Šarec imel govor na Menini planini: 450 partizanov ušlo 12 tisoč (!) nemškim vojakom in druge lovske

Premier Marjan Šarec na Menini planini 2019 (vir: twitter)

Slovenski premier Šarec se je udeležil 74. obletnice “preboja” partizanov iz obroča nemških vojakov na Menini planini. V svojem govoru je poveličeval partizane in vztrajal, da je njegova politika na pravi poti, zato ker ga nekateri kritizirajo, da je preveč lev, drugi, da je preveč desen.

Premier Marjan Šarec se je na začetku svojega govora spomnil dogodkov leta 1945, ko je po pripovedovanjih takrat 22-letnega partizanskega poveljnika Franca Severja Frante okoli 450 obkoljenim partizanom na Menini planini uspel preboj skozi obroč kar 12.000 nemških vojakov.

Za primerjavo, o kako legendarnem podvigu partizanstva naj bi šlo, dovolj pove že podatek, da je tretji rajh za okupacijo celotne Danske 9. aprila 1940 potreboval okoli 14.500 vojakov. A na Menini planini jih 12.000 ni uspelo preprečiti pobega okoli 450 partizanov, ki so jih obkolili z vseh strani.

Preboj na Menini planini in druge lovske zgodbe
Po tem naravnost mitološkem podvigu partizanov, ki bi ga lahko imenovali tudi pravljica za majhne otroke, smo poročali, da snemajo tudi film, ki ga pripravlja ZZB NOB. Glavno vlogo 22-letnega poveljnika Frante pa bo prevzel Domen Valič. Zgodba je zasnovana po knjigi, ki jo je napisal Sever, imenovani Past na Menini planini.

Šarec je v zvezi z dogodkom, kot poroča 24ur, povedal, da so si ti partizani želeli svobodno Slovenijo, “in to so sčasoma tudi dosegli”. Ali gre samo za še en prikaz slabega poznavanja zgodovine ali pa Šarec skuša izkriviti zgodovinska dejstva, prepuščamo presoji bralcev.

Dejstvo namreč ostaja: partizani so se lahko še tako zelo borili proti Nemcem, na koncu vseeno niso dobili nikakršne “svobodne Slovenije”, temveč jugoslovansko komunistično diktaturo. Kar je bil v času okupacije Berlin, je po “osvoboditvi” postal Beograd.

V Sloveniji še vedno sprejemljivo razkazovanje agresorske zastave JLA
“Nima smisla zanikati,” je povedal Šarec, da je tudi Jugoslavija “del naše zgodovine”. Nihče ne zanika tega. Kar ljudi na splošno moti, so vse laži jugofilskih parazitov, ki jih še danes ohranjajo pri življenju. Da ne bo pomote, govorimo o ohranjanju laži pri življenju. V Sloveniji je namreč še skoraj tri desetletja od osamosvojitve sprejemljivo mahati z zastavo jugoslovanskega agresorja, ki je ogrozil slovensko neodvisnost.

Kaj takega je kje drugje v svetu nepredstavljivo. Si sploh kdo more misliti, da bi Američani na dan neodvisnosti veselo mahali z zastavo Velike Britanije, od katere so se odcepili, in ne s svojo? To bi bil škandal brez primere. V Sloveniji, po drugi strani, pa je v javnosti sprejemljivo razkazovanje jugoslovanske zastave na uradnih dogodkih. To je sramota!

Naravnost ali vstran?
Zatem se je Šarec posvetil aktualnim dogodkom. Sam meni, da gre njegova vlada “naravnost in po pravi poti”, saj naj bi mu očitali, da njegovo vlado vleče tako v desno kot tudi v levo. To je ena sama neumnost. Če pogledate v nebo in nekdo reče, da je modro, nekdo drug pa, da je rdeče, to ne pomeni, da je nebo vijolično.

Tako je tudi Šarčeva floskula o “pravi pot” zgolj pesek v oči javnosti. Medtem ko pravila igre diktira nadkoalicijska Levica, je edina dovoljena usmeritev za Šarčevo vlado, v kateri so uradno dve socialdemokratski in tri socialliberalne stranke, zgolj v levo. Ob tem nadkolicijske skrajno leve stranke še omenili nismo.

Ob tem je Šarec povedal, da marsikatera skupina v Sloveniji z življenjem ni zadovoljna, je pa “na splošno življenje v Sloveniji še vedno dobro”. Podobno je rekla žaba, ki se je počasi kuhala v loncu. Malo je vroče, ampak se da. Nato je žaba crknila.

Šarčeva vlada pripravila zakonodajo, ki bo ubila medijsko svobodo v Sloveniji!

“Naša vlada ni proameriška, ne proruska, ne prokitajska. V prvi vrsti je proslovenska in proevropska. Slovenija je danes v družini narodov svobodne Evrope,” je povedal Šarec.

Res je, Šarčeva vlada ni proameriška. Želi si biti proruska, a jo držijo nazaj vezi z EU. Želeli bi si, da bi bila ta vlada proslovenska, a je to zgolj še ena pravljica za male otroke. O proevropskosti ni potrebno izgubljati besed, saj Slovenije nihče v Evropi ne jemlje resno.

Zanimivo je, kako sosednja Hrvaška istočasno uspe biti protiruska, prohrvaška, proevropska in proameriška, medtem ko so Kitajci pripravljeni v državo vlagati milijarde. Kot da bi Hrvaška dejansko imela vizijo za svojo zunanjo politiko.

Ivan Šokić