Rupar o dveh podlo zrežiranih napadih z namenom odvračanja pozornosti

Podjetje Transport Tos Zabret d.o.o. Križe, ki upokojencu Ruparju krati spanec! (Foto: flickr, STA)

“Če ne bi imel toliko vere in cilja, da pomagam ljudem in ostanem s pozitivnimi deli do konca življenja, bi že zdavnaj obupal,” se glasi zadnji zapis vodje upokojenskih protestov pod vodstvom Pavla Ruparja. Tokrat je podrobneje opisal ozadje dogodka z gorenjskim podjetnikom, ki je Ruparju grozil, da ga bo ustrelil. 

“Leta so bila, ko sem opustil čisto vse in mirno živel z družino, čeprav je bila bolezen, ki še ni šla povsem iz mene, huda, vsaj pokvarjenosti tega sveta nisem doživljal kot prej in sedaj … Verjemite mi, da sem bil zopet toliko naiven in prepričan, da če bom pomagal revnim in upokojencem, da mi bodo pomagali tudi tisti, ki so najbolj poklicani za pomoč ljudem,” je uvodoma zapisal Pavel Rupar. A je naletel na umazane in sovražne, podle in pokvarjene oblastnike ter nerazumno in skoraj “bi rekel domišljijsko fantazijsko umazane medije”, ki jih seveda plačujejo politiki, ki bi morali denar namesto njim dati revnim! Včerajšnji dogodek s požrešnim Zabretom, podjetje TOS, je bil nameščen. Rupar: “Ker smo dokazali, da napada na novinarko RTV Slovenija med protesti ni bilo, so moralo preusmeriti pozornost ljudi!!! In glej …”

Podjetnik, ki ponoči nadleguje upokojence, sploh nima ustreznih dovoljenj?!
“Dobili so pokvarjenega tovornjakarja, soseda, ki brez dovoljenj pred mojim domom parkira pet do 12 šleparjev, hladilnikov, ki jih vse dneve in noči, med vikendi in prazniki, poleti in pozimi pusti vklopljene. Včasih vse kompresorje vklopi hkrati, kot bi mi na dvorišču grmelo 12 traktorjev! Noč in dan …” je potožil Rupar. Od tega je tudi zbolel, sicer pa rak ni zgolj od stresa. Velikokrat se njegov vnuk ponoči zbudi, ker se vse trese! 17 let prosi inšpekcijo, da umakne podjetje, ker so tam “na črno”, na travniku, ki mu ga je Borut Sajovic preoblikoval v zazidljivo parcelo, na pa v parkirišče. Policija pravi, da je nemočna … Rupar sam hodi k sosedu in jih ugaša. “Lepe nedelje so, ko so prijatelji na obisku pa se ne moremo pogovarjati! Da imam vsaj kakšno uro mir pred hrupom, predno pride in jih vklopi nazaj! V nedeljo sem to ponovil, v pogonu so bili trije, povsem prazni hladilniki, vklopljeni kar tako!!”

Rupar: “Prazne, da je vklopil …! In me je videl ter začel vpiti: Dol z moje parcele, dol prasec, sicer te bom ubil!!” Poklical sem policijo! Ja, jaz sem poklical policijo, ne on, kot so poročali mediji! Zlahka dokazljivo! Pa so se mi smejali, češ da med 20. in 22. ne bodo nič rešili … Pa tako lep nedeljski večer je bil …” Vseeno je Rupar odšel do podjetnika Zabreta (podjetje TRANSPORT-TOS-ZABRET, d.o.o.) in ta je zopet vpil. Ko je nehal, je sinu naročil, naj snema … Malo bližje je stopil do njega pa se je začel dreti k sinu: “A snemaš, snemaj, Rupar je rekel, da me bo ubil, snemaj, je rekel, da me bo ubil”!” Z roko je potem segel v žep, kot da bi izvlekel pištolo ali nož, pa ga je Rupar odrinil in rekel: “Spi…i lopov!” In se obrnil, da res ne bi kaj naredil, ter takoj še enkrat poklical policijo, tu pa se je zgodba končala. “Mediji so jo obrnili, posnetek, ki so ga kazali in ni pravi, ni v celoti! Drugo jih ne zanima, ker so pokvarjeni …”
Ker provokacija z RTVS novinarko ni uspela, so zrežirali provokacijo z Zabretom! 
“Resnica najmanj, ker so ritolizniki politiki, ki nam z diktaturo …! Noč sem seveda prebedel. Za zdravljenje mojih bolezni v takem stanju ne pomagajo nobene tablete! Zdaj se boriti in dokazovati, je nesmiselno!” Vsekakor je bil po njegovem namen ob vklopljenih, praznih tovornjakih in snemanju edino ta, da posnetke objavijo v tolikšni meri, da bo “Golobovim in Sajovčevim pokvarjencem zadoščalo”! In preko medijev, ki jih res izdatno plačujejo, očrniti upokojensko gibanje in uničiti upokojence do konca … “Do evtanazije! A bodite brez skrbi! Sem utrujen, sesut do amena … Ampak ne!!” Čeprav je v pokoju, ima dokaj solidno pokojnino (1180 eur), nima zdravja, bolezen je v njem, star je in bi načeloma raje ležal v senci ter gledal v zrak, politične kariere si ne dela, ker je ne rabi. Ve, da ni ostal trikrat na pragu smrti, na svetu zato, da bi trohnel!

Boril se bo, čeprav se zdi, da je nemogoče, mu njegova vera veleva, da bodo uspeli!  “Če boste hoteli, če boste sami prepoznali namen oblasti in takih pokvarjencev, kot so okoli mene!” Menda vso gonjo vodita Vesna Vuković in Damir Črnčec … (oba tesna sodelavca Goloba in Sajovica). Rupar obžaluje dogodek, ampak hkrati sporoča, da se bo zoperstavil vsem in vsakemu, ki jih toliko let in desetletij “maltretirajo”, uničujejo! Ne zase, ampak za vse, ki hrepenijo po boljših časih, ki morajo doživeti še vsaj en dan miru, poštenega plačila in brezskrbnega življenja! “Če pa vas lumparije medijev POP TV, 24UR in ostalih medijev mafijca Martina Odlazka, ki je tudi mecen Sajovicu in Golobu, prepričajo, pa sporočite …”
Andrej Žitnik