Šarčeva koalicija nima programa, niti vizije, zato obračunava s kritiki!

Foto: STA

Polurne seje vlade, manko gradiv, ki iz medresorskih usklajevanje romajo na vlado in v državni zbor,  simulirani “spori” z Levico, stagnacija zdravstva … vse to kaže le eno: vlada Marjana Šarca ne vlada, ampak v prostem teku čaka, kaj bo jutri. Če je Kosobrin rekel, da za vsako bolezen raste rož’ca, bi v tej koaliciji lahko rekli, da se za vsak koalicijski debakel najde en butast šarcizem.

Ko bolniki še kar umirajo v čakalnih vrstah, naš Šarec pomiri, da “v zdravstvu pa tudi ni vse tako slabo”. Ko njegov strankarski generalni sekretar mafijsko pritiska na predsednico nadzornega sveta gospodarske družbe v državni rasti, je užaljen, da jih špecajo medijem in KPK, koga drugega pa ne bi. Ko ga opozicijski poslanci sprašujejo o konkretnih žgočih težavah, za katere očitno ne le da ne bo ukrenil nič, začne čebuliti o Depali vasi.

Mešanica nekompetentnosti in samodržnosti
A Marjan Šarec bi bil že zdavnaj razkrit v svoji praznosti, če ne bi na svoji strani po inerciji leve tranzicije imel skoraj vseh medijev v državi. Podpora javnega sektorja, prejemnikov denarne pomoči in tradicionalno trdokomunističnih jugoslovanskih diaspor ne bi bila dovolj po takšnem letu vladanja, ko je tako očitno pokazal mešanico absolutne nekompetentnosti za odločanje, ironično pa hkrati alarmantne samodržne tendence. Tajkunski mainstream mediji so njegov zaveznik v boju proti dejstvom. Tega se dobro zaveda. Zato medijski pogrom nad nerežimskimi mediji ni noben zdrs ali nepremišljeno hranjenje volkov skrajne levice, ki so ga izbrali, urili in izvolili, ampak načrtna, sistemska in dobro premišljena taktika preživetja koalicije za vsako ceno. Tako drastična poteza, da si je ni upala implementirati še nobena leva marioneta do zdaj.

Marjan Šarec (Foto: STA)

Spopad za denar in boj proti medijem
Šarec očitno misli resno. No – vsaj njegovi strici mislijo resno. Njegova z narcisoidnimi patologijami posejana osebnost je pijana od absolutne oblasti in neomajne ljudske podpore, ki so mu jo agitpropovsko skonstruirali servilni mediji. Zato je ta koalicija le na zunaj koalicija socialnih bombončkov in životarjenja. V resnici potekata dva trda boja. Prvi za tajkune F 21 z divjimi apetiti po davkoplačevalskem denarju, prečrpanem v njihove zasebne žepe skozi infrastrukturne projekte, drugi pa je vojna napoved medijem, ki niso pod strogim nadzorom tranzicijske levice, in napad na individualno svobodo izražanja.

Ta projekt je v kabinetu predsednika vlade v polnem teku. Prek poskusa kadrovskega naskoka na Telekom Slovenije in njegovo televizijo Planet TV ter spletni portal Siol, ki očitno obstaja le zato, da služi vsakič novim agentom globoke države. Prek bojnega poziva na Ilovi gori, kjer je Šarčev politični boter dajal skrita navodila tožilcem, da je treba dokončno obračunati s sovražnim govorom, ki se menda tudi v Sloveniji krepi in ogroža mir. Pa seveda prek premierjevega “nasveta” podjetjem v državni lasti, naj ne oglašujejo v neposvečenih medijih – seveda vse zapakirano v celofan “boja proti sovražnemu govoru”. Drugi – sistemski − del tega boja je postala novela medijske zakonodaje, kot jo je v obravnavo poslalo ministrstvo za kulturo. To pa je veliko resnejša zadeva, še posebej če se zavedamo, da jo je pomagal pisati tudi pravkar potrjeni ustavni sodnik in da brutalno posega v eno najosnovnejših človekovih pravic, ki je zavarovana tudi z deklaracijo ZN o človekovih pravicah – svobodo izražanja in ustvarjanja lastnih mnenj. Ta medijska zakonodaja med drugim predvideva, da se lahko državni uradnik arbitrarno odloči, kaj se bo preganjalo kot sovražni govor, pri tem pa se lahko posvetuje z reprezentativnimi strokovnimi združenji novinarjev. Brez vsakih varovalk, ki bi preprečevale inšpektorju, da se posvetuje točno s tistim »reprezentativnim« združenjem, ki mu je všeč. Glede na to, kako domačijsko in predvidljivo delujejo stvari v Sloveniji, je že vnaprej jasno, da bo ta kategorija rezervirana za Društvo novinarjev Slovenije, ki bo tako poleg države očitno postalo končni odločevalec o tem, kaj je sovražni govor in kaj ne. Nepresenetljivo so prav oni edino reprezentativno združenje, ki v celoti podpirajo novo zakonodajo in pravijo, da je več kot nujna.

