RTV Slovenija, je to neodvisno novinarstvo? Novinarka globoke države Mojca Šetinc Pašek takole objavlja “neodvisne” prispevke

Foto: posnetek zaslona

Javna RTV Slovenija vsak dan bolj izgublja svoj kompas neodvisnega delovanja.  Novo sramotno politično navijaštvo si je privoščila njegova novinarka Mojca Šetinc Pašek. “Vredno branja. Tukaj bomo pristali,” je komentirala naslovnico Mladine, ki je zopet strašila pred orbanizacijo Slovenije.

RTV Slovenija postaja glavni politično-medijski navijač za predčasne volitve. Drugače si dogajanja enostavno ne moremo razložiti, ko javno širijo lažnive novice o kazenski ovadbi proti gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku. Matej Šurc javno hujska državljane proti stranki SMC. Boris Vasev se je že velikokrat izkazal za radikalnega navijača skrajne levice. Petra Bezjak Cirman pa objavlja prispevke svojega moža, utajevalca davkov Primoža Cirmana, ki s svojim obskurnim medijem deluje pod pokroviteljstvom spornega medijskega imperija Martina Odlazka.

Mojca Šetinc Pašek ima odlične zveze s predsednikom Foruma 21 in bivšim predsednikom države Milanom Kučanom. (Foto: Twitter)

RTV Slovenija resnično deluje, kot da se bo z morebitno Janševo vlado zgodil konec sveta. Zgodbe zasebnih madžarskih vlagateljev v nekatere desno usmerjene medije prikazujejo kot Orbánovo kolonizacijo Slovenije. RTV Slovenija pa še vedno ne dojema svojega poslanstva, da bi morala delovati v interesu vseh državljanov Slovenije. Ne glede na to, ali v svojih političnih stališčih zagovarjajo Andreja Šiška ali Luko Mesca.

Dvolični levi mediji v preteklosti niso nikoli navijali za predčasne volitve
Dvolični levi mediji v preteklosti niso nikoli navijali za predčasne volitve. Vedno so strašili, da vsake nove morebitne predčasne volitve dajejo veliko možnost Janezu Janši, da pride na oblast. Spomnimo, vse tri izrazito leve vlade so v zadnjih sedmih letih trikrat odpeljale slovenske državljane na predčasne volitve. Sedaj, ko obstaja možnost, da se sestavi nova vlada, pa je enostavno zavladala panika na levem medijsko-političnem polu.

Tranzicijsko levi dominantni mediji uprizarjajo eno farso za drugo, da se ne bi uspela sestaviti morebitna tretja Janševa vlada. (Foto: STA)

Javnomnenjska raziskava Parsifala kaže na veliko zmago SDS, levi mediji pa so se znašli v šah mat položaju
Kot je pokazala javnomnenjska raziskava agencije Parsifal, je stranka SDS v krepkem vodstvu, Šarčevi LMŠ pa podpora vedno bolj pada. S tem pa so se levi mediji znašli v šah mat položaju. Nič ne skrbite, v prihodnjih dneh nam bodo postregli z novo epizodo madžarske telenovele slovenske princese Janezralde in njene tragične ljubezni do ogrskega princa Viktorja. Pijača in prigrizki so že pripravljeni.

Luka Perš

 • Slovenka

  Kar sejejo, to bodo poželi. Slej ko prej.

  • tomven

   Kar serjejo, to bodo požrli.. sem na hitro prebral. Pa tudi to drži.

   • Slovenka

    Tvoj zapis je veliko bolj plastičen in nazoren. Tako tudi bo.

    • Joc 52

     Oboje podpisem :)

 • tasilo

  “RTV Slovenija pa še vedno ne dojema svojega poslanstva, da deluje v interesu vseh državljanov Slovenije. Ne glede na to, ali v svojih političnih stališčih zagovarjajo Andreja Šiška ali Luko Mesca.”

  Halo?!?! A se hecate?!

  RTV kot javni sesvis, ki ga pod prisilo finaciramo, sploh ne sme imeti svojih političnih stališč! Pika.

