Janezralde in njene tragične ljubezni do ogrskega princa Viktorja. Pijača in prigrizki so že pripravljeni.

Luka Perš