fbpx

Samo marca in aprila se je Slovenski demokratski stranki pridružilo kar 427 novih članov!

Foto: SDS

Marca in aprila se je Slovenski demokratski stranki (SDS) pridružilo kar 427 novih članov. Na sedežu stranke je v torek potekal sprejem novih članov in članic, ki so postali del stranke s tradicijo, izkušnjami in globokimi koreninami. Sprejem je bil še toliko slavnejši, saj je največja stranka v Državnem zboru RS pred kratkim praznovala svojo 30. obletnico.

V spomladanskem vzdušju se je na sedežu stranke odvil sprejem tistih, ki so se pridružili najmočnejši in najštevilčnejši stranki v Sloveniji, Slovenski demokratski stranki. V uvodu so nove članice in člani lahko prisluhnili mlademu nadobudnemu glasbeniku Nejcu Racu, učencu  priznane akademske glasbenica mag. Alenke Gotar.

Zbrane je pozdravila namestnica generalnega sekretarja Maja Tominc Žerak, ki je dejala: “Veseli me, da vas danes vidim v takšnem številu, predvsem v časih, ko se intenzivno pripravljamo na evropske volitve.” Dodala je, da je SDS tista, kjer se ljudje poleg formalnih druženj družijo tudi na neformalnih dogodkih, ki jih v zadnjem času ne manjka. Zaključila je z besedami, da je to stranka, v kateri si prizadevajo, da bi ohranili Evropo, kot jo poznamo, s takšnimi vrednotami, kot jih imamo, predvsem pa z našo, slovensko kulturo. Spomnila je tudi na prihajajoče evropske volitve in ob tem poudarila, kako je pomembno, da se jih udeležimo v čim večjem številu.

Foto: Robert Fojkar

Mahnič: “Verjamem, da bo SDS še tretjič zmagala na volitvah in občutila zmago”
Poslanec SDS in predsednik Slovenske demokratske mladine Žan Mahnič je vsem na sprejemu zaželel prijetno dobrodošlico in dejal, da so vstopili v stranko, ki ima najdaljšo demokratično tradicijo v Sloveniji, in v stranko, ki je tudi po številu članov največja. Predstavil je delo podmladka in poudaril, da v stranki demokratično tradicijo ohranjajo tudi danes. Dotaknil se je prihajajočih evropskih volitev in ob tem dejal, da so še kako pomembne, ne samo za vse prebivalce, ampak tudi za mlade Evropejce. “Verjamem, da bo SDS 26. maja, torej v roku enega leta, še tretjič zmagala na volitvah in občutila zmago.” Ob koncu je ponosno izpostavil, da ga veseli, da se je v zadnjem letu v SDS vpisalo tako veliko število mladih.

Foto: Robert Fojkar

Janša: “To, da smo mi nekoliko drugačna stranka, je najbolj jasno utemeljil že dr. Jože Pučnik.” 
Po nastopu glasbenic Nastje Rudolf in Mance Tominšek je sledil nagovor predsednika stranke Janeza Janše, ki je v svojem uvodu dejal, da se v SDS združujejo za stvar in da to ni stranka kot vsaka druga. “V SDS se od samega začetka združujemo zato, da naredimo razliko, da stvari spremenimo na bolje in ohranimo tisto, kar je dobro.” Spregovoril je o temeljnih vrednotah vsake družbe, o naravnih temeljih človeške civilizacije, ki je stara na tisoče let, in da so se skozi zgodovino oblikovale univerzalne vrednote. Poudaril je, da sta se na teh vrednotah zgradili sodobna Evropa in samostojna Slovenija, vendar se danes veliko naredi na tem, da bi se ti temelji zameglili. “Verjamem, da ste vi tisti, ki ste bili sposobni ločiti zrno od plevela, sicer se ne bi pridružili SDS. To, da smo mi nekoliko drugačna stranka, je najbolj jasno utemeljil že dr. Jože Pučnik.” 

Foto: Robert Fojkar

Janša je spomnil, da je bil  Pučnik predhodnik na čelu stranke SDS in oče slovenske države, po katerem se danes tudi imenuje največje letališče v Sloveniji. Na kratko je predstavil njegovo težko pot in prizadevanje za domovino ter spomnil na Jančarjev stavek o dr. Pučniku, ko je dejal, “da njemu gre za stvar”. “Danes so stvari drugačne, ne pa toliko drugačne in kot smo si želeli pred 30 leti, ko se je orala ledina,” je dodal Janša. Prvak SDS je spregovoril tudi o prihajajočih evropskih volitvah in dejal, da bodo to praktično že tretje volitve v roku enega leta. Poudaril je, da je SDS zmagala v prvi tretjini na državnozborskih, v drugi tretjini na lokalnih in da upa, da bo tudi v tretji.

Foto: Robert Fojkar

“Evropske volitve so tiste, ki narekujejo združevanje sil,” je pripomnil o volitvah. “Računamo na zmago in na rezultat, ki bo pomenil razliko in nadgradnjo, ki smo jo dosegli na lanskih parlamentarnih in lokalnih volitvah.” Ob koncu se je vsem članom zahvalil za obisk na sprejemu in za pridružitev stranki z močnimi koreninami. Dodal je, da “stranke, ki nimajo korenin, se jih da ‘napihniti’, vendar se jih težko obdrži pri življenju”. Slovenska demokratska stranka pa je tista, ki je starejša od enega mandata. “Vi in vsi ostali člani ste tisti, ki stranki dajete moč,” je za konec povedal na sprejemu.

H. M.