Šarčeva vlada navdih za medijsko cenzuriranje našla kar v muslimanskem Pakistanu?!

Foto: STA

Pravica do svobode izražanja misli, govora in javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja bo očitno kmalu le še del preteklosti, saj se je vlada Marjana Šarca okrepljeno lotila spreminjanja medijske zakonodaje, ki nas vrača nazaj v komunistične čase, ko je bilo zaželenos le tisto poročanje, ki je bilo na roko vladajoči oblasti. Več kot očitno je, da je Šarčeva vlada s pomočjo Židanove SD in kulturnega ministra Zorana Pozniča navdih našla v medijski zakonodaji, ki se izvaja v večinsko muslimanski republiki Pakistan, kjer zaradi stroge cenzure ni dovoljeno poročanje tistih medijev, ki želijo predstavljati prepričanja, ki so drugačna kot tista od opozicije ali sploh kakorkoli poročati o njej.

Iz Pakistana namreč poročajo, da so oblasti onemogočile predvajanje televizijskih programov, ki so si “drznili” predvajati intervjuje in govore opozicijskih poslancev, kar kaže na to, da v državi vlada stroga cenzura, za katero bi si mislili, da nima mesta v 21. stoletju.

Za opozicijske voditelje ni na voljo medijskega prostora
11. julija so tako le po nekaj minutah predvajanja prekinili predvajanje intervjuja na Hum TV z opozicijsko voditeljico Maryam Nawaz. Prejšnji teden pa so trem novičarskim programom onemogočili oddajanje, ker so si “drznili” predvajati govor Nawazove in to celo brez kakršnegakoli predhodnega opozorila! Glede na to, da je bilo 1. julija na Geo TV prekinjeno tudi predvajanje intervjuja nekdanjega pakistanskega predsednika Asifa Ali Zardarija, ne čudi, da si je drznil oglasiti eden izmed uveljavljenih pakistanskih novinarjev Hamid Mir, ki je brez dlake na jeziku preko družabnega omrežja Twitter poudaril, da je očitno, da Pakistan ni svobodna država zaradi omejevanja svobode govora.

Odbor za zaščito novinarjev (Committee to Protect Journalists) je nevladna organizacija s sedežem v New Yorku, ki je v svojem poročilu za leto 2018 izpostavila, da si pakistanske oblasti okrepljeno prizadevajo za zastraševanje novinarjev in jih pozivajo k samocenzuri, čeprav je jasno, da bi pakistanska oblast morala poskrbeti za svobodno poročanje. Na tem mestu je marsikdo v Sloveniji upravičeno zaskrbljen, saj je Šarčeva vlada v spregi s stranko SD pripravila novo medijsko zakonodajo, s katero želijo pod členom, ki ureja prepoved spodbujanja k neenakopravnosti in nestrpnosti, cenzurirati vse vsebine, ki bodo po njihovi oceni prispevale k spodbujanju narodne, rasne, verske, spolne in druge neenakopravnosti, k nasilju in vojni, ali razpihovale narodno, rasno versko, spolno ali drugo sovraštvo in nestrpnost.

Foto: STA

Društvo novinarjev Slovenije bo pomagalo pri cenzuriranju
Pristojni inšpektor pa bo tisti, ki bo lahko izdajatelju odredil, da “sporno” programsko vsebino odstrani ali preneha z njenim razširjanjem prek medija ali pa delo odredil, da ta preneha z njenim razširjanjem prek medija, oziroma odredil druge ukrepe za odpravo nepravilnosti in pomanjkljivosti v skladu z zakonom, ki ureja inšpekcijski nadzor. Inšpektorju bo pokritje za cenzuro dajalo kar društvo novinarjev, namreč iz člena nove medijske zakonodaje je mogoče razbrati, da bo lahko pristojni inšpektor za mnenje zaprosil tudi “reprezentativna strokovna” združenja novinarjev in medijev glede tega ali določena vsebina spodbuja kakšno izmed oblik nestrpnosti in neenakosti.

Glede na to, da bodo sodili o tem, kaj je nestrpno družbeno-politični delavci, ki delujejo po principu vidnega funkcionarja Zveze komunistov Slovenije Jožeta Smoleta, je jasno, da bo objektivnost ocene pod velikim vprašajem. S takšno zakonodajo smo nedvomno blizu pakistanski medijski zakonodaji, kjer vlada stroga cenzura. Le vprašanje časa je, ko bo tudi pri nas v medijih prepovedano izražanje kritik s strani opozicije. Jasno je, da se bo Slovenija s tem močno oddaljila od demokratičnih držav zahodnocivilzacijskega kroga, saj bo v praksi prišlo do kršenja 39. člena Ustave RS, ki zagotavlja svobodo izražanja misli, govora in javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja.

