Šarčevi prsti nad Šoltesom: Šoltes bi imel, če bi ga Kralj nastavil za šefa Uradnega lista, večjo plačo kot Šarec!

Foto: sta

Kar v vladni palači je premier in šef LMŠ Marjan Šarec ta teden razglasil odstavitev generalnega sekretarja svoje stranke Braneta Kralja, ker je Bojan Požar objavil dokument, kako je ta pritiskal na državno nadzornico podjetja Uradni list Ireno Prijović. Kralj je po telefonu od Prijovićeve zahteval, naj za direktorja postavi nosilca liste DeSUS na nedavnih evropskih volitvah Igorja Šoltesa. Prijovićeva pa je Kralja prijavila KPK in SDH. Policiji in šefu vlade pa ne.

Šarec se je zaradi dogodka znašel v velikih težavah. Čeprav pravi, da za Kraljevo posredovanje ni vedel, je jasno, da je Kralj delal v njegovem imenu in zanesljivo ne proti njemu. Morda se je tudi zaradi tega Šarec odzval v vladni palači, kar je bilo dodatno nerodno, ker je to le še dodatno nakazalo, da je šlo za državne in ne strankarske posle.

Primera, ko bi državni nadzornik državnega podjetja prijavil funkcionarja največje vladne stranke, ker je ta zahteval, naj na direktorski položaj imenuje politika, sam ne pomnim. Ker se je to zgodilo ob Šoltesu, ki je vnuk Edvarda Kardelja in za katerega se je še nedavno šepetalo, da bi lahko v DeSUS nasledil Karla Erjavca, je javno še bolj počilo.

Premierjeva izbira kraja, kjer je razglasil, da odstavlja funkcionarja svoje stranke, pa je v težave spravila celo večje medije, ki so spregledali, kje je težava. Časopis Dnevnik je poročal kar: “Premier odstavil neizkušenega in naivnega Kralja”.

Plača: Uradni list pred vlado
Premier seveda ni odstavil nobenega Kralja. Za odstavljanje funkcionarja stranke šef vlade nikakor ni pristojen. To lahko stori le predsednik stranke. Z izbiro kraja in vsebino izjav je Šarec, ki je bil videti pretresen, ravnanju Kralja sam dal ta državni pomen in priznal, da tako kadrujejo v tej državi, v koaliciji in vladi.

Telefonirajo in služba in dobra plača za “naše” je urejena. Ne telefonirajo nujno iz vlade, kar iz strankarskih central se dogaja.

Šef vlade je dejal tudi, da če bi poklical kdo drug in ne Kralj, to ne bi prišlo v javnost in da so klici pogosti. Po logičnem odzivu enega od novinarjev, ali je lahko bolj konkreten, ni bil. Je pa medije pozval k ugibanjem.

Mediji so se že pred tem razpisali, da Prijovićeva ne bi pisala pritožb SDH in KPK, če bi ji Borut Jamnik “brutalno” namignil, kdo je primeren kandidat za vodenje podjetja Uradni list. Jamnik sodi bolj na levo, tam k SD.

Damir Črnčec za sabo ne pušča sledi. (Foto: STA)

Bolj neuradno pa je bilo slišati tudi, da bi vsak nadzornik državnega podjetja dobro premislil, če bi kaj nežno namignil premierjev svetovalec za nacionalno varnost Damir Črnčec, ki sledi za seboj zanesljivo ne pušča.

Če bi vladal Janez Janša, pa mu še namigniti ne bi bilo treba, pa bi bilo tistim na SDH jasno, ali je Šoltes pravi ali ne.

Da politiki ne bi več neposredno mesarili po državnih podjetjih, je Borut Pahor, po opozorilih iz OECD, ko je bil šef vlade, ustanovil AUKN. Pozneje, v času druge vlade Janeza Janše, je začel nastajati SDH. Kar pa ne pomeni, da Pahor in drugi na ta način niso podobno mesarili. Na vrh AUKN in holdinga so nastavili svoje lojalne politične kadre, ki so navzdol kadrovali prave, podjetja pa vodili politično. Nekoč so kadri Pahorjeve SD s pomočjo AUKN onemogočili privatizacijo NKBM z velikimi nakazili državnih podjetij. Da so ohranili nadzor. Banka in te naložbe pa so pozneje propadle. In to menda brez telefonskih klicev takratnega sekretarja SD Uroša Jauševca. Vmes pa so te državne banke zagotovile velikanska posojila za gradnjo Stožic Zorana Jankovića, ki nikoli niso bila poplačana. Za Stožice na koncu celo telefonski klici in osebna srečanja niso pomagala, državne banke preprosto niso bile pripravljene dati več. In je obstalo, kot je.

