Premier Šarec, kdaj boste pojasnili, kje je 1,1 milijona evrov za šolo v Kamniku, ki ni bila nikoli zgrajena?!

Marjan Šarec (Foto: STA)

Premier Šarec je v soboto na Facebooku opravičeval dejanja članov svoje vladne ekipe, ki so odstopili, in skušal zrelativizirati njihove prestopke, a najbolj v oči zbode odstavek, s katerim se je skušal otresti podobe moralista. Tam je med drugim izpostavil, da je vozil z odpetim varnostnim pasom in da so mu bile najdene smeti v gozdu, s čimer pa je po vsej verjetnosti skušal odvrniti pozornost od okostnjakov, ki padajo iz občinskih omar!

Veliko zgražanja je bilo deležno sporočilo, ki ga je v soboto zjutraj predsednik vlade Marjan Šarec namenil svojim oboževalcem in sledilcem na družbenem omrežju Facebook. V njem je na dolgo in široko dolgovezil o svojih odstopljenih ministrih, Marku Bandelliju, Dejanu Prešičku in Juretu Lebnu, ter nesojenem sekretarju Petru Vilfanu. Kakor smo lahko razumeli, je skušal opravičevati njihova dejanja, češ da samo zato niso slabi ljudje.

Eden je že v preteklosti grozil in je nadaljeval z neprimernim izražanjem tudi po prevzemu ministrske funkcije, drugi se je spopadal z obtožbami o mobingu, tretji je ujet v val korupcijske afere, ki se je začela že pred skoraj letom dni, četrti pa je že pred leti pijan zbil pešca, kot je poročal Škandal24, izkazalo pa se je tudi, da je obremenjen s kar 30 tisoč evri dolga finančni upravi. A kot smo na Nova24TV že izpostavili, je bilo že na podlagi navedenega preteklega dela omenjenih kadrov jasno, da bodo imeli kratek rok trajanja, prav tako pa je do odstopov prišlo šele na točki, ko niti teoretično niso več mogli izvajati nalog, ki jim jih je Šarec podelil skladno z njihovimi funkcijami.

Iz občinske blagajne pod Šarcem izpuhtelo že 1,1 milijona evrov za šolo, ki se še ni pričela graditi
Veliko pozornosti pa vzbudi odstavek, v katerem se skuša otresti moralistične podobe, s čimer je po vsej verjetnosti skušal odvrniti pozornost od okostnjakov, ki padajo iz občinskih omar v Kamniku in ga očitno vse bolj bremenijo, z zapisi o odlaganju smeti v gozdu in prehitri vožnji. Pri tem zapiše: “Da ne bom izpadel moralist, kar nisem in nikoli ne bom, moram povedati, da sem tudi sam v času politične kariere kdaj napačno parkiral, kdaj za malenkost prekoračil dovoljeno hitrost, bil ustavljen zaradi neuporabe varnostnega pasu. To se ni zgodilo velikokrat, se pa je. Vendar sem ob prejeti globi takoj fizično odšel na pošto in poravnal svojo globo.”

Fotografija je simbolična. (Foto: M. G.)

Kako strah je Šarca razkritij, priča dejstvo, da je Občina Kamnik pred lokalnimi volitvami vestno skrbela za to, da so načrti in projekti OŠ Frana Albrehta ostali strogo varovana občinska skrivnost, saj je po dolgotrajnem zavlačevanju sprejela sklep, s katerim je zavrnila zahtevo po dostopu do informacij javnega značaja, ki se nanašajo na grafične priloge projektov, in zahtevo, s katero bi bile posredovane informacije o okvirni predvideni oceni vrednosti investicije, ki zaradi svoje razsežnosti buri duhove. Kljub temu, da se gradnja še sploh pričela ni, je izpuhtelo že več kot 1.100.000 evrov občinskega denarja, občinski viri pa so ob tem navajali, da gre za zgodbo Šarca.