Hana Murn

 • Van Der Waals

  ISLAMISTI IN KOMUNISTI LEVIČARJI SO ZAVEZNIKI! NIČ NE PRESENEČA OD KJE JE ŠAREC POBRAL CENZURO!

  • Olga101

   Kučan -> Mladi forum SD -> medijska policija -> Šarec -> medijska cenzura!

   Dobrodošli v novi krasni svet!

  • Miro Jereb

   Šiptarija…

 • branči

  še čakam vladno naročilo za kamnolom pohorski granit! ne moremo tako kot iran ali pakistan uporabljati navadnega kamenja, saj smo vendar v EU, kajne!

 • karpelec

  Huh, nekam med oblake se je spravil, morda zato, da bi manj odmevalo.

 • Dada

  Najboljši navdih najde človek kadar odpre strani nora24tv, prebere članke in komentarje podpornikov SDS., NI BOLJŠEGA.

  • branči

   baba vanga tebi ne seže do kolen! da iz črnobelega teksta, takoj iz prve ugotoviš, kam kdo paše… ma ti nisi genij, ti si genij nad geniji!

  • tohuvabohu

   To ni navdih, ampak tvoje prismojeno kosilo. A Miha Brejc, tvoj možek, nič ne voha?

  • rubec

   Opica, zdaj ko je v sloveniji padla temperatura, se ti ne zdi da je prišel pravi čas, da se pobereš nazaj v rodno afriko?

 • Anton

  Prekleti napačni belci.

 • Franc Šink

  Sem gobcal,gobcam in bom z tem nadaljeval. Pred 46 leti sem bil kaznovan po členu 133. Verjemite mi da sem na to ponosen.

  • Anton

   A si ti reku: za domovino s titom v kino?

   • Franc Šink

    Na božični večer je v mestu zmanjkalo elektrike. Moj komentar je bil da nalašč,da so komunisti lahko skrivaj znosili božična drevesca domov. To se je zgodilo seveda v gostilni.

    • Miro Jereb

     Moj prijatelj je v bifeju poslušal 2 “borca” ki sta bentila da morata kupovati devize na črnem trgu za nakup avta.
     , pa jima je dejal…zakaj ste se pa borila…mar bi bla doma pa bi dons marke mel v obtoku tudi pri nas…Pristopi nekdo in pokaže neko “hudo” iskaznico, ga zapiše in dobil je 2 meseca zapora. Živjo ohcet. Zgodovina se ponavlja. Mar pobijanje tudi ?

     • Franc Šink

      Jaz sem fasal “samo” 6 tednov. Moral sem v zapor v Radovljico .Adijo vsi prazniki.

     • branči

      a te lahko vprašam, katerega leta? jest sem dobil samo denarno kazen, ker sem na poziv za jna napisal, da naj s seboj prinese dolge gate in 2-letno zalogo zobne paste! ja, sodišče v radovljici!

     • Franc Šink

      Okoli božiča 1974 ! Tam sem bil samo v zaporu. Sodili so mi v Kranju.

     • Antonius

      Časi Joklove partijske linije. Franc Popit je leta ’72 odstavil Kavčiča, ministriral mu je pa njegov povzpetni naslednik na položaju CeKa in kasnejši razorožitelj TO, Milan Kučan.
      Franc Šink in branči, z veseljem sem si privoščil na vajino zdravje kozarec cvička.

     • Luiggi

      Tud jaz sem bil v Radovljici,samo na prehodu.Ujeli so me pod Ljubeljem,najprej v Trzic,pol v Radovljico,,Iz Radovljice pa v Kranj,kjer me je sodil sodnik Janc,ki je imel srce iz kamna,pet mesecev strogega zapora,brigalo je njega,ce je cigana zeblo.Od tam pa v Ljubljano na Miklosicevo 9.malo pred bozicem,davnega leta 55.Na starega leta pa pomilostitev,po treh mesecih in na golo ostrien mars ven.Prvo v stacuno po kapo,da ne bodo ljudje mislili,da sem usel iz cuze,pa se sram me je bilo kot mladega fanta brez las,to ljubljancankam ni disalo,OK

     • Luiggi

      Pa se tole,svobode nisem uzival vec kot par tednov in mars na Goli otok.Tako lepo sem se imel,da sem se za vedno izgubil,hvala,LP iz CA!