Za vladne stranke je, ko je SDH prevzel del kadrovanj, ostalo še veliko povsem neposrednih kadrovanj na ravni države, državnega zdravstva, raznih zavodov … Ko je premier govoril, da se usklajujejo, si ni izmišljal.

Pri državnih podjetjih, kjer neposredno več ne morejo, pa se težave pojavijo ob menjavah oblasti. Dokler ne zamenjajo vrha SDH in posledično nadzornikov. Zdaj ima takšne težave Šarec, pa čeprav prave menjave oblasti niti ni bilo, ker je vso prejšnjo vlado Mira Cerarja vključil v svojo. In še vlado Alenke Bratušek pred tem.

Kralja so mu sesuli, ker je ta poskusil po bližnjici postaviti Šoltesa na vrh. Šoltesu so, ker je to prišlo na dan, škodili pri kandidaturi.

Za tem precej jasnim dogajanjem, pa se skriva še sramota politike, kaj sploh je podjetje Uradni list. V lanskem letu je direktor Uradnega lista vsak mesec povprečno dobil bruto 6.037 evrov. Zadnja plača premierja Šarca je bila 5.699 evrov. Gre, skratka, za državno podjetje, ki je, če sklepamo po plači direktorja, pomembnejše od vlade.

Irena Prijović (Foto: Nova24TV)

Vlada je izvoljena in odloča, Uradni list pa odločitve objavi. Objavljajo z državnim kapitalom. Vlada pa jim objave plača. Direktor, ki to zagotavlja za plačo, ki je višja od šefa vlade, pa je res lahko kdorkoli. Šef vlade je odgovoren za desetmilijarden proračun, direktor Uradnega lista letno obrne par milijonov. Pa še to državnih.

Kako so politiki uredili državna podjetja, ki ne poslujejo tržno – Uradni list nikakor ni edino -, je škandal in je sramota za državo in slovenski državni holding.

Prva nadzornica Irena Prijović, ki je odstavila dosedanjega direktorja, ni opozorila KPK in javnosti, da je celotno podjetje povsem nepotrebno tratenje davkoplačevalskega denarja in da to, oprostite, smrdi po korupciji.

Kaj pa drugega pomeni, da direktor podjetja v državni lasti dobi večjo plačo od šefa vlade za to, da vodi 27 zaposlenih za objavljanje odločitev državnih institucij, izvajajo pa še nekaj izobraževanj in podobnih dodatnih dejavnosti?

Vse to bi lahko brez težav in z bistveno manj stroški izpeljali državni uradniki, ki bi jih vodil kak namestnik šefa direktorata. Ali pa Ajpes. A potem ne bi bilo direktorskih plač, sejnin nadzornikom, razpisov, Šoltesov in Kraljev.

Za molkom Prijovićeve o preplačani državni podjetnosti je razlog: trije nadzorniki podjetja s 27 zaposlenimi so lani dobili 18.873 evrov sejnin, da so tam zastopali interese lastnika, torej države, ki zagotovi več kot 80 odstotkov prihodkov Uradnega lista. In to si želijo še naprej.

Podatke o plačilih “vrha” so objavili tako:

Podatki o višini plačil po individualnih pogodbah.

Tudi Šoltes, ki kandidira, vse to ve, saj je bil nekoč šef računskega sodišča, ki je večkrat pregledalo poslovanje podjetja Uradni list in ugotovilo tudi, da kot tržno dejavnost, ki omogoča višje plače, tam prikazujejo naročnike tiskanega Uradnega lista, ko je že dalj časa na voljo brezplačna elektronska različica, zaradi česar jim ta “tržna” dejavnost na papirju usiha, ker ljudje celo v državnih institucijah sčasoma opazijo, da plačujejo brez potrebe.

