Rupar vrnil udarec trem najvišjim predstavnikom oblasti

Vodja upokojenskega gibanja Pavel Rupar (Foto: R. F.)

Če mi očitate sprevrženost, povejte mi, kaj je bolj sprevrženega od odpovedi službe 120 delavcev SCT strojegradnje in sprivatizirati in prodati premoženje, kupiti Rolce Roysa in se z njim “voziti med odpuščenimi in jih spraševat, kako živijo?” Kaj je bolj sprevrženega, kot iz GEN-i pobrati milijone in si še dovoliti razpravljati o DVEH MILIJONIH NAGRADE pri izgubi tega podjetja v višini 300.000 milijonov? Kaj je bolj sprevrženega od poleta z našim letalom na Dunaj in afne guncat v Afriko za naš denar, brez učinka, ker je bil že vnaprej znan, ZRAVEN PA PUSTITI UPOKOJENCE Z 250 e, 400 e, 600 EURI stradati in životariti?

Vodja upokojenskega gibanja Pavel Rupar je predsednici države Nataši Pirc Musar, predsednici državnega zbora Urški Klakočar Zupančič in predsedniku vlade Robertu Golobu po današnjem napadu nanj napisal ostro sporočilo.

V njem je Rupar izpostavil, da imajo vsi že od 22. februarja na mizah njegovo pismo s prošnjo o obsodbi predsednika Zveze društev upokojencev Slovenije Janeza Sušnika, ki je upokojence, ki zahtevajo poštene pokojnine, označil za morilske “truppe” Adolfa Eichmanna in fašiste. Vendar nihče od njih do danes ni odgovoril.

Diktatura milijonarjev, ki ne vidijo navadnih ljudi
Nato je nadaljeval: “Očitno smo v Sloveniji priča diktaturi milijonarjev in totalitarizmu populistov.” Populistov, ki ne vidijo revnih upokojencev in njihovih prošenj po pomoči. Ne vidijo niti delavcev, ki skupaj s podjetniki prosijo za razbremenitev plač, da bi imeli boljše življenje. Rupar jim je očital, da se namesto s pravimi problemi ukvarjajo z evtanazijo in drugimi nesmisli, ki niso prinesli nič dobrega našemu narodu.

Predsednik vlade, predsednica državnega zbora in predsednica države (Vir: STA)

Če so omenjeni Ruparju očitali sprevrženost zaradi njegovih besed na protestu upokojencev, pa je vodja protestov izpostavil, da so veliko bolj sprevrženi njihovi grehi. Omenil je tranzicijske zgodbe moža predsednice, ki je sprivatiziral in prodal podjetje, zaradi česar je brez dela ostalo 120 delavcev. Z bogastvom pa si je kupil prestižnega Rollce Roycea. Golobu je očital, kako si je sprevrženo nagrabil milijone iz državnega podjetja Gen-I, Urški Klakočar Zupančič pa je očital, da je letela s Falconom na Dunaj in “guncala afne” v Afriki za naš denar. Medtem pa upokojenci z 250, 400 in 600 evri pokojnine stradajo in životarijo.

Dotaknil se je tudi evtanazije — legalne pomoči pri usmrtitvah — kar je po njegovem še posebej sprevrženo. Rupar je ob vsem tem vesel, da so mu odpovedali napovedana vabila, saj po njegovem ta nikoli niso bila iskrena, hkrati pa obžaluje, da po izvolitvi niso naredili ničesar za dobro ljudi. Sodbo, kdo ima tukaj prav, prepušča ljudem, še enkrat pa jih je pozval, naj vlagajo zakone v dobro ljudi.

Sara Kovač