fbpx

Šarčeva medijska mašinerija orkestrirano napadla Mateja Tonina, ker v Knovs sodeluje pri razkrivanju vpletenosti premierja Šarca v nezakonitosti!

Predsednik KNOVS in Nove Slovenije Matej Tonin. (Foto: STA)

Predsednik KNOVS in Nove Slovenije Matej Tonin. (Foto: STA)

Matej Tonin dobiva čudovita praznična darila od slovenskih dominantnih medijev. Ob razkrivanju zadnjih javnomnenjskih anket so mu  pokazale malenkostni padec na t.i. bizarni lestvici najbolj priljubljenih politikov, kjer prva tri mesta zasedajo Borut Pahor, Marjan Šarec in kot kaže najboljši zdravstveni minister v Sloveniji, Aleš Šabeder. V ozadju pa kontroliran napad oblasti zaradi Toninovih zadnjih razkritij Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb v aferi arbitraža ter zaposlitve Šarčeve prijateljice Nataše Hribar na Sovi. “Da bi bilo le čim več takih mescev!“, se je odzval Tonin.

Kako mediji blizu oblasti disciplinirajo nekega politika, ki je trn v peti Marjanu Šarcu, lahko vidimo na primeru interpretacije javnomnenjskih anket. Tokrat so se na POP TV in Siol lotili predsednika Knovs in Nove Slovenije Mateja Tonina. V obeh medijih so izpostavili kot eno pomembnejših ugotovitev, da se je Toninu poslabšala ocena na lestvici politikov in sicer zaradi njegovega obračuna s svojim someščanom, predsednikom slovenske vlade Marjanom Šarcem v aferah arbitraža in nezakonite zaposlitve Nataše Hribar v Sovi. Njegova priljubljenost je padla za vsega 0,03 odstotka, če sploh v resnici je, saj vemo, kako delajo ankete in s kakšnim namenom. Sicer pa je Toninova stranka rezultat izboljšala, a so vseeno iz ankete potegnili, kar trenutno ustreza vladajoči politiki.

V Siolu so v enem izmed svojih člankov tudi namigovali, da zaradi zadnjih rezultatov nekateri člani Nove Slovenije zahtevajo odstop Tonina iz mesta predsednika stranke.

“Kar zadeva nekatere namige iz članka … zadnjič smo bili na seji sveta NSi tudi mi. Lahko vam iz prve roke povemo, da so lokalni predstavniki stranke iz vse Slovenije en za drugim izražali podporo Mateju Toninu,” so zapisali v Mladi Sloveniji. V drugem mediju, največji komercialni televiziji POP TV, pa so iz majhnega padca podpore na Tonina naredile celotno medijsko dramo, medtem ko je na isti lestvici večji padec doživela zeleno rdeča evropska poslanka Tanja Fajon, a njen padec niso omenili niti z besedico.

https://twitter.com/MladaSlovenija/status/1209162385933635584

KNOVS razkril veliko neprijetnih resnic vladajoče oblasti
Aktualna sestava KNOVSA pod vodstvom Mateja Tonina je velik trn v peti vladajočih dvorov iz Gregorčičeve. Njihov spanec pa še naprej ne bo miren, saj je KNOVS v zadevi zaposlitve Šarčeve znanke Nataše Hribar ugotovil nepravilnosti. Zato so povabili na zaslišanje tudi predsednika vlade Marjana Šarca. Slovenski premier pa je ob odgovarjanju poslanskih vprašanj med drugim poslancu Slovenske demokratske stranke Žanu Mahniču glede nepravilnosti v Sovi navrgel sledečo misel: “Ste v opoziciji, imate dovolj časa, uživajte.”

https://twitter.com/MatejTonin/status/1209013221614587904

Bizarne lestvice politikov je predvsem umetno ustvarjanje pozitivne podobe vladnih politikov
Lestvica najbolj priljubljenih politikov je medijski unicum v slovenski medijski krajini. Lestvica pa ima predvsem markentiški in psihološki vpliv na neopredeljene volivce, saj se veliko teh volivcev odloča o določeni stranki ali pa kandidatu za predsednika, evropskega poslanca ali župana na podlagi njegove osebne podobe, ne pa na podlagi programa ali njegovih političnih stališč. Glede na to, da imamo velike težave na nekaterih področja zdravstvenega sistema, na lestvici pa lahko opazimo istega zdravstvenega ministra Aleša Šabedra že dva meseca na tretjem mestu priljubljenosti politikov, potem je lahko vsakemu državljanu jasno, kolikšno relevantnost ta lestvica predstavlja.

Luka Perš