Šarčeva LMŠ v svoji stranki pred dvema dnevoma zaposlila nekdanjo novinarko RTV SLO Baranjo! Lepo so jo nagradili za izvajanje propagande

Nuša Baranja (Foto: Facebook)

Novinarka TV Slovenija Nuša Baranja je še ena v vrsti režimskih novinark, ki je bila nagrajena s službo s strani največje vladne stranke LMŠ. Od 16. septembra je namreč zaposlena v DZ kot podsekretarka v poslanski skupini LMŠ. Naklonjenosti do te instant stranke se kot novinarka niti ni trudila skriti, pa čeprav smo jo plačevali s prisilnim RTV-prispevkom, na naš račun pa se je udeležila tudi seminarja pred evropskimi volitvami.

Nekdanja novinarka TV Slovenija, katere delovanje smo prisiljeni financirati s plačevanjem RTV-prispevka, Nuša Baranja je še ena v vrsti režimskih novinark, ki je očitno prejela svojo nagrado za izvajanje propagande največji vladajoči stranki. Od 16. septembra je namreč zaposlena v državnem zboru kot podsekretarka v poslanski skupini Liste Marjana Šarca, na tem mestu pa deluje kot svetovalka za odnose z javnostmi. Slovenske novice so sicer konec avgusta poročale, da naj bi Baranja delovala kot asistentka evropskega poslanca LMŠ dr. Klemna Grošlja, in sicer v njegovi lokalni pisarni.

Baranja na naš račun znova in znova izkazovala naklonjenost do LMŠ
Baranja kot novinarka je sicer na naš račun znova in znova dokazovala svojo naklonjenost največji vladni stranki in premierju Marjanu Šarcu, od katerega še kar ni nobenih rezultatov. Pri interpretaciji rezultatov ankete agencije Ninamedia, ki je bila izvedena med 9. in 11. julijem, je na primer z navdušenjem začela z informacijo, kakšno priljubljenost uživa LMŠ, ki so ji takrat pripisali 21,2-odstotno podporo med anketiranci. Grdo se je osramotila tudi s tem, ko je koalicijski stranki DeSUS Karla Erjavca pripisala kar 5 sedežev v državnem zboru, pa čeprav je stranka v anketi dosegla 3,4-odstotno podporo. 80. člen Ustave Republike Slovenije je sicer več kot jasen in navaja: “Poslanci, razen poslancev narodnih skupnosti, se volijo po načelu sorazmernega predstavništva ob štiriodstotnem volilnem pragu za vstop v državni zbor, pri čemer imajo volivci odločilen vpliv na dodelitev mandatov kandidatom.” Ni treba biti poseben matematik, da človek opazi, da je razlika med 3,4 in 4 ter da je 3,4 manj kot 4. Stranki DeSUS tako ni mogoče namenjati sedežev, saj ta po njihovi javnomnenjski raziskavi  sploh ni dosegla volilnega praga!

Foto: posnetek zaslona

Bila del smetane režimskih novinarjev, ki so se udeležili seminarja pred evropskimi volitvami
Sicer je bilo še pred evropskimi volitvami jasno, da je Baranja del t. i. medijske elite, bila je namreč del smetane režimskih novinarjev, ki so bili povabljeni na seminar slovenskih nacionalnih medijev z naslovom “Evropske volitve 2019”. Tam so bili sicer poleg Baranje še Darja Zgonc, Nina Arlič Vobič in Rok Plešnar s pajdaško kapitalističnega POP TV, Maja Derčar in Urška Ivanovič z Radia Slovenija, Urška Mlinarič z Večera, Aleš Gaube z Dnevnika, Gašper Završnik z Dela, Luka Tetičkovič z medija Svet24 in Ajda Sokler z Radia Študent. No, zdaj se je izkazalo, da je bil davkoplačevalski denar vržen stran za njeno udeležbo na seminarju oziroma porabljen skrajno neracionalno, saj je po udeležbi pridobljena znanja kot novinarka uporabljala le nekaj mesecev.

Nuša Baranja odslej v državnem zboru ne bo več sedela na tleh, pač pa bo udobno nameščena v eni izmed pisarn! (Foto: Facebook)

Številne režimske novinarke, ki so prestopile v LMŠ
Baranja pa ni edina novinarka, ki je bila za izvajanje propagande nagrajena s službo s strani LMŠ, takšen primer je še ena nekdanja novinarka RTV Slovenija Nina Benedik, ki je zaposlena v kabinetu predsednika, nekdanja športna novinarka Radia Slovenija Uršula Majcen pa je postala vodja kabineta ministra za javno upravo Rudija Medveda. Še največ pozornosti pa je vzbudila Irena Joveva, nekdanja novinarka POP TV, ki jo je Šarec postavil kar za nosilko svoje liste za evropske volitve, čeprav pred tem ni imela nikakršnih formalnih političnih izkušenj!

Rok Krajnc

 • Anton

  važn , da je objektivna, če njo vprašate, tist da je NAŠA, vam bo pa pozabila povedat

  sarkazem press

 • AntiRed

  Sicer ne vem nič o konkretnem primeru, ampak vseeno svetujem, da se še enkrat preveri številke glede – morebiti je 3,4% podpore DESUS-a ob upoštevanju npr. 23 % neodločenih, kar bi ob njihovem izločanju potisnilo podporo nad 4%.