Preganjajo se novice, ki povedo resnico
Ne verjamem, da se dobro zavedate, kako nevaren precedens Šarčeve vlade je to. Danes se preganjajo novice, ki iskreno povedo, da migranti prenašajo nalezljive bolezni, češ da je to latentni rasizem. Jutri se bo preganjal ekonomski liberalizem, saj bo to pogrom nad manjšinami in socialno ogroženimi. Tistimi, ki so – kakšno naključje – volivci levih strank. Bom še lahko zapisal, da si uspešen direktor zasluži 10-kratnik plače navadnega delavca in da nekateri delavci – ne nujno po svoji krivdi − preprosto ne dosegajo dodane vrednosti, ki bi upravičevala arbitrarno določeno minimalno plačo?

milan kučan ilova gora

Marjan Šarec in organi pregona so resno vzeli bojni poziv Milana Kučana na Ilovi gori, kjer je le-ta dal navodila tožilcem, da je treba dokončno obračunati s sovražnim govorom, ki se menda tudi v Sloveniji krepi in ogroža mir.

Saj dikcija zakona vendarle v prvem odstavku 8. člena pravi, da “izdajatelj ne sme prek medija razširjati programskih vsebin, s katerimi se spodbuja k narodni, rasni, verski, spolni ali drugi neenakopravnosti, k nasilju in vojni, ali razpihuje narodno, rasno, versko, spolno ali drugo sovraštvo in nestrpnost”, izjavo zgoraj pa bi lahko motivirani inšpektor ob dodatnih posvetih s kakšno pravično novinarko združenja DNS brez težav tolmačil kot spodbujanje k “drugi neenakopravnosti” in “razpihovanju nestrpnosti”. Če se bo medijska zakonodaja z vso svojo nejasnostjo izvrševala tako, kot so si njeni avtorji na tiho zamislili, bomo hkrati imeli le še novinarje po meri Jožeta Smoleta (družbenopolitični delavci, zavestno predani idejam marksizma in leninizma).

Kreativni potencial nove medijske zakonodaje je tako velik, da bi se je razveselil vsak bodoči samodržec, ki bi rad medije držal na liniji zvestobe s korenčkom in palico. Tako se delajo diktature. Represivna medijska zakonodaja je oportunistični odziv tistih avtorjev lika in dela Marjana Šarca, ki se še z nostalgijo spomnijo časov, ko so miličniki na njihov ukaz moteče državne elemente vozili na Povšetovo, ko so ti zakrivili verbalni delikt. Ti strici so resnični avtorji zakonodaje.

Vladajoči se oklepajo oblasti za vsako ceno
Šarec je pač oportunist. Ugotovil je, da pot od poraženca volitev, ki je bil propagiran kot naslednji up levice, a je po praznih nastopih na soočenjih dosegel le 13 odstotkov, pa do slovenske inkarnacije ljubljenega vodje vodi skozi intenziven medijski projekt graditve osebnosti, ki bi bil nemogoč brez popolne podreditve medijev. Glavni projekt njegove vlade je oklepanje oblasti za vsako ceno. Sredstvo za dosego cilja pa popolno obvladovanje medijev in poskus obvladovanja edinega poligona za podajanje novic, kjer globoka država Šarčevih botrov nima primata – nad socialnimi omrežji. Del tega je bil tisti usodni poziv na Ilovi gori, ki je sprožil vse kasnejšo dogajanje okrog sistemske represije svobode govora. Del tega je senzacionalistična interpretacija Šarcu naklonjenih medijev v zvezi s sodbo, ki jo je v primeru domnevnega sovražnega govora proti Romom sprejelo vrhovno sodišče. Sodba (najbrž neustavno) redefinira pojem javnega spodbujanja in razpihovanja sovraštva tako, da je po novem dovolj že potencialna grožnja za javni red in mir, ne pa dejanska.

