Rupar Niki Kovač: Starejši ljudje nikakor niso ovce in manjvredni!

Pobudnik upokojenskih protestov Pavel Rupar in predsednica Inštituta 8. marec Nika Kovač (Foto: STA)

Potem ko se je predsednica Inštituta 8. marec Nika Kovač postavila kar v vlogo nekakšne “nadurednice” javnega programa in dala vedeti, da na javni televiziji ne bi smelo biti prostora za nastope predsednika opozicijske SDS Janeza Janše, pobudnika upokojenskih protestov Pavla Ruparja in ljubljanskega svetnika Aleša Primca, se je odločila, da na Ruparja naslovi še pismo, kjer ga je označila kot enega izmed gospodov v kravati in ga obtožila, da so njegova dejanja prozorna. “Trudiš se utišati vse glasove, ki si prizadevajo za pravičnejši svet,” je med drugim dejala. Rupar pa ji ni ostal dolžan. “Če si ti upaš meni prepovedati obisk pred kamerami na povabilo novinarjev RTV, potem najprej vprašaj sebe, če ravnaš prav,” je zapisal in dodal, da če le lahko, sprejema vse, ima rad vse. “Le sovraštva, Nika, ne, proti temu se bom pa boril do konca življenja!! Kdor jezdi in gradi s pokvarjenim sovraštvom, seje zlobo in dela razdore, verjemi, ne bo dolgo uspeval.”

V zvezi z že drugim napadom Nike Kovač je Pavel Rupar uvodoma izpostavil, da bo molil zanjo. “Težko razumem tvoje starše, vzgojo … Kje se je zalomilo, da ti gremo na živce starejši, morda drugače misleči, kaj je narobe, da ponižuješ ljudi, ki imamo za sabo težko življenje, trdo delo po tovarnah, gradbeništvu, podjetjih, ki smo bili samostojni podjetniki, mnogi preganjani po krivici, sojeni in zaprti … Nika, kaj se dogaja s tabo?”

Ker je pred dnevi Kovačeva pozivala premierja, da naj nekaterim prepove nastop na javni televiziji, se je Rupar obregnil ob to in jo opomnil, da javni zavod plačujemo vsi, v državi, ki je demokratična in naj bi bila do vseh enaka. “Prepove? Nika, mar niso podobne besede izjavljali fašisti in v diktaturah pod katerimi so in smo trpeli , ko ti še rojena nisi bila? Mar ni javni zavod RTV namenjen vsem, ne glede na vero, politično prepričanje, barvo kože?” je izpostavil in vprašal, kam po njeno sam spada, da bi mu prepovedala vstop v poslopje, če so ga povabili.

“Joj, Nika, kaj se dogaja s tabo? In kot nekaj nemogočega, kot je prepoved, sem pač zapisal stavek, ki ga niti slučajno nisi razumela!! Da ti meni prepoveš vstop na RTV, jaz pa tebi v Mc Donalds, kar je oboje povsem nemogoče, zakaj taka reakcija, polna sovraštva in zlobe mladega dekleta, ki jezdi na apokalipsi sovraštva iz preteklega časa? Kaj je narobe s tabo, da sama sebe zapostavljaš, mar se ne ceniš, kot bi za mlado dekle pričakoval?” je Rupar izpostavil v nadaljevanju in dodal, da bi bila lahko Nika njegova hčerka, a je vesel, da ni, ker njegovi otroci starejše spoštujejo, upokojencem pomagajo, da imajo kaj od pomoči, ne pa da zgolj nakladajo in “bluzijo” o sistemskih “forah”, od katerih nima nihče ničesar, kot nimajo niti od enega njenega dejanja. “Nič! Jalovo, punca!! Jalovo!!”.

“Kako si drzneš tikati ljudi, ki imajo za seboj delovno dobo v proizvodnjah, službah, rudnikih, železarnah! Mar sploh veš, kaj je delo in kaj so ti ljudje, ki jim ti in tvoji komentatorji in simpatizerji pravite ovce!! Ker imajo manj kot 800 evrov pokojnine!!? To so zate ovce? Kje pa je meja, da potem po tvoje ne bodo ovce? 3000 evrov? 4000 evrov?” je izpostavil v nadaljevanju in dodal, da nikakor ne drži, da bi Nika osebno zanj predstavljala tvorbo. “Tvorba je simptom, Nika Kovač, narejen za zlorabo v politične potrebe, za sejanje razdora in sovraštva,” je pojasnil in dodal, da Niko vendarle spoštuje. “Spoštujem te in povem ti, da si všečna punca, zakaj samo sebe zaničuješ, zakaj kompleks v navadnem dekletu, zakaj slika namenoma ob obilju hrane? Samokaznovanje? Samoponiževanje, na katerega pomislim vedno, ko s prekrižanimi rokami stojiš pred kamerami, pred ljudmi,” je dejal in vprašal, zakaj je prisoten tako izrazit gnus do ljudi, ki ji niso po volji. “Kaj se je zgodilo v tvojem zgodnjem otroštvu, vzgoji staršev?”