  • macon

   Edina rešitev je ukinitev davka za RTV, ki so mu nadeli lažno ime prispevek.

   • tasilo

    Pravzaprav ne gre niti za davek niti za prispevek.

    V resnici gre za RTV reket (ang. racket) ali izsiljevalnino, kar je pojem mafijske narave. In to je treba ukiniti.

    • Joc 52

     Ze dolgo navijamo za ukinitev

   • KAPIBARA

    Poleg tega pa rtv najmanj 200 tavžent, od nasilno pobranega dodatnega davka, nameni Mladini, ki je strogo politično usmerjena..

  • rrrrr

   Saj na RTV nimajo svojih političnih stališč. Vsak dan sveže jih dobijo po elektronski pošti.

  • zaslosds

   RDEČO RTV NAROČNINO TAKOJ UKINIT,TO NIKDAR NI BILA MOJA INTIMNA OPCIJA.

   • est

    Sama od sebe se ne bo ukinila. Bo treba na Tavčarjevo- Kolodvorsko-Komenskega ulico “stopit” in težit toliko časa kot smo na Roški.

 • tasilo

  “S tem pa so se levi mediji znašli v šah mat položaju.

  Ja križana gora, no … Luka Perš, ali igraš šah? Ali poznaš šahovska pravila?– Pisateljsko ambiciozno teslo, kakršno si, si najbrž hotel reči, da “so se levi mediji znašli v šahu“, ne šah matu; ali pa, da so se znašli v precepu, zagati, zadregi; kočljivem polžaju …

  Luka Perš, položaj “šah” in “šah mat” ni isto. Šah je lahko težaven in zoprn položaj, vendar se igra lahko odvija in razvija naprej, lahko se celo povsem obrne. (kralj se lahko umakne; lahko ga brani kakšna figura; lahko vzame figuro, ki ga šahira …).

  Šah mat pomeni konec igre. Game over.

  Perš, en nasvet: ne uporabljaj izrazov, fraz, tujk, parabol, hiperbol, primer, prilik, apostrof, metafor, homeleutov, litot, sinkiz … skratka vsega, česar ne poznaš in ne razumeš

  LP
  Hanibal Lector

  • von Rhein

   Cenjeni Hanibal Lector. ko prebiram tvoje pripombe na šlampasto pisanje člankov tudi meni “pocinglja” in se zamislim ,čeprav nisem nekdo katerega pisanja so javna (odmislimo forum).To štejem kot koristno.Vprašanje,ali si kdaj poskusil z opozorili na drugih medijih? Nekateri pisuni se s svojimi pisarskimi umotvori brez sramu izpostavijo in se tega ne zavedajo.Hvala.

   • tasilo

    Opozarjam na medijih, kjer upam, da bo kaj zaleglo. Z režimskimi mediji se praktično ne ukvarjam, zanje nimam niti kaj prida časa niti kaj prida volje. Veliko mi je pa do tega, da medij, ki ga (1.) dosti spremljam; in (2.) ki ga je vedno in povsod en sam gobec Slovenije, slovenstva in domoljubja … rabi lepo, pravilno, smiselno in neoporečno slovenščino.

  • Jan Kovalski

   Šah mat je v tem primeru kar ustrezen izraz, ker je namen potencirati, je prispodoba in ni namenjen šahistom.
   Ker so levi v jasno izgubljenem položaju tako na morebitnih volitvah kot pri sestavljanju vlade in bi lahko priznali svoj poraz.
   Namesto tega pa samo še besno mečejo figure po šahovnici, ker je njihov Dončić potegnil napačno potezo..

   • Hanzi

    Šah mat, pomeni konec in se niti ne moreš predati, ker je brezpredmetno, kot je tudi brezpredmetno metanje figuric. Dejansko komuniste držimo v konstantnem šahu. Upam pa ,da ne bo kakšne nepredvidene poteze.

    • Jan Kovalski

     A da je brezpredmetno metanje figuric??
     Srbi pravijo: “Ko gubi ima pravo da se žali”.

     • Hanzi

      Da končava, imaš prav.Dobro , da si pregovor napisal v latinici in sem ga lahko razumel.