Marjan Šarec je postal voljni igralec v igri represije svobode izražanja, čeprav je le marioneta veliko mračnejših sil iz ozadja, ki so vladale pred Šarcem in bodo vladale tudi za njim. (Foto: Vlada RS)

To daje sodstvu nedopustno svobodo arbitrarne presoje o tem, kaj je definicija spodbujanja in razpihovanja sovraštva. Sodba, ki bo gotovo naletela na pravne instrumente, je le interpretacija vrhovnega sodišča, katerega vodstvo je ta čas v rokah ljudi, ki so ideološko neprijetno blizu levim oblastnikom in v nasprotju z današnjo prakso tožilstva v zvezi z 297. členom KZ kot tudi globalnimi trendi. Šarčeva neuradna medijska izpostava Pop TV je poročala o “prelomni sodbi”, ki bo “na novo definirala sovražni govor”. Mastni naslovi so bili namerni in usmerjeni. Šarec je puščice usmeril v zadnjo trdnjavo, ki je še ni osvojil – socialna omrežja, kjer se ljudje še zmeraj upravičeno smejijo njegovi komični nekompetentnosti. V »prelomnem« primeru je bila tožena stranka sicer lokalni radio, a dejanski izvrševalec domnevnega sovražnega govora je bil le komentator, ki se je pošalil v necenzuriranih komentarjih. Sporočilo je jasno – spletni komentatorji, mediji, ki objavljajo spletne komentarje, komentatorji na Twitterju in Facebooku: pazite se. Veliki brat vas gleda. Kar hitro se vam lahko zgodi, da zaradi “zanesljivega ovaduha” FDV ne boste le blokirani za en mesec, ampak boste tudi kazensko preganjani ne glede na to, da vaše besede ne bodo povzročile dejanskega ogrožanja javnega reda in miru.

Predsednik LMŠ manično odvisen od oblasti
Marjan Šarec je preprost človek. Njegov edini cilj je obupano oklepanje oblasti, od katere je postal manično odvisen. A ve, da je koalicija disfunkcionalna. Ve, da se v resnici nič ne dela. Ve, da s podkupovanjem javnega sektorja in titoističnih volivcev Levice ne bo mogel vladati ves mandat. Ve, da prihajajo težki časi, ko butasti šarcizmi ne bodo več dovolj za gašenje koalicijskih požarov in volilnega nezadovoljstva. Zato je postal voljni igralec v igri represije svobode izražanja, čeprav je le marioneta veliko mračnejših sil iz ozadja, ki so vladale pred Šarcem in bodo vladale tudi za njim. Tiste sile so s Šarcem in klimo, ki so jo zanj ustvarili mediji, začutile, da je napočil čas za odločen napad na naše svoboščine in vrnitev v tiste čase, ko je bil 133. člen Kazenskega zakonika SFRJ vsemogočno orodje oblasti pred borci za svobodo.

Mitja Iršič

 • Antonius

  Šarec nima programa? Kako, da ga nima. Nad njegovim čelom se vidi, da ima pobarvan pramen sivih las.

  • SIMON ROZIC

   …njegov program je: ” vsi se mi je..bete, le da sem jaz na prestolu in da se lahko
   slikam za revijo “Tovariš” in “Neue Zeitung” – to je moja opcija! “

  • Schemva Miro

   S tem pramenom izgleda bolj pameten in resen,vsaj on tako misli.A si opazil,da si ves čas odpenja in zapenja gumb na rekelcu,čudno,da mu še ni odpadel,ali pa mu ga Bratuškova vsako jutro na novo prišije.

 • VERZIFIKATOR

  Vlado Marjanšek

  LETO DNI ODDAJA SE POJAVLJA

  Leto dni oddaja se pojavlja,
  za otroke kakor za odrasle,
  tiste letom svojim nedorasle,
  dnevno večkrat ista se ponavlja.