  Ponavadi se pri anketah tako piše, zato svetujem novinarju naj še enkrat preveri vso matematiko. Je pa generalno gledano resnica, da so novinarji nesposobni v matematiki, tu samo opozarjam, da ne bi bil napačen(!) novinar nesposoben v temu primeru.

  • tohuvabohu

   Tu sploh ne gre za matematiko.

 • Olga101

  Nekdanjo prestitutko in ne novinarko!

 • RATATA

  Zarad mene če poleg Baranje zaposlijo še Bačko in Banat, pa še Srem zapovrh….!!
  https://en.wikipedia.org/wiki/Banat,_Ba%C4%8Dka_and_Baranja#/media/File:Banat_backa_baranja_02_map.png

 • Andrej

  Šarec je zvit. V Bruselj ni hotel poslat veliko punc, doma jih pa kar lepo okoli sebe zbira.

 • rubec

  Ja koga bi pa drugega vzeli. LMŠ je itak boranija.

 • radames

  Iz deska informativnih oddaj (fotografija) v “stranko”, ki je čez par let ne bo več. “Kako strašna je slepota človeka!”

 • antimur

  Prekleta koruptivna, klientilistična, kučanistična rdečezvezdaška golazen. Še najbolj me razpizdijo levofašistični mediji, ki niti ne gucnejo o tako očitnih pokvarjenostih in kriminalu te nore, samoustanovljene greznice, ki sebe imenuje vlada. V času Janševe vlade so gobcali o nekakšnem kadrovskem cunamiju, čeprav je šlo za običajna kadrovanja.

 • Vera

  Je ta madam ali tovarišica kaj v sorodu s Smiljo Baranja,pred leti tudi zaposleno na RTV SLO ? Kdo ve ?

  • Vera

   Na GOOGLE , sem našla, da je Smilja že 10 let zaposlena na radiu Koper ,kjer vodi oddajo :”Gremo plesat” .

   • xtc

    Sej bo celoten LMŠ kalu “tancal” na odpadu zgodoivine.

    • Vera

     Kako se bomo potem mi njim smejal :) ha,ha,ha,ha .

 • Vera

  Nekoč so bili novinarji “četrta veja oblasti”, danes je v vladi že skoraj polovico nekdanjih novinarjev,ki pa svojih napak ne vidijo.

 • acs

  “Med interpretacijo rezultatov ankete agencije Ninamedia, ki je bila izvedena med 9. in 11. julijem je na primer z navdušenjem pričela z informacijo, kakšno priljubljenost uživa LMŠ, ki so ji takrat pripisali 21,2 odstotno podporo med anketiranci. Grdo se je osramotila tudi s tem, ko je koalicijski stranki DeSUS Karla Erjavca pripisala kar 5 sedežev v državnem zboru, pa čeprav je stranka v anketi dosegla 3,4 odstotno podporo. …”

  Interpretacija rezultatov omenjene ankete je bila povsem pravilna. Novinarka se ni osramotila s svojim poročanjem, pač pa se je kvečjemu osramotil pisec tega članka, Rok Krajnc. Objavljeni prejeti odstotki glasov se nanašajo na vseh 700 anketirancev. Pri tem pa je treba opozoriti, da se odstotki za volilni prag in za število poslanskih mest izračunavajo le na podlagi opredeljenih glasov (447) in ne štejejo neopredeljeni (in nepravilni) glasovi.

  Ni treba biti poseben matematik, da človek opazi, da je DeSUS v tem primeru prejel 4,69% glasov od (447) opredeljenih anketirancev in da je razlika med 4,69 in 4 več kot 4. Stranki DeSUS bi tako pripadalo 5 poslanskih sedežev, kar je povsem pravilna interpretacija rezultatov ankete. Rok Krajnc pa se lahko malo zamisli nad svojo prenagljenostjo in neprimernim blatenjem svoje novinarske kolegice.

 • IZBIRA

  Tok mlada pa že zavožena kariera. Le kaj bo z referencami v LMŠ. Ji prvoščim stremuhinji. pa nisem privoščljiv.
  Toliko odsluženih in neuporabnih kadrov, kot jih bo ostalo po LMŠ norosti in euforiji, pa še ni bilo na političnem odpadu. Pa so smeti na tem odpadu že zdaj neobvladljive in nas predrago stanejo.

 • Minovak

  Neverjetno, kako se ljudje prodajo za povzpetništvo, napredek v službi in večjo plačo, nič jim ni mar, da imajo sodržavljane, ki jim je tako dejanje tuje, važen je le osebni ego, biti pomemben in denar. Taki so potomci rdečih kolaborantov in prav nič čudno ni, da se jih drži “sloves” največjih izdajalcev slovenskega naroda, ki jim je bilo čisto vseeno, kaj se bo zgodilo z njegovim ljudstvom. Ljudje brez pameti in prazno dušo!

 • Skrajno Desni

  Če jo dobro unovčiš daleč prideš.

  • Oliva

   Ena izmed mnogih v kupleraju, hihi!