fbpx

Šarčeva LMŠ v svoji stranki pred dvema dnevoma zaposlila nekdanjo novinarko RTV SLO Baranjo! Lepo so jo nagradili za izvajanje propagande

Nuša Baranja (Foto: Facebook)

Novinarka TV Slovenija Nuša Baranja je še ena v vrsti režimskih novinark, ki je bila nagrajena s službo s strani največje vladne stranke LMŠ. Od 16. septembra je namreč zaposlena v DZ kot podsekretarka v poslanski skupini LMŠ. Naklonjenosti do te instant stranke se kot novinarka niti ni trudila skriti, pa čeprav smo jo plačevali s prisilnim RTV-prispevkom, na naš račun pa se je udeležila tudi seminarja pred evropskimi volitvami.

Nekdanja novinarka TV Slovenija, katere delovanje smo prisiljeni financirati s plačevanjem RTV-prispevka, Nuša Baranja je še ena v vrsti režimskih novinark, ki je očitno prejela svojo nagrado za izvajanje propagande največji vladajoči stranki. Od 16. septembra je namreč zaposlena v državnem zboru kot podsekretarka v poslanski skupini Liste Marjana Šarca, na tem mestu pa deluje kot svetovalka za odnose z javnostmi. Slovenske novice so sicer konec avgusta poročale, da naj bi Baranja delovala kot asistentka evropskega poslanca LMŠ dr. Klemna Grošlja, in sicer v njegovi lokalni pisarni.

Baranja na naš račun znova in znova izkazovala naklonjenost do LMŠ
Baranja kot novinarka je sicer na naš račun znova in znova dokazovala svojo naklonjenost največji vladni stranki in premierju Marjanu Šarcu, od katerega še kar ni nobenih rezultatov. Pri interpretaciji rezultatov ankete agencije Ninamedia, ki je bila izvedena med 9. in 11. julijem, je na primer z navdušenjem začela z informacijo, kakšno priljubljenost uživa LMŠ, ki so ji takrat pripisali 21,2-odstotno podporo med anketiranci. Grdo se je osramotila tudi s tem, ko je koalicijski stranki DeSUS Karla Erjavca pripisala kar 5 sedežev v državnem zboru, pa čeprav je stranka v anketi dosegla 3,4-odstotno podporo. 80. člen Ustave Republike Slovenije je sicer več kot jasen in navaja: “Poslanci, razen poslancev narodnih skupnosti, se volijo po načelu sorazmernega predstavništva ob štiriodstotnem volilnem pragu za vstop v državni zbor, pri čemer imajo volivci odločilen vpliv na dodelitev mandatov kandidatom.” Ni treba biti poseben matematik, da človek opazi, da je razlika med 3,4 in 4 ter da je 3,4 manj kot 4. Stranki DeSUS tako ni mogoče namenjati sedežev, saj ta po njihovi javnomnenjski raziskavi  sploh ni dosegla volilnega praga!

Foto: posnetek zaslona

Bila del smetane režimskih novinarjev, ki so se udeležili seminarja pred evropskimi volitvami
Sicer je bilo še pred evropskimi volitvami jasno, da je Baranja del t. i. medijske elite, bila je namreč del smetane režimskih novinarjev, ki so bili povabljeni na seminar slovenskih nacionalnih medijev z naslovom “Evropske volitve 2019”. Tam so bili sicer poleg Baranje še Darja Zgonc, Nina Arlič Vobič in Rok Plešnar s pajdaško kapitalističnega POP TV, Maja Derčar in Urška Ivanovič z Radia Slovenija, Urška Mlinarič z Večera, Aleš Gaube z Dnevnika, Gašper Završnik z Dela, Luka Tetičkovič z medija Svet24 in Ajda Sokler z Radia Študent. No, zdaj se je izkazalo, da je bil davkoplačevalski denar vržen stran za njeno udeležbo na seminarju oziroma porabljen skrajno neracionalno, saj je po udeležbi pridobljena znanja kot novinarka uporabljala le nekaj mesecev.

Nuša Baranja odslej v državnem zboru ne bo več sedela na tleh, pač pa bo udobno nameščena v eni izmed pisarn! (Foto: Facebook)

Številne režimske novinarke, ki so prestopile v LMŠ
Baranja pa ni edina novinarka, ki je bila za izvajanje propagande nagrajena s službo s strani LMŠ, takšen primer je še ena nekdanja novinarka RTV Slovenija Nina Benedik, ki je zaposlena v kabinetu predsednika, nekdanja športna novinarka Radia Slovenija Uršula Majcen pa je postala vodja kabineta ministra za javno upravo Rudija Medveda. Še največ pozornosti pa je vzbudila Irena Joveva, nekdanja novinarka POP TV, ki jo je Šarec postavil kar za nosilko svoje liste za evropske volitve, čeprav pred tem ni imela nikakršnih formalnih političnih izkušenj!

Rok Krajnc