     • Jan Kovalski

      Imam prav samo relativno, ker dobro razumem, da šah mat pomeni konec igre, ampak tasilo je to vzel preveč dobesedno, prispodobe pa ne kaže jemati črkobralsko.

     • Jan Kovalski

      Pri tem bi pa še dodal, da sam izraz “šah mat” vsebuje nedoslednost, izraz je “prenapihnjen”, ker ni mogoče dati mata ne da bi dal istočasno tudi šah, torej zadostuje reči samo “mat” in je prefix “šah” nepotreben. Torej izraz šah pomeni, da je kralja še mogoče rešiti, ga umakniti z napadenega polja ali pa zastaviti svojo figuro v obrambo kralja (to drugo ni mogoče, če je dan šah s konjem (skakačem)), Izraz “mat” pa seveda pomeni, da kralja ni mogoče več rešiti in je zato tudi nepotrebno navajati “šah” skupaj z “mat”.
      To potrjuje tudi znana šahovska šala na račun začetnikov, ko se v šali reče:
      “Daj vsak šah, ki ga vidiš, mogoče bo mat”.

  • tohuvabohu

   Šahisti ne uporabljamo izraza šah-mat. Šah ali mat, tertium non datur.

   • tasilo

    Drži, v slovenskem prostoru res ne; v drugih jezikih pa pred mat lahko stoji šah-ali pa ne, zato se je verjetno naš Perš zatekel k izrazu šah-mat (checkmate, Schachmatt). Sam sem hotel biti kratek in jedrnat, sicer bi se moral pečati še s Perševo dikcijo, da bi moral pravzaprav reči, da “so se levi mediji znašli v mat položaju”, tega pa šahisti tudi ne rečemo. Mat položaja ni, je samo mat. Če bi šel pa tvoriti z glagolom v aktivu (nekdo je matiral leve medije — le kdo??) ali pasivu (levi mediji so matirani), bi se pa še toliko bolj pokazala stupi… em … nerodnost Perševega zapisa.

    Takale razlaga bi bilo pa za namen mojega komentarja že preveč, za Perša pa sploh. Sicer pa hvala za opozorilo.

    • Jan Kovalski

     Problemisti, ki sestavljajo šahovske probleme poznajo izraz “matna slika”,
     Matni položaj pa se lahko reče za pozicijo, v kateri mata ni mogoče preprečiti.

     • tohuvabohu

      Izraz matna slika uporabljajo reševalci problemov (zlasti kooperativnih vrst problemov – “pomožnih” matov), ki si z iskanjem možnih matnih slik pomagajo pri reševanju.
      Prav matni položaj, kakor si ga zdaj razložil, je domnevno imel v mislih Perš (pa tudi vsi, ki uporabljajo to dikcijo).

    • tohuvabohu

     V teoriji imaš vse prav, kljub temu pa težko zanikaš, da se dikcija “šah-mat položaj” pojavlja v jezikovni rabi (tudi če pozabimo, da ni skladna s pravili slovenščine).

 • Imersion

  Združit se v poslanskih vrstah in odklopit RTV od javnega denarja.

 • lokec

  Gospod Orban prosim te, da daš našemu desnemu novinarstvo veliko denarja, da bodo uničili leve novinarje.

 • rubec

  Če bo janša te novinarčke postavil na trg delovne sile, je kar se mene tiča tiče naredil vse.

 • mare

  In mi take plačujemo, da nas strašijo in nam lažejo. V bistvu se pa samo za svojo rit bojijo.

 • Garbage man

  Če nimaš vaginitis ne rabiš starega komunista.Vaginitis vpliva na delovanje možganov oz. slame v betici!

 • zaslosds

  SDS,GREMO DO KONCA,ZADNJI ČAS JE,DA SE REŠIMO LEVIH KOMUNAJZARJEV,KI NAM VSAJ TRIDESET LET UNIČUJEJO SLOVENIJO.

 • macon

  Kje bo ta avša in njena komunajzarska banda pristala, me niti najmanj ne zanima. Velik del bi jih moral pristati v zaporu.

