fbpx

Saj ni res, pa je! Keber iz “burek koalicije” znova prodaja zrak! Kot alternativo vladnemu programu spopada z epidemijo predlaga prezračevanje prostorov!

)(

)()(Jože Damijan in Dušan Keber. (Foto: STA)

Vodilni pobudnik KUL Jože P. Damijan je danes predstavil načrt KUL za spopad z epidemijo covida-19, ki so ga poslali tudi vladi. Predlagajo postopno odpiranje gospodarstva in javnih prostorov oz. sproščanje ukrepov na prostem. Kot pomemben ukrep za preprečevanje širjenja virusa ob upoštevanju zaščitnih ukrepov priporočajo – ne boste verjeli – prezračevanje prostorov!

Leva opozicija, ki se razglaša kot alternativa sedanji vladi, poleg “anti Janša” programa težko najde primerne in prepričljive programske predloge, ki bi prepričali, da so ravno oni pravi za zamenjavo vlade.

Epidemija je trenutno največji izziv vseh vlad širom sveta, za zajezitev pa skupaj s strokovnimi skupinami vlagajo velike napore v zajezitev širjenja okužb ter hkrati v preprečevanje ekonomskih in socialnih posledic pandemije.

Prezračevanje je rešitev
Danes je vodilni predstavnik Koalicije ustavnega loka Jože P. Damijan predstavil načrt ukrepov proti epidemiji covida-19, ki je po Damijanovih navedbah plod skupnega razmisleka strank Koalicije ustavnega loka (KUL) in posvetovalnih skupin, usklajujejo pa se tudi s socialnimi partnerji. V KUL so sicer vključene opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB. Damijan je na današnji novinarski konferenci izpostavil sproščanje ukrepov ob priporočilih stroke in z upoštevanjem vseh zaščitnih ukrepov, kar je ravno danes najavila tudi vlada. Kaj novega in boljšega torej ne ponujajo. Po mnenju KUL je vlada Janeza Janše preveč osredotočena na ukrepe na prostem, kot je zapiranje občinskih meja in nošnja zaščitnih mask na prostem, in premalo na ukrepe v zaprtih prostorih. Največ širjenja okužb je namreč na delovnih mestih in v družinah.

Dušan Keber (Foto: STA)

Sedaj pa pozor: Nekdanji minister za zdravje in dobičkar na račun javnega zdravstva Dušan Keber je na novinarski konferenci kot enega najpomembnejših ukrepov za preprečevanje širjenja virusa izpostavil pravilno prezračevanje notranjih prostorov! Keber je znova pokazal, da zna prodajati tudi zrak. Ne dvomimo, da bi tudi to izvirno idejo dobro prodal, tako kot je svetovanje pri zakonu o zdravstvenem zavarovanju v času zdravstvene ministrice Milojke Klar Celarc za več kot 36 tisoč evrov.

Preostale dele programa koalicije KUL bomo komentirali še v naslednjih dneh.

Sara Kovač