Šarec je bil nekoč reden gost oddaj na Nova24TV

Marjan Šarec pred predsedniškimi volitvami 2017 v studiu Nova24TV. (Foto: Nova24TV)

“To je tisti nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec, ki je na svoj prvi (in predzadnji) bilateralni obisk v tujino odšel ravno na… Madžarsko h g. Orbanu,” je Šarčevo izjavo, da se soočenj na mediju, ki ima madžarskega lastnika, ne udeležuje, komentiral politolog dr. Miro Haček. Šarec namreč vztrajno zavrača nastop na predvolilnih soočenjih, ki jih v sodelovanju pripravljata Planet TV in Nova24TV. Spomnimo, da je Marjan Šarec ob vstopu v politiko redno gostoval v predvolilnih oddajah Nova24TV. Madžarsko lastništvo podjetja ga tudi ni motilo.

“Veliko dobivamo vprašanj, zakaj se stranka LMŠ ne udeležuje soočenj na Planet tv. Dolžan sem pojasnilo. Planet tv ima madžarskega lastnika in je del SDS ‘medijev’, ki hkrati prenašajo soočenja. To pomeni tudi Nova 24. Zato imamo stališče, da tja ne hodimo,” je pojasnil nekdanji “premier” Marjan Šarec, ki se je pred leti na našem mediju udeleževal predvolilnih soočenj – a se od svojega sogovornika Boruta Pahorja očitno prav nič ni naučil. Slednji je namreč govoril tudi o ravnanjih in izjavah, ki morajo delovati povezovalno in ne izključevalno. O strpnosti, ne glede na to, kako kdo razmišlja. Pahor vsekakor ima državniško držo visokega politika – česar pa za Šarca še do danes nismo mogli zatrditi.

“Tako kot vedno, Šarec malo laže lastnim volilcem, malo mu pa slabo svetujejo. LMŠ vabljen na vse štiri oddaje, prvih dveh tudi ni prenašala Nova24.Veseli me, da ga njegova baza sprašuje, zakaj ga ni na Planet TV. Marjan ne bi verjel, tudi njegovi gledajo Poroko na prvi pogled,” je komentiral odgovorni urednik informativnega programa Mirko Mayer, ki meni, da jim Šarec nehote dela reklamo. Zanimivo, Šarca prav nič ne moti, če ga povabijo na televizijo, ki ima češkega lastnika. Niso pa vsi volivci zadovoljni s Šarčevim ravnanjem: “Tega pa ne morem sprejeti. Kot predstavnik ljudstva moraš imeti do vseh novinarjev – ki prenesejo informacije ljudstvu – enak in spoštljiv odnos. Če tega ne moreš narediti, potem ne vem, če lahko slediš 82. členu Ustave,” je komentiral eden izmed njih.

Marjan Šarec si je s pomočjo Nove24TV odpiral politični prostor. Takrat ga madžarsko lastništvo v medijski hiši ni motilo. (Foto: Nova24TV)

“Manj ste v medijih, več ostane časa za prava soočanja”
Medtem ko Šarcu nekateri volivci očitajo, da si kot predstavnik ljudstva pač ne more privoščiti tovrstnega izključevalnega ravnanja, pa so nekateri do njega še toliko bolj neizprosni. “Tudi na televiziji v slovenski, ruski ali severnokorejski lasti zvenijo vaši idiotizmi popolnoma enako kot na tisti v madžarski lasti,” mu je zabrusila uporabnica Twitterja, nekdo drug – očitno iz levega političnega tabora – pa je bil oster z očitkom, da Šarec pač “nima jajc”: “Nič ni lepšega kot razorožitev nasprotnika na njegovem terenu.” Videti je, da si Šarec z zavračanjem nastopanja ne dela prav nobene usluge – so pa njegove odsotnosti več kot očitno veseli mnogi gledalci: “Edino pravilno! Res nam ni treba poslušat vaših neboluz tudi na PlanetTV. Manj ste v medijih, več ostane časa za prava soočanja.

Sara Bertoncelj