    • samotoje

     Hahaha, saj je bilo res tako.

 • Perkele

  To je lahko zgolj voda na mlin Nova24 TV, predstavljajte si, kako bodo Slovenci bežali k zadnjemu pravemu braniku medijske svobode in resnice.

 • Borut Stari

  Z ultra levo usmerjenostjo Slovenije in njenim izrinjanjem iz šengena se končuje osnovna ideja o Evropi brez meja in neomejenosti svobode idej in prostega trga dela.

 • VERZIFIKATOR

  Očetovska

  KAJ BO SINKU SEN PRINESLO

  Kaj bo sinku sen prineslo,
  ko ga gledam, se sprašujem,
  in na fanta se hudujem,
  kam ga zopet je zaneslo.

  Kaj bo sinku sen prineslo,
  mar evropska bo klofuta
  zanj zadostna zdaj loputa,
  da na zrak ga bo odneslo?

  Kaj bo sinka tja odneslo,
  kjer ni sen, kjer je resničnost,
  ne teater, burke ničnost,
  kjer držati mora veslo?

  Kaj bo sinka stran odneslo,
  da se končno bo pomíril,
  nič več kakor konj šopiril,
  šarec konj, burkaško teslo?

  Niti veslo ne klofuta,
  nič od tega ne pomaga,
  teslo to samo premaga,
  kar je res, resnica kruta.

  Da družinska proračunska
  luknja vse nas ugonablja,
  da na zdravje fant pozablja,
  in da farsa je vrhunska.

 • Gašper

  Res so amaterji, se zgledujejo po oddaljenem pakistanu, saj imajo pri naših sosedih lep vzor kako se postopoma, civilizirano in legalno prevzame nadzor nad medijsko pokrajino :)

 • Antonius

  V bivši Jugi je delo *pristojnega inšpektorja* opravljal Pavle Car, ki je vestno cenzuriral *prevratniško* Mladino. V Društvu novinarjev Slovenije so bili člani izključno novinarski družbenopolitični delavci.
  Danes družbenopolitični mrčes poznamo kot združbo 571.
  A sedaj se stvari spreminjajo. Novodobni *pavle car* bo društvo 571 spraševal, kaj si misli o pisanju novinarske konkurence.
  Je pa zanimivo, da so prav na današnji dan pred 221 leti v ZDA sprejeli zakon, ki ni dovolil, je prepovedal *negativno* izjavljanje o oblasti. Danes takemu početju rečemo cenzura.

 • francelj3

  V Pakistanu “za opozicijske voditelje ni na voljo medijskega prostora”. V Sloveniji je za opozicijske voditelje prostor v arestu, po možnosti tik pred volitvami.

 • Black_hawk

  Je to sploh res, kje mi živimo?

 • Jovo Jamnica

  Članek je dvoumen, sploh če ga primerjam z današnjim člankom v reviji Reporter.

  Zakaj Jože Tanko ne sme dati intervjuja za Reporter

  • branči

   lahko daš ti komentar namesto njega, saj tako vse bolje veš od nas neukih ovc!

   • Jovo Jamnica

    Kar je res, je res… LOL

    • branči

     res je, da nič ne vidim! očitno je takega učinka, kot šarčevi ukrepi!

     • Jovo Jamnica

      Recimo, Tanko je še novembra 2007 trdil, da je v naših bankah vso poslovanje transparentno in po pravilih. Moja malenkost je že takrat opozarjala, da trditev ne drži. Tanko je takrat zastopal stališče vlade.

     • branči

      in že takrat se prala 1 mldr iranskega mamilarskega denarja! de spel se gnoj levuharski!

     • Jovo Jamnica

      Takrat se je prala mnogo višja vsota, ker je oblast(vlada) mežala na obe očesi.

     • branči

      res si genij! v nulo obvladuješ podatke za l.2007, polma pa nimaš, kaj se je dogajalo od.2007 – 2018! za selektivno obdelavo podatkov smo včasih rekli – vidi in sliši, kar mu paše!

