Samosvoji radikalec Milan Brglez ima ambiciozne načrte; Židanu potihoma želi speljati funkcijo šefa stranke, po Pahorju pa postati predsednik države

Milan Brglez (Foto: STA)

Milan Brglez (Foto: STA)

Profesor mednarodnih teorij iz Fakultete za družbene vede se neverjetno hitro vzpenja po politični lestvici tranzicijske moralistične dvolične levice in globoke države. Najprej se je predstavljal kot novi obraz v ekipi Mira Cerarja, a so ga hitro vsi spregledali, kmalu po lanskih volitvah je prestopil v stranko Socialnih demokratov in hitro izsilil svoje mesto na listi za Evropske volitve, kamor je bil tudi izvoljen. Vendar si Milan Brglez želi leta 2022 postal predsednik države Slovenije, piše Požarreport. Njegova kampanja se je neuradno začela že soboto na kongresu stranke v Titovem Velenju, pravijo poznavalci,  kjer je predstavil t.i. Optimistični naložbeni sklad, v katerega bi Slovenija vsako leto vložila tri milijarde evrov. V desetih letih pa kar 30 milijard evrov davkoplačevalskega denarja. Vse za boj proti podnebnim spremembam, ki so prioriteta v zeleno barvo prebarvane naslednice komunistične partije.

Milan Brglez je eden najbolj zloglasnih in radikalnih predstavnikov tranzicijske levice. S svojo svojeglavostjo je že velikokrat pretiraval in razburjal slovensko javnost. Presenetil je tudi na kongresu tovarišev in tovarišic v Velenju v povzemanju programskih usmeritev “gretističnih” Socialnih demokratov. Po vzoru zadnjih aktivističnih dejanj švedske najstnice Grete si želijo, da bi postali zelena družba. Za Brgleza naj bi njegovi napori že predstavljali začetek kampanje za volitve leta 2022, ko želi postati predsednik države.

“Ustanovili bomo Optimistični naložbeni sklad. Vsako leto, ki bo zamujeno, bo imelo stalo tri milijarde evrov. Dodatne milijarde bodo potrebne,” je za govorniškim odrom Titove Rdeče dvorane v Velenju opozarjal Brglez.

https://twitter.com/BojanPozar/status/1193435737498238976?fbclid=IwAR2pzQ-VQkJSxrcuURhoI3IIRdKF52mC1V0f682UlHUZaMu5vyldUZ2YZvQ

A gre za evropskega poslanca s številnimi madeži, o katerih smo v preteklosti na našem portalu že pisali. V letu 2016 je obstajal sum kaznivega dejanja, ker v funkciji predsednika Državnega zbora ni hotel razpisati začetka zbiranja podpisov pod referendumsko pobudo, ki jo je vložil sindikat delavcev migrantov. Očitki so leteli tudi na račun nevestnega dela v službi. Na proslavi v Trbovljah v letu 2017 si je kot slavnostni govornik privoščil plagiatorstvo govora znanega irskega filozofa Edmonda Burkeja.

Milan Brglez v majici z obrazom množičnega morilca, rasista in homofoba Che Guevare (Foto: Twitter)

Sledil je razhod in pobeg v slogu “Janija Möderndorferja” v še bolj leve in zelene Socialne demokrate. Milan Brglez je na strankinem pikniku v Mariboru poziral s majico Che Guevare. Veliki južnoameriški revolucionar je bil grozovit morilec, homofob in rasist. V svojem delovanju na Kubi je ubil 216 ljudi med leti 1957 in 1959 v imenu komunistične revolucije. Brgleza to ni motilo in kmalu zatem obiskal še Trier, kjer je počastil spomin na Karla Marxa.

Franc Sever Franta in Milan Brglez (Foto: Facebook)

V Evropski parlament so mu po mnenju poznavalcev odločno pripomogli člani Zveze združenj borcev za NOB. Milan Brglez se je v času kampanje veliko družil s komunističnim zločincem Francom Severjem Franto, kateremu je nato letos pomagal ob promociji “partizanske domišljijske pravljice” Preboj.

