Rupar iz Evropskega parlamenta: “Prišli smo, ker nas v naši državi enostavno ne slišijo več”

Pavel Rupar v dvorani Jožeta Pučnika v Evropskem parlamentu.

Skupina 70 slovenskih upokojencev je obiskala Bruselj. Opozoriti želijo na nepravično obravnavo določenih civilnih iniciativ s strani slovenskih oblasti. Sestali so se s slovenskima evroposlancema Romano Tomc in Milanom Zverom ter še nekaj tujimi poslanci. “Sem v dvorani dr. Jožeta Pučnika in v veliko čast mi je, da vas smem nagovoriti ravno s tega mesta. V Bruselj je prišla skupina 70 upokojenk in upokojencev samo zato, ker nas v naši državi enostavno ne slišijo več,” je v pozdravu iz Evropskega parlamenta dejal Rupar.

Pavle Rupar je dejal, da so naše pravice dostojno in tudi dostojanstveno življenje. “Zato se bomo za te stvari borili, dokler zadnji upokojenec v Sloveniji ne bo dosegel svoje pravice in svojega dostojnega življenja.” Zahvalil se je poslancema, ki sta jih sprejela, dr. Romani Tomc in dr. Milanu Zveru. “Pa tudi vsem, ki so zbrali pogum in moči, saj so vsi stari nad 60 let, najstarejši pa 83. Prišli so sem, da nas podprejo, ko smo imeli novinarsko konferenco, ki je bila zelo odmevna”.

Rupar up,a da bo novinarska konferenca naletela na posluh in na razumevanje tudi pri vladi Roberta Goloba in pri vseh, ki so odgovorni za to, da bi nam bilo bolje. “Želim, da nam uspe, da nas podprete ne glede na politično prepričanje, vero in nacionalnost, želim, da ostanemo Slovenci prijatelji, enotni in da gremo to pot skupaj naprej.”

Rupar je na novinarski konferenci v pozivu evropskim poslancem in poslankam ter vodilnim predstavnikom EU opozoril na diskriminacijo posameznih ljudskih iniciativ s strani slovenske vlade, parlamenta ter predsednice države Nataše Pirc Musar, lažne in krivične obsodbe, na podlagi katerih jih obsojajo, kot da so upokojenci največji sovražniki države, “ker pač opozarjamo in zahtevamo pravice do zasluženih pokojnin”. Spomnil je, da so na to opozorili že na petih protestnih shodih v Ljubljani, vendar večina medijev o tem ne poroča ali pa diskreditira vodje protestov.

Foto: Facebook Pavel Rupar

“Prosimo vas, sprejmite naš apel k pomoči do dostojnega življenja, do demokracije, enakosti in pravične obravnave vseh ljudi v Sloveniji ter pozornost nad delovanjem medijev, ki jih izdatno podpira vlada preko različnih inštitucij, da prikažejo stanje v državi, kot paše vladi in ne ljudem,” je pred poslopjem Evropskega parlamenta še povedal Rupar.

Od slovenskih evroposlancev sta jih tako sprejela Tomc in Zver, prek katerih bo Evropski parlament tudi kril del stroškov obiska. Kot je pojasnil Zver, se bodo upokojenci sestali še z nekaterimi poslanskimi kolegi iz Madžarske in Češke. Dodal je, da sicer sam ne more storiti prav veliko, lahko pa odpre kakšna vrata. “Prav je, da inštitut tudi na evropski ravni opozori na težave, s katerimi se soočajo upokojenci v Sloveniji,” je dejal evropski poslanec.

Foto: Twitter Tomas Zdechovsky

Rupar od srečanj pričakuje, da bodo predstavniki EU pritisnili na slovensko vlado, da “bo denar namesto v nepotrebne sfere, vlagala nazaj v dobra življenja upokojencev”. “Veliko pričakujemo. Če ne bomo dosegli tistega, kar smo si zadali, pa zagotovo nismo tukaj zadnjič,” je še poudaril.

Sara Kovač