Rupar v odprtem pismu Loredanu: “Danijel, molili bomo za vas”

Pobudnik ljudske iniciative Pavel Rupar (Foto: STA)

Pobudnik civilne iniciative Glas ljudstva Pavel Rupar se je oglasil v zvezi z aktualnim dogajanjem, kjer v ospredje z rešitvami glede zdravstva stopata nekdanji zdravstveni minister Dušan Keber, ki zdravnike obtožuje pohlepa, dvoživkarstva in popoldanskega dela pri zasebnikih, saj se ta po besedah Ruparja dobro zaveda, da se največ denarja pere in pokrade ravno v javnem zdravstvu, “od katerega ima njegova opcija in stranke, ki ji je podaril življenje, največ dobička in pokradenega denarja”. Obregnil pa se je tudi ob Jašo Jenulla, glede katerega je v pismu ministru za zdravje  zapisal: “Golob ga posluša kot rešitelja zdravstva, pa niti o osnovni kulturi nima pojma, kaj šele o sistemu, vas pa ignorira!”

“Spoštovani g. Danijel, molili bomo za vas! Ne, ne bom vas kritiziral! Ravno nasprotno! In takoj lahko rečem, da vas cenim! Hkrati pa se mi ob misli na vaše delo in vašo osebnost vse prevečkrat porajajo čustva, nekakšna mešanica sočustvovanja in usmiljenja, nekaj, čemur ne najdem odgovora! Odkrito povem, da se mi zdite izreden človek, spremljam vaše napore, delo. Občutek je, da si neskončno želite uspeha za dobro ljudi, a da ste vse prevečkrat žalostni, na meji joka in čustveno uničeni, ker vam čisto nič ne uspe,” je Pavel Rupar zapisal uvodoma in dodal, da se najbrž zaveda, da rezultatov ne bo dosegel, ker se bori s strašansko mafijo, korupcijo, prepredeno v vse pore zdravstva.

“Da dobro poznate kriminalce, ki na račun zdravja služijo, ne morete jim pa nič. Pa niste sami krivi, o kje pa! Če združim vaše napore in dogajanja, potem lahko samo rečem, da se vam čudim, da sploh še vztrajate v krogu ljudi, ki vas izkoriščajo, nagajajo in ponižujejo, kot niso še nobenega ministra! Ne poznam odgovora, ste borec, ampak … Se vam ne zdi, da je na poti do uspeha vaša največja ovira dr. Golob, ker vas ne ceni? Ker vas izkorišča, zapostavlja, se vam posmehuje in vam laže, ker dobro ve, da vas rabi za tampon jeze, vedno manjšega potrpljenja, izkorišča vas za tarčo zaradi lastne nesposobnosti.” Rupar ministra Loredana sprašuje, če mar res ne vidi, da ga Robert Golob ne bo nikoli podprl, kadar bi ga moral, denimo ob sporu z ljubljanskim šerifom Zoranom Jankovićem, kateremu se je moral pokloniti, se opravičiti, čeprav vsi vemo, da je imel prav! “Golob se je takrat samo smejal, vi jokali …”

“Tudi v teh dneh, ko je na sceno stopil dr. Dušan Keber, ki daje vtis, kot da edini, ki ne spoštuje svojega Kebrovega zakona, ki dobro ve, zakaj pelje umazano igro zopet zdravnike s koncesijo, ki ve, da se največ denarja pere in pokrade ravno v javnem zdravstvu, od katerega ima njegova opcija in stranke, ki ji je podaril življenje, največ dobička in pokradenega denarja.” Po besedah Ruparja je Golob Loredana zopet zatajil, ga okrcal in se postavil zoper njega.

Po besedah Ruparja se Golob pogovarja z vsemi, Loredana pa potepta kot cunjo, s katero briše pobruhana tla. Pika na i pa se mu zdi Jaša Jenull. Znano je namreč, da nevladnikom vlada daje denar, nato pa ta s 500 somišljeniki hara po Ljubljani, mediji in premier pa mu dajejo pozornost, kot da bo ta zdaj zdaj nadomestil ministra. “Golob ga posluša kot rešitelja zdravstva, pa niti o osnovni kulturi nima pojma, kaj šele o sistemu, vas pa ignorira! In več kot višek vsega: da se ta lenuh, dere se na vas javno, vam očita nesposobnost, vas ponižuje … Halo!!! Vas, gospod Danijel Bešič Loredan, vas!!! Golob pa ne reče besede vam v bran, ne reče vam hvala, ne stori čisto nič! Obratno: treplja Kebra, Breclja, Jenulla objema … Vas?”

Foto: Twitter Vlada RS

“Ne vem, nisem učen, nisem strokovnjak, pa vendar. Iz vaših solznih oči pred kamerami kot človek s kmečko pametjo vem, da vam je hudo. Da ste na meji izrazne žalosti, da si želite pohvale in spodbude kot otrok, ki komaj čaka, da ga pijan in nasilen oče vsaj enkrat pohvali, pa ga ne. Vaša čast, dobro ime, ponos in srčnost bi vam morali narekovati, da čimprej zapustite te ljudi, dosegli tako ali tako ne boste nič, odšli bi pa vseeno kot pokončen, priden in neomadeževan borec za paciente in vrednote, ki jih imate. Danes, na dan pred Veliko nočjo, bomo molili za vas! Da vas ne uničijo kot človeka, zdravnika, ne zlomijo kot vse prevečkrat tepenega otroka, ki želi pokazati svoje dobro delo, pa ga nasilna roka vedno pobije na tla. Molili bomo za vaš pogum in odločitev. Cenite samega sebe, gospod Daniel Bešič Loredan!! Sebe!!” je Rupar še zapisal v pismu, ki ga je na ministra naslovil na veliko soboto.

Sara Kovač