  Psiček v njej igra vodilno vlogo,
  bevska cucek, vsakega oblaja,
  kritika mu namreč ne ugaja,
  z njo ne shaja to ščené ubogo.

  Na programu da ni nič, zanika,
  da v oddaji tej sploh ni vsebine,
  tu je le, da čas odmerjen mine,
  v nebuloze se vseskozi vtika.

  Kdo nastopa vendar v tej oddaji,
  se sprašuje magični gledalec,
  pravijo, da cucek je igralec
  bil na neki radijski postaji.

  Ne verjame, kdor oddajo gleda,
  ki zdaj kaže se mu na ekranu,
  cucek v njej docela v prvem planu,
  slika motna, motena in bleda.

  Koliko bo časa brez programa
  bevskanje otročje še oddajal,
  da hud pes je, koga bo zavajal,
  ko program ves slaba je reklama?

  Rekli so takole iz režije,
  šli iskat smo si ga v zavetišče,
  tam tak pritepenček se poišče,
  luknjo brezprogramsko da pokrije.

  In ko se izkaže, da oddaje
  gledanost postane težko breme,
  bo polit, kot je aprilsko vreme,
  znašel z brco zunaj se ograje.

 • učko

  Šarec je že na volitve šel brez “političnega programa” in sestavil vlado. Ne vem zakaj bi ga zdaj moral imeti, program namreč. Njegov “default program” je služiti svojim gospodarjem, torej Kučanovi mafiji. To dela dobro, ni kaj.

 • Anut

  Kakor koli obrnete, levo pa malo desno, malce gor in dol in naprej in nazaj, vaš veliki vodja ne bo nikoli ne predsednik države, ne predsednik vlade. To je samo preprosto dejstvo. In vi janšisteki ne morete nič proti temu, prav nič.

  • est

   Saj je bil predsednik uspešne vlade.

  • sloustava

   Poskusi se obrnit malo, vsaj malo, v sebe in se vprasaj, kaj zapuscas svojim otrokom!

   • rubec

    Saj tuna nima otrok. Če jih pa že ima, imajo pa luske.

    • Steiermark

     Imel jih pa je, s svojo kozo juliko, le da sta jih sproti požrla…

   • SIMON ROZIC

    …krvavo rdeče gnezdo ! To je vse, poleg lažnive zgodovine!

  • rdečicvet

   ..nč bat..karma ti sledi..!

  • Steiermark

   Čuj tunek, naš “Veliki Vodja, Janez Janša, je že bil in to najuspešnejši vodja oz. državnik (kateremu nihče od vas, ni raven niti do mezinca ), ki je Slovenijo popeljal v boljše življenje, zvišal življenski standard, plače, penzije, takrat, ko je tvoj falirani tišler šele “študiral” kaj lahko doseže s svojim zlobnim in primitivnim razmišljanjem, kako bi lahko zadal smrtno rano, ljudem in državi, ki ga je sprejela medse in mu omogočila dostojno življenje, kot migrantskemu otroku, ki ga je celo mati zapustila! Verjetno se je prva zavedala, kaj je spravila, na svet in kakšno škodo bo šele lahko naredil (jo že dela, v povezavi oz. hlapčevanju njegovemu sovražniku, srbijanskemu kratkonogemu zmenetu…) – s hvaležnostjo, da ga mati ni kar spustila v kanalizacijo….

   • SIMON ROZIC

    …zelo žalostno in zelo resnično!

   • tohuvabohu

    Ni tunek, je pa en recikliran rdečkar.

  • Slovenec

   Malo trezno primerjaj delo Janševe vlade in Sarceve z rezultati in ti bo
   postalo jasno, kam plove Sarceva barka.

  • Imperial Commando

   Je bil ze 2x in se bo :).

  • tohuvabohu

   Dejstvo je, da je že dosedaj za Slovenijo naredil stokrat več kot celotna rdeča drhal. Proti temu dejstvu indijančki ne morete prijaviti nič, prav nič.

  • Nata

   Mi nič ne obračamo . Gremo samo naravnost,
   To raje napiši tvojim, kajti oni so pa mojstri vseh mogočih stran poti za dosego cilja.