Milan Brglez je dober prijatelj Zorana Jankovića (Foto: Facebook)

A četudi je dr. Danilo Turk morda tisti med bivšimi predsedniki, v katerem Brglez vidi največji vzor, sam sicer nikoli ni bil preveč uspešen pri izpopolnjevanju svoje akademske kariere, na kar nakazuje dejstvo, da je uspel “prilesti” le do naziva docent, preveč priljubljen pa ni bil niti med sodelavci. Kot je že pred meseci na Facebooku razkril poslanec skrajne Levice Franc Trček, je Brglez tik pred tem, preden bi bil “odstreljen” s fakultete, pobegnil v politiko. Prav tako Brglez ni užival nobenega zaupanja in ugleda med študenti, kot obvezno literaturo pri predmetih jim je predpisoval skrajne marksistične manifeste, kot je Sodobni zagovor historičnega materializma Tiborja Rutarja, s tem, ko so študenti po več mesecev čakali na zaključne ocene, pa si je prislužil celo sarkastičen vzdevek “Brzi Mile“.

Milan Brglez (Foto: STA)

Funkcije bi zbiral kot Pahor
Milan Brglez vzor vidi tudi v aktualnem predsedniku države Borutu Pahorju. Oba sta bila poslanca in predsednika Državnega zbora. Enako usodo si delita s funkcijo evropskega poslanca. Predsednik vlade bi potencialno lahko postal, če bi se prebil na čelo stranke Socialnih demokratov, če bi ti dosegli odmevni rezultat na naslednjih volitvah. Tako je v soboto na kongresu na vprašanja novinarjev, ali ga zanima mesto šefa stranke, ovinkaril z odgovori, češ da je zelo ambiciozen človek, potem pa se je moral ob pritiskih z vrha stranke opravičevati, da so ga mediji napačno interpretirali.

Dejstvo pa je, da se bo Brglez po najbolj realnem scenariju moral zadovoljiti s kandidaturo za predsednika države. Z njegovo morebitno izvolitvijo pa Slovenija tvega še enega predsednika, ki se ne bi ukvarjal z drugorazrednimi temami in ki ne bi dajal vsak približno takšen občutek, da je predsednik vseh državljanov, levih in desnih.

Tukaj si lahko ogledate govor Milana Brgleza. Govor se prične ob 7:29:50.

https://twitter.com/Nusa____6/status/1193173152152641537

 

Luka Perš

 • Rožle

  Na zadnje, ko se gledal film Planet opic ..se mi je ves čas prikazoval …
  sam diktator Milam Brglez ..

  https://filmschoolrejects.com/wp-content/uploads/2017/07/Planet-of-the-Apes-Tim-Roth.jpg

  • pesjanar

   Vidiš tudi pri tisti kaubojki z franto v glavni vlogi bi lahko sodeloval,bil bi idealen ss šturmfirer,pa še za masko bi prihranili.

 • rubec

  Pa kaj je ta tip zmešan?

  • Joško

   Bolan je, ne samo zmešan.

   • Novakec1

    Bolani so tisti ki mu bodo to omogočil in realiziral.

  • tohuvabohu

   Kvaliteten beton-komunajzar.

 • rubec

  Medžugorje je tujcu težko izgovarjat, zato so si izmislili nekaj novega. Gretagorje.

 • joza joza13

  Ok, Luka Perš. Nekaj besed si pojedel in par stavkov je bolj kot ne Martinovih. Kljub temu je bilo mogoče razbrati cilj pisanja – Brgleza za predsednika! Ta bo pa silno težka!! Če je temu tako, bo imela desnica z dobrim kandidatom/kandidatko lepe možnosti…

  Ajd, da vidimo.
  Brglez ni glih neki faktor. Pravzaprav, na levem polu ne vidim osebe, ki bi faktor tudi predstavljala – Brko je pa ena od slabših možnosti … heheh.

 • Jernej

  Slovenija bo vedno dobila leve presednike. Vedno.