Koliko je to bilo tržno, pove preprosto dejstvo, da Uradnega lista seveda nihče drug nikoli ni smel tiskati.

Je Šoltes v pravi stranki?
Še bolj zanimivo pa je, da so bili v preteklosti glavni vir zaslužkov podjetja Uradni list volilni organi. Ti so za krepko provizijo vodenje tiskanja volilnih gradiv in podobnega prepuščali temu državnemu podjetju, ker je to omogočal zakon. Če ne izpeljejo volilni organi, bo Uradni list. Dokler jih vsaj na državni ravni, ko so revizorji računskega sodišča na to opozorili, ni srečala pamet. Bilo je po prihodu direktorja Dušana Vučka. Cetis, če naročiš neposredno, naredi precej ceneje. Prihodki in dobički Uradnega lista “na trgu” so se nenadoma precej znižali. Lokalno pa še ne, ker tam tega še niso ugotovili in vsote niso tako gromozanske.

Uradni list je primer vzporednih kraljestev, ki so si jih oblastniki ustvarili v zadnjih desetletjih za svoje kadre, in šef vlade je imel dober razlog, ko se je začudil, zakaj zdaj nenadoma ne bi smel odločati, kdo bodo ti vazali s sijajnimi plačami.

S podjetništvom na trgu nimajo nobene povezave.

V preteklosti sploh ne bi bilo dileme, če bi bil Šoltes v pravi stranki. Dva od treh nadzornikov je v Uradni list delegirala vlada.

A zdaj so časi drugačni.

Ali je Šoltesovo kandidaturo afera ustavila, sicer še ni jasno. O transparentnosti kadrovanj, o kateri so polna usta oblasti in medijev, pa veliko pove, da javnost načeloma nima pojma, kdo ob Šoltesu še kandidira.

Da bi Kralj to počel na lastno roko in naivno in neizkušeno skakal Šarcu v hrbet, pa ne verjamem.

Peter Jančič / Spletnicasopis.eu

 • Branislav Valter

  …”Šoltes bi imel, če bi ga Kralj nastavil za šefa Uradnega lista, večjo plačo kot Šarec!”…
  BRATRANEC IGOR V NAJBOLJSEM PRIMERU NA MESEC ZASLUZI TOLIKO KOT JAZ NA DAN….
  NI VREDNO IZGUBLJATI BESED….

  • SIMON ROZIC

   ….a si ti tud’ peder?

   • Branislav Valter

    Simon Pedrozic

    • SIMON ROZIC

     ….mislim tvojega bratrančka, stričkovega vnučka…
     Jaz sem pa fant od fare in takih žal ne delajo več !

     • Branislav Valter

      Igor je cist OK.
      Je pa res da mene ne obrajta.
      Ne verjamem v socialisticno utopijo, zivim v ZDA, ZASLUZIM PA NA DAN TOLIKO KOT ON NA MESEC….
      TO MU GRE V NOS, CEPRAV JE IGOR KOBAJAGI LEVAK IN GA DENAR NE BI SMEL ZANIMATI, HE HE

  • Nata

   Lahko bi mu kaj dal. . . . . .

   • Andrej

    Nata , kaj pa naj bi mu dal , bratranec B . Valter , ki je notoričen lažnivec , je pač Walter , ki je branil “CAPA-JEBO”pred komu že ????

 • tonite falco

  DRŽAVO NAM VODI MAFIJA IZ MURGLJ !!! ALI SMO SPLOH BILI KDAJ DRŽAVA ????????????

 • Mademoiselle Ava

  Kot sem že enkrat napisala…Takšnih primerov je v Sloveniji ogromno. Preveč. Zdaj Šoltes, Jankovič… mimo bo šlo pa še bog ve kolikokrat po 29 milijonov.