  • Schemva Miro

   In ti bedak se tega veseliš,pameti imaš samo toliko več od kure,da po dvorišču ne serješ.

 • AlojzZ

  “Šarčeva koalicija nima programa, niti vizije, zato obračunava s kritiki!”

  ??? Naivnost opozicije. Naivnost, ki mejo že na pokvarjenost. Šarec&pajdaši imajo namen nadaljevati ropanje in to jim zelo uspeva.

  • SIMON ROZIC

   ¨…pa še res je!

  • rrrrr

   Odkar je NSi na sredini, jim bo že dala vetra !.

   Samo v opozicijo naj prej stopi. …..A ne, Tomažičev Tonček ?

 • Slavec

  Ker butalski vajenec Šarec s šestimi popravci nič ne obvlada,

  se mu vsaka stvar sfiži:

  .

  Se matra, matra, pa mu nič ne rata;

  kar kuje, niso vile, ne lopata.

  Blindiran avto ‘ma, če folk popizdi,

  na Marjana zatuli: “Šarec, spizdi!”

 • rdečicvet

  r e p o r t e r Z MALO ZAČETNICO – kdo vam to naroča ..da grdo pišete o Meleniji Trump..??
  *Zvita Melania: najmanj dela, ljudje pa jo imajo vseeno raje kot vse ostale Trumpe
  M. M. 29. sep. 2019 6:00 | Osveženo: 7:23 / 29.9.2019 * ………….copy paste – M.M. !!

 • sloustava

  Pa dobro, no, ali sploh zelite doumeti, tudi ti, Ilersic, da povprecen Slovenec NE bere programa, ampak dela po inerciji vsecnosti. Butalski narod pac ne vidi, kaj bo jutri, slisi pa samo tisto, kar hoce slisati. Penzionisti nateg Erjavca o 1000 € penzije, primitivci o socialni pomoci, delodajalci o znizanju davkov, kmetje o kohezijskih sredstvih, brezplacnem denarju iz Evrope, komunjare in kucanisti o nemotenem nadaljevanju kraj premozenja, druzbeno politicni delavci o nadaljevanju presstitucije in sodniki o nedotaljivosti. To jim je jamcil Serpentinsek, druzbeno politicni delavci so po nalogu Plavega to napihnili in kretenski volivec je spet dovolil, da se ga skubi, lupi, omalovazuje! In najde se Maja Suncic, druzbeno politicna delavka, ki ne more brez lajanja na Janso, edinega Cloveka, ki mu jaz osebno se zaupam! Zakaj? Zato, ker nalije cistega vina- skozi trpljenje v lepse zivljenje “! Vsaj za moje otroke in vnuke. Slovenijo moramo resiti iz Kucanovih krempljev!

 • rubec

  Tukaj se s šarcem strinjam, da v zdravstvu ni tako slabo. Jaz imam dobre izkušnje. Zadnjič sem v UKC na tleh najdel pet evrov.

  • Franc Šink

   Jaz slučajno tudi, ampak samo 2.Na URL, kjer po navadi ljudje slabše slišijo.

 • Peter

  Dobra je bila izjava tam v nju jorki, da je problem, ker nihče nikogar več ne spoštuje.
  Kako nej ga pa spoštujem, tišlerja in faliranga komika, k se gre prajm ministra, je rekla Joži, no.

  • SIMON ROZIC

   …pa saj je bral le Cerarjeve dolgoletne domislice, s katerimi nismo daleč prišli…
   n,pr. “vladavina prava”…kaj je to ? Nihče od njiju nam ne bi znal pojasniti, a ne?
   Zakaj ne? Ker pri nas vlada mafija !

   • Peter

    Mišljena je “prava vladavina”, torej leva, no.

   • tohuvabohu

    Cmero je vneto propagiral “cirkuralno” gospodarstvo, čeprav ni vedel, kaj to je. Kamniški kaskader še tega ne zmore.

 • janko

  Četudi ima Šarec iskreno željo delati v prid in korist družbe, to ni možno, ker imamo socialistični sistem, ta pa deluje nazadovalno, katastrofalno in samouničujoče! Pa ne samo v Sloveničefutariji, POVSOD in VEDNO, brez izjeme!

