fbpx

RTV v službi Šarčevega veličanstva – Kritičen naslov hitro spremenili v prijaznega do Šarčeve vlade! Le kdo je dal navodilo?

Foto: Twitter

Slovenska nacionalna televizija RTV SLO in njen spletni portal MMC vedno poskrbi za presenečenje. Včerašnji intervju predsednika države Boruta Pahorja v oddaji Odmevi so na spletnem portalu naslovili kot: “Pahor: ‘Vlada ne bo sposobna izpeljati radikalnih reform.'” Vendar so po hitrem postopku kritičen naslov članka spremenili v spremenljivejšega: “Pahor: ‘Vladi sem pripravljen pomagati, če tvegala z reformami.'” 

Ne glede na vse bo slovenska nacionalna televizija vedno branilka leve politične opcije. To so zopet dokazali v zadnjem primeru, ko so na straneh spletnega portala MMC RTV SLO bolj kritičen naslov do vlade Marjana Šarca spremenili v bolj prijaznega in sprejemljivega za vlado Marjana Šarca. “Prvi naslov je čisto okej. Ne vem, zakaj so ga zamenjali na RTV SLO,” se je čudila poslanka Slovenske demokratske stranke Jelka Godec. “Trudijo se kazati neko širino nazven. Kako bodo ukrepali v odločilnih trenutkih, pa bomo takrat videli. Leva vlada, ki vlada, ima lep obraz nazven. Vidi se, da je prvi naslov prav provokativen,” nam je v kraktkem pogovoru zaupal Božo Predalič.

Slovenska nacionalna televizija noče kvariti podobe aktualne Šarčeve vlade. To so dokazali tudi z aktualno božično afero “Vesel božič, umazane živali” sekretarja MIZŠ dr. Jerneja Štromajerja, o čemer so bolj borno poročali. Sedaj pa so urgentno spremenili kritični naslov do aktualne Šarčeve vlade v sprejemljivejšega za širšo množico državljanov. “To je očiten dokaz, da nekdo kreira, vodi uredniško politiko in popravlja vse, kar ni v prid vladajoče politike oziroma vladajoče levice. To se dogaja v RTV-ju vse od njenega nastanka,” je kritično do uredniških igric na slovenskem nacionalnem mediju povedal Božo Predalič.

Očitna sprememba naslova iz kritičnega naslova do prijaznega in bolj sprejemljivega naslovo do aktualne vlade Marjana Šarca. (Foto: Printscreen)

Očitna sprememba naslova iz kritičnega naslova do prijaznega in bolj sprejemljivega naslova do aktualne vlade Marjana Šarca. (Foto: Printscreen)

Naslov so popravili v nekaj sekundah, na slovenski nacionalni televiziji pa se vidi novinarska šola Sandre Bašič Hrvatin
Zakaj so na nacionalnem spletnem portalu kritičen naslov spremenili v bolj prijaznega do aktualne oblasti, ostaja vprašanje. Vendar je glede na pretekla dogajanja jasno, da so s svojim delom vedno dajali tiho podporo levosredinskim vladam. Predalič nadaljuje: “Ne pozabimo, da so se novinarji šolali na FDV. Sandra Bašič Hrovatin, nekakšen njihov guru, je povedala nekako takole, da je odgovornost novinarja, da poročajo o tem, kaj je ljudem prav. V tem primeru je bil naslov, ki je kazal na slabosti, neko nemoč te aktualne Šarčeve vlade. Očitno je nek stric, bodisi urednik, bodisi je nekdo poklical po telefonu in je to opazil ter so takoj ukrepali. Praktično v istih minutah so popravili naslov. Naslove kreirajo tako, da ustrezajo vladajoči politiki in levici oziroma prekrivajo njihove slabosti.”

V preteklosti so tajni dokumenti Wikiliksa razkrili, da je Barack Obam pogojeval obisk Boruta Pahorja z določenimi izpolnitvenimi interesi ameriške politike. (Foto: Twitter)

V preteklosti so tajni dokumenti razkrili, da je Barack Obama pogojeval obisk Boruta Pahorja z določenimi izpolnitvenimi interesi ameriške politike. (Foto: Twitter)

Pahor upa, da se bo končno srečal s Trumpom za novo zbirko slik na Instagramu
Borut Pahor je govoril tisto, kar govori že desetletja na slovenski politični sceni. Pohvalil se je, da je na slovenskem političnem parketu prisoten že trideset let. Glede svojih prihodnjih političnih ambicij po izteku predsedniškega mandata ostaja skrivnosten, zgolj nakazal je, naj bi se s slovenskega političnega parketa umaknil. Poleg novih podnebnih ter ostalih konferenc za foto termine pa se Borut Pahor najbolj veseli, da bi ga v letu 2020 sprejel ameriški predsednik Donald Trump. Njegovi sledilci na Instagramu pa mu bodo z veseljem podelili všeček na objavljeno fotografijo.

Luka Perš