  Zgornjim je Slovenija sedemnajsta briga. To je jasno. Na koncu pa jaz, tretjerazredna nepomembnica jokam kot kakšen otrok, ko grem od doma. :)) Jaz, ki od Slovenije nikoli nisem nič imela. Ha. Ampak nekaj pa imam… Misel na bližnje. Na polja, na travnike, reke, tolmune, na vrtnice v babičinem vrtu. Na jabolčni štrudelj!
  Zgornji pa takšnih spominov ne bodo imeli nikoli. :)
  Lahko noč. :)

  • SIMON ROZIC

   …zadnji njihov spomin bo – slaščičarna “Zvezda” in Kučanova zamaščena rit na dveh
   kratkih tacah!

 • tzt

  Dobra analiza in dejstva Jančiča. Ali rabimo tiskano izdajo UL? Ne! Ali rabimo za tako malo dela plačevati 27 ljudi in kardeljevega vnuka? Ne! Živimo v dobi računalnikov in spletna aplikacija zadostuje. Ena pisarna in dva zaposlena sta več kot dovolj. Ker pa mizarjeva vladna ekipa nič ne dela, tudi teh dveh in najete pisarne ne rabimo.

  • pupa

   Nič se sekirat za kardeljevega vnuka, kot velikega strokovnjaka z vsemi preferencami bo bojda zaposlil in zelo dobro plačal slovenski podjetnik Boscarol.

   • Nata

    No, kot zgledni, večni komunist, ki je usposobljen za prav vse , bo letala štrihal ??

 • bubamara

  Urad namenjen samemu sebi. Sanjski urad. Tudi jaz bi bil fikus v tem uradu. Dobro plačan fikus.

 • Beli Sneg

  Tega ljudje ne berejo, ker Slovenske novice takih člankov ne objavljajo. Presstituti izračunavajo Janševo penzijo, če bo, ko bo, ki bo po takem izračunu, kot za vsakega smrtnika. Izračuna priviligirane Murgeljparkljove penzije se še niso lotili. Jankovićevi in Šoltesovi priviligilani miljoni jih ne zanimajo.

 • Beli Sneg

  Serpentinšek je dejal, da je v državnih službah veliko takih, ki jim on nebi zaupal zalivanja rož. Jaz pa pravim, da tudi on ni sposoben za kaj več kot hišnika v vladi.

  • SIMON ROZIC

   …ne bo šlo!, vratar ima odgovorno delo!

 • Amerikanc

  Komunisti nam ne pijejo samo kri ampak tudi denar iz denarnic. Zadnjič so se o tej “kraji” dogovorili, ko so se dogovorili o reciklirani vladi.

 • montyamp

  Udbovske metode se še hitro ne bodo poslovile s tega prostora .
  Saj če bi država stala , se človek ne bi jezil , ampak s temi marionetami murglosrbskega kokakartela postajajo stvari smrtno nevarne , ne samo strupene in neužitne .
  Slovencev pre-velika strpnost bo pokopala dobre namere osamosvojiteljev in upe poštenih po normalni državi, saj želje in demokratične aktivnosti niso kos aktivnostim mladičev morilske hunte ušivih in garjavih gošarjev .
  Med WW2 je tudi demokratična stran podlegla s svojimi pogledi na nedotakljivost življenja , komunistična golazen je pa z morijo prišla na oblast .
  Imam dokaze !
  A bo za začetek 800 morišč dovolj ???????
  Skurjeni arhivi bi lahko dokazali dobroto komunističnih zločincev …..
  KRI NI VODA .

  • Marija

   Ja dobrota strpnost in naivnost Primer Pucnik je genocid nad Slovenci.Ampak to si delamo sami drugi to samo izkoristijo.V eč nima smisla pisati.

 • montyamp

  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • antimur

  Tako je to, če se popolni cepci in retardiranci, povrh vsega pa še hudobneži in kučanistični antislovenci, gredo nekakšno oblast. To kar lahko pričakujemo od teh norcev, je za slovenski narod smrtno nevarno, zato je potrebno biti pripravljen.

 • Andrej

  Če Šarec strankarske težave rešuje med službenim časom v službenih prostorih – zakaj se Štefanec ali kdo drug pristojen po službeni dolžnosti ne oglasi?
  Če se strankarske težave odražajo na državno poslovanje v nasprotju s pravom in pravičnostjo – kako, da je Šarec še vedno predsednik tlade? Kako, da se predsednik Pahor ne oglasi?
  Čakam še na ugotovitev, da je kriv Janša. Tega že dolgo nisem slišal. Sumljivo.