Lokalni portal Kamnik.info se je sicer poskušal dokopati do podatkov glede enega izmed najdražjih in največjih projektov v prihodnosti občine, zato je občino Kamnik zaprosil za podatke v povezavi z izgradnjo nove OŠ Frana Albrehta. Tematika je razumljivo predstavljala eno izmed glavnih predvolilnih tem, medtem pa je bilo rečeno, da naj bi bila v teku faza pridobivanja gradbenega dovoljenja za novo šolo. Pri pridobivanju informacij pa ni neuspešen samo Kamnik.info, ampak tudi širša javnost, med katerimi so v glavnem starši otrok, ki obiskujejo OŠ Frana Albrehta. Občina Kamnik je v zadnjem odgovoru za Kamnik.info 11. decembra lani zapisala le: “Kar se tiče vprašanja izgradnje OŠ F. Albrehta in s to investicijo povezane projektne dokumentacije, vam slednje ne moremo posredovati.”

Foto: STA

Kot je januarja nadalje navajal portal Kamnik.info, je bilo od leta 2009 porabljenih za 1.102.612,77 evra finančnih sredstev. Leta 2009 je 108.212,88 evra prejelo podjetje Atelje Hočevar d.o.o. in 19.427,99 evra podjetje LG inženiring d.d. Od takrat naprej pa je bilo iz tega naslova porabnik proračunskih sredstev le še prvo podjetje. Atelje Hočevar d.o.o. je tako v letu 2010 prejel 336.000 evrov, leta 2011 22.500 evrov, leta 2012 je podjetje prejelo tri nakazila, in sicer v vrednostih 70.016,78, 160.809,37 in 97.039,50 evra. Sledili sta še nakazili v letih 2017 in 2018, in sicer v višini 52.473,73 evra in 236.131,02 evra. Januarja je omenjeni portal še poročal, da “slepomišne kamniške birokratske megle novemu županu Mateju Slaparju, vsaj zaenkrat, očitno še ni uspelo pregnati iz kamniške občinske stavbe.”

LMŠ na lokalnih volitvah v Kamniku popolnoma pogorela, bo zdaj konec cenzure in bo iz omar popadalo še več okostnjakov?
Ni skrivnost, da je LMŠ na lokalnih volitvah v domači občini, Kamniku, popolnoma pogorela. Nekdanji podžupan Kamnika Igor Žavbi, ki je tudi bratranec obsojenega džihadista Roka Žavbija, je bil poražen v drugem krogu, v katerem je zmagal Slapar. Ima sicer samo srednjo gostinsko šolo, a to očitno ni bila ovira, da bi dobil zaposlitev v kabinetu ministra za javno upravo Rudija Medveda. Žavbi je po izobrazbi gostinski tehnik.

Predsednik LMŠ Marjan Šarec in podpredsednik stranke Igor Žavbi, ki je bratranec slovenskega džihadista Roka Žavbija. (Vir: Twitter)

Prav Žavbi je tako iz kamniške občine Šarcu pomagal ohranjati čisto podobo, v njunem času pa je v kamniških medijih veljalo strogo omejevanje svobode izražanja, kakršnemu smo bili priča v totalitarnih časih. Šarec si je namreč popolnoma podredil lokalne medije; kot je nedavno za našo televizijo povedal Aleš Hojs, je ukinil možnost brezplačnega objavljanja vsebine občanom in lokalnim politikom v lokalnem občinskem glasilu, to je bilo po Šarčevem nastopu mandata namenjeno izključno njegovi propagandi. Kot zanimivost je Hojs še izpostavil, da tako hudo ni bilo niti v času Šarčevega predhodnika Toneta Smolnikarja, pa čeprav ta pripada trdi oziroma stari liniji Socialnih demokratov in velja za prekaljenega komunista!

J. Ž.

 • pajot

  tale šarec vsekakor ne more bit premier,saj ni imel niti v enem slovenskem gledališču premiere.

  • VERRZIFIKATOR

   Pajot, ti si koker moja baba. Kam s dau, kam s dau?

   Darjan Zvarec

   DEJ MIR, BABA

   Dej mir, baba, sem miljon ukradu,
   pa kaj pol, je zraven še sto jurjev,
   sred tatov in drugih se dihurjev
   pač ne bom kar sam pr seb ovadu.

   Dej mir, baba, kva se napihuješ,
   b rada, de bi teb dal pol miljončka?
   Čak mal, to pa ni kr pol bonbončka,
   dej mir, kva že spet tle natolcuješ.

