[Video] Šarec nima pojma, kako bodo v KUL-u sodelovali: Zaenkrat samo zre v prihodnost

Foto: Twitter

“Gospod Orešnik, vi se zelo radi vračate v preteklost, mi štirje pa radi gledamo v prihodnost. Najprej je treba povedati, da prihodnosti nihče ne more napovedati,” je Šarec odvrnil na neprijetno vprašanje novinarja N1, ki ga je zanimalo, kako nameravajo v KUL-u sodelovati v prihodnje, glede na medsebojne razprtije. 

Prvak LMŠ Marjan Šarec potemtakem ni vedeževalka, čeprav je bil na odru že vse živo. V oddaji z novinarjem Miho Orešnikom je namreč dejal, da prihodnosti ne more napovedati, potem ko ga je voditelj oddaje na N1 Slovenija vprašal, kako namerava v prihodnje ravnati, glede na to, da je prav on vajen solirati.

V preteklosti je namreč navkljub negodovanju svojih koalicijskih partnerjev za državnega sekretarja imenoval Damirja Črnčeca, za evropskega komisarja pa Janeza Lenarčiča. Koalicijski partnerji so Šarcu celo očitali stiskanje v kot. Spomnimo: Stranke tako imenovane koalicije KUL, ki so nedolgo tega slovesno razglasile, da so podpisale povolilni sporazum o sodelovanju, so očitno že pred volitvami naletele na oviro, ki se ji reče neenoten pogled na zadeve.

https://twitter.com/RibicTine/status/1455585703056875524?s=20

Tega se očitno zavedajo že v lastnih vrstah. Poslanec Levice Miha Kordiš je namreč jasno in glasno dejal, da se med drugim čudi nad stališčem stranke SD, katere predsednica je Tanja Fajon, in se vprašal, ali so sploh mislili resno, ko so pristopili k podpisu sporazuma.

https://twitter.com/MladaSlovenija/status/1453379711346823176?s=20

Kordiš: “Seveda je ideja popolnoma bizarna. Še bolj nepredstavljivo pa je, da jo zastopata SD in nepovezani, ne SDS, ampak SD in nepovezani poslanci. Na tem mestu se lahko vprašamo gospe in gospodje, ali ste s podpisom povolilnega sporazuma sploh mislili resno.” 

Domen Mezeg