fbpx

Šarčeva vlada kadruje na polno: nekdanja poslanka SMC Lilijana Kozlovič prevzema vodenje agencije za okolje, urad za mladino pa bo vodil vidni član SD Tin Kampl

Lilijana Kozlovič in Tin Kampl (Foto: STA)

Vlada je danes Lilijano Kozlovič imenovala za v. d. generalne direktorice Agencije RS za okolje (Arso). Vlada je na današnji seji za direktorja urada za mladino imenovala tudi Tina Kampla, vidnega člana stranke SD.

Kadrovanje pravovernih političnih kadrov je v polnem teku. Vlada je danes namreč imenovala dva vidna člana SMC in SD na vodilna položaja. Lilijana Kozlovič bo zasedla stolček  Agencije RS za okolje, Tin Kampl pa je postal direktor Urada RS za mladino.

Arso je do novembra lani vodil Joško Knez, ki je s položaja odstopil potem, ko je takratni minister za okolje in prostor Jure Leben mesec pred tem odredil notranji nadzor nad delom Arsa v primeru dveh postopkov, ki so ju vodili v povezavi z načrtovanim črpanjem plina na območju Petišovcev. Ugotovitve neodvisne komisije za notranji nadzor so pokazale številne nepravilnosti, saj sta bili pri obeh postopkih kršeni načeli samostojnosti in neodvisnosti organa ter dela uradnih oseb. Vlada je nato na položaj v. d. generalnega direktorja Arsa imenovala Slugo, ki je pred tem od leta 2013 opravljal naloge namestnika generalnega direktorja agencije. Sluga je bil na ta položaj imenovan do imenovanja generalnega direktorja oziroma za največ šest mesecev, do 15. maja.

Nesojeni poslanec SD postal direktor
Seveda to še ni vse. Vlada je na današnji seji za direktorja urada za mladino imenovala Tina Kampla, ki je urad že doslej vodil kot vršilec dolžnosti direktorja. Imenovanje velja od 1. junija 2019, njegov mandat pa traja pet let, so zapisali v sporočilu po seji vlade. Kampl je na čelu urada od decembra lani, ko so z njim zamenjali razrešenega Roka Primožiča, ki ga je tja ustoličila vlada Mira Cerarja.

Image may contain: 7 people, including Milan Brglez, people smiling, basketball court

Tin Kampl med strankarskimi kolegi. (Foto: Fb)

Minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo je zamenjavo na čelu urada lani predlagal v skladu z določbo zakona o javnih uslužbencih, ki vladi omogoča, da brez razloga v enem letu od nastopa funkcije razreši predstojnika organa v sestavi ministrstva. Pikalo sicer prihaja iz SD, tudi Kampl pa je na zadnjih parlamentarnih volitvah kandidiral za poslanca na listi SD. Kampl je bil pred imenovanjem na čelo urada predsednik Mladinskega sveta Slovenije.

C. Š.