   Dej mir, baba, a četrt miljona,
   pa bi bla, si rekla, zadovolna?
   Bom premislu, sej drgač si volna,
   zdej s pa trda koker kup betona.

   Dej mir baba, a za sto pa čukov
   ne bi šlo? Sej veš, da bi izvisu,
   pa ne kaž ta ksiht svoj zmirom kisu,
   sej bom šefa za tist dnar pocukov.

   Dej mir, baba, kva si taka putka,
   sej veš, de miljona nisem vidu,
   res je, kar prebral sem zanč na zidu,
   de sm biu in bom navadna lutka.

  • rabbit

   Denar je šel eni podobni organizaciji, kot je Futura.

   • rabbit

    Atelje Hočevar je od občine Kamnik dobil 1.384.219,89 EUR

    vir:Erar

  • karpelec

   …za avtobus.

  • samotoje

   Kam je dal, kam je dal? Za sendviče, a ne.

 • Stric iz ozadja

  A novi zupan tudi noce dati dokumentacije?

  • rabbit

   Zakaj novi župan ne da dokumentacije, ker je sam tudi vmešan v godljo, bil je namreč Šarčev podžupan in NSi je bila koalicijska stranka v Kamniku. Pa ugibaj zakaj ne da.

 • Rožle

  Volite SDS … pot v demokracijo …
  Volite LMŠ & left murgl co … pot v pogubo in trpljenje …

  *********************************************************

  Yugo smo dal že skoz … vemo kako se je končalo …
  lewaki a bi še enkrat … cccc ..

 • Dragan Krstič

  A gre pri tej zadevo 1,1 mio tudi za kakšen zanimiv družbeni eksperiment?

  • to_mi_delaj

   Ne družbeni, ampak družinski.

  • Capi

   Sej je Židan tud reku da je ta “manjšinska” koalicija z nadkoalicijsko Levico skupaj, družbeni eksperiment………ne vem no, orenk se zajebavajo. Nekaj osebkov bo moralo krepko dobit okol tintare, da bodo nehal………

 • Miro

  Nora lansira nepreverjeno novico…… ovce pa spet blejejo in blejejo

  • Amerikanc

   Šarc bi že ob prvem “natolcevanju” časnikov, lahko eksplicitno podal vse dosedanje stroške, kar se tiče investicij v novo šolo FA. Vendar tega ni storil in “zamašil” usta tudi Kendi.
   Kjer je dim, je po navadi tudi ogenj (ček).

   • SIMON ROZIC

    A kamnik ima kakšno šolo?—
    sem mislil, da samo lesarski faks?

    • Steiermark

     Ja, ampak od tam, očitno, prihajajo dobri, preverjeni vsestransko uporabni kadri….. Govoriti sicer ne znajo, pa to itak ni važno, ker itak nimajo kaj povedati, in če jecljajo je pač to odraz vsega tega…..

  • Capi

   A potem praviš, da erar laže?

 • Amerikanc

  Slapar bo moral Občino temeljito prevetriti, če bo hotel kaj pametnega narediti. Nekatere babuške so na občinskih položajih samo zato, da otežujejo delo občanom pri iskanju različnih dovoljenj.

 • totex39

  A tega pa ne bo noben raziskoval, treba bo, da se ne bo tako napihnjeno nosil kot kak pav, pa da vidimo kako se bo spet izgovarjal.

  • rabbit

   Pa še nekaj bi morali novinarji temeljito preiskati. Govorice, da je Marjan Šarec, ko je še igral lik Serpentinška za nastop na roko dobival honorar. Ivan Simič je tudi povedal kako se to da ugotoviti in sicer, najprej ugotoviš kje je Šarec vse igral in potem od organizatorjev terjati račune za nastop pa, da vidimo ali je res kaj na govoricah, da naj bi na roko prejemal 800 evrov in nič plačal davka.

   • totex39

    Saj zaradi takih lopovskih zadev pa je bil izvoljen v vlado, saj pošteni ne pridejo na take položaje.

    • SIMON ROZIC

     Pa saj veš, kdo ga je porival ? ,,,ata “ljudstva”,
     Murgeljski palček !

