fbpx

SMC se čisti Šarčevih krtov

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer in Marjan Šarec. (Foto: STA)

Ministrica za delo Ksenija Klampfer je predsednika SMC Zdravka Počivalška obvestila, da nepreklicno odstopa z mesta podpredsednice SMC, prav tako je izstopila iz stranke. Za Klampferjevo se je sicer že dlje časa vedelo, da je blizu Marjanu Šarcu in da so z njo skušali prevzeti SMC, da bi ta postala satelit LMŠ. Ker ji je načrt spodletel, se je odločila za diverzantsko akcijo proti matični stranki. V ozadju pa Damir Črnčec. Številni komentatorji socialnih omrežij potezo označujejo kot pozitivno, saj se bo stranka očistila skrajnežev (Milan Brglez in krog okoli njega), ki kradli mandate in nezakonito prepovedovali koncerte.

Mediji so pričeli z ostro ofenzivo proti SMC in Zdravku Počivalšku, ki je pokazal interes pri pogovorih za alternativo koalicijo, da bi se izognili nepotrebnim predčasnim volitvam.

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki po odstopu premierja Marjana Šarca opravlja tekoče posle, je odstopila. Toda njen odstop v resnici ni povezan s tem, kar je v pismu zapisala Klampferjeva, temveč gre za diverzantsko akcijo, za katero stojita Šarec in njegov strateg Damir Črnčec. Šarec namreč nujno potrebuje predčasne volitve, sicer postane politični mrtvak.

Kot je na Twitterju zapisal prvak SDS Janez Janša, je imel Črnčec Klampferjevo pripravljeno za vodenje SMC, že na kongresu DeSUS pa je naokoli razlagal, da so sedaj na vrsti prav oni.

Klampferjeva na zadnjih volitvah ni kandidirala za SMC, v zgodovino pa se je vpisala kot načelnica upravne enota Maribor, ki je, kot je ugotovilo sodišče, nezakonito prepovedala rock koncert hrvaškemu pevcu Marku Perkoviću Thompsonu. Thompson na Hrvaškem sodi na desno, blizu HDZ. Razlog prepovedi je bil najverjetneje povsem političen. Levica v Sloveniji je pomagala svojim levim partnerjem na Hrvaškem s prepovedjo koncerta pevca, ki ga na levi razglašajo za desnega skrajneža in celo fašista.

Dobila ponudbo LMŠ za nastop na volitvah
Kot poroča Spletni časopis, je bila Klampferjeva v času vlade Mira Cerarja, že po prepovedi koncerta, od oktobra 2017 do aprila 2018, državna sekretarka na ministrstvu za javno upravo. Ker je Šarec odstopil kot šef vlade, je s tem ob ministrsko funkcijo tudi Klampferjeva, ki je po morebitni zamenjavi vlade, če koalicijo sestavi Janez Janša, ne čaka poslanski sedež. V SMC je neuradno slišati, da je mogoče, da je Klampferjeva med tistimi, ki so sprejeli Šarčevo ponudbo o skupnem nastopu na volitvah v prihodnosti.

Ksenija Klampfer se je vseskozi gibala v bližini Marjana Šarca. (Foto: STA)

Cerarjev “status” v SMC še nejasen
Ni pa še čisto jasno ali stranke ne bo zapustil še nekdanji predsednik Miro Cerar, ki je s posebnim pismom sporočil, da v vladi Janeza Janše ne bo sodeloval.

Nina Žoher