 • Slovenec

  Saj se ve, da Šarec s svojo ekipo ne zna, ne zmore in tudi noce delati za dobro Slovenije, Slovenk in Slovencev.

  • Nata

   Dodaj še. . . . NE SME !?

  • tohuvabohu

   Kako pa naj, saj se mu ne sanja, kaj je dobro za Slovenijo.

 • Vera

  Seveda ima vizijo,vladati do smrti,kot tito,kateri mu je vzor.

  • SIMON ROZIC

   …ne, ne , on je rekel, da mu je vzor tašča…
   ( kadar mu žene reče – NE!” )

   • Vera

    Še ima ženo ? Nikjer je ni videti.

 • tohuvabohu

  Čebuliti, hehe, posrečen izraz. Dosedaj smo poznali le izraz česnati.

 • Nata

  + + + + + + simulirani “spori” z Levico!!! Na tem sloni njihovo vladanje.

  Čas pa neusmiljeno beži. In naš denar tudi !

  • tohuvabohu

   Ko je vladal Drdrnovšek, nam je sloviti ekonomist Mencinger dopovedoval, da je boljše, če vlada ne dela nič. Vsaj škode ne dela. Takle mamo …

 • Andrej, Miha ali Jure

  Mi smo še dobri, poglejte druge narode kaki so butasti. Nemci, Švedi, Makedonci. Poljaki so butasti X2. Evropa je gotova.

 • xtc

  No ni čisto tako,čeprav ima Iršič veliko prav streznjenja prihajajo in to kmalu,prvo je videno v Avstriji kjer že krepko čez 55% Avstrijcev meni ,da đamije ipd ne sodi v Avstrijo,odnos Evropejcev se vse bolj zaostruje in kriza prinaša razčiščenje tako ali drugače todi za SLO levake,kajti,ko ne bo več denarja se stvari hitro obrnejo drugače,da SLO levaki vse hitreje izgubljajo moč vidimo tudi v tujini,doma se sicer vzdržujejo zraznimi mahinacijami a ko bo zmanjkalo denarja bo omrežje preprosto razpadlo in kriza je dober garant za to.

 • IZBIRA

  Nakaj bumbar Šarc misli, ko tako očitno šobi usta?????
  Kot da je pojedel vso pamet tega sveta????

  Jaz bi takemumčloveku rekel, da je njegovo govorjenje zvenii kot kos stiroporja, ki ga drgneč ob steklo. In na to je on zelo ponosen. Tok zadovoljno se drži. Tisti, ki mu ploskajo so pač naglušni kot novoizkopani borec Franta Edinošeživeči. Pa človek je dolgo čakal na svojih 5 minut, veliko jih je bilo pred njim, pa ima že on zavidljivo krvave roke do komolcev. Velika je bila konkurenca med borci.

 • Franc Šink

  Ni problem ekonomija, problem so ljudje tipa Šarec.

 • rrrrr

  Borci proti sovražnem govoru mi hočejo prepovedati uporabo besede Serpentinšeki.

  Dobro, mu bom pa kar Marjan Šerec rekel, ne glede na posledice…

  • rubec

   hehehe

 • Artur
 • Olga101

  Edini cilj komunistov UPS levičarjev je imeti oblast za vsako ceno in parazitirati! To pa lahko nekaznovano počnejo le, če utišajo vsako resnico in ustrahujejo ljudi! Zato se je treba boriti za svobodo govora in vsak poskus ustrahovanja in pritiskov obelodanjati!

 • gornik

  BRAVO……….. Avstrijo bo še naprej vodil SEBASTIAN-KURZ….

 • tilen slatau

  A janša bi pa iz slovenije naredil kaj?popolnama nič ker kdo je na onbasti vsi kradejo pa ni važna al si lev al pa desn!

  • Imperial Commando

   Malo poglej statistike, levak zmešan, poglej številke k je vladal Janša in številke vaših novih obrazov. Ovca be bee beeee

   • tilen slatau

    Ne gre se tu za sds ket mene boli al si lev al pa desn ampak poglej si mal po netu kaj se v ukrajini dogaja.

 • Andrej

  Šarčeva koalicija ima program: uničenje Slovenije. Je precej uspešna.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!