  • Janez Novak

   Komunisti so dobro zdresirali svoje ovce. Ni kaj.

   • janko

    Ja, z njihovim terorjem in lažmi. Zato smo še vedno otrpli od strahu. In lahko še vedno z nadgrajenimi udbo prijemi nemoteno počnejo VSE. To vse pa je izključno negativno.

   • tohuvabohu

    To sistematično počnejo že vsaj 80 let. Rezultat je temu primeren.

  • janko

   Če pa levičarji NIMAJO prav. Vse karkoli počnejo, je KUGA za ljudi.
   Zgodovinsko in znanstveno VEDNO ZNOVA DOKAZANO!
   To mora izginiti s sveta, če ne bomo uspeli volivci, bo pa čas, ta največja sila sveta.

 • Joško

  Brglez lahko postane predsednik države samo v Belorusiji, Severni Koreji ali pa v Venezueli ali pa v bivši Rusiji.Lahko je srečen, da bo pokasiral miljonček, kar je za zagrizenega komunisteka bajeslovno bogastvo.
  V Sloveniji ima ravno toliko šans, da postane predsednik države, kot jaz, da postanem predsednik ZDA.

 • Ivan Ivanovič

  Če bo častilec morilca Che Guevarre in podpornik domačih lopovov kandidiral za predsdnika države, je to tako, kot da bi klicali Maduro v Slovenzuelo.

 • VERZIFIKATOR

  Milenko Brgolajz

  ZRCALCE NA STENI

  Zazrl davi spet se je v zrcalce,
  podplutost, gologlavost fant prezrl,
  pred steklom sam potem se nase zdrl,
  se iz profila še ogledal malce.

  Je čas, prijatelj, da spet zarotiraš,
  mu notranji je glas tedaj prišepnil,
  in pred nikomer več ne boš počepnil,
  ni prav, ambicije da še zatiraš.

  Se treslo je zrcalce, ko preskušal
  je držo kakor svojčas Mussolini,
  potem prijaznost fant pred steklom hlini,
  diktatorske slasti bi rad okušal.

  Potihem stranko dela da prevzame
  in kanclerski z njo položaj zasede,
  in srede takšne neizmerne zmede,
  se v vlogi firerski naš fant posname.

  Naprej se pači spet pred ogledalom,
  mu Jalta tokrat pred oči prihaja,
  sam sebi z brki dolgimi ugaja,
  na tleh nasprotnika uzre pred tnalom.

  Ambicije te svetu da razkrije,
  odločen je, ko v ogledalo buli,
  nato prikazen v njem grdo nahruli,
  saj sanjski se privid mu v nič razbije.

 • gabrijelobid

  Ne bo ti uspelo.

 • RATATA

  J.B.Brglez bi postati marsikaj, saj ta mednarodni pravnik, kot je že bil predstavljen je v bistvu Palestinec, kar sicer redki vemo, če pa to še ni, bi pa postati.

  • VERZIFIKATOR

   Oh, ne žali vendar Palestincev,
   tudi če jih ta bedak podpira,
   mnogim se pogled že nanj upira,
   jih napade srh, ne od mravljincev.

   • RATATA

    Palestina, niti Palestinec meni opcija ni prava,
    kaj naj Karantanec v opankih tava?
    Po robidastem skalovju v hrib obrnjenih ravninah mi obutev palestinska nič ne nuca
    za tu je gojzar, potempljan in okovan, da take od tukaj spuca.

 • bubamara

  Pri neumnih volilcih je še vse mogoče; tudi da ekstremista izvolijo za predsednika.

 • MEFISTO MODRI

  Za butaste in pokvarjene SD-jevce je pa res tudi Milan Brglez dovolj dober.