     • Jovo Jamnica

      Ne obvladujem v nulo. Ni mi pa takrat ušlo, da so nas priviligirani takrat v treh letih zadolžili za vsaj 20 milijard €. Večina kreditov je pozneje nasedla na plečih davkoplačevalcev. Tudi sredstva za komoditeto, ki so se nakazovala na privatne račune v davčne oaze.

     • branči

      20 mlrd – bančna luknja je pa napihnjena znašala 5 mlrd? očitno imaš napihnjeno pamet, sicer ne bi pisal takih idiotizmov!

     • Jovo Jamnica

      Nisem bančnik. Podatki tistega časa so bili takšni. Če se je pa do danes kaj spremenilo, bi mogel pač pobrskat po spletu.

     • branči

      nisi bančnik, ti si idiot, ki vzame vse sveto za gotovo, kar mu servira leva oblast! bi pa že bil čas, da se kritično vprašaš, kam po svoji pameti sodiš!

     • Jovo Jamnica

      Ne, ne. Velikokrat berem tudi magnetograme parlamentarnih sej.

     • tohuvabohu

      Ti si špicenbutl. Ni bilo treba nič mižati. Banka Slovenije pod vodstvom bandita Gasparija je sistematično prikrivala dejansko stanje vladi in vsem Slovencem.

     • Jovo Jamnica

      Vem. Tanko ni vedel.

     • tohuvabohu

      Kje in kdaj je to rekel?

     • Jovo Jamnica

      To si mi zdaj dal težko nalogo, ker si “corpus delicti” ne shranjujem. Če pa mi uspe izbrskat, bom vir tudi navedel. Je pa danes tako, da se marsikaj iz spleta izbriše, kar je bilo včasih aktualno. Naprimer, na SDS strani so nekoč objavili dokumente o ribarjenju Bojana Požarja med komiji. Ko sem to objavil okoli leta 2013 na portalu Politokis, so hitro vse izbrisali.

   • Gašper

    You said it :D

 • rubec

  S to novo medijsko zakonodajo se strinjam. Pomembno je samo to, da se sprejme nekaj dni preden nastopi nova desna vlada. Zagrožena kazen za negativno kritiko vlade je po moje lahko tudi doživljenska ječa in zaplemba premoženja, za tistega, ki bi se pa drznil obregniti ob rubecove komentarje, naj pa doleti kazen, ki je bila izrečena in tudi izvršena nad Guy Fawksom, ki je leta gospodovega 1605 organiziral spodleteli dinamitni atentat na angleški parlament.

  • samotoje

   Tako je, se strinjam.

  • Felikss_AH

   LOL *****

 • IZBIRA

  28. 8. 2008 je imel Šarec intrvju na MMC RTV SLO, takrat je začel z vlogo Serpentinška v oddaji Na zdravje.
  Pred tem je imitiral politike na Radiu ga-ga. Pri

  Eno vprašašanje se je glasilo: ” ali si želi kdaj pripravljati lastno oddajo: “Kdo si pa ne? Mislim, da si vsak, ki se s takšnimi zadevami ukvarja, to zagotovo želi.” “A za zdaj še nič ne kaže na to,” je še hudomušno pristavil.

  Kdo bi si mislil, da je hudomušno ciljal na vlogo predsednika vlade, ki ga bo uprizoril po konceptu reality showa. Čeprav je rekel, da se na silo ne da imitirati, v tej vlogi vstraja. Na silo, ker v svoji oddaji z glavno vlogo ne more sebe imitirati, je kar je. Ukvarja se pač z nekimi stvarmi, podtaknjenimi komunističnimi jajci.

  • Jovo Jamnica

   Žalostno, da se nasprotna stran ni sposobna s pomočjo volivcev, postaviti po robu navadnemu komediantu…

   • branči

    ko komediant kot voli svoj vzor, ne pomaga nobena demokracija! smeha polna vreča je več redna, kot prazna skleda!

    • Jovo Jamnica

     Kot volivcu stranke DOM-Domovinska liga, mi ni do smeha.

     • :) menjaš stranke, kot cigan konja :)))

     • Jovo Jamnica

      Nazadnje sem volil leta 1992, stranko SDSS, ki se je bila ponašala z dr. Jožetom Pučnikom na čelu. Ker smo dobili le 3.34 % na parlamentarnih volitvah, sem bil skrajno razočaran. Tako do lanskega leta, ko se je pojavila stranka Domovinska liga, nisem na parlamentarnih volitvah oddal svojega glasu nikomur. Izjema je bila na predsedniških volitvah, ko sem volil za Šiškota. Torej, tvoja trditev nikakor ne drži, čeprav si jo opremila s smejkom.