 • GverilaStyle

  24KUR poročajo:”Javni sektor: višji dodatki za nočno, nedeljsko in praznično delo”

 • Skrajno Desni

  Bogato ropajo tili brezdelni funkcionarji.

 • Ehnaton

  Novinar Jančič je poudaril tisto, kar je danes najbolj značilno za vladajočo politiko in kar je ne slučajno s Šarcem še toliko bolj očitno izbruhnilo na plan. Način razglasitve odstavitve strankinega sekretarja s strani Šarca kaže na to, da je ta dejansko ves čas jemal to funkcijo kot državno in kot njegovo pravico ( resnici na ljubo so jo njegovi predhodniki, le da bolj prikrito očem, izrabljali nič manj intenzivno), da tako tudi javno ravna. Nenormalno medijsko napihovanje njegovih sposobnosti s popolno odsotnostjo potrebne distance pri presoji njegovih dejanj, je pri Šarcu izničilo še tisto malo, če sploh kaj, samokritičnosti in samoobvladovanja, ki je tako prepričan, da vse kar počne, lahko dela v nedogled, oz. do konca mandata te vlade. Zadnja afera s Šoltesom mu je dala vedeti, da temu ni tako in vprašanje je, če je Šarec to pravilno dojel. Verjetno da, saj je njegov samoohranitveni nagon izpričano močan, ni namreč enostavno od sicer lenega pa hkrati preračunljivega učenca poklicne šole prilesti do predsednika vlade.

 • Nata

  MI PA GRESTE ŽE MALO NA JETRA S TEM ŠOLTESOM !!
  A res ni drugih , važnih tem za našo posrano državo ??
  Agencij in Uradov z dobro plačanimi direktorji imamo na stotine. . . . vi se pa zaletavate v Kardeljevega vnuka ??

  To je pač današnja EU !! Vse mogoče se pase tam !!

  • Andrej

   Nata v primeru ŠOLTES gre za velik kup dreka v posrani in zasrani državi, ampak vse kaže , da je kup še premajhen , “kvaliteten drek” ne smrdi pač pa zaudarja , se lepše sliši , ali si zaljubljena omenjenega rasnega lepotca , Nata od mene ne dobiš nobenega bombončka več !

 • mona lisa

  Kučan je dal navodilo da se za njegovega vnučka uredi dobro plačana služba. Mafija skrbi za svoje.

 • Franc Šink

  Šarci se gre za lastno rit, kot vsem politikom.

  • tohuvabohu

   Šarec v bistvu niti ne ve, kaj bi rad. Je le povprečen nastopač. Poskusil je tišlarijo, pa mu ni šlo. Poskusil je igralstvo, pa mu ni zneslo. Poskusil je zabavništvo, pa se je naveličal. Poskusil je lokalno politiko, pa se ni izkazal. In zdaj je poskusil še vladanje državi. Po kakšni logiki lahko kdo pričakuje, da bo tu kaj drugače?? Jaz mu ne bi zaupal niti zalivanja rož, hehe.

  • Janez Kepic-Kern

   A JE ŠLO – ZA TOLE ?

   PONAVLJAM.
   NAPOVEDNIK – SHODOV,, prijavljenih
   in bolj neformalnih – a vseeno – pomembnih – JAVNO POMEMBNIH SHODOV
   – v naši R. SLOVENIJI.

   ŠALA

   NADALJEVANJE IN KONEC
   4. SHODA
   4. SHOD – EX KP, ZK PROVOKATORČKOV – na tem OK E- PORTALU NOVE24TV.
   ta shod je bil danes ob 17h, v PARLAMENTpubu, na Šubičevi nasproti PARLAMENTA R.S.

