fbpx

Šarec ponovno dokazuje, da klečeplazi pred Kučanovo izrojeno levico: za evropsko komisarko naj bi predlagal kar razvpito Marto Kos!

Marta Kos − odposlanka šefa Foruma 21 Milana Kučana za posebne naloge igra na levičarske vrednote, živela pa je kot prava kapitalistka.

Po končanih evropskih volitvah se začenja zakulisni boj za slovensko komisarsko mesto v Bruslju. Prva izbira Marjana Šarca za mesto evropske komisarke naj bi bila kar razvpita Marta Kos, trenutna slovenska veleposlanica v Švici, nekdanja veleposlanica v Berlinu, sestra razvpitega Draga Kosa in nekdanja sekretarka Kučanovega Foruma 21. Z izbiro Kosove naj bi se Šarec stricem iz ozadja želel odkupiti, ker je “soliral” pri evropskih volitvah. Kosova ima sicer močne politične ambicije, njena primarna želja je nastop na predsedniških volitvah 2022, toda sedaj naj bi dobila donosnejšo ponudbo.

Po končanih evropskih volitvah so se v Sloveniji začele pojavljati različne špekulacije o kandidatih za zasedbo slovenskega komisarskega mesta v Bruslju. Po informacijah zanesljivih virov je prva izbira Marjana Šarca za evropsko komisarko Marta Kos, trenutna veleposlanica Republike Slovenije v Švici, poroča portal Škandal24.

Šarec z omenjenim manevrom še enkrat znova dokazuje, da se ne odloča na podlagi kompetenc posameznih oseb za odgovorne funkcije, ampak na podlagi navodil, ki jih dobi iz Murgel. Kot poročajo viri, naj bi bila namreč akcija usklajena z Milanom Kučanom, predsednikom Foruma 21, kjer je Kosova včasih opravljala funkcijo generalne sekretarke. Šarec naj bi predlog uskladil tudi z nekaterimi člani stranke SD, medtem ko druge koalicijske stranke s predlogom še niso seznanjene. Z izbiro Kosove naj bi se Šarec stricem iz ozadja želel odkupiti, ker je “soliral” pri evropskih volitvah.

Foto: STA

Razvpita preteklost, povezana s Forumom 21
Kosova ni kdorkoli, saj že več let uživa odkrito podporo režimskih medijev. V mladih letih je živela od državnega proračuna. Bila je novinarka in dopisnica RTV Slovenija iz Nemčije, potem pa je odšla za direktorico vladnega urada za informiranje. Gre za politično aktivistko, ki je pri Forumu 21 v zadnjih desetletjih v ključnih trenutkih igrala glavne operativne vloge. Kot primer navedimo dejstvo, da je v predvolilnem času leta 2008 pri tajkunu Bojanu Petanu naročila politični pamflet, v katerem je v Dnevniku napadla takratno vlado pod vodstvom Janeza Janše. Omenjeni oglas je stal kar 8.440 evrov, pri čemer je za medije trdila, da ga je financirala sama, a dejstvo je, da je vse hitro dobila povrnjeno iz proračuna. Veliko pozornosti je bila deležna tudi njena poroka z ustanoviteljem Microsofta Slovenija Aaronom Markom, za slovenske razmere pravim bogatašem, ki ji je podarjal draga darila, s katerimi se je nato rada postavljala v javnosti, kar je za levičarsko aktivistko zelo nenavadno. Z Markom sta se sicer že razšla.

Udeležba na LGBT-shodu v Berlinu
V zadnjih letih je Kosova poznana predvsem kot slovenska veleposlanica v Nemčiji in Švici. Pri tem je najbolj povedno dejstvo, da je najodmevnejši dosežek, ki ga je dosegla kot veleposlanica v Berlinu, ta, da se je v družbi Volkerja Becka, poslanca nemških zelenih, ki je znan nemški zagovornik drogiranja, udeležila parade v podporo skupnosti LGBT. V Berlinu je v povorki sodeloval tudi “slovenski tovornjak” pijanih aktivistov ter zmajček, financiran iz proračuna Republike Slovenije, ki je prenašal golega moškega z napisom: “Never Trump” (Nikoli Trump). Paradoksalno je bilo, da je veleposlanica, ki je predstavljala Slovenijo, skupaj z nekaj drugimi pijanimi posamezniki javno nastopala proti Donaldu Trumpu, ki ima za ženo Slovenko. Po izteku mandata v Nemčiji so leve elite za Kosovo tudi v nadaljevanju njene diplomatske kariere dobro poskrbele. Od leta 2017 je namreč slovenska veleposlanica v Švici.

Marta Kos še kot slovenska veleposlanica v Nemčiji na paradi LGBT.

Sorodstvena povezava z Dragom Kosom
Kosovo skozi celotno kariero spremlja tudi tesna povezanost z bratom Dragom Kosom, nekdanjim operativcem in pripadnikom SDV ter večletnim predsednikom komisije za preprečevanje korupcije, ki je znan predvsem po pomembni vlogi v aferi Depala vas leta 1994, ko je bil še kriminalist. Ob tem je Kos pomagal lansirati tudi afero Patria, s katero je levica leta 2008 ukradla volitve in se zavihtela na oblast. Leta 2014 je moral vodja opozicije, Janša, zaradi omenjene politično motivirane afere celo v zapor, zadevo je razveljavilo slovensko ustavno sodišče.

Drago Kos (Foto: STA)

M. D.