  • tohuvabohu

   Če Svilenemu ni uspelo uničiti stranke, bo Brglezu zanesljivo. Mi pa v jok …

 • Amerikanc

  Glede na “priljubljenost” in ocenjeno sposobnost s strani njegovih študentov, nima nobenih šans. Je pa popolnoma vseeno kateri radikalec vodi rdečo hordo. Vsi se “hranijo” s sovražnim govorom proti SDS in IJJ in to je tudi ves njihov domet; poleg lopovskega načina vladanja teh “tovarišev”, pardon ultraliberalnih Gospodov. Han je še najbolj zmeren in po razmišljanju najbolj podoben Borčiju – nekdanjemu partijskemu šefu; sta še najmanj konfliktna ampak totalna butla.

 • Anton

  ima vse odlike da postane nov predsednik

  sarkazem press

 • Andrej

  Slovenci imamo pa res bolno miselnost. Če ni dober za nič drugega naj bo pa predsednik države ali vlade.

 • Ryuk

  SD bodo na znotraj rdeči, na zunaj zeleni.
  Postali bodo lubenica.
  Lubenice (Citrullus lanatus) spadajo med bučevke.
  ____________________________________________
  SD po novem dobesedno prodaja bučke.

 • tohuvabohu

  Brglez je “doktoriral” na temo “Pomen nepozitivističnih epistemoloških in realističnih ontoloških predpostavk za osmišljanje mednarodnih odnosov in metodologije njihovega proučevanja”. To jasno kaže, da je primeren za predsednika, primojdunaj.

  • pesjanar

   Alenka je tudi magistrirala iz tekstila:vpliv mokrih gat na moški spolni organ pa se vse eno ni proslavila kot pv.

 • Antonius

  101 leto je tega, ko se je na današnji dan 11. 11. ob 11. uri končala prva svetovna vojna.
  Zaradi ambicij komunista Brgleza sicer ne bomo začeli tretjo svetovno vojno, vsekakor pa ne bo slabo, če povzpetnega partijca doleti, kakšen urin ob njegovih naslednjih kandidaturah.

 • Iva

  V banana republiki ugrabljenih – tajkunskih mainstream medijev in vladavine paradržave velja: bolj kot je nek politik nesposoben (brez strokovne integritete in hrbtenice), bolj je “zanimiv” za udbomafijo.

  Tip je ne le ambiciozen, ampak tudi zelo prebrisan – zaveda se, da je najbolj UDOBNA (nezahtevna) funkcija biti predsednik države. EU poslanska funkcija pomeni uvajanje v “mednarodne odnose” v praksi, kasneje pa – je pravilno prognoziral Požar. Ker povprečni volivec ni sposoben vedenjskega prepoznavanja osebkov in je podvržen medijski indoktrinaciji, bo vse odvisno od takratne volje stricev iz ozadja!

 • Ros

  Levičarji (komunisti) so, na pol prikriti, podporniki pedofilije. Nič dobrega ne more biti od takšnih zločincev.
  Ne vem, ali se sploh zavedajo tega. Skrivajo to pred normalnimi ljudmi, in opravičujejo same sebe; češ, saj drugi tudi niso popolni, ko jim nastavljajo zle pasti.
  Ljudje, ki to podpirajo, ne morejo pričakovati lepega življenja. Ni ustvarjalnosti, sproščenosti, svobode, ne sreče. Žal smo vsi potisnjeni v te okove.
  Zaradi tega vsi trpimo, mnogo bolj kot je v človeški naravi. Ne razumem današnjih levičarjev, zakaj ne pretrgajo s starimi okovi. Zakaj nadaljujejo vojne metode iz prejšnjega stoletja, ko pa imamo drugačen svet in druge okoliščine.
  Zakaj si ne privoščijo prave svobode, prave usode, dobre poti, mirnega spanca in prave večne sreče. Kar sami sebe so prikovali na verige, v ujetništvo. Kar sami sebe so pogubili. Kot, da to ni dovolj velika tragedija, sedaj to počnejo še nam. Pa nimajo te pravice.

 • Vera

  Kuge, lakote ,vojske in Brgleza,reši nas o Gospod .

 • Stane Golobič

  SD iz dežja pod kap.

 • Van Der Waals

  GNILOBA KOMOUNISTIČNA ANTIFARSKA PEDRSKA, IZVENSODNI POBIJALCI!!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!