   • IZBIRA

    Za njim stoji umetniški vodja s produkcijo ideoloških bestselerjev, ne gre za Šarca.

    • Jovo Jamnica

     Verjetno opozicija s tem dejstvom ni seznanjena.

     • IZBIRA

      Je, pa so nemočni.

   • RATATA

    1. Se sploh želi postaviti po robu?
    2. Kdo sploh je na nasprotni strani?

 • xtc

  Se čudite Xarxchiju?
  Ne se čudit,njecova koalicija je popolnoma taka kot Pakistanci sicer pa kri ni voda.

 • Dada

  Najboljši navdih najde človek kadar odpre strani nora24tv, prebere članke in komentarje podpornikov SDS., NI BOLJŠEGA.
  Tako bo še dolga leta, ker Ivanček bosjeglavi ne bo več mogel sestaviti svoje vlade. Nič drugega ne preistane kot kritiziranje, pljuvanje, zaradi fovšije, če drugega ne. Lepo je vladati

  • Dada oprosti, zmotila si se, nisi odprla prave strani !!!
   Tukaj je stran Nove24TV

   Lep pozdrav !

   • Dada

    Odlično, že leta pišem………na zdravje.

    • Še enkrat si dobro oglej, kje si !

     Tukaj je Nova24TV

     • Dada

      V dnevni so bi in pijem štok. Na zdravje.

     • Jaz pa pijem cimetovo kavico.
      Potem pa s r e č n o in se beremo kdaj drugič .

      Lp

     • xtc

      Ja zato verjetno tudi taki komentarji,jamranja in ubupna tolaženja zapitih levilčarjev.

     • Clemen J.

      musliči ne smete pit alkohola, stok pa je itak za bednike.

  • xtc

   Levim vam ne obstaja drugega kot obupno tolaženje Xarxchi čez 12% ne zmore tud ,če gre kandidirat za tajnika KS.
   Je pa jasno ,da se obdobje Kučanstana in SLO levakov nepreklicno izteka ni več možen nov LDS niti nov Drnovšek ampak umiranje na obroke,pod pritiski tujine.

 • Dada

  Kot riba na suhem lahko Janša skače, brcam vpije, a nič ne bo. DEMOKRACIJA PO JANŠEVSKO….
  Znano pa je, da je zaradi spremembe lastništva Reporterja prvak SDS Janez Janša svojim poslancem prepovedal sodelovanje z našo revijo. Tako pred poldrugim letom nismo mogli narediti intervjuja z Brankom Grimsom, ki se mi je po treh dneh opravičil, da ga ne more dati. Ko je Franci Breznik sodeloval v naši rubriki Osebno, sta ga na seji poslanski skupini »mrcvarili« Eva Irgl in Anja Bah Žibert, češ da je ravnal drugače, kot ʻsmo se zmeniliʼ.

  • Common Sense

   Dej Dadica, kaj ima spet JJ in Grima s tem? A jih sanjas? Ti prihaja na SDS? Podzavest je hudic;)

  • Viktorh

   Dado, umiri se, da te ne kap. To se rado zgodi histeričnim ženščinam.