    • mona lisa

     Ja zato levaki nastavljajo na vrh države lopove.

   • SIMON ROZIC

    A 3-razredna kultura mora tudi plačati davke?

    • rabbit

     Če jih morajo tisti, ki se ukvarjajo z najstarejšo obrtjo jo naj pa še tretjerazredni komiki.

     • SIMON ROZIC

      A kurbišča niso kulturna dejavnost?
      Zakaj pa se potem naši levi politiki kar
      naprej prostituirajo ?

 • sloustava

  Ne, nikoli ne bom pojasnil, vi nebodivastreba, novinarji! Nikoli, ker mene sciti presstitucija, sciti me leglo NOB in sciti me Kucan. Aja, pa tudi Golobic mi pomaga, jaz pa njemu. Vladanje je DAJ, da jaz dobim mir pred vami, butci na Nova24tv. Posteno me ze jezite, ko stalno zahtevate resnico, dobro delo, stalno nekaj ZA Slovenijo, ne pa za mene in moje,ups, golobicisticne in kucanisticne hlapce in dekle. OK, sem en od njih, a povejte, a ste verjeli, da je slovenski volivec tak butec, da bo meni, Serpentinsku, 6-kratnemu popravcu, dal zezlo vladanja v roke? Niste, jaz pa sem razglasal vam v obraz, da sem antijansa in to je ucinkovalo. Rest, z Janso bo bolje ZA Slovenijo, a ne za Golobica, Kucana, MENE, …

 • Joško

  Komedijant se bo počasi spremenil v tagiokomedijanta; okostnjaki padajo iz omar v Kamniku, ministri ga zapuščajo eden za drugim, prihaja ura resnice v obliki evropskih volitev.

 • Peter

  Ne vem, zakaj se vam zdi podatek, da je en Žavbi bratranec enega drugega Žavbija, no.

  • sodnikisozločinci

   Ker je Šarec z vsemi žavbami namazan, samo še leskova mast mu manjka.

  • Stric iz ozadja

   Ker to ocitno lahko nekako vpliva nate.

  • samotoje

   Če en Žavbi nima sošolcev, ima pa vsaj familijo. In to halal.

 • sodnikisozločinci

  Šarec je napihnjena žaba, žaba pa ni človk.

  • SIMON ROZIC

   Danes najboljši!!!!

 • luka globus

  polpismeni cirkusantje nam kao furajo državo …

 • Janez Kepic-Kern

  JA?
  TOLE OKROG TISTE ŠOLE
  V KAMNIKU
  NAJ KAR URADNI MNZ NETANGIRANI PREISKOVALCI PREIŠČEJO.
  ČE
  NETANGIRANIH PREISKOVALCEV – NI
  – NAJ JIH IMENUJE
  PARLAMENT R. SLOVENIJE. Mar ne? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Andrej

  Tale šola je zelo jasen prikaz, zakaj morajo bit šole državne. V državnih projektih lahko ponikne neznano kam milijone in milijone, pa nikoli ni nihče nič kriv. V privatni sferi, kjer ljudje delajo za svoj denar, se to ne dogaja. Samo zato komunistični levaki gonijo državno šolstvo. Da lahko kradejo.

 • TOML

  Ko ukradeš miljon si že kompetenten za PV.

  • samotoje

   To je bil njegov prvi milijon.

 • Stajerka

  ..zdaj pa bo…definitivno 120% podpora…..da o EU volitvah ne govorimo – niti še ni vložil kandidatne liste, kaj šele, da bi predstavil kandidate, pa je že zmagal…..še malo, pa bo LMŠ od 8 sedežev dobila 9 poslancev……
  ni da ni…..Kordiš mu pljuva v fris, Šarec pa ponosen, da lahko igra klovna…..ups, mogoče pa NE igra :))

 • mona lisa

  Saj se ve koga levaki postavijo na vrh vlade. Taki ki ni preveč brihten in mu diši denar. Sami pa potem delajo kar kočejo.

 • marta

  No, zdaj pa bi bil res že čas glede pojasnila porabe 1,1 milijona evrov finančnih sredstev v občini Kamnik, saj vendar to ni “mačji kašelj”.
  Že zato, da se določenim “zaveže jezike”, če slučajno temu ni tako.