 • Jani Steiner

  Naj fura RTV, ampak brez našega denarja, se strinjam. Crkne, takoj…..

 • Stajerka

  ….kdor pričakuje od kateregakoli Šetinca objektivno in neodvisno razmišljanje, kaj šele poročanje……je naivnež brez konkurence…….

 • KAPIBARA

  Pozabili ste pa vsi, da je z našim denarjem, kupljeni satelitski kanal- sateli, bil prodan, prodaja prikazana kot dobiček, kateri je šel tisto leto v Božičnico/13 plačo..
  – Vse je bilo kupljeno z denarjem vsiljene nam dodatne davčne klavzule..

 • ljubinica

  Pa imajo na RTV menda nek “eticni kodeks”…
  V normalni drzavi boljseviski dzihadisti a la Setinc (Poglejte njen Facebook)
  , Surc, Carl, Vasev, uredniki MMC…. ne bi mogli biti zaposleni na JAVNI TV.
  Ki jo placujemo, zato da ser… po nas.

 • Vlado77

  MP Šetinc za medij in objektivnost bi bilo fanj da se bavi s čem drugim – morda poticami- narod ji bo hvaležen

 • šmentanamuha

  Mislim, da se Janše približuje 30%. Za suveren prevzem vlade potrebuje okoli 35% in več. Ajde, jamrajoči volivci, vstanite iz kavča, prenehajte s svetoboljem in dajte glas SDS-u. Dokler bo Janša njen predsednik, imam zaupanje v njihovo delo.
  … lahko pa se še naprej smilite sami sebi.

 • tohuvabohu

  Kurba je kurba, tudi če je odslužena.

  • stajerc5

   Vsaj eni kurbi bi lahko stisnil “a” na drugo mesto…

 • Igor Kodelja

  A niso levaki bili vedno proti volitvam ker se porabi preveč denarja. Ah ja ampak sedaj je panika da se bo porezalo pijavke in društva namenjena samim sebe in sesalcem našega denarja.

 • Igor Kodelja

  Kaj se RTV financira iz tujine ker stalno serije po desnih ljudeh. Samo uprašam. Možno IS s. Koreje Al Venezuele???

  • AlternativaZaSlovenijo

   Na žalost jo prisilno plačujejo slovenski državljani.

  • stajerc5

   Seveda iz tujine, iz bank v tujini in z pokradenimi milijoni nase rdecozvezdaste prasicjereje yugosocikomunistov!!!

   • Joc 52

    s pokradenimi milijardami

 • Olga101

  RTV Slovenija bi se lahko preimenovala v RTV Murgle! Ukinimo obvezno plačevanje levičarskih politkomisarjev!

 • AlternativaZaSlovenijo

  Butale tv.

 • piko8

  In še kako prav je imev g. Janez Janša, ko je šetincevo označiv za prostitutko rtv kanlizacije!!!

 • marta

  Takšno pisanje nekaterih novinarjev RTV Slovenija, samo potrjuje domneve, da tisti, ki namenoma
  širijo laži, nimajo čiste vesti.
  Če imamo RES DEMOKRACIJO, zakaj levi mediji ne pustijo, da se LJUDJE DEMOKRATIČNO
  in SAMI na VOLITVAH ODLOČIJO, kakšno VLADO SI ŽELIJO imeti ???
  Živimo v dobi interneta in ljudje znajo SAMI PRESODIT – NE RABIJO SUFLERJEV.

  • NoName

   Pri nas je pojem demokracija zgolj nekaj kar je napisanega na papirju, ta beseda je tako moderna, da jo še komunisti pogosto uporabljajo, čeprav se jim ne sanja kaj bi to bilo.

 • tromaž

  Partigiani titini infami e assassini – v prevodu googla – titovi partizani so sloglasni in morilci. Razen obžalovanja. da so provokacijo prilepili na pročelje gledališča poimenovanega po Francetu Prešernu, kar smatram za neposredne, okužba negativizma nasilnosti italjanskega fašističnega režima. Zaradi skrunitve kulturne stavbe, negativizma, molčečnosti oz. omertà, ki je značilno mafijsko obnašanje nekaterih lokalnih političnih krogov, bi morala zamejska in uradna Slovenija koncertno obsoditi posplošen neokusen etični pristop. Glede vsebine grafita prepustim oceno cenjenim posameznikom.