 • Janez Kepic-Kern

  “SIC TRANZIT GLORIA MUNDI”
  “GLORIJA” politikov – je tzelo minljiva.,
  kaže spodnji primer.
  HM?
  Zbolimo
  in umremo – ne le ljudje !
  Z “ljudmi, ki so “ponosni nasledniki ex KP, ZK STALINISTIČNIH KOMUNISTOV”
  je
  tako – kot pišev zgornjem prispevku.
  Z
  ladjami, z vlaki, s hišami – ki so bili pred cca 60 leti
  “LAST EX YU KOMUNISTIČNIH STALINISTOV T.I. MARŠALA TITA, E. KARDELJA, I. MAČKA I.T.D.
  JE
  PA TAKOLE !?
  ŠALA
  Ptički po LJ prepevajo,
  da bodo denar za obnovo – ex MARŠAL TITO – ladje “GALEB”
  zbrali
  ljudje iz t.. “DRUŠTVA LJUBITELJEV EX KP, ZK STALINISTIČNIH – M R L I Č E V”.
  Zagotovo
  so v tem “čudaškem ” društvu – na tem OK e- portalu NOVE24TV
  kracljajoči
  Valter BraniSlav, pa sloviti F. TUNEK z mnogimi so-imeni IZTOK PUŠNIK ITD.
  No?
  Morda
  bodo kaj lastnega denarja iz njih lastnega žepa – prispevali – tudi
  nekateri člani SD, ki so po javni izjavi njih poslanca Koprivca V PARLAMENTU R. SLOVENIJE
  – “ponosni nasledniki ex KP, ZK KOMUNISTOV” !
  Vendar
  se mi zdi, da je usoda Titovega Galeba – taka, za stare ladje – normalna !?
  Odvoz v
  razrez za surovine kovin oz.
  POTOPITEV NA DNO MORJA, DA JIH “POPAPCA” KOROZIJA
  Ni
  umrljiv samo človek,
  tudi ladje so “umrrljive” .. Se zdi.
  Kaj pa je s exTITOVIM – T.I. “PLAVIM VLAKOM”? A kdo ve ? L.R. JANEZ KEPIC-KERN
  P.S.
  KONEC ŠALE

  • Artur

   “Plavi vlak” bodo naši ruknjeni narodno izdajalski komunajzli prpeljali v titovo veleje in ga priheftali v krog okoli njegovega lastnika in njihovega idola njim dragega zločinskega diktatorja jožeka titeja ampak spet na naše stroške, da bo romanje na ta plac dobilo pod idiotskimi Slovenclji še večji zamah.

 • me

  Je preshodno naredil ograjo.
  Ampak kljub temu bo placal
  ta davek.

 • Janko Gedlicka

  Dejansko se kontinuirano krepko pogrezamo v stari predosamosvojitveni sistem. Toda potrebno se je temu pogrezanju tudi kontinuirano upirati. Huda bo. Strokovni boter sprememb medijskega zakona je skorajšnji novi ustavni sodnik. Ustavno sodišče je skorajda že v celoti “kontinuitetno”. Težko bo pred njim izpodbiti nameravano spremembo, ki bo gotovo glede na sestavo DZ sprejeta. Pravni boj bo verjetno tekel pred ESČP. Ampak, ali ne bi bilo dobro že sedaj kaj storiti pred mednarodnimi institucijami, kakor počne udba pred GRECOm v primeru ustanovitve parlamentarne preiskovalne komisije glede zlorabe sodstva proti Kanglerju in Janši.
  Morda bi se mogli naši EPP poslanci česa podstopiti v EU še pred potrebo lastne promocije pred volitvami čez štiri leta.

 • antimur

  Zgrozim se, ko takšno roparsko in antidomoljubno bando kdo imenuje vlado. To je samo ogabna levofašistična drhal, nametana skupaj z največjimi izmečki Slovencev, kar je delo izdajalca Kučana in njegove golazni v Forumu 21 ter vseh udbašev in njihovih smrdljivih naslednikov. Dolgo bo trajalo, da bom po čistki zopet verjel v vlado, sodstvo in vse kar je zločincu Kučanu uspelo do skrajnosti izmaličiti in skriminilizirati. Sicer pa država, ki ne spoštuje svoje Ustave in zakonov, ni država, ampak kriminalno in roparsko gnezdo, kjer vsak lahko počne, kar mu je ljubo.

 • zvone gabrijan

  Kaj pa naj od tega lesarskega tehnika človek pričakuje? In to s 6 popravci.

  • xtc

   Saj veš ,da oni sa Kosuva bolj obvladajo mort,burek,baklav,kebab in sladoljed ,kot bolj tehniške poklice no tud poklic zemljomehaničara je pogost med njimui.

 • Artur

  FAKTOR #311: ZAPUFANI SOCIALNI DEMOKRATI (mag. Ivan SIMIČ, Marko PAVLIŠIČ)
  https://www.youtube.com/watch?v=vTj9yR7Ma98
  Zapufani komunisti ? Čudno, čudno spet neka mutna posla kot običajno pri tej narodno izdajalski bandi.

 • Janez Kepic-Kern

  Še copy/paste
  znane pesmi pokojnega pesnika Janeza MENARTA.
  Pogosto mi ta pesem
  pride na misel,
  ko gledam te ex KP, ZK “FAKE LEVIČARJE

  Ljubi kruhek

  Ko še pleničke sem zlatil,
  lepo pri mamici sem pil
  in nisem se prav nič boril
  za ljubi kruhek.

