fbpx

Šarec niti z dvojnim nastopom v najbolj gledanih terminih ni zmogel skriti, da je: Komedijant, blefer ter da je deloval panično!

Marjan Šarec na RTV in POP TV. (Foto: Printscreen)

Predsednik vlade Marjan Šarec je včeraj nastopil v dveh intervjujih najbolj gledanih televizij v državi. Prvi intervju je imel na Odmevih na RTV Slovenija, drugega v oddaji 24ur Zvečer na največji komercialni televiziji v Sloveniji na POP TV. Twitter odzivi gledalcev so pokazali, da je Šarec skakal v besedo, deloval nervozno in se sprenevedal glede najbolj očitnih kršiteljev njegove vlade. Na vprašanje voditelja Uroša Slaka o odločbi KPK, ki ugotavlja koruptivnost ministrice za kmetijstvo Aleksandre Pivec, je preprosto in za politika nevredno dogovoril: “Na papirjih piše marsikaj …” 

Vlada Marjana Šarca je preko obvladovanih televizij hitro reagirala po nastopu predsednika največje parlamentarne stranke Janeza Janše v oddaji Politično na nacionalni televiziji. V istem dnevu so ga namreč povabili na dvojni intervju na RTV Slovenija ter POP TV. V svojih odgovorih je govoril o sramotnem umiku slovenskih vojakov iz Iraka, kongresu DeSUS-a in korupcijski aferi kmetijske ministrice Aleksandre Pivec ter drugih aktualnih zadevah. Pri tem je voditeljema skakal v besedo, deloval nervozno in se sprenevedal glede najbolj očitnih kršiteljev njegove vlade. Tanja Starič z ‘nacionalke’ in Uroš Slak s POP TV bi morala glede na odgovore, z dodatnimi vprašanji še bolj “priviti” svojega gosta, saj gre vendarle za predsednika vlade.

Sledili so kritični Twitter odzivi
“Medtem ko je pred dnevi Janša pripravil pri Gobčevi pravo državniško predavanje, se je danes Šarec kregal in branil pred Staričevo kot šolarček,”
je zapisal uporabnik Profesordios. ” Marjan Šarec je na nastopih na Odmevih in 24ur večer malce živčno deloval. Voditeljema skakal v besedo in se kregal z njima. Bil je tečen,” je njegov nastop kritično ocenila novinarka Financ Petra Sovdat.

“Sedaj še z dokazom. Marjan Šarec je klon. Klon globoke države. Istočasno bo nastopil na dvojnih televizijskih intervjujih,” se je o njegovem nastopu spraševal portal Politikis. “Predsednik vlade Marjan Šarec pravi, da on in ministri služijo državi. Ne, njegova vlada upravlja z državo, služiti pa bi morali ljudem in skrbeti, da državni in javni aparat ne delata škode ljudem,” je eno izmed Šarčevih duhovičenj o delu svoje vlade kritično ocenil Jože Biščak.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1217719465435127808

Tudi gledalci so opazili nekulturno obnašanje Marjana Šarca. ” Šarčev nastop v Odmevih. Ni bil vreden, da je predsednik vlade. Kulture ne pozna, vpada v besedo in se dela vzvišenega. Padec bo boleč, bo pa prišel slej kot prej,” je zapisala uporabnica Vika.

Sramotni iraški umik slovenskih vojakov posledica otroškega zafrkavanja med Erjavcem in Šarcem 
Marjan Šarec se v obeh intervjujih posul z pepelom zaradi sramotnega umika slovenskih vojakov iz Iraka. A naš predsednik vlade Marjan Šarec je takrat lepo sanjal. Ni ga prebudilo niti poslano sporočilo obrambnega ministra Karla Erjavca. Medtem ko je Šarec spal, sta Karl Erjavec in predsednik države Borut Pahor že skovala mednarodno sramoto v  Severnoatlantskem zavezništvu Nato. Šarec pa je v slogu svojih šarčizmov odgovoril, da bi bilo bolje, da bi še kdo drug tisto noč raje spal.

Intervju Marjana Šarca v oddaji 24ur zvečer si lahko ogledate TUKAJ. Intervjuv Odmevih si lahko ogledate TUKAJ.

https://twitter.com/zasledovalec70/status/1217715925354459137

https://twitter.com/BojankaStern/status/1217741562416898049

https://twitter.com/petrasovdat/status/1217686855870828545?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/matejzalar/status/1217713765136916481?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/NovakBozidar/status/1217556901753491456?ref_src=twsrc%5Etfw

Luka Perš