fbpx

Ruski mediji poimenovali mračnjaško ministrico Kopač Mrakovo kar gospa “Darkness”

Foto: STA

V soboto je ruski predsednik Vladimir Putin z redom prijateljstva odlikoval ljubljanskega župana Zorana Jankovića in ministrico za delo Anjo Kopač Mrak. Ruski mediji, kot sta Russia Today in Ifnews24, pa so slovensko ministrico preimenovali kar v ”gospo Darkness”.

Prevod imena in preimenovanje ministrice Anje Kopač Mrak, ki se v Sloveniji močno zavzema za pravice homoseksualcev in je iz rok homofobnega ruskega predsednika Vladimirja Putina in velikega preganjalca drugače spolno usmerjenih prejela nagrado, v Anno Kopacz-Darkness je razburkalo javnost. Njen drugi priimek Mrak so namreč kar dobesedno prevedli.

Da gre predstavnica slovenske vlade v Moskvo, ki je pod mednarodnimi sankcijami, po nagrado, je sporno in načenja že tako slabe zunanje politične odnose med Slovenijo in zahodom, kar bo nedvomno vplivalo na nekatera odprta slovenska vprašanja, kot je na primer uveljavitev arbitražnega sporazuma. Prijateljevanje z Rusijo nam na mednarodnem in slovenskem interesnem področju namreč ne koristi, kvečjemu škodi. Rusko odlikovanje reda prijateljstva so do zdaj prejeli v glavnem sporni politiki in avtokrati, kot so predsednik republike Srbske Milorad Dodik, čečenski predsednik Ahmed Kadirov, kazahstanski obrambni minister Sagadat Nurmagambetov  in drugi. V to skupino “mračnjakov” se prav lepo poda tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je tudi prejel nagrado iz Putinovih rok.

C. Š.