  Ko drsal šolske sem klopi,
  spoznal sem: mnogo je ljudi
  in vsak peha se in poti
  za ljubi kruhek.

  Ko trezno sem v življenje zrl,
  sem vse bolj redko z njim se sprl
  in marsikaj molče požrl
  za ljubi kruhek.

  Ko sem polagoma starel,
  za dom in ženo sem skrbel
  in mnogo lumparij počel
  za ljubi kruhek.

  Ko se mi je že zgrbil stas,
  mi trebuh visel je čez pas
  kot jasen in vabljiv oglas
  za ljubi kruhek.

  na grob je vklesal kamnosek:
  TA, KI TU GNIJE, NI BIL PEK,
  A, GLEJ, PREŽIVEL JE SVOJ VEK
  ZA LJUBI KRUHEK.

  (Janez Menart)
  Kar “ustrezna” pesm – mar ne ? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • tohuvabohu

  Rdečkarji za svoje zatiralske načrte ne rabijo nobenih zgledov od drugod. Imajo jih naštudirane v nulo že dve stoletji.

 • Luiggi

  Ali kdo ve,kdaj se bo zacel kopati tunel po Karavankami in kdaj se bo zacel graditi drugi tir??Madjari so se ze usrali v Trstu na obalo in kupili zemljo za ladiski terminal.kaj pa luka Koper?..Za vask,pozitiven ali negativen odgovor se vam vljudno zahvaljujem ze v naprej!

  • Imperial Commando

   Ko resorja ne bo vodila radikalno nesposobna in neizvoljena Bratušca.

 • učko

  Šarota evtanazirati !!!!

  • tohuvabohu

   Če bo treba, primaknem kakšen evrček.

 • Olga101

  Še en dokaz več, da je komunizem, ki se mu Šarec priklanja, enak islamizmu! Gre za totalitarni ideologiji, ki ju je treba zaradi zločinov proti človeštvu, sankcionitrati na Evropski in svetovni ravni!
  Protiustavnim poskusom ukinjanja svobode govora v Sloveniji se je treba upreti in jih v kali zatreti!

  • wert

   Kar plug vzet pa ven zmetat. Kot krompir.

  • Andrej

   Ne gre za zločine, ampak za postavljanje novih standardov. Osnova tega standarda pa je šeriat.

 • Skrajno Desni

  Itak je že polovica muslimanov v Sloveniji, samo vprašanje časa je kdaj bodo sprejeli šeriatsko pravo v Sloveniji pri bedakih ki nas vodijo in bedakih ki to drhal volijo.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  Sem slišal,
  po LJUBLJANI ptički to pojejo,
  da
  bo BOGATAŠ VALTER BRANISAV – POMAGAL LMŠ VLADI
  IZ
  DENARNIH ZADREG, Baje bo Valter odločilno pripomogel
  Z
  NJEGOVIM OSEBNIM DENARJEM – TUDI,
  DA SE
  LADJA “GALEB”
  – NEKDANJA LAST – NJEMU LJUBEGA – MARŠALA TITA
  – REŠI
  PRED ŽALOSTNO USODO – ODVOZA NA ODPAD
  OZ. RAZREZA ZA SUROVINE JEKLARSKE INDUSTRIJE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  Baje bo kakega “jurčka” v evrih
  primaknil tudi slavni F. TUNEK=IZTOK PUŠNIK ITD.

  KONEC ŠALE

  • šmentanamuha

   Zakaj to pišeš? Walter ima večinoma konstruktivne komentarje.

 • šmentanamuha

  Babilonci mislijo, da jih lahko zaščitili nekakšen zakon, ki bo ljudem nadel nagobčnike. Ne zavedajo pa se, da je nad njimi Zakon Božji, ki izniči vse ostale zakone. Čudim se, da Šarec, ki baje bere berilo pri bogoslužju, kar pomeni, da je seznanjen z vsebino Zakona, s tako lahko paktira s satanisti Babilonci. Njemu se grehi podvojijo.

  • Felikss_AH

   Na žalost “Zakoni Božji” ne delujejo v konkretnih situacijah… kar Šareni in njegovi dobro vedo… zato se kar sami gredo bogove. Njemu in takim od grehov še prihaja… odidejo pa samo z brco… in to močno

 • Tedo Medo

  Ko bo Janša enkrat spet na oblasti, zagotovo ne bo ukinil tega zakona.