 • xtc

  mislim ,da je čas ,da Nova javno zastavi vprašanje Šarcu in na kamniško občino.
  Gre za informacije javnega značaja za kaj kako in čemu je bilo 1,2 miljona porabljeno-šarčeva volilna kampanija? Tako predsedniška,kot državnozborska?

 • Peter

  Niso ga nastavili, da bo pojasnjeval, no.

 • Hunyađi

  Šarec naj pol milijonćka nakaže na štab SDS, problem rešen.

  • učko

   Jah, sej se grejo take igrice, n’č bat. JaJotu mečejo drobiž u glavo, da da mir, drugače ga pa s palco nažgejo pa šlep na Dob !

 • rubec

  Ma smolnikar še vijolčen nos?

  • samotoje

   Za odtenek bolj škrlaten.

 • rubec

  A kdo ve, če imajo pri žavbijih servis. Kalašnikov mi spet neki šteka.

  • Rožle

   Brez članske tam nikol na vrsto ne prideš … :)

  • Spartan

   Odsvetujem! Novinarja iz PlanetTV sta k Žavbijevim enkrat peljala TV kamero na servis. Nikakor niso pogruntal kaj je narobe z njo.
   V glavnem…na koncu sta jima oba Žavbija (tamlad in tastar) svetovala, da naj jo peljeta u Pizdo Materino na servis. Tam, baje, naj bi imeli vse potrebno za servis tovrstne sofisticirane video-snemalne opreme. Bila sta tudi toliko prijazna, da sta novinarjema pomagala zložiti snemalno opremo v prtljažnik avtomobila.
   Ali sta zadevo tudi dejansko peljala na servis v omenjeni kraj pa ne bi vedel.

   http://tinyurl.com/y6txzgrh

   • rubec

    Uh. Hvala stari.

    • Spartan

     Ni za kaj. Rad pomagam.
     Nikoli ne zaupaj Kalašnikovke pocarjem, če še navadne kamere na zna zrihtat.

   • samotoje

    Zelo natančen opis dogajanja.

 • Viktorh

  “Premier Šarec, kdaj boste pojasnili, kje je 1,1 milijona evrov za šolo”

  Verjetno NIKOLI.

 • Darth Vader

  ta miijon eurov je bil namenjen, da se z davkoplačevalskim denarjem financira njegovo kampanijo….ali pa je bil politična usluga za podporo pri kandidaturi

 • Olga101

  Tovariš Šarec, kje je denar?

  • Gavtroža

   Na to ni težko odgovoriti , pojedel in zapil ga je

  • Lea Pralines

   stuširaj se pa ti bo povedal odgovor….

 • antimur

  V kolikor Šarec ne bi imel izkušenj okrog kraje skupnega denarja, ga Kučan ne bi vrinil na premiersko mesto.

 • Novakec1

  Kandidatura za premiera je bila draga, predvsem strici v ozadju.

 • Serpentinšek

  Xharec, kdaj bo šola?

 • učko

  Šaro se s takim kusurjem ne ukvarja več !!! Zdej balina z mnogo večjimi denarji !

 • krneki

  HM, ja pa JJ mora tudi pojjasnit kako je v bosni orožje prodajov..

  • Aresnica

   HM – takrat je bil poveljnik vojske tovariš Kučan- torej je Kučan prodal Bosni oziroma Aliji Izetbegoviću orožje- – in mislim, da si ta dokument že videl-bila sta podpisana oba-_- Torej ne zavajaj.
   __________
   Lep pozdrav

  • Lea Pralines

   kad se ima može se……ha ha ha

 • Hunyađi

  Šarec ni naredil še nič za zasebni sektor, to sem že napisal. Brskal sem po netu program SDS, ki se navezuje na realni sektor, ne najdeš nič konkretnega prii SDS.
  Najbol strokovno so se tega lotil pri NSi.
  Škoda ker ljudstvo ne glasuje za NSi stranko v velki večini.

 • Franc Šink

  Problem v Slovenije je, kjer lahko vsakdo postane župan !

  • Lea Pralines

   ja kako si pa ti pameten,najbolje da kandidiraš za župana….ha ha ha ha za popizdit…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!