   “BORC-GRANATA” reče”
   “Vidm, da od vas tukaj zbranih – ne bo nobene obrambe – NAS KP STALIN PARTIZANOV.
   PREJLE SVA V DSO TRNOVO – OBISKALA NAŠEGA ZASLUŽNEGA EX KP STALIN PARTIZANA, KARDELJEVEGA SODELAVCA “MROŽA”. Pa naju, mene pa “”RUTKE-PALCE” niti spoznal – ni..
   Bo res nejbolj, da – vsi, kar pomremo – res stari smo že”

   PLAŠČEK reče:
   “ja je res težko braniti ex KP STALIN PARTIZANSKO PODOBO 2. VOJNE.
   NAD 75 LET JE ŽE TEGA. NI ŽIVIH PRIČ”
   GOSPOD OZ. TOVARIŠ
   – RUTKA-PALCA
   – a si boste vi lahko kaj pomagali – z mojimi fanti, ex KP, ZK komentatorji?
   Reče
   nad 90 letni
   “RUTKA-PALCA”:
   ” AH – NIČ NE BO OD TEHLE – TVOJIH FANTOV.
   ENE POZNAM
   – FOGL TUNEK –
   je vsem poznan, kaj naj z njim. Iskalec info mora biti – mlad, NEPOZNAN,
   – LILI PILI – samo pije, pa še pravopisa ne zna,
   – “ŠOBCA-
   DELU ČAST IN OBLAST – je iz TITO KLIKE in ga pozna vsa LJUBLJANA, sploh
   ni za “vohuna” kot CKZK DOLANC – NE BI MOGEL ŠPILAT BALETKE,
   – ReIchminister Von Paulus
   – je tolk nerazgledan, da še tega ne ve, da je bil ta pravi PAULUS –
   GENERALFELDMARŠAL – NE PA MINISTER,

   “JANEZ CEPEC” – se na te “karakteristike – začne NESRAMNO REŽAT
   in reče:
   ” A STE SLIŠAL KAKŠNI “CEPCI” STE – PEJTE VSI SKP MAU KE – U BEGNE”

   – NEURALINK – pa reče:
   “JA GOSPOD-TOVARIŠ “RUTA-PALCA” se jest pa še kar dobr pišem.
   Včasim mal zmešan pišem, ker sem poln kemije – AMPAK DOBR PIŠEM.

   “RUTA-PALCA” reče:
   “JA, JE GROZNO, DA SO NAM ZAVRNIL “KARDELJEVGA VNUKA”
   za direktorja Uradnega lista – ampak – VI,
   KI STE TUKAJ – NE BOSTE POGRUNTAL, KDO NAM JE – TAKO GRDO PONAGAJAL”

   “JANEZ CEPEC” se nesrammno zareži in reče:
   “KUKO, DE NE VEMO – KDO VAS JE – IZIGRAL – VEMO.
   TA

   MLADI

   – SO VAS “NAŠPONAL – STARI STE, A NE VIDTE”?

   PLAŠČEK, OBA 90 LET VETERANA
   rečejo: “MI GREMO – KAR DOMOV – SPAT ”
   F.TUNEK, LILI PILI IN OSTALI
   pa rečejo: “mi ga bomo – pa še mal pil. ZDEJ SMO
   TKOALTKO
   – NA SONČNI UPRAVI”

   KONEC DANAŠNJEGA 4. NEFORMALNEGA
   A
   POMEMBNEGA SHODA ex KP,ZK provokatorjev in gostov. L.R. JANEZ KEPIC- KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  PO
  MOJE, A NIMAM VPOGLEDA,
  SO – “TA MLADI” – ODRINILI . “TA STARE
  Vsaj vtis je tak.
  Nič pozitivnega, le ribarija v ex KP;ZK pokomunističnih
  vrstah, kjerje “gužva pri koritu”. Se zdi.
  NAJ TUDI T.I. KARDELJAŠI IN “KUČANISTI”
  izkusijo
  “PRIJETNOSTI V ČAKALNIH VRSTAH” – BORZE DELA. Se zdi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM.

  PRELEPA, STARA, IZ 1909. LETA – HIMNA
  “BRATOM ORLOM” – OŽIVIMO JIH.