 • Andrej

  Po zadnjih javnomnenjskih raziskavah ljudstvo to ljubi. Levi komunisti bi bili izvoljeni z veliko večino, na prvih 10 mestih po priljubljenostih so tudi sami komunisti ali njihovi skriti privrženci. Tako je to pri nas.

 • Felikss_AH

  Vlada Šarenoga ne rabi iti tako daleč po navdihe… ti so im na voljo kar v Evropi… še posebej v Britanistanu kjer sta župan Londona in Notranji Minister Pakistanca… pa tudi parlament im je pisan kot Sharia pirh. Številni Muslimanski aktivisti in ideologi so tudi Pakistanci, med katerimi je neki Mohammed Mo Ansar najbolj glasen pri promoviranju Islama in kontrole govora v ne samo UK ampak kar celi Evropi. Mo je bil zaposlen v Lloyds Banking Group od koder so ga nagnali zaradi nezadovoljivega dela in falsificiranja… in kam gredo taki goljufi in nesposobneži na splošno… najprej v politiko, potem aktivizem in na koncu še kriminal. Prav po kriminalu pa Britanski Pakistanci blestijo… kjer so se najbolj izkazali pri masovnih sexualnih zlorabah in posilstvih mladoletnih deklet v Rotherhamu.

  Po medijski cenzuri in preganjanju “sovražnega” (NEPRIJETNEGA) govora je Britanija kot zrcalna podoba Pakistana… še malo pa bodo prehiteli Saudsko Arabijo. Imamo pa srečo da Rahlo zamujamo za Britanijo v Pakistanizaciji družbe, ker vsaj za enkrat še nimamo tega – https://www.youtube.com/watch?v=b2nlIfn8tNA – čeprav njihov Minister Sajid napoveduje več imigracije te vrste ko pravi – – “Imeli bomo enoten imigracijski sistem za vse, ker obstoječe prednosti za državljane EU bodo odpravljene. Tak pristop bo nudil VSEM enake možnosti… ne glede od kod prihajajo… in s tem sprejmemo najbolj “talentirane” iz (Tretjega) sveta.

  • Felikss_AH

   DODATEK

   Kako imigracija iz Tretjega Sveta “prispeva” in “bogati” poslovne priložnosti in Javne “Usluge” najbolje vedo AVTOHTONI Britanci… in tudi vsak Evropejec ki to spremlja na daljavo. Tudi tole je zgovorno kako bo tekla selekcija “najboljših” – “NJEGOVO” Združeno Kraljestvo je na primer zavrnilo prošnjo azila za NJEGOVO Pakistanko Asia-o Bibi, ker je KRISTJANKA, in ji grozi linč doma zaradi tega ker je pila vodo iz vira namenjenega Muslimanom. Notranji Minister Sajid pa ne dovoli Asija-i azila ker mu je Muslimanski Svet Britanije “svetoval” da bi to lahko izzvalo jezo in nemire pri njegovih od države “Zaščitenih Skupnostih” … ki bi jo zagotovo ubili kar tu v Britanistanu.

   Poleg cenzurnih zgledov po Britanistansko je “naša” Leva Politokracija pripravljena tudi globlje… s himno namreč, ki so jo že atestirali v Arabščini. Ne misliti da v primernem času ne bodo instalirali Marakeshance v Javni Sektor, Parlament… nato pa še kakšna dva ali tri Ministra v vlado… po zgledu na bolj “napredne” EU Multikultistanije… potem pridejo na vrsto še Marakesh-policaji pa Marakesh-vojaki… in enega lepega dne bo neki novi Šaronja razglasil pravoverno Đamahirijo Slovenistansko… znotraj Zahodne EUstanije. Kako bo pa cenzura napredovala v taki Sharia konstelaciji pa se lahko samo ugiba… po Šaronjasto.

   • rubec

    Naši mediji so o Bibijevi, kateri so mimogrede prav naše nevladne organizacije in društvo za enakopravnost ter sožitje med slovenskimi in pakistanskimi koloradskimi hrošči ter kanadskim krompirjem sorte Grizli, zhrihtali azil v kanadi, ves božji mesec junij vrteli deset sekundni dokumentarec in po njemu pet sekundno okroglo in deloma tudi kvadratno mizo. Zanalašč junija, ko so ljudje že na dopustih.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!