  • stajerc5

   Ali je to tema clanka? Povej nam se, ce ze cvetijo trobentice…

 • DMB

  Komu plačujemo PROSTOVOLJNI
  RISPEVEK za RTV. Knjigo o laznjivem KLJUKCU smo brali v osnovni šoli. Le kaj se gredo ti kvazi novinarji. Mogoče rabijo še kako dodatno šolanje s prilagojenim programom.

 • bubamara

  Je že zmenjen. Prekmurje dobi Orban, Primorsko Salvini. V ponedeljek v Mladini. Janša je kriv.

  • hajduk

   Kučan je rekel, da je prihodnost slovenstva pod hrvati. Kolikor poznam madžare, bodo verjetno pajsnili obe bivši ogrski banovini.

 • NoName

  Vse to je več kot dober znak, da je levičarjem potrebno krilca porezati.

 • hajduk

  Ljubljana je zgleda še vedno pod vplivom fašistične Italije, problemi na ruralni periferiji so vedno bili in bodo.

  • Joc 52

   problem je v partiji (zks!), ki menja ime (prenovitelji, pa zeleni) in udbi, ki ji je ukazovala, nalagala vse prej kot čedne posle – oboji so žal še kako vplivni, na pozicijah, zlasti v sodstvu, da se jih ne preganja za krvave rabote, da ne pride do lustracije,…..

 • NoName

  Prva naloga desnice v kolikor zavzame položaj v vladi bi morala biti varčevalna shema na račun levičarskih organizacij in zvez, sem mnenja, da v šoli, če bi ta denar ostajal v državni blagajni, lačnih otrok v šolah ne bi bilo.
  Marsikdo se zaveda, kaj bi zanj to pomenilo v kolikor se oblast zamenja, komunisti pa se tega še prekleto dobro zavedajo, saj bo 1x korito iz katerega se pasejo presahnil.

 • montyamp

  RTV HANZA DRUŽBENOPOLITIČNI KURBENHAUS , cenzura , laži , lopovščina , podtikanja in vse to je plačano s položnicami .

 • Janko Lisjak

  Orbana ni nobenega strah, strah nas je pa da ze spet sodelujejo nekateri z okupatorji in potem bodo dobili po picki in ze spet jokali naslednih 75let

 • Janko Lisjak

  In ne samo da treba ukiniti rtv prispevek treba tudi ukiniti prispevke vsem duhovnikam kako je ze negdo rekel reket RKC

 • Liberalec

  Janši in stranki SDS, pa tudi domoljubni desnici na splošno, želim vse najboljše in veliko sreče pri demontaži, zločinskega, komunistično-mafijskega podzemlja.
  Upam, res samo upam, da si bodo ljudje zapomnili, kdo ni za sodelovanje in kdo bo prvi razdrl koalicijo z SDS (moja predpostavka).
  Zavedati se pa moramo, da je trenutno stanje moči v parlamentu nezadostno za večje premike. Ne pozabimo tudi, da je Udba in rdeči posamezniki, nakradla veliko denarja, katerega bodo uporabili za ohranitev oblasti.
  Mafija ima tudi široko mrežo nastavljenih kadrov; od sodstva, tožilstva, policije, šolstva, vojske, JU, medijev,……katerih ne bo z lahkoto onemogočiti, procesirati in odstaviti. Potrebna bi bila vsaj dva mandata z 50+ močnim parlamentom.
  Butasto in pohabljeno volilno telo pa še vedno ne sprevidi (privilegiranci izvzeti, ker točno vedo, za kaj se borijo).

 • navigator15

  so pa pred leti, ali pa še mogoče zdaj, madžarski MIGI “branili” slovenski zračni prostor, pa ni bilo nobene panike iz leve strani. Je pa res, da še je takrat bil Serpetinšek na varnem pot kozolcem.