  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2019/07/himnaOrlom.m4a

  TOLE – je moja, osebna – ALTERNATIVA – za našo,
  edino nam ljubo – SLOVENIJO !
  PAMET JE
  BOLJŠA KOT ŽAMET
  LJUBO
  DOMA, KDOR GA IMA

  UVOD V AVTORSKE
  VSEBINSKO-ZGODOVINSKE
  PRISPEVKE V REVIJI SLOVENIANA
  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane originalno slovenske – skladbe !
  “BRATOM ORLOM”

  BRATOM ORLOM !
  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !

  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner
  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

  “ALTERNATIVA ZA NAŠO EDINO NAM – DOMOVINO – SLOVENIJO.
  RESNO.
  RESNI INTERESENTI – NAJ SE MI JAVIJO.
  OŽIVILI BOMO “ORLE” DR. J. E. KREKA
  IN
  PODOBNE KVALITETNE REČI IZ NAŠE – SLOVENSKE PRETEKLOSTI,
  KI SO JIH NAŠI PREDNIKI – ZNALI IMETI,
  MI
  PA JIH ZAENKRAT – ŠE NE ZNAMO – ZOORGANIZIRATI.
  Jaz
  jih bom znal zoorganizirati – OK EX KNJIŽNIČAR SEM
  s pozitivn energijo – za našo Slovenijo.
  Z
  mojega osebnega, zasebno podjetniškega e-portala “SLOVENIANA”
  NA: sloveniana. si

  Kot vsi beroči vidite sta portal in mesečna revija “SLOVENIANA” polna živih, pomembnih kulturno-zgodovinskih in aktualnih prispevkov. Če se čutite zmožne napisati kaj podobnega tudi vi, iz svojih spominov, znanja, itd. se nam kar brez zadrege oglasite.

  VSI ZAINTERESIRANI, KI IMATE RES RADI NAŠO SLOVENIJO, KI IMATE RADI SLOVENSKE PREDNIKE, NAŠ JEZIK in KULTURO, itd, vabimo kot AKTIVNE ČLANE ali PODPORNIKE k SODELOVANJU z nami pri “SLOVENIANI”, ki te tedne uradno registriramo, ustanavljamo dve SLOVENSKI, POZITIVNI, KOREKTNI DOMAČNOSTNI DRUŠTVI:

  VSESLOVENSKO DOMOZNANSKO IN DOMAČNOSTNO KULTURNO-IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
  DRUŠTVO »DVOJINA-SLOVENIANA« ZA KOREKTNO DRUŽABNOST POLNOLETNIH DRŽAVLJANOV R. SLOVENIJE
  Lahko nas kontaktirate na: [email protected]

  Več info na naših straneh.

  L. R. Janez Kepic-Kern, odg. ur. in lastnik edicij SLOVENIANA

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM.
  To naj bo predmet posebne seje PARLAMENTAA naše R. Slovenije. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Mojca pokraculja

  Kako je to mogoče, da država dovoli plačo po individualni pogodbi v lastnem podjetju ? Kdo je tu nor ?!

  • Janez Kepic-Kern

   To je – stara praksa.
   Kje pa ti živiš?
   Individualne pogodbe za direktorje javnih zavodov – so stara praksa.
   Kolikor je meni znano.
   Če se motim – naj me kdo, ki res ve to bolje od mene . popravi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  PONAVLJAM,
  Ker včerajšnja izjava – ZELO ODMEVA , izjava – ex KP,ZK provokatorja
  “JANEZA CEPCA”
  O TEM – DA SO “MLADI EX KP, ZK
  “NAŠPONALI” – STARE EX KP, ZK –je”
  pri tem, KO JE “NEKDO” tako odločno “blokiral”, zavrnil in celo prijavil KPK-ju
  vsiljevanje LMŠ sekretarja – “Kardeljevega vnuka=IGORJA ŠOLTESA” za dir. URADNEGA LISTA
  ZATO
  PONATISKUJEM – moj – ŠALA – zapis – včerajšnjega SHODA v PARLAMENT pubu, na Šubičevi.