Pobudnik civilne iniciative Glas upokojencev Pavel Rupar (Foto: STA)

Starejši niso ovce in manjvredni
Po besedah Ruparja starejši ljudje nikakor niso ovce in manjvredni, če nimajo na tisoče evrov pokojnin, niso za usmrtitev, če niso bili rojeni z zlato žličko v ustih. “In so ljudje, ki volijo leve in desne, pa so od vseh pozabljeni!! Ne, to niso ovce, so ljudje, ki slabo živijo, ki so jim tvoji vzorniki pobrali denar, ki so ga namenili za svoje pokojnine!! In so volivci vseh strank, levih , desnih …,” je Rupar pojasnil Niki in dodal, da bi bilo lepo, če bi se odzvala povabilu na njihove shode, shode obupanih upokojencev, brez dostojanstva, pokradenih in ponižanih, in bi jim povedala, da naj čakajo njene in njihove sistemske rešitve, naj ne bekajo kot ovce in naj plešejo, kot pleše njen  donator. “Naj čakajo na kruh, na ukinitev dopolnilnega zavarovanja, naj čakajo, naj čakajo … Nika, kaj se dogaja v tebi?”

V nadaljevanju je izpostavil, da je povsem mogoče, da jo bo spremenil čas, kot je tudi njega. Morda bo Nika po njegovo spoznala, da edino prijateljstvo, objem, lepa beseda in ljubezen najdejo pravo mesto.  Zanjo bi bilo po njegovih besedah dobro, da prebere Sveto pismo v družbi ekstremnih levičarjev, njenih ustanoviteljev. “In da prebereš še kakšen bonton, kako se vesti do starejših, kako strpni moramo biti do drugih in da besede “prepovejte jim nastope na RTVS” nimajo kaj iskati med Slovenci, nimajo mesta v demokraciji, tako kot nima med nami več mesta sovraštvo, razdeljevanje naroda in bruhanje po drugače mislečih.” 

Nikino pismo Ruparju (Foto: Posnetek zaslona Facebook)

Kdor jezdi in gradi s pokvarjenim sovraštvom, seje zlobo in dela razdore, verjemi, ne bo dolgo uspeval
V zvezi z nedavnim pismom je Rupar uvodoma izpostavil, da tako, kot jo on spoštuje, jo malo kdo, in dodal, da mu je ime Pavel, ne Pavle. “Naj ti razložim, nisi razumela. Če si ti upaš meni prepovedati obisk pred kamerami na povabilo novinarjev RTV, potem najprej vprašaj sebe, če ravnaš prav? Če morda to le ni odraz nespoštovanja starejših, drugače mislečih, podedovane diktature! Ker nimaš nikakršnih moči, argumentov, ničesar nimaš, da bi to dosegla. In ne, ne drži, da sporočam, da si grda!! Nasprotno, lepa punca si, vprašanje je le, če je tvoj značaj lep in koliko ceniš samo sebe,” je izpostavil in glede upokojencev dodal, da je njeno delo enako nič, saj imajo po njegovo ljudje od nje le govorjenje in govorjenje.

“Aja, funkcije sem opravljal 10 let, v tovarnah, gradbeništvu, trgovini, kopal sem jarke, tudi predaval, bil s. p. Skupaj bil 28 let in 10 let na funkcijah! Pa ti?” je pojasnil v nadaljevanju in dodal, da kravato nosi le ob obisku inštitucij zaradi spoštovanja. “Ne nosim afriških oblačil. Sicer jih pa niti nimam. Spoštujem pa tudi tiste, ki jo nosijo vsak dan. Tudi drugače misleče, sovražim pa nikogar.” Pravi, da če le lahko, sprejema vse, ima rad vse. “Le sovraštva, Nika, ne, proti temu se bom pa boril do konca življenja!! Kdor jezdi in gradi s pokvarjenim sovraštvom, seje zlobo in dela razdore, verjemi, ne bo dolgo uspeval,” je poudaril in jo pozval naj sedaj pogleda komentarje in se vpraša, kakšno sovraštvo povzroča. “Kdo si sploh … Nika Kovač … Bog te blagoslovi!” je zaključil.

Sara Kovač