fbpx

Samo v Sloveniji! Vlada nekdanjega voditelja oddaje o zapeljevanju in seksu imenovala za državnega sekretarja na ministrstvu za okolje!

Simon Zajc (Foto: Facebook)

Kadrovski vrtiljak nove levičarske vlade se kar ne ustavi. Vlada je tudi na današnji seji imenovala dva nova sekretarja, direktorja Sove, šefa protokola in vodjo stavkovne skupine. Najbolj bode v oči imenovanje Simona Zajca za državnega sekretarja na ministrstvu za okolje. Nekdanji poslanec SMC je bil nekoč televizijski voditelj oddaje, v kateri je delil nasvete o zapeljevanju, partnerskih odnosih in spolnosti. Kot kaže je kadrovski bazen levice tako obubožan, da so morali poskrbeti za brezposelne poslance nekdanjega sklica državnega zbora, imenovanje nekompetentnih ljudi na najbolj odgovorna mesta države pa je vredno obsojanja.

Vlada je na današnji seji za državnega sekretarja na ministrstvu za okolje imenovala Simona Zajca, nekdanjega poslanca Stranke modernega centra Mira Cerarja, ki pa na nedavnih volitvah ni bil uspešen. Gre le še za eno v vrsti imenovanj neizvoljenih poslancev, ki so jim priskrbeli udobne funkcije na ministrstvih. Kot poslanec je vzbujal pozornost zaradi svoje podpore homoseksualcem, v svojem delovnem času pa je s poslanskimi kolegi hodil po stojnicah, kjer so se zbirali podpisi za referendum o dvomilijardnem projektu drugega tira. Tam se je skupaj z Janijem Möderndorferjem, ki se je v državni zbor uspel vrniti kot rezervni poslanec, norčeval iz davkoplačevalcev. Prav pri tem projektu, katerega obraz je zdajšnji minister za okolje Jure Leben. Zajc je vložil tudi zakonski predlog za legalizacijo nevarne in nelegalne droge marihuana, ki pri svojih uporabnikih povzroča odvisnost, prav tako pa povzroča tveganje za razvoj raka in pušča trajne posledice na psihičnem zdravju.

Pozornost pa vzbuja tudi njegova pretekla kariera. Pred vstopom v politiko je namreč opravljal delo komika, gledalcem TV Paprika pa se je v spomin vtisnil tudi kot televizijski voditelj. Vodil pa je oddajo, v kateri je delil nasvete o zapeljevanju in partnerskih odnosih. Očitno so nekateri že pod vplivom drog, kakršne želi Zajc legalizirati, da mislijo, da so opisane kompetence prave za državnega sekretarja na ministrstvu za okolje! Dodamo pa lahko še to, da mu je bilo v času do imenovanja na sekretarsko mesto precej udobno, saj si je privoščil poslansko nadomestilo.

Tako so poslanci SMC, med njimi tudi Zajc, provocirali zbiratelje podpisov za referendum o 2. tiru.

Seznam je iz dneva v dan daljši!
V primeru legalizacije marihuane pa bodo gotovo imeli veliko dela na ministrstvu za zdravje, kamor je bila kot državna sekretarka imenovana Pia Vračko. Za direktorja Sove so imenovali Petra Kozmelja, novi šef protokola Vlade RS je postal Aleksander Strel. Pomembno je tudi imenovanje nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za delo družino in socialne zadeve Petra Pogačarja na mesto vodje pogajalske skupine med vlado in javnim sektorjem.

J. Ž.