  Vodil je ta SHOD – včeraj
  “PLAŠČEK” – mlajši, droben, vedno zelo urejen, v USNJE PLAŠČU koordinator ex KP, ZK – jev,
  gosta sta bila nad 90 letna ex KP, ZK veteran “RUTKA-PALCA” in “BORC-GRANATA”
  ter na tem OK e-portalu NVE24TV – BOLJ ALI MANJ STALNO PIŠOČI EX KP, ZK PROVOKATORČKI

  4. SHOD – EX KP, ZK PROVOKATORČKOV – na tem OK E- PORTALU NOVE24TV.
  ta shod je bil danes ob 17h, v PARLAMENTpubu, na Šubičevi nasproti PARLAMENTA R.S.

  “BORC-GRANATA” reče”
  “Vidm, da od vas tukaj zbranih – ne bo nobene obrambe – NAS KP STALIN PARTIZANOV.
  PREJLE SVA V DSO TRNOVO – OBISKALA NAŠEGA ZASLUŽNEGA EX KP STALIN PARTIZANA, KARDELJEVEGA SODELAVCA “MROŽA”. Pa naju, mene pa “”RUTKE-PALCE” niti spoznal – ni..
  Bo res nejbolj, da – vsi, kar pomremo – res stari smo že”

  PLAŠČEK reče:
  “ja je res težko braniti ex KP STALIN PARTIZANSKO PODOBO 2. VOJNE.
  NAD 75 LET JE ŽE TEGA. NI ŽIVIH PRIČ”
  GOSPOD OZ. TOVARIŠ
  – RUTKA-PALCA
  – a si boste vi lahko kaj pomagali – z mojimi fanti, ex KP, ZK komentatorji?
  Reče
  nad 90 letni
  “RUTKA-PALCA”:
  ” AH – NIČ NE BO OD TEHLE – TVOJIH FANTOV.
  ENE POZNAM
  – FOGL TUNEK –
  je vsem poznan, kaj naj z njim. Iskalec info mora biti – mlad, NEPOZNAN,
  – LILI PILI – samo pije, pa še pravopisa ne zna,
  – “ŠOBCA-
  DELU ČAST IN OBLAST – je iz TITO KLIKE in ga pozna vsa LJUBLJANA, sploh
  ni za “vohuna” kot CKZK DOLANC – NE BI MOGEL ŠPILAT BALETKE,
  – ReIchminister Von Paulus
  – je tolk nerazgledan, da še tega ne ve, da je bil ta pravi PAULUS –
  GENERALFELDMARŠAL – NE PA MINISTER,

  “JANEZ CEPEC” – se na te “karakteristike – začne NESRAMNO REŽAT
  in reče:
  ” A STE SLIŠAL KAKŠNI “CEPCI” STE – PEJTE VSI SKP MAU KE – U BEGNE”

  – NEURALINK – pa reče:
  “JA GOSPOD-TOVARIŠ “RUTA-PALCA” se jest pa še kar dobr pišem.
  Včasim mal zmešan pišem, ker sem poln kemije – AMPAK DOBR PIŠEM.

  “RUTA-PALCA” reče:
  “JA, JE GROZNO, DA SO NAM ZAVRNIL “KARDELJEVGA VNUKA”
  za direktorja Uradnega lista – ampak
  – VI,
  KI STE TUKAJ – NE BOSTE POGRUNTAL, KDO NAM JE – TAKO GRDO PONAGAJAL”

  “JANEZ CEPEC” se nesrammno zareži in reče:
  “KUKO, DE NE VEMO – KDO VAS JE – IZIGRAL – VEMO.
  TA

  MLADI

  – SO VAS “NAŠPONAL – STARI STE, A NE VIDTE”?

  PLAŠČEK, OBA 90 LET VETERANA
  rečejo: “MI GREMO – KAR DOMOV – SPAT ”
  F.TUNEK, LILI PILI IN OSTALI
  pa rečejo: “mi ga bomo – pa še mal pil. ZDEJ SMO
  TKOALTKO
  – NA SONČNI UPRAVI”

  KONEC DANAŠNJEGA 4. NEFORMALNEGA
  A
  POMEMBNEGA SHODA ex KP,ZK provokatorjev in gostov. L.R. JANEZ KEPIC- KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Andrej

  Oprosti Nata , preklicujem embargo bonbočkov !
  Lp Andrej

  • Nata

   Lepo od tebe. Kritika je pa vedno dobrodošla.
   LpN