fbpx

Saj ni res, pa je: Golobova vlada v svoje vrste vzela kradljivca sendviča!

Nekdanji poslanec LMŠ in tat sendviča Darij Krajčič. (Foto: STA)

Vlada je danes poleg tega na predlog ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irene Šinko za državnega sekretarja na ministrstvu imenovala Darija Krajčiča. Tistega Krajčiča, ki ga je odnesla afera z ukradenim sendvičem.

Vlada je na današnji dopisni seji ponovno sprejela kup kadrovskih odločitev, kako skromen bazen “strokovnjakov” poseduje pa pove današnje imenovanje Darija Krajčiča, ki je bil v minulem mandatu izvoljen za poslanca LMŠ, a je marca 2020 odstopil po tistem, ko je iz trgovine blizu DZ odnesel sendvič, ne da bi ga plačal. Po sendvič je odšel med sejo odbora DZ za kmetijstvo, katerega član je bil. Takoj po razpravi se je sicer v trgovino vrnil in sendvič plačal.

O svoji potezi, s katero naj bi želel preveriti popolnost oz. nepopolnost nadzora kupcev v trgovini, je nato spregovoril tudi sam na seji odbora, na kateri je tekla beseda o nadzoru neoporečnosti v mesni prehranjevalni verigi. Pozneje je dejanje obžaloval, a vztrajal, da nikoli ni imel namena odtujiti sendviča, zato je tudi razmišljal o umiku odstopne izjave. A pričakovanja LMŠ so bila jasna, po Krajčičevi oceni sicer prestroga. Prvak LMŠ Marjan Šarec je tedaj ob Krajčičevem kolebanju o odstopu med drugim ocenil, da bo težko deloval kot član LMŠ.

Masaker v nadzornih svetih
Vlada je danes s položaja direktorja agencije za civilno letalstvo razrešila Roka Marolta in za v. d. direktorja imenovala Andrejo Kikec Trajković. Hkrati je Marolta, ki je od četrtka v DUTB, imenovala za v. d. generalnega sekretarja na ministrstvu za finance. Vlada je posegla še v nadzorne svete energetskih podjetij Eles, Borzen in SODO ter družbe DRI.

Iz nadzornega sveta Elesa se v skladu z vladnim sklepom poslavljajo Žarko Furman, ki je nadzornikom tudi predsedoval, dosedanji namestnik predsednika nadzornega sveta Valentin Hajdinjak ter člana Emil Kumer in Andrej Valentinčič. S soboto je za preostanek mandata razrešenih članov nadzornega sveta vlada v to telo imenovala Andreja Ribiča, Davida Skornšeka, Damjana Matičiča in Jožefa Klavdija Novaka.

Vlada je posegla tudi v nadzorni svet distribucijskega operaterja električne energije SODO. Razrešila je dosedanjega predsednika nadzornega sveta Martina Brataniča in njegovega namestnika Silva Soka ter za preostanek mandatov s soboto imenovala Matejo Čuk Orel in Marka Topiča. V nadzornem svetu SODO je še član nadzornega sveta in predstavnik zaposlenih Izidor Polanec.

Z današnjim dnem je vlada razrešila tudi vse tri člane nadzornega sveta operaterja trga z električno energijo Borzen: Petra Žmaka, Tomaža Kokota in Davorina Dimiča. S soboto bodo na njihove stolčke za dobo petih let sedli Mojca Veljkovič, Žiga Fišer in Ivana Nedižavec Korado.

Z današnjim dnem je odpoklicala tudi štiri člane nadzornega sveta družbe DRI upravljanje investicij, in sicer Klemena Babnika, Ljilijano Herga, Petra Gašperšiča in Aleša Buležana. Za dobo štirih let je v nadzorni svet DRI imenovala Simona Detelbacha, Branka Ribiča, Bojana Tičarja in Tanjo